ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΛΑ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Την Πρωτοχρονιά ορκίστηκε πρόεδρος της Βραζιλίας ο Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα, που εξελέγη με το κόμμα των εργαζομένω PT. Σκηνές από τη φιέστα της ορκωμοσίας του, το λαό που συγκεντρώθηκε εκεί, εναποθέτοντας τις ελπίδες του. Που μακάρι να μην διαψευστούν.

post image

Στις 29 Δεκεμβρίου ο Λούλα επιθεώρησε το προεδρικό μέγαρο, όπου θα είναι η επίσημη κατοικία του. Στην εικόνα, περιηγείται στους ... προεδρικούς κήπους με έναν άγνωστο σύμβουλό του. σύμφωνα με το ΑΠΕ Ορκίσθηκε νέος πρόεδρος της Βραζιλίας ο Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, πρώην μεταλλωρύχος, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ορκίσθηκε σήμερα πρόεδρος της Βραζιλίας καθώς χιλιάδες κόσμου γιόρταζαν τον καινούργιο χρόνιο αλλά και μια νέα εποχή στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Συνοδεύομενοι απο λευκοφορεμένους ιππείς ο Λούλα και ο αντιπρόεδρος του Ζοσέ Αλενσάρ διέσχισαν την κεντρική λεωφορό της πρωτεύουσας της Βραζιλίας μέσα σε μια ανοικτή Ρολς Ρόις ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος τους υποδέχθηκε με ζητοκραυγές. Σε μια χώρα με την πιο άνιση κατανομή του πλούτου, τη Βραζιλία ξεπερνούν μόνο τρείς αφρικανικές χώρες, η άφιξη ενός ηγέτη ο οποίος δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει ούτε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δίδει νέες ελπίδες στα 170 εκατομμύρια των κατοίκων της εκ των οποίων τα 53 εκατομμύρια ζούν σε συνθήκες φτώχιας.

Εικόνες:


post image
Περί τις 200.000 άτομα παρακολούθησαν την ορκωμοσία του Λούλα, οι περισσότεροι μέλη του PT. Στη Βραζιλία, οι αριστεροί δεν φοράνε όλοι αμπέχωνα! (σημ. ΔΕΝ πρόκειται για φωτομοντάζ!)

Εικόνες:

από ο ίδιος 02/01/2003 6:31 μμ.


post image
Υπήρχε μεγάλη αντιπροσωπεία ιθαγενών, από την επαρχία που γεννήθηκε ο Λούλα.

Εικόνες:

από ο ίδιος 02/01/2003 6:33 μμ.


post image
Που ζήτησε και συμπαράσταση (ένα πετρελαιοφόρο δανεικό για να μεταφέρει το πετρέλαιο) και συνέφαγε με το Λούλα στο πρώτο επίσημο πρόγευμα στο προεδρικό μέγαρο.

Εικόνες:

από ο ίδιος 02/01/2003 6:35 μμ.


post image
και ξαφνικα ξεμπουκάρει ο Ζορό! Συγγνώμη παρασύρθηκα από το γνωστό τραγούδι του Κηλαηδόνη. Πάντως ο Φιντέλ έβγαλε ένα λόγο και αποσύρθηκε. Όλοι γερνάμε!

Εικόνες:


post image
Iretyx, 7, of the Kaiapo ethnic group stands with members of his family near the Cathedral of Brasilia, Wednesday, Jan. 1, 2003. Iretyx is one of about 40 Kaiapo Indians who traveled from the southern state of Para to witness the taking of power of Luiz Inacio Lula da Silva. Silva, who dropped out of school as a boy to shine shoes, and went on to become the leader of Brazil's leftist Workers Party, and will be inaugurated Wednesday as the 36th president of Latin America's biggest nation.(

Εικόνες:

από ο ίδιος 02/01/2003 6:39 μμ.


post image
που παράτησε το σχολείο για να γίνει λούστρος, προσήλθε στην ορκωμοσία με την επίσημη καμπριολέ Ρολς Ρόις (τέτοια είχε και ο Λένιν, μην φωνάζετε!). Στο βάθος οι σημαίες του κόμματος των εργαζομένων! Λεζάντα Brazilian President-elect Luiz Inacio Lula da Silva,left, and his vice-President Jose Alencar wave as they ride in an open car in Brasilia en route to the National Congress to be sworn in as Brazil's President Wednesday Jan. 1, 2003. Silva, who dropped out of school as a boy to shine shoes and went on to become the leader of Brazil's leftist Workers Party, will inaugurated Wednesday as the 36th president of Latin America's biggest nation. (

Εικόνες:

από ο ίδιος 02/01/2003 6:41 μμ.


post image
και χωρίς Ρολς Ρόις!

Εικόνες:

από ο ίδιος 02/01/2003 6:43 μμ.


post image
Εδώ τσαλαβουτανε στην κολοσιαία δεξαμενή που έφτιαξε στη Μπραζίλια κάποιος διάσημος αρχιτέκτονας (ο Όσκαρ Νιμάγιερ, νομίζω) για να αντικατοπτρίζει το μέλλον της νέας πρωτεόυσας. Κάτι, που μάλλον επέτυχε...

Εικόνες:


post image
Όταν πήρε την προεδρική κορδελα από τον Καρντόσο, ο Λούλα συγκινήθηκε. Βέβαια, θα κλάψει πολύ περισσότερο αν δεν εκπληρώσει στοιχειωδώς τις υποσχέσεις του περί εξάλειψης της πείνας, πάταξης της διαφθοράς, αναδιανομής της γης και διαχείρισης του δημόσιου χρέους όχι εις βάρος των φτωχών.

Εικόνες:

από ο ίδιος 02/01/2003 6:47 μμ.


post image
γράφει το τεράστιο χέρι που κρατούν οι οπαδοί του Λούλα. Το χεράκι έχει μόνο τέσσερα δάχτυλα, όπως κι ο Λούλα, που ακρωτηριάστηκε σε ατύχημα στη μεταλλουργεία όπου δούλευε.

Εικόνες:

από IVAN SILVA SANTOS 02/01/2003 7:27 μμ.


Ο ΦΙΝΤΕΛ ΔΕΝ ΠΛΕΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ? Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΡΟΛΣ ΡΟΥΣ? ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΟΙ.ΣΤΑ Α*****Α ΤΟΥ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ. Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΣΕΒΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΘΙΚΤΟ ΣΤΗΝ BRASIL.ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ HOOLIGANS ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΥΣΗΧΟΙ.Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ.

από yukik 02/01/2003 8:56 μμ.


αναλογιζομενος τα οσα προκειται να φαει! υστερα απο τοσους κοπους! και βεβαια η ελπιδες των βραζιλιανων θα διαψευσθουν. οπως διαψευσθηκαν οι ελπιδες των κουβανων και ολλων οσων πιστευπυν οτι η εξουσδια μπορει να εχει...ανθρωπινο προσωπο.

από καλοπερασάκια 02/01/2003 9:56 μμ.


Α, Ivan, μας το χαλάς. Μόνο ο Καρατζαφέρης δεν δέχεται το ακριβό αυτοκίνητο που προσφέρει στους βουλευτές η Βουλή. Φασίστας μου μοιάζεις κι’ εσύ. Δηλαδή εμείς που ονειρευόμαστε μια ρολς ρόυς ή έστω μία μερσεντές για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στον λαό τι είμαστε; Δεν είμαστε αριστεροί; Βρε ουστ φασίστα!

από IVAN SILVA SANTOS 02/01/2003 10:20 μμ.


ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ.ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ,ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΛΠ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ?,ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ.

από καλοπερασάκια 02/01/2003 10:48 μμ.


Ivanako ή εγώ δεν έχω χιούμορ ή εσύ δεν καταλαβαίνεις από χιούμορ. Για να λυθεί πάντως η παρεξήγηση διευκρινίζω ότι αυτούς που σε επέκριναν ειρωνεύτηκα. Μαζί σου δεν έχω κανένα πρόβλημα. (αν και δεν κατάλαβα όμως την παρατήρηση για τα δόντια του Κάστρο τι την ήθελες).

από IVAN 02/01/2003 11:01 μμ.


ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ.ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΠΕΡΙΦΗΜΟΥΣ" ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ. ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

από Ω. 03/01/2003 6:03 πμ.


1)Επειδη οχι μονο εσυ αλλα και αλλοι διαλεγουν,επιτρεπεις λοιπον φιλε μου να σε ρωτησω,αν τωρα στη Βραζιλια (οχι σαν χουλιγκαν,αλλα σαν επαναστατης)θα διευκολυνεται περισσοτερο η διατυπωση του επαναστατικου σου λογου η καλλιτερα ακομη της επαναστατικης σου πραξης;Γιατι αν διευκολυνεται αυτη σου η πραξη τοτε ιδου η "νικη" σου,φιλε IVAN SILVA SANTOS. 2)Οσο για τους ιθαγενοις,αυτους που βλεπω στη φωτογραφια δεν τους γνωριζω προσωπικα για να σου πω αν ειναι "βαλτοι" ξερω ομως για περιπου 200 που σφαξανε μεσα σε λιγα χρονια οι μπραβοι των γαιοκτημονων,αν εχεις ακουστα,γιατι καταλαμβανανε τα κτηματα των τσιφλικαδων με το ζορι.Αυτους να θυμασαι πιο πολυ.Εκτος κι αν δεν τους υπολογιζεις επειδη αυτοι αγωνιζοντουσαν για πιο "πεζα" πραγματα οπως ειναι π.χ. το δικαιωμα στο να εχει καποιος κατι για να βγαζει το ψωμι του.Ολους αυτους,τους πραγματικους "μπαχαλους"λοιπον τους υπερασπιστηκε αυτο το "αισχρο υποκειμενο",ο Λουλα,που ποτε και πουθενα δεν δηλωσε οτι ειναι επαναστατης και που στο λογο που εβγαλε και που τα καναλια των σφουγκοκολαριων της εξουσιαςουτε καν το ανεφεραν,εβαλε σαν ζητημα αμεσης προτεραιοτητας για την κυβερνηση του,την αγροτικη μεταρυθμιση στη χωρα του.Αυτο σημαινει οτι εκατομυρια ακληροι αγροτες--και πιθανον και αυτοι οι ιθαγενεις που εσυ περιγελας,αν και δεν τους γνωριζεις προσωπικα αλλα το υποθετεις-- θα παρουν ενα κοματι γη για να το δουλευουν οπως αυτοι θελουν.Κιαυτα δεν ειναι ψιλα γραμματα παρα μονο γιαυτους που ηδη το εχουν και μαλιστα με το παραπανω. 3)Πραγματι η κουβανεζικη ιατρικη απετυχε:o Φιντελ στα 80 του φοραει μασελλα.Απιστευτο η μαλλον incredible!

από IVAN 03/01/2003 10:55 μμ.


ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ ΒΑΛΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ.ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ¨ΤΑΞΗΣ ¨,ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΜΑΤ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΟΙ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΡΟΛΣ ΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΝΑΣ ΛΑΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΤΙΚΑ. ΞΑΝΑΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΥΤΕΧΩ ΣΤΟ ΙΝΤΥΜΕΝΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΔΙΧΟΝΙΑ.ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙΜΕ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΛΠ.

από IVAN 03/01/2003 10:59 μμ.


ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΥ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΡΥΨΑΝΕ.ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΟΜΩΣ Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΛΥΕΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ.

από IVAN 04/01/2003 1:58 πμ.


ΛΟΥΛΑ ΛΟΥΛΑ ΠΑΡΤΑ ΤΟΥΣ ΟΥΛΑ!!!

από Ω. 04/01/2003 7:37 πμ.


Πολλοι στη Βραζιλια,περιμενουν την επομενη ημερα.Πολλοι κεφαλαιοκρατες και πολλοι εργαζομενοι.Ο αγωνας δεν τελειωσε με τη νικη του Λουλα.Αλλα τωρα αρχιζει μια νεα φαση,μια αλλη φαση.Θα εχουμε μια αλλη αναμετρηση.Σαυτην θα συμμετασχουν οι ιδιες δυναμεις που προυπηρχαν των εκλογων,αλλα με διαφορετικες δυνατοτητες αφου οι λαικες δυναμεις εχουν ενισχυσει τις θεσεις τους Απο τις εκλογες βγηκαν κερδισμενες οι δυναμεις που θελαν αλλαγη.Θα μπορεσουν να αντισταθουν στη δυναμη των αντιδραστικων η θα λιποτακτησουν μπροστα στις δυσκολιες;Ειναι ενα ερωτημα που για να απαντηθει χρειαζεται λιγος χρονος ακομη.Να ξερεις ομως πως εχουν γνωση οι φυλακες,δηλαδη εκει κατω υπαρχουν ανθρωποι σαν κι αυτους που σου ανεφερα(τους ιθαγενεις και οχι μονο αυτους)που δεν μασανε ευκολα.Αν παρακολουθεις καιρο το indy θα καταλαβες ποιους εννοω.Αν οχι,τοτε,κοιταξε να βρεις εδω ο,τι εχει σχεσει με το MST.Αυτους εννοω.Και διαβασε για τη δραση τους αλλα και τις αποψεις τους.Παντως αυτοι απ'οτι λενε συνεχιζουν τον αγωνα για αγροτικη μεταρυθμιση στη Βραζιλια,με καταληψεις γης χωρις να περιμενουν κυβερνητικες αποφασεις.Αν τωρα η νεα κυβερνηση ικανοποιησει,οπως υποσχεθηκε,καποια η ολα απο οσα αυτοι ζητουν αυτο θα το δουμε.Μεχρι τοτε,ομως,θα θεωρουμε νικη το οτι οι Βραζιλιανοι εργατες,αγροτες κλπ.θα εξακολουθουν να παλευουν χωρις το φοβο και την τρομοκρατια.Για πολυ η λιγο θα το δουμε.Αυτο εννοουμε οταν μιλαμε για νικη του Λουλα.Τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγωτερο. Υ.Γ.Τη Ρολς Ροις την ειδα και εγω και με ανησυχει.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License