ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ Τ. ΖΑΝΤΟΡΟΖΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 2 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 6η ΜΑΗ

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ Τ. ΖΑΝΤΟΡΟΖΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 2 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΗΣ 6ης ΜΑΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ

 

Στις 6 Μάη πραγματοποιείται το ευρωπαϊκό «κοινωνικό» φόρουμ στην Αθήνα. Εκατοντάδες διαδηλωτές σπάζουν το κομματικό μαντρί και μαζί με αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και άλλους ανυπότακτους ανθρώπους επιτίθενται σε μπάτσους, σε τράπεζες και πολυτελή καταστήματα και άλλους κρατικούς στόχους.

Οι συνασπισμένοι του Φόρουμ μιλάνε για «ομάδες τυφλής βίας», ανοίγοντας το δρόμο στις προφυλακίσεις.  Και δεν ήταν η πρώτη φορά, βεβαίως, που αποκρύπτουν και απονοηματοδοτούν το νόημα και την ουσία της κοινωνικής εξεγερτικής πραγματικότητας. Έτσι και κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στις 21/6/2003 κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη, από μεγάφωνα στην Εγνατία, μιλούσαν για «συνεργασία κουκουλοφόρων με την αστυνομία στην πρόκληση επεισοδίων».

Ο δρόμος της κοινωνικής εξέγερσης, όμως, και ο δρόμος της συνδιαλλαγής με το κράτος για καλύτερες συνθήκες εκμετάλλευσης της ανθρωπότητας δε θα συναντηθούν ποτέ.

«Κι ας μιλάνε με ρίγη συγκίνησης όταν αναφέρονται σε «αδικοχαμένους νεκρούς» όπως ο νεαρός Τζουλιάνι. Γιατί με την ιδιότητα του νεαρού θα πρέπει να τον θυμούνται όλοι, ούτε καν σαν «ακτιβιστή»… Ένα πρόσωπο διαφημιστικό σε μπλουζάκια. Και ας έπεσε φορώντας κουκούλα. Και ας ήταν γνωστός-άγνωστος, ταραξίας μέσα στους ταραξίες, προβοκάτορας της κοινωνικής ευταξίας αριστερής ή δεξιάς. Δεν έχει σημασία.

Η εξουσιαστική τύφλωση που τους διακατέχει και η απόλυτη προσήλωσή τους στην υπηρέτηση του κράτους δεν θα τους επιτρέψει ποτέ να συνειδητοποιήσουν και να παραδεχτούν, πως τις ίδιες μέρες, που μοστράριζαν στους κρατούντες τις φανφάρες -με τις οποίες πιστεύουν πως θα ξεγελάσουν και θα κρατήσουν στην επιρροή και την εξουσία τους τούς ανθρώπους- ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ. Όσο κι αν δεν θέλουν να το δεχθούν, όχι μόνο υπήρξε επιτυχημένο αλλά πραγματοποιήθηκε και μία δυναμική πορεία από το Μοναστηράκι στα Προπύλαια, στην οποία συμμετείχαν 1500 άνθρωποι.» (από προκήρυξη που κυκλοφόρησε μετά τις 6/5).

Οι στόχοι των διαδηλωτών, όμως, δεν ήταν καθόλου τυφλοί· η Αστυνομική Διεύθυνση, το περιπολικό έξω από δικαστικό μέγαρο, οι τράπεζες, η κλούβα έξω από το κοινοβούλιο, τα αστυνομικά φυλάκια των πρεσβειών της Γαλλίας, της Ιταλίας ή των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών, το «λαϊκό» ξενοδοχείο Χίλτον και τα «φτωχομάγαζα» της Ερμού…

17 άνθρωποι επιλέγονται μετά το τέλος της πορείας για να διωχθούν, και προφυλακίζονται 4 απ’ αυτούς. Μετά από προαναγγελίες -από τα ΜΜΕ- για το πόσοι θα οδηγηθούν στη φυλακή. Με λίστες ονομάτων αναρχικών, που διοχετεύτηκαν στην ανακρίτρια, με την παρουσία την πρώτη μέρα στα δικαστήρια του εισαγγελέα Διώ(κ)τη.

Οι καπνοί από τα φλεγόμενα οδοφράγματα ήταν καπνοί ενός κοινωνικού πολέμου που δεν άρχισε χθες και δε θα τελειώσει αύριο. Ενός πολέμου με νεκρούς, με εκατοντάδες συλλήψεις και χιλιάδες τραυματίες. Σιάτλ, Αθήνα, Γένοβα, Πράγα, Νάπολι, Κεμπέκ, Νίκαια, Γκέτεμποργκ, Εβιάν, Θεσσαλονίκη… σταθμοί μιας κοινωνικής απελευθερωτικής διεργασίας, στην οποία οι αναρχικοί συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, στους καιρούς της «αντι»τρομοκρατικής σταυροφορίας – αλλά και στα λευκά κελιά της δημοκρατικής Ευρώπης, στους καιρούς του big brother και της απόπειρας ολοκληρωτικής νάρκωσης της κοινωνίας. Μια «αντι»τρομοκρατική σταυροφορία που περνάει από τα βουνά του Αφγανιστάν και συνεχίζεται ενάντια στο αντάρτικο στο Ιράκ, στην καταβομβαρδισμένη Τσετσενία και στις καθημερινές σφαγές στην Παλαιστίνη. Σ’ αυτά τους τα σχέδια οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και οι αναρχικοί, βρίσκονται αντιμέτωποι και απειλούν το σύγχρονο εξουσιαστικό κτήνος.

Οι 3 διαδηλωτές που παραμένουν προφυλακισμένοι από τις 6 Μάη είναι οι Γ. Κατσαδούρας, Γ. Κυριακόπουλος, Τ. Ζαντορόζνι. Στις 29/11 ο Ταράσιος ξεκινάει απεργία πείνας με στόχο την απελευθέρωση του ίδιου και των συγκατηγορούμενών του.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΤΑΡΑΣΙΟ ΖΑΝΤΟΡΟΖΝΙ (από 29/11)

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 2 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΗΣ 6ης ΜΑΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

(www.geocities.com/dromous)

 

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License