Νεκροί από έκρηξη στην Κολομβία

Νεκροί από έκρηξη στην Κολομβία (10/1/2003 10:28:00 πμ)

Νεκροί από έκρηξη στην Κολομβία (10/1/2003 10:28:00 πμ) Η έκρηξη παγιδευμενου αυτοκινήτου στην Κολομβία είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 4 πολιτών και τον τραυματισμό πολλων άλλων Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν όταν άγνωστοι, πιθανόν αριστεριστές αντάρτες, πυροδότησαν παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε κωμόπολη, όπου άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων πρόκειται να εκπαιδεύσουν κολομβιανούς στρατιώτες. Η βόμβα εξερράγη, τα ξημερώματα Παρασκευής για την Έλλαδα, έξω από στρατόπεδο στην κωμόπολη Φορτούλ, στην επαρχία Αραούκα της ανατολικής Κολομβίας, περίπου 400 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπογκοτά. Όλα τα θύματα είναι πολίτες, οι περισσότεροι καταστηματάρχες και περαστικοί. «Η έκρηξη προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 15, αλλά είναι πιθανό να υπάρχει και πέμπτος νεκρός.», δήλωσε ο δήμαρχος της κωμόπολης, Φερνάντο Τριβίνο. Είναι η δεύτερη έκρηξη στην επαρχία τα δύο τελευταία 24ωρα και τοπικοί αξιωματούχοι επιρρίπτουν την ευθύνη για τις επιθέσεις στους αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC). Αυτό το μήνα άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων πρόκειται να αρχίσουν την εκπαίδευση κολομβιανών στρατιωτών για την προστασία του πετρελαιαγωγού Cano Limon, που έχει γίνει αρκετές φορές στόχος των ανταρτών. Ο αγωγός αυτός εξυπηρετεί μία πετρελαιοπαραγωγό περιοχή, την οποία εκμεταλλεύεται η αμερικανική εταιρία «Occidental Petroleum». Οι αμερικανοί στρατιώτες θα εδρεύουν σε στρατιωτικές βάσεις κοντά στην Αραούκα και τη Σαραβένα, όπου έχουν εκδηλωθεί πολλές φορές επιθέσεις ανταρτών. (πηγή: ΑΠΕ)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License