Βολιβία: ο Μοράλες άρχισε τη διανομή γης (και τρακτέρ) σε ακτήμονες

...

ΑΠΕ Βολιβία: ο πρόεδρος Έβο Μοράλες διένειμε 2.000 τίτλους ιδιοκτησίας και 50 τρακτέρ σε άκληρους αγρότες, στο πλαίσιο της αγροτικής μεταρρύθμισης που επιχειρεί. Ημερομηνία - Ώρα : 03/08/2006-0812 ( Eπείγον ) Βολιβία Λα Πας ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γερμ.Πρακτ. Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοραλες, ο οποίος εξελέγη πριν από οκτώ μήνες υποσχόμενος ευρεία αγροτική μεταρρύθμιση, παρέδωσε την Τετάρτη περίπου 2.000 τίτλους ιδιοκτησίας, καθώς και 50 τρακτέρ κατασκευασμένα στη Βενεζουέλα και στην Κίνα, σε εκατοντάδες αγρότες. Ο Μοράλες προχώρησε στην κίνηση αυτή στην Ουκουρένα, όπου είχε αρχίσει πριν 53 χρόνια η πρώτη απόπειρα αγροτικής μεταρρύθμισης στην ιστορία της Βολιβίας. Ο αριστερός ιθαγενής πρόεδρος της χώρας κάλεσε επίσης το κογκρέσο να εγκρίνει τον διαμφιλεγόμενο νόμο ο οποίος θα δώσει την δυνατότητα στην κυβέρνησή του να προχωρά στην κατάσχεση γαιών εάν διαπιστώνεται ότι χρησιμοποιούνται αντιπαραγωγικά ή έχουν αποκτηθεί με παράνομα μέσα. Ακόμη, ο Μοράλες ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Βολιβίας θα αναγνωρίζει στο εξής και τις γυναίκες ως ιδιοκτήτριες γης. Με την αγροτική μεταρρύθμιση που επιχειρεί να εφαρμόσει, ο Μοράλες απειλεί τα συμφέροντα της ελίτ της Βολιβίας στην εύφορη ανατολική περιοχή της χώρας. Τα δυτικά υψίπεδα κατοικούνται κατά κύριο λόγο από ιθαγένικους πληθυσμούς, οι οποίοι ζουν από την γεωργία. "Η γη που παραμένει αναξιοποίητη στην ανατολική Βολιβία, που ελέγχεται από πολιτικά συμφέροντα και ισχυρές οικογένειες, η γη αυτή πρέπει να επιστραφεί στο κράτος της Βολιβίας ώστε να καταστεί δυνατό να αναδιανεμηθεί", είπε ο Μοράλες. "Αυτή είναι διακαής μας επιθυμία". Από τους 9,5 εκατ. κατοίκους της Βολιβίας, οι 3,5 εκατ. ζουν στην επαρχία και εξ αυτών, το 80% ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Οι περισσότεροι κερδίζουν μόλις μερικές εκατοντάδες δολάρια το χρόνο.

από αγωνιστης 03/08/2006 6:48 μμ.


για να δροσιζεται ο λαος

από ακόμα πιο αγωνιστής 03/08/2006 6:57 μμ.


..πύραυλο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License