Σίντι Σίχαν με ακτιβιστές στην Κούβα

Σίντι Σίχαν με ακτιβιστές στην Κούβα: Να κλείσει τώρα το Γκουαντάναμο

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=11336788


Σίντι Σίχαν με ακτιβιστές στην Κούβα: Να κλείσει τώρα το Γκουαντάναμο

ΑΒΑΝΑ

Να κλείσει η φυλακή στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο ζητεί η Σίντι Σίχαν, ένα από τα γνωστότερα μέλη του αντιπολεμικού κινήματος στις ΗΠΑ, που από το Σάββατο μαζί με 14 άλλους ακτιβιστές πραγματοποιούν κινητοποιήσεις στην Κούβα.

Η 49χρονη Σίχαν έγινε γνωστή ως «μητέρα της ειρήνης» με τη συμμετοχή της στο αντιπολεμικό κίνημα τον Απρίλιο του 2004, αφότου ο γιος της Κέισι σκοτώθηκε στον πόλεμο στο Ιράκ.

Οι κινητοποιήσεις τους, που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα, θα κορυφωθούν την Πέμπτη, όταν συμπληρώνονται πέντε χρόνια αφ' ότου το Γκουαντάναμο άνοιξε για να δεχτεί τους πρώτους κρατουμένους. Είχαν μεταφερθεί αεροπορικώς από το Αφγανιστάν, στο οποίο είχαν εισβάλει δυνάμεις των ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ολοι οι ακτιβιστές αψήφισαν την αμερικανική απαγόρευση για τα ταξίδια στην Κούβα και, επειδή ταξίδεψαν χωρίς ειδική άδεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αντιμετωπίζουν την επιβολή προστίμων ύψους χιλιάδων δολαρίων.

«Δεν φοβάμαι. Το πιο σημαντικό είναι η απανθρωπιά που διαπράττει η χώρα μου στο Γκουαντάναμο. Είναι καιρός ο λαός να ξεσηκωθεί και να σταματήσει αυτό που συμβαίνει», είπε η Σίχαν φτάνοντας στην Κούβα.

Η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική για τη φυλακή του Γκουαντάναμο από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολλές κυβερνήσεις, καθώς οι περισσότεροι κρατούμενοι σε αυτή δεν γνωρίζουν τις κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν, ενώ υπάρχουν επανειλημμένες εκτενείς αναφορές για κακομεταχείριση και βασανιστήρια σε βάρος τους.


(Ασ. Πρες, ΑΠΕ)


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/01/2007


από Η ΣΙΝΤΥ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ 08/01/2007 9:18 μμ.


Ε ΜΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ?ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ Η ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κουβανικά Γκουαντανάμο για Κουβανούς ο αποκλεισμός της Κούβας είναι έγκλημα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License