Βραζιλία: τα πρώτα μέτρα Λούλα κατά του αναλφαβητισμού

Ο Λούλα έπιασε δουλειά! Η κυβέρνηση της Βραζιλίας θα πληρώσει τους αναλφάβητους για να μάθουν γραφή.

από το ΑΠΕ Ημερομηνία - Ώρα : 16/01/2003-1317 Η κυβέρνηση της Βραζιλίας θα καταπολεμήσει τον αναλφαβητισμό, που πλήττει 20 εκατομμύρια ενηλίκους στη χώρα, αμείβοντας όσους θα δεχθούν να μάθουν γραφή, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Κριστοβάμ Μπουάρκε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Ελ Παΐς. Ο υπουργός της κυβέρνησης του Λουΐς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα προαναγγέλλει μία αριστερή στροφή της εκπαιδευτικής πολιτικής στη Βραζιλία. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρχουν 20 εκατομμύρια αναλφάβητων ενηλίκων και σχολεία ανεπαρκή για 40 εκατομμύρια παιδιά», λέει ο Κριστοβάμ Μπουάρκε. Ενας στρατός 62.000 ατόμων, εκπαιδευτικών και φοιτητών θα επιστρατευθεί και θα αμειφθεί ειδικά στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός γιγάντιου σχεδίου για την εξάλειψη του αναλφαβητισμού, λέει. «Αλλά θα δώσουμε και χρηματική ανταμοιβή στους αναλφάβητους που θα μάθουν γραφή. Θα λάβουν την ανταμοιβή τους όταν θα είναι ικανοί να συντάξουν μία επιστολή στο σχολείο», εξηγεί ο υπουργός. Η κυβέρνηση προβλέπει επίσης να θεσπίσει χρηματικά κίνητρα και για την εκπαίδευση των παιδιών. Κατ΄αρχήν προβλέπεται μία σημαντική αύξηση του σημερινού «γελοίου» επιδόματος των 5 ευρώ που χορηγείται μηνιαίως στις άπορες οικογένειες και η εισαγωγή για τα παιδιά του θεσμού των τραπεζικών λογαριασμών που θα περιέχουν ένα ποσό στο οποίο δεν θα υπάρχει πρόβαση του δικαιούχου πριν αυτός ολοκληρώσει με επιτυχία τον κύκλο της στοιχειώδους εκπαίδευσης. Σε ερώτηση για τις δυσκολίες επίτευξης στόχων τόσο μεγάλης κλίμακας ο κ. Μπουάρκε απάντησε: «Θεωρούσαμε επίσης ουτοπία την κατάργηση της δουλείας». ΣΧΟΛΙΟ: να μια καλή είδηση που δείχνει ότι ο Λούλα μπορεί να μην είναι ο σούπερ-επαναστάτης αλλά είναι ικανός οργανωτής και προτίθεται να το δουλέψει το πράγμα! Και τελικά μπορεί να αποδειχθεί μεγάλος επαναστάτης!

από Photo-δότης 16/01/2003 5:59 μμ.


Ορκίστηκε υπουργός πολιτισμούς ο Ζιλμπέρτο Ζιλ (εδώ χτες κατά την ... παρουσίαση του επιτελείου του!). Ο Ζ.Ζ. είναι ο δεύτερος μαύρος (μετά τον ... Πελέ!) που ορκίζεται υπυργός στη Βραζιλία. Ο Ζ.Ζ. είναι διάσημος τραγουδιστής, πολύ αγαπητός στις μαυρογειτονιές της Βραζιλίας. Εγώ τον έμαθα γιατί ο συνάδελφός μου, στο διπλανό γραφείο, όλο τέτοια βάζει στο κοινόχρηστο CD της δουλειάς!

από ο ίδγιος! 16/01/2003 5:59 μμ.


post image
Ο Ζιλμπέρτο Ζιλ!

Εικόνες:

από Athanasia 17/01/2003 3:48 μμ.


σχετικα με τον Gilberto Gil που ανελαβε υπουργος πολιτισμου στη Βραζιλια... ενα μικρο σχολιο Οταν ολοι οι νεοι υπουργοι υπεγραψαν με χρυσα στυλο και mont blanc ο κυριος Gil παρουσιαστηκε στυλο "τυπου bic" και υπεγραψε με αυτο. Νομιζω οτι το ιδιο θαεπρεπε να κανουν ολοι οι αλλοι. Επισεις ο Lula υποσχεται να βοηθησει τουσ κατοικους των favellas να αποκτησουν δικαιωματα ιδιοκτησιας σ΄αυτα τα σπιτακια.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License