Βαριές απώλειες του ΠΑΜΕ στους οικοδόμους

Τεράστια αποχή των οικοδόμων και μείωση των εδρών του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ

 
Προβληματισμένη είναι η ηγεσία του ΠΑΜΕ, αλλά και του ΚΚΕ, από τη μη προσέλευση τουλάχιστον 12.000 οικοδόμων στο εκλογικοαπολογιστικό συνέδιο της Ομοσπονδίας που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 9 εδρών - αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ τον προσεχή Μάρτιο.
Ο σημαντικός περιορισμός της μαζικότητας στις εκλογές των οικοδόμων (ψήφισαν πανελλαδικά 43.000 οικοδόμοι, έναντι 55.000 στο προηγούμενο συνέδριο) αποτυπώνει με εύγλωττο τρόπο την κρίση που σοβεί το τελευταίο διάστημα στο συνδικαλιστικό τμήμα του ΚΚΕ, ενώ συχνά πλέον διατυπώνονται βολές για τον ρόλο και την αποτελεσματικότητα του ΠΑΜΕ, σε μια εποχή μάλιστα που διευρύνονται οι κινητοποιήσεις σε αρκετούς μαζικούς χώρους.
Βεβαίως στη νέα διοίκηση το ΠΑΜΕ κέρδισε την συντριπτική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, εκλέγοντας 25 εκπρόσωπους, έναντι 4 από την ΠΑΣΚΕ, 1 ΔΑΚΕ και 1 από την Ενωτική Δράση Οικοδόμων που υποστηρίζεται από την Αυτόνομη Παρέμβαση και μετά από πολλά χρόνια απουσίας εξέλεξε ένα μέλος στη διοίκηση της οργάνωσης. Ωσόστο, το αποτέλεσμα αποτελεί ηχηρό μήνυμα σε μια Ομοσπονδία που ελέγχεται απόλυτα από το ΚΚΕ, καθώς εξαιτίας της περιορισμένης προσέλευσης το ΠΑΜΕ εξέλεξε 26 εκπροσώπους για τη ΓΣΕΕ έναντι 35 την προηγούμενη φορά, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αν σκεφθεί κανείς ότι η Ομοσπονδία Οικοδόμων αποτελεί τον βασικό αιμοδότη για την εκπροσώπηση του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ

Αποδοκιμασία...

Επιπλέον, το αποτέλεσμα αποτελεί ισχυρή αποδοκιμασία για την ηγεσία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, καθώς παρά την τεχνητή πόλωση που επιδιώκει καταγγέλλοντας τις άλλες παρατάξεις για ενδοτισμό, παρουσίασε ένα πενιχρό σε αποτελεσματικότητα απολογισμό δράσης και μια σύμβαση με αυξήσεις που κινήθηκαν στα όρια της ΓΣΕΕ.
Οπως είναι γνωστό η Ομοσπονδία Οικοδόμων ελέγχεται πλήρως από το συνδικαλιστικό τμήμα του ΚΚΕ και σε κάθε συνέδριο γίνονται καταγγελίες για σοβαρές εκλογικές παρατυπίες ή τραμπουκισμούς σε βάρος άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων.
Και το τελευταίο συνέδριο αποτέλεσε μια επανάληψη προηγούμενων με ακόμη περισσότερες και ανεπίτρεπτες πολώσεις, που έφτασαν μέχρι και σε γρονθοχτυπήματα της ηγετικής ομάδας του ΠΑΜΕ σε εκπρόσωπους αριστερών σχημάτων.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα η Αυτόνομη Παρέμβαση σημειώνει ότι η "κατάσταση στο χώρο των οικοδόμων επιβάλλει μια ριζικά διαφορετική στάση με όρους ενότητας, μαζικότητας και ταξικής προοπτικής. Χρειάζεται να ασχοληθεί αυτή η ομοσπονδία με τα πραγματικά και τεράστια προβλήματα του κλάδου έξω από την κομματική χειραγώγηση που υφίσταται μέχρι σήμερα".

Α.ΠΕ.

από . 31/01/2007 7:37 μμ.


1 . Στην Ομοσπονδία ψηφίζουν όλοι οι οικοδόμοι ή μόνο οι αντιπρόσωποι από τα Σωματεία;

2. Εκλογές γίνονται κάθε χρόνο;

3. Το αποτέλεσμα συνδέεται με τη μεγάλη πτώση του ΚΚΕ στο Σωματείο της Αθήνας το 2006 ή όχι;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License