Ρατσιστική η επίθεση με 10 νεκρούς σε αγορά της Μόσχας

Δύο ακροδεξιοί ομολόγησαν ότι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε πολυσύχναστη αγορά γιατί στο σημείο σύχναζαν πολλοί Ασιάτες.

Η Εισαγγελία της Μόσχας πρόκειται να απαγγείλει κατηγορίες για ανθρωποκτονία με φυλετικά κίνητρα σε δύο Ρώσους φοιτητές, συλληφθέντες για τη βομβιστική επίθεση της Δευτέρας σε πολυσύχναστη αγορά, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι. Διευκρινίζεται ότι είχαν συλληφθεί τρεις φοιτητές, αλλά κατηγορίες για το πολύνεκρο συμβάν θα αντιμετωπίσουν οι δύο από αυτούς που σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας είναι μέλη εθνικιστικής ακροδεξιάς οργάνωσης. Με βάση τη δήλωση του εισαγγελέα, οι δύο κατηγορούμενοι ομολόγησαν ότι προέβλεψαν την τέλεση αυτής της πράξης, διαπιστώνοντας ότι στην αγορά κυκλοφορούσαν πολλοί Ασιάτες, για τους οποίους δήλωσαν ότι έτρεφαν αρνητικά συναισθήματα. Σύμφωνα με την ομολογία τους αποφάσισαν να παρασκευάσουν εκρηκτικό μηχανισμό βάσει πληροφοριών που βρήκαν στο Διαδίκτυο και ο τρίτος από τους συλληφθέντες ήταν πρόθυμος να βοηθήσει στη διαφυγή των άλλων δύο. Ανάμεσα στους δέκα νεκρούς είναι πέντε Κινέζοι και ένας Βιετναμέζος. Η επίθεση σημειώθηκε στην αγορά Τσερκιζόφσκι, όπου συγκεντρώνονται έμποροι κυρίως από τον Καύκασο και την Ασία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License