Επείγουσα έκκληση προς όλα τα μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας

Κείμενο (σε μορφή PDF) και φωτογραφίες που έστειλε ο Πρύτανης του ΕΜΠ προς όλα τα μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας.

post image

Ιδού πως μεθοδεύεται η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου!

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΥΤΑΝΗ

Ηρώων Πολυτεχνείου 9,

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, 157 80 Αθήνα. 7722 047 - 7722 048

Αριθ. Πρωτ.: 26652 Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2006

Επείγουσα Έκκληση προς όλα τα μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας

Αγαπητοί συνάδελφοι, φοιτητές και εργαζόμενοι,

Ο επιτυχής τριήμερος εορτασμός της 33ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με την ενεργό συμμετοχή των φοιτητών και της πολυτεχνειακής κοινότητας, αλλά και εκπροσώπων εργαζομένων και συνδικαλιστικών οργανώσεων μέσω της επιτροπής εορτασμού, απέδειξε με τον πιο υποδειγματικό τρόπο ότι η περιφρούρηση των εγκαταστάσεων του Ε. Μ. Πολυτεχνείου διασφαλίζεται αποτελεσματικά από το σύνολο των συντελεστών που παραμένουν πιστοί στον κορυφαίο θεσμό του πανεπιστημιακού ασύλου. Η αποτελεσματική αυτή παρουσία συνετέλεσε στη μαζική συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στις εκδηλώσεις του εορτασμού και στη μεγαλειώδη πορεία που ακολούθησε.

Το συμπέρασμα αυτό από τη διευρυμένη συμμετοχή της πολυτεχνειακής κοινότητας στην υπεράσπιση και διαφύλαξη του πανεπιστημιακού ασύλου και των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ε. Μ. Πολυτεχνείου αποτελεί για την Πρυτανεία του Ιδρύματος βασικό οδηγό και κριτήριο για τον τρόπο με τον οποίο οφείλει να πορεύεται σε κάθε περίπτωση που ο θεσμός του πανεπιστημιακού ασύλου βάλλεται και αμφισβητείται από εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες.

Δυστυχώς, αφορμή για αμφισβήτηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το πανεπιστημιακό άσυλο, αλλά και της ίδιας της ουσίας που σε αυτό εμπεριέχεται, δίνεται κατ’ επανάληψη από συνεχόμενες, σοβαρές παραβατικές ενέργειες μεμονωμένων ατόμων, αλλά κυρίως ομάδων, εχθρικών προς την έννοια και χρησιμότητα του ασύλου για την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο που επιθυμεί να εκφράζεται ελεύθερα, απαλλαγμένο από το φόβο της παρέμβασης μηχανισμών καταστολής.

Στις εγκαταστάσεις του Ε. Μ. Πολυτεχνείου, τόσο στο Συγκρότημα της οδού Πατησίων, όσο και στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, επί σειρά ετών εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα αξιόποινων πράξεων που περιλαμβάνουν καταστροφές κτιριακών εγκαταστάσεων και εργαστηριακού εξοπλισμού, διαρρήξεις και διευρυμένες κλοπές, χρήση και διακίνηση ουσιών, αυθαίρετες καταλήψεις χώρων με μόνιμα και διαρκή χαρακτηριστικά, που δεν συνοδεύονται από αιτήματα και διεκδικήσεις με συγκεκριμένο περιεχόμενο και περιορισμένη διάρκεια.

Ο κατάλογος τέτοιων ενεργειών είναι μακρύς, οι υλικές, πολιτικές και ηθικές επιπτώσεις είναι αβάσταχτες για την πολυτεχνειακή κοινότητα, και ιδιαίτερα για το θεσμό του πανεπιστημιακού ασύλου.

Επειδή καμιά Πρυτανεία που σέβεται το ρόλο της δεν μπορεί να παραμείνει απαθής θεατής των γεγονότων που σε αρκετές περιπτώσεις παίρνουν δραματικό χαρακτήρα,με την επιστολή μας αυτή κάνουμε έκκληση προς το σύνολο της πολυτεχνειακής κοινότητας: • Τα θεσμικά όργανα (Σύγκλητος, Γενικές Συνελεύσεις Σχολών)

• Τους φοιτητικούς Συλλόγους αλλά και κάθε φοιτητική παράταξη χωριστά, που αποτελεί υπαρκτή συνδικαλιστική και πολιτική οντότητα του φοιτητικού κινήματος

• Τους Συλλόγους των εργαζομένων (ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΙΔΑΧ, Διοικητικών, Μεταπτυχιακών φοιτητών)

να εκφράσουν ρητή και κατηγορηματική δέσμευση ότι θα συνδράμουν με όλους τους δυνατούς τρόπους στην εξάλειψη αυτών των φαινομένων, δεδομένου ότι το πανεπιστημιακό άσυλο πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού και η περιφρούρησή του αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου που έχει συναίσθηση της αξίας του.

Κ. Ι. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Ι. Ν. ΠΟΛΥΖΟΣ Γ. Δ. ΣΠΑΘΗΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ Ε.Μ.Π. ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ Ε.Μ.Π. ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ Ε.Μ.Π

.

Υ.Γ. Σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές του φοιτητικού εστιατόριου και του κυλικείου Γρηγόρης Μικρογεύματα που πραγματοποιήθηκαν (με αφορμή τη διοργάνωση πάρτυ) τα τελευταία τρία σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου.

Εικόνες:

Αρχεία:

από αντί 22/11/2006 4:20 μμ.


Αντί για σπασμένα ψυγεία θα βλέπουμε σπασμένα κεφάλια φοιτητών. Κι ας είναι σίγουρος ο πρύτανης ότι τα κεφάλια αυτά δεν θα ανήκουν σε κείνους που κάνουν τις ζημιές αλλά σε όποιον φοιτητή λάχει, όπως έδειξε η δραστηριότητα των "οργάνων" στη Σαλονίκη.

Κατα βαθος αυτος ειναι ο ευσεβής σας πόθος.

από .... 22/11/2006 4:41 μμ.


Τα προβλήματα των καταστροφών και των "απαλλοτριώσεων"(sic) είναι υπαρκτά. Τώρα που το κράτος επιτίθεται για να μας πάρει το άσυλο, πρέπει να αντιληφθούμε ότι είναι δικό μας χρέος να το προστατεύσουμε και από τους μπάτσους και από τις προβοκάτσιες. Η Θεσσαλονίκη στις 17/11 έδειξε το δρόμο. Το άσυλο ανήκει σε όλους μας αλλά το ίδιο και η ευθύνη για την προάσπισή του.

από *** 22/11/2006 5:19 μμ.


se rolo klhthra ths "grhgorhs ae" sygkalei diaforous gia na analogistoun thn katastash kai na prostateysoun thn periousia tou grhgorh... vre oust lamogio

από Animix 22/11/2006 5:27 μμ.


ιδιαίτερα το σημείο που λέει: «επί σειρά ετών εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα αξιόποινων πράξεων που περιλαμβάνουν ... αυθαίρετες καταλήψεις χώρων με μόνιμα και διαρκή χαρακτηριστικά, που δεν συνοδεύονται από αιτήματα και διεκδικήσεις με συγκεκριμένο περιεχόμενο και περιορισμένη διάρκεια.»

κάτι παρτάκιδες ρειβάδες, με σπόνσορες εταιρείες... για την ιστορική αλήθεια....

από Άνευ ονόματος 22/11/2006 5:37 μμ.


Δυστυχώς, εκτός από το γρηγόρη, σπάστηκε και το διπλανό εστιατόριο (2-3 ευρώ έτρωγες μεσημέρι βράδι). Για το γρηγόρη χέστηκα, στο άλλο όμως τρώνε πολλοί φοιτητές, μεταπτυχιακοί κλπ. Εντελώς ηλίθιο σπάσιμο. Όσον αφορά στο άσυλο, ας χαλαρώσει η τριανδρία (και όχι μόνο) του εμπ. Δε θα τους πάνε πίσω τα προγράμματα από το σπάσιμο. Το άσυλο το προστατεύουμε και μόνοι μας (ο καθένας με τον τρόπο του, χωρίς μπάτσους και μπατσάκια). Μήπως θα έπρεπε να μας απαντήσει πρώτα ο mr Μουτζούρης για την κεραία πάνω από την εστία (η μήπως αυτή δε συνιστά καταπάτηση του ασύλου)? Ποιός την έβαλε και ποιός τσέπωνε τα φράγκα? Άσχετο. Η διέλευση στρατιωτικών οχημάτων επιτρέπεται στους δρόμους του πανεπιστημίου? Το μεσημέρι 1 με φαντάρους και 1 με κόσμο χωρίς στολές "κόβανε δρόμο" από το πανεπιστήμιο.

από φοιτητικό μέλος εξω πολυτεχνικής κοινότητας 22/11/2006 6:51 μμ.


Κύριοι της πρυτανείας αποφεύγοντας να υπερασπιστώ οποιαδήποτε καταστροφή χωρις πολιτικό περιεχόμενο και ουσία μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου καθώς και να ρωτήσω τα νούμερα του μισθού και των προνομίων σας, ποιά είναι η συμμετοχή σας στους αγώνες του (φοιτητικού) κινήματος ρητά και κατηγορηματικά ως προς την αναλογία με το θεσμικό ρόλο κάθε πρυτανείας και των προγραμμάτων της. Ποιά είναι τα όρια του θεσμού της(υπόθεση εργασίας) σε αντοιστιχία με τους κοινωνικούς αγώνες κάθε συγκυρίας. Το απολογητικό και ενοχοποιητικο προς τα έσω κείμενο σας μυρίζει ασφάλεια(και σίγουρα δεν εννοώ την κρατική παρά την ελιτίστικα προσωπική(φαίνεται από την μαξιμαλιστική περιγραφικότητα στο κείμενο όχι όμως και στις φωτογραφείες)) Το Άσυλο ανήκει στο λαό όχι στο κράτος και στο κεφάλαιο. Εσείς πού ανήκετε; Γιατί αν θεωρείτε(και όχι αν είναι) τη γνώση εμπόρευμα τότε το Άσυλο είναι εξωπανεπιστημιακός παράγοντας. Ιεραρχικά για το κίνημα είστε οι πλέον αναρμόδιοι να παίρνετε τόσο βαρβάτες θέσεις...

?

από ? 22/11/2006 7:58 μμ.


αυτές είναι οι ζημιές; και εγώ νόμιζα ότι έγινε κάτι. Θα πάει ο προϋπολογισμός πίσω με 1000 ευρώ;

ότι τέτοιες ενέργειες πάνε το κίνημα πίσω;;; ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ, δε θέλω να διευκολύνω την επιχειρηματολογία του ΔΑΠίτη ή του κάθε φοιτητή που θα προσπαθεί να αποπροσανατολήσει τη συζήτηση από φλέγοντα θέματα σε μπάχαλα!!!! Εκτός αυτού δε θα μας τιμάν τέτοιες εικόνες. Ούτε μας βοηθούν να αποδείξουμε ότι το Άσυλο, μπορούμε να το διαχειριστούμε χωρίς πατρονάρισμα. Και καφετιέρα να σπάσει - μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη μέθοδο της φούσκας εις βάρος μας!

από mhpws kati kryvete 22/11/2006 10:45 μμ.


mallon olonwn mas,mas ksefyge kati!to party auto egine tis paramones tou eortasmou tou polutexneiou an dn apatomai!o kurios spa8hs kai o kyrios moutzourhs (an einai dynaton na legontai kai kurioi vevea) einai gnwsta fasistakia kai filoi ths katarghshs tou asulou!kati vrwmaei edw!emena proswpika mou vrwmaei asfalitodouleia kai provokatsia!8ymh8eite oloi ti eixe ginei prin kana xrono me to steki ths xamaas!auto loipon fainete psiloka8ara sa mia praksh gia na epifer8ei kai na apodex8ei h panepistimiakh koinothta pio eukola thn arsh tou asulou!as mhn paramh8iazomaste me tetoies prakseis,as diafylaksoume ta party kai tis ekdhlwseis mas apomakrinwntas ka8e asfalito/parakratiko skouliki pou exei san skopo thn pragmatwsh tou oneirou twn spa8h/moutzourh! PISW ROUFIANOI,EMPROS SUNTROFOI

από Grnik 24/11/2006 1:49 πμ.


αντί να βγήτε και να καταδικάσετε κάθε καταστροφή των ΔΙΚΩΝ μας χώρων, απο όπου κι εάν προέρχεται αυτή, κάθεστε και βρίσκετε μερικοί δικαιολογίες και υπεκφυγές;;; Επιτέλους, όποιοι κι εάν το έκαναν είναι καταδικασταίοι για δύο λόγους. Και για το ότι καταστρέφουν τους χώρους που εξυπηρετούν τους φοιτητές, ΚΑΙ για το ότι δίνουν λαβή και δικαιολογίες σε όποιον θέλει να τολμήσει να συζητήσει το άσυλο. Τέτοιες ενέργειες είναι προβοκατόρικες τελείως.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License