Συμφωνίες πετρελαίου μεταξύ Βενεζουέλας - Ιράν ... και ολίγη από ΛΔ Βιεντάμ

βλέπε επίσης: H Βενεζουέλα αγοράζει όπλα απο Ρωσία: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=532154 Η πρόσφατη επίσκεψη του Τσάβες στη Λευκορωσία και αλλού: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=550335 http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=548733

post image

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΙΡΑΝ: ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ «Εάν η αμερικανική αυτοκρατορία επιτύχει το στόχο της να εγκαθιδρύσει την κυριαρχία της στην περιοχή, δε θα υπάρξει μέλλον για την ανθρωπότητα» τόνισε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες και χαρακτήρισε «φασιστική και τρομοκρατική» την επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Κυριακή στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης κατά την επίσκεψή του στο Ιράν, που αποτελεί μέρος της περιοδείας του σε ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες.

Περιοδεία που έχει ως στόχο τη σύσφιξη των πολιτικών και οικονομικών δεσμών με σειρά χωρών όπως η Λευκορωσία, η Ρωσία και τώρα το Ιράν και η Λαϊκή Δημοκρατία του Βιετνάμ. Σύσφιξη μέσω στρατιωτικών, οικονομικών και εμπορικών συμφωνιών στρατηγικής σημασίας.

Καταρχήν, ο Πρόεδρος Τσάβες στο Ιράν, που βρίσκεται στο στόχαστρο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, συναντήθηκε την Κυριακή με τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αλλά και με τον Πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, όπου σύμφωνα με την «Πρένσα Λατίνα» δήλωσε ότι η Βενεζουέλα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Ιράν και θα αντιταχθεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ για την περιοχή. Παράλληλα, δήλωσε ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα θα υπάρξει η επισημοποίηση αρκετών συμφωνιών στον ενεργειακό τομέα μεταξύ της PVDSA και των ιρανικών κρατικών εταιρειών ώστε να αρχίσει η από κοινού εξόρυξη των κοιτασμάτων στον Ορινόκο, αλλά και στον Κόλπο της Βενεζουέλας. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Τσάβες συμφωνίες συνεργασίας επιτεύχθηκαν και στον οικονομικό, τεχνολογικό και ιατρικό τομέα.

Αλληλεγγύη με το Βιετνάμ

Σε ανάλογο μήκος κύματος ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δήλωσε χτες ότι θα επιδιώξει στενότερη συνεργασία με το Βιετνάμ στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να δημιουργήσει μια συμμαχία η οποία θα αντιτίθεται στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Ο Τσάβες, σε επίσημη επίσκεψή του στο Ανόι, υπέγραψε μια σειρά συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης και μιας για την εκμετάλλευση αποθεμάτων πετρελαίου και αερίου. Ο Τσάβες μίλησε με θερμά λόγια για τον αγώνα του Βιετνάμ εναντίον των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

Τέλος, οι δημοσκοπήσεις για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές της 3ης Δεκεμβρίου ήδη έχουν αρχίσει να μονοπωλούν τη δημοσιότητα και όχι αδίκως, καθώς η εκλογική αυτή μάχη είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την ίδια την πορεία και το μέλλον της Μπολιβαριανής Διαδικασίας.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της «Datanalisis», ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες φαίνεται να μην έχει αντίπαλο, καθώς αποσπά το 59% της προτίμησης των ψηφοφόρων, ενώ κανείς εκ των μέχρι στιγμής αντιπάλων του δεν κατορθώνει να ξεπεράσει το 10%. Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, το κοινωνικό και οικονομικό πρόγραμμα της Μπολιβαριανής Διαδικασίας είναι αυτό που δίνει αυτή τη μεγάλη διαφορά, καθώς η πλειονότητα του βενεζουελάνικου λαού τη στηρίζει.

Εικόνες:

από Σταλινικος γνησιος 01/08/2006 10:37 πμ.


Πολύ μ' αρεσε αυτο το "ΛΔ" Βιετναμ του "Ρ". Για τους χρουστσωφικους ρεβιζιονιστες μια χωρα που ανθιζει ο καπιταλισμος (Βιετναμ) ειναι "ΛΔ". Σημειωστε οτι η Κινα μπορστα στο Βιετναμ ειναι σοσιαλιστικος παραδεισος. Τοσο μεγαλη ειναι η εκμεταλλευση του προλεταριατου του Βιετναμ. Ακομα και φιλελευθεροι αστοι εχουν καταγγειλει τα sweatshops που υπαρχουν στο Βιετναμ. Αλλα ο "Ρ" το βιολι του. Αισχος και ντροπη! Αυτο μονο μπορει να πει καποιος για τους χρουστσωφικους αποστατες. Σταλινικος γνησιος

από το παιδί του σωλήνα 01/08/2006 10:40 πμ.


ελπίζω μόνο να τον φυλάνε καλά στις μετακινήσεις του, γιατί cia και mossad θα έχουν λυσσάξει.

Αυτό το ΛΔ πριν απ' το Βιετνάμ δεν αναφέρεται στο κυρίως άρθρο, παρά μόνο στον τίτλο. Δηλαδή το έγραψα εγώ και όχι ο Ριζοσπάστης.

Εδώ η Παπαρήγα πήγε στην Κίνα και ανακάλυψε την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού μετά την... ημερομηνία λήξης της. Μπράβο πάντως που πρόταξες τα στήθη σου και βροντοφώναξες: "Εγώ είμαι ρεφορμιστής-ρεβιζιονιστής όχι το ΚΚΕ".

από ΤΣΑΒΕΣ 02/08/2006 4:12 πμ.


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ... Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΣΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΧΩΡΕΣ) ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ. ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...ΟΠΩΣ Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΡΑΛΕΣ! ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΣΟ Η "ΤΡΕΛΑ" ΤΟΥ, ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ....

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License