16 νεκροί στη διάρκεια συγκρούσεων σε φυλακές της Βενεζουέλας

ΑΠΟ ΤΟ ΙΝ.GR

Τουλάχιστον 16 κρατούμενοι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίσθηκαν σε ταραχές που ξέσπασαν την Τρίτη στις φυλακές Ουριμπάνα της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του σωφρωνιστικού συστήματος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, Φάνι Μάρκες, οι συγκρούσεις μεταξύ των κρατουμένων ξέσπασαν για τον έλεγχο των φυλακών.

«Τώρα η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο» υποστήριξε ο Μάρκες.

Η κυβέρνηση Τσάβες έχει δεσμευθεί να αναμορφώσει το σωφρωνιστικό σύστημα της Βενεζουέλας, καθώς οι ταραχές στις φυλακές της χώρας είναι συχνό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της χώρας, από τον Ιανουάριο ώς τον Νοέμβριο του 2006 έχασαν τη ζωή τους 378 κρατούμενοι και περισσότεροι από 880 τραυματίστηκαν. Τα στοιχεία για την ίδια περίοδο του 2005 ήταν 411 νεκροί και 737 τραυματίες. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License