ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ… ένα αντι-ρεπορτάζ 13 χρόνια μετά…

Για να μην ξεχάσουμε την ιστορία, τις εθνοκαθάρσεις στη Βοσνία και τα εγκλήματα στο Σαράγεβο, στη Σρεμπρένιτσα, στο Μόσταρ, στην Τούζλα και σε όλες τις πόλεις και τα χωριά που «σβήστηκαν» από το χάρτη. Για να μην ξεχάσουμε τους Ελληνες φασίστες εθελοντές της Χρυσής Αυγής που πρωτοστάτησαν στις εθνοκαθάρσεις… στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, καθώς και όλους όσοι ζητωκραύγαζαν για τις νίκες της ορθοδοξίας τους… εντός και εκτός.

post image

Φωτ. 1 Φασιστικός χαιρετισμός από Ελληνες εθελοντές στη Βοσνία. Με έκπληξη, η οποία αυτομάτως μετατράπηκε σε θυμό, διαπιστώθηκε ότι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16 Μαΐου 2006 στην πλατεία Συντάγματος, που πραγματοποίησαν 150 μουτζαχεντίν χριστιανοί ορθόδοξοι για την απόσυρση του βιβλίου και την απαγόρευση προβολής της κινηματογραφικής ταινίας «Κώδικας Ντα Βίντσι», συμμετείχε -εκτός των τουλάχιστον πέντε χρυσαυγιτών- και ένας από τους Έλληνες εθελοντές με το παρατσούκλι «Σπουργίτης». Υπηρέτησε στην Ελληνική Εθελοντική Φρουρά (ΕΕΦ) και σήκωσε την ελληνική σημαία στη Σρεμπρένιτσα. Ο εν λόγω φασίστας, φορώντας μπλούζα με γνωστούς ήρωες των Τσέτνικς, τον ξύλινο σταυρό και κάνοντας συνέχεια με τα τρία δάχτυλά του το σερβικό χαιρετισμό, ξεφώνιζε υπέρ της ορθοδοξίας… Και άλλοι, της ίδιας συνομοταξίας, αποτελούσαν τους Ελληνες εθελοντές (Ελληνες φονιάδες) στην Ελληνική Εθελοντική Φρουρά που, εκτός των επιχειρήσεων εθνοκάθαρσης, πρωτοστάτησαν μαζί με τους Σέρβους και τους κυανόκρανους του ΟΗΕ στο έγκλημα της Σρεμπρένιτσας και σήκωσαν την ελληνική σημαία όταν μπήκαν στη κατεστραμμένη πόλη που μόνο νεκρούς είχε στους δρόμους της. Στο δημοσίευμα του «ιού της Ελευθεροτυπίας» (16/7/05), αλλά και στην έκδοση ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ: Το μεγαλύτερο έγκλημα του «πολιτισμένου κόσμου» στην Ευρώπη μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, από το Αντισχολείο και την ομάδα CARTHAGO, παρουσιάζονται ονόματα και στοιχεία από τη δράση των Ελλήνων φασιστών εθελοντών.

Εικόνες:

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 19/06/2006 1:42 πμ.


post image
Λευτέρης Σπουργίτης: Στρατιωτική θητεία στις ΟΥΚ, καταδικασμένος σε 8μηνη φυλάκιση για κλοπή όπλου από την Εθνοφυλακή, φεύγει και κατατάσσεται εθελοντής. Το 1994 υπηρετεί στους «Λύκους του Ζβόρνικ», αργότερα στις «Τίγρεις» του διαβόητου Αρκάν, αλλά και στην ΕΕΦ, που αποτελούνταν από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Το 1995 οι πρώην συμπολεμιστές του τον καταγγέλλουν για κλοπές και τον διώχνουν. Είπαν τότε ότι πουλήθηκε στον εχθρό και πέρασε στους μουσουλμάνους. Όμως ο ίδιος διευκρίνισε, μετά την αποκήρυξή του που δημοσιεύτηκε στον «Ιό» της «Ελευθεροτυπίας», ότι είχε σταλεί από τον Αρκάν να εκπαιδεύσει τις ειδικές μονάδες των μουσουλμάνων του Μπίχατς που πέρασαν στο πλευρό των Σέρβων.

Εικόνες:

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 19/06/2006 1:44 πμ.


post image
Είναι από τους Ελληνες εθελοντές στη Βοσνία που εξέφρασαν με τον «καλύτερο» τρόπο τα ναζιστικά, πολιτικά τους ιδεώδη και για τους οποίους τα ΜΜΕ καμάρωναν και εξέφραζαν τα συγχαρητήριά τους για το θάρρος τους, την ανδρεία τους και την πίστη στα χριστιανικά ιδεώδη, αλλά και την πολιτική υπηρεσία που προσέφεραν εθελοντικά και πολέμησαν υπέρ της ορθοδοξίας και που στο τέλος σήκωσαν την ελληνική σημαία στην πτώση της Σρεμπρένιτσας…

Εικόνες:


…δημοσιεύουμε τη φωτογραφία ενός άλλου συμπολεμιστή αυτών της ΕΕΦ, επίσης χρυσαυγίτη, που πόζαρε εκείνη την εποχή σαν μοντέλο στο κεντρικό ξενοδοχείο στο Βελιγράδι που φιλοξενούσε τις περισσότερες δημοσιογραφικές και ανθρωπιστικές αποστολές. Ήταν ανάμεσα στους χρυσαυγίτες της ΕΕΦ που φωτογραφήθηκαν με την ελληνική σημαία και την ομάδα τους στην πτώση της Σρεμπρένιτσας. Παρασημοφορήθηκαν όλοι τους, μάλιστα, και από το σέρβικο στρατό και τον ίδιο τον Ρ. Κάρατζιτς για την πολύτιμη βοήθειά τους στις εκκαθαρίσεις.

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 19/06/2006 1:46 πμ.


post image
Ένας από τους Έλληνες εθελοντές που πληροφορήθηκε για τα φώτα της δημοσιότητας στο Βελιγράδι και είχε έρθει, στην τρίχα, από τη μονάδα του της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς για να τον κάνουν διάσημο οι δημοσιογράφοι της αποστολής που είχε φτάσει την προηγούμενη ημέρα στο Βελιγράδι.

Εικόνες:

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 19/06/2006 1:48 πμ.


post image
Ο ίδιος ποζάρει σαν μοντέλο, με σκέρτσο, στο γκαζόν. Όπως λέει, πολεμάει για τους αδελφούς (του) Σέρβους εναντίον των Τούρκων. Τόσο θέλει να εξαφανιστούν οι Τουρκαλάδες, που αν και μέλος της Χρυσής Αυγής, δεν δίστασε να πολεμήσει στο πλευρό των κομμουνιστών Σέρβων ενάντια στους Τούρκους άπιστους. Είναι αυτός που εμφανίζεται σε σειρά φωτογραφιών της εποχής σε εφημερίδες. Στη φωτογραφία που ακολουθεί είναι αυτός με τζόκεϊ πλάι στους υπόλοιπους φασίστες που σήκωσαν τα λάβαρά τους πάνω στα πτώματα άμαχων πολιτών.

Εικόνες:

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 19/06/2006 1:49 πμ.


post image
6 Ο δεύτερος από αριστερά με το τζόκεϊ… Την παρέα τους την παρασημοφόρησε ο ίδιος ο Κάρατζιτς!

Εικόνες:

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 19/06/2006 1:50 πμ.


post image
Και εδώ πάλι με το νεοναζιστικό σχήμα των εθελοντών. (Ο πρώτος καθιστός, από αριστερά με τον μπερέ…)

Εικόνες:

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 19/06/2006 1:52 πμ.


post image
Παραστρατιωτικοί Ουστάσι παρέα με τον αγκυλωτό σταυρό… Απριλιος 1994(Βοσνία Ερζεγοβίνη: Η μάχη της Πολυεθνικής κοινωνίας. Εκδόσεις Δελτίο Θυέλλης.

Εικόνες:

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 19/06/2006 1:53 πμ.


Φωτ. 1, 6, 7 από την έκδοση ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ Το μεγαλύτερο έγκλημα του «πολιτισμένου κόσμου» στην Ευρώπη, μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο (Από το Αντισχολείο και την ομάδα CARTHAGO).

από ενας 19/06/2006 9:45 πμ.


μπράβο

από 666 19/06/2006 11:04 πμ.


κατω τα κρατη και οι στρατοι!

από ,,,,,, 19/06/2006 11:23 πμ.


apo thn allh pleyra paidia kana egklhmataki den yphrxe; kammia fwto kai apo tis dolofonies ths allhs pleyras;; kai gia na prolabw thn kakopistia: na thymomaste thn semprenitsa alla oxi mono. kai einai sygkekrimenoi osoi thoimoyntai mono ayth...

από HanSolo 19/06/2006 11:38 πμ.


Να θυμόμαστε τα εγκλήματα και των μεν και των δε γιατί ο εθνικισμός και φασισμός δεν είναι μονοπώλιο κάποιου συγεκριμένου λαού ή ομάδας ανθρώπων αλλά εντοπίζεται, δυστυχώς, σε πολλές χώρες, εθνότητες, ομάδες ανθρώπων. Η προσπάθεια των παιδιών και τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουν είναι πάρα πολύ καλά και αξίζουν μπράβο. Ας μην προσπαθούμε να υποβιβάσουμε τη δουλειά τους λέγοντας ότι δεν περιέλαβαν και τα εγκλήματα της άλλης πλευράς. Άλλωστε μια από τις φωτογραφίες απεικονίζει φασίστες Ουστάσι, που είναι Κροάτες Καθολικοί Ναζί και ήταν αντίπαλοι των Ελληνορθόδοξων, Εθνικοσοσιαλιστών μουτζαχεντίν... Στην τελική αν κάποιος έχει ντοκουμέντα για τα εγκλήματα της άλλης πλευράς (Κροατών, Βόσνιων μουσουλμάνων) ας τα δημοσιεύεσει για να δει και ο κόσμος.

από χμ 19/06/2006 12:03 μμ.


Πάντως παιδιά οι Χρυσαυγίτες δεν πολέμησαν στο πλάι Σέρβων κομμουνιστών αλλά Σέρβων εθνικιστών!! Εντάξει, μην αναπαράγουμε τη δυτική προπαγάνδα ότι ο Μιλόσεβιτς ήταν ο τελευταίος κομμουνιστής ηγέτης των Βαλκανίων. Ούτε καν το κόμμα του δεν λεγόταν κομμουνιστικό, σοσιαλιστικό λεγόταν. Αλλά ούτε στο πλάι Σέρβων σοσιαλιστών πολέμησαν οι Χρυσαυγίτες. Εκτός αν ο Αρκάν κι ο Κάρατζιτς θεωρούνται μαρξιστές-λενινιστές... Η πλάκα ξέρετε πια θα ήταν; Αν οι Σέρβοι είχαν νικήσει, έπαιρναν και τη ΦΥΡΟΜ και βάζαν κανά θέμα Μακεδονίας! Χα,χα τότε να τους έβλεπα τους Χρυσαυγίτες.

?

από apistos 19/06/2006 3:09 μμ.


1ον. Ο Σπουργιτης ουδεποτε εκπαιδευθηκε στα ΟΥΚ. Υπηρετουσε σε αμφιβια μοναδα στην Κω, απο τις οποιες υπαρχει προβλεψη καποιοι να εκπαιδευονται και ως υποβρυχιοι καταστροφεις, αλλα οχι ο Σπουργιτης! Ο Σπουργιτης δεν εκλεβε, αλλα εκανε πλιατσικο. Δεν αφησε χρυσο για χρυσο δοντι σε μασελα νεκρου! 2ον. Ο λεβεντης απο την Ορεστιαδα, το ονομα αυτου ΠΑΤΣ.....συμμετειχε σε πολλες μαχες , ενα πραγματικα σκληρο ατομο. Οταν τον ρωτησα γιατι κατεβηκε στην ΑΦρικη, ειπε οτι ηταν λαθος του και οτι εδω η κατασταση ηταν απειρως χειροτερη και επικινδυνη σε σχεση μετα Βαλκανια! Πραγματι στην αφρικη ενας λευκος μοιαζει σαν την μυγα μεσ στο γαλα και δεν εχει πολες επιλογες ή δυνατοτητες επιβιωσης αν δεν συμμετεχει μελος μιας μεγαλυτερης δυναμηςη αν δεν εχει δεσμους με την χωρα εμπλοκης. Αυτοι που σε προσλαμβανουν σε τρωνε κιολας για λογους τακτικης! Εμεινε λιγο καιρο και ενω του εγιναν πολλες προσφορες γυρισε στην Ελλαδα! Τωρα τον βασανιζουν ψυχολογικα και συνδρομα καταδιωξης γιαυτο και αφιερωνει μεγαλα διαστηματα απο τον χρονο του σε μια ορεινη κατοικια που εχει στην περιοχη της Ορεστιαδος. 3ον Οι μεγαλυτεροι χασαπηδες στην Βοσνια ηταν οι Ολλανδοι μισθοφοροι-εθελοντες που πηγαν κατα δηλωση τους να φανε οσους μπορουσαν περισσοτερους Σερβους! 4ον. Τα μεγαλυτερα καθικια ομοιως στην περιοχη ηταν οι Ιταλοι,οι οποιοι διοργανωναν ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΑΦΑΡΙ! Οσο αφορα τους μουσουλαμανους μαχητες-εθελοντες κλπ.κλπ. οι βιαιοτητες τους ηταν..........απεριγραπτες! Οσο αφορα τα λαφυρα του πολεμου, μπαντανες και λοιπα ειδη εχου φερει ολοι ασχετως αν συμμετειχαν σε μαχες ή οχι! Με τοσα πτωματα γυρω σου ηταν σαν να ησουν στην λαικη αγορα! Υ.Γ. Οι μουσουλμανοι της 7ης ευθυνονται για πολλα προβοκατορικα χτυπηματα με σκοπο να δικαιολογησουν τις δικες τους βιαιοτητες! Γενικα ηταν ενας πολεμος χωρις συγκεκριμενο σκοπο και χρονοδιαγραμμα απο τον οποιο οι μονοι ωφελιμενοι βγηκαν οι Κροατες!

?

από HanSolo 19/06/2006 3:25 μμ.


Apistos μήπως ήσουν κι εσύ εθελοντής στη Βοσνία;

από apistos 19/06/2006 3:28 μμ.


ο πολεμος ομως ουσιαστικα παιχτηκε αναμεσα σε πρωην λεγεωναριους οι οποιοι σφραγισαν με την δραση τους και την μετα τον πολεμο ζωη της Σερβιας. Οι δυο μεγαλυτεροι αντιπαλοι στον πολεμο αναμεσα σε σερβους και κροατες ηταν οι δυο καλυτεροι φιλοι στην λεγεωνα, Ο στρατηγος Γκοντοβινα ο ενας,οι κροατες τον κανανε στρατηγο, ο αλλος, δεν θυμμαι τωρα το ονομα του, εγινε αργοτερα διοικητης της σερβικης αντιτρομοκρατικης μοναδος και δολοφονησε τον Σερβο προεδρο! Οι βοσνιοι μουσουλμανοι ειχαν την αμεριστη συμπαραστση των Σαουντ και των τουρκων, οι οποιοι βετερανοι οι περισσοτεροι των μαχων με τους κουρδους, προσετρεξαν στην Βοσνια για να ικανοποιησουν την τουρκικη εξωτερικη πολιτικη στην περιοχη!

από apistos 19/06/2006 3:42 μμ.


ειναι η φωτογραφιση του Σπουργιτη, ο οποιος δεν εχει καμμια σχεση με το παρουσιαστικο του στον πολεμο της Βοσνιας. ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!!!!!!!!! Πρεπει να τον ποαρακαλουθειται καιρο γιατι ο γραφων τρομαξε να τον αναγνωρισει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

από να τα θυμόμαστε όλα! 19/06/2006 3:52 μμ.


Να μην ξεχνάμε και την εθνοκάθαρση των Σέρβων 1,5 εκ από τους ναζί, το Κόσσοβο που καθάρθηκε τότε γίνεται τώρα προτεκτοράτο σύμφωνα με τα όνειρα του Χίτλερ. Να μη ξεχνάμε τους βομβαρδισμούς και το απεμπλουτισμένο ουράνιο του Κλίντον και άλλα πολλά..

από μακαρονάδα βαλκανική 19/06/2006 4:53 μμ.


Λοιπόν να το καταλάβουμε αυτό. Ένα πολυπολυτισμικό κράτος η Γιουγκοσλαβία και σοσιαλιστικό, ακολουθεί την εξέλιξη στην νέα τάξη πραγμάτων που υποτίθεται υιοθετεί πολυπολυτισμικά κράτη και εκεί μας προκύπτουν από το πουθενά Κροάτες, Σέρβοι, Βόσνιοι μουσουλμάνοι εθνικιστές. Οι Σέρβοι εθνικιστές παραμένουν και σοσιαλιστές. Έρχονται οι Ελληνοορθόδοξοι νεοναζί να υπερασπιστούν τους Σέρβους σοσιαλιστές που είναι και εθνίκια ενάντια στα άλλα εθνίκια! Δηλαδή οι νεοναζί είναι και σοσιαλιστές και εθνίκια. Έρχονται και Τούρκοι να υπερασπιστούν τα άλλα εθνίκια και αυτά πρωην σοσιαλιστές. Όμως το παράξενο είναι ότι οι ναζί ήδη είχαν καθαρίσει με εθνοκαθάρσεις τους Σέρβους το 41 για την τότε νέα τάξη πραγμάτων και συνεπώς πως γίνεται συμμαχία Σέρβων τώρα με τους Έλληνες νεοναζί; Συνεπώς η νέα τάξη πραγμάτων οδηγεί στον εθνικισμό και στον τοπικισμό και όχι στον πολυπολυτισμό που επαγγέλεται. Δηλαδή με μαθηματική ακρίβεια στον Μεσαίωνα. Συνεπώς εμείς ως διεθνιστές καλά θα κάνουμε να μην ασχολούμαστε μαζί τους και να τους αφήσουμε να το διασκεδάσουνε με την ησυχία τους σκοτώνοντας ο ένας τον άλλο. Δεν είναι κάποιο εθνίκι χειρότερο από το αντίστοιχό του στην απέναντι γραμμή. Έτσι θα γλυτώσουμε από τα εθνίκια γενικότερα. Πως θα επεμβούμε στα κέφια τους; Με ποιού το μέρος να πάμε; Δεν είναι σωστό να παίρνεις το μέρος του ενός ή του άλλου εθνικιού και ακόμα περισσότερο να υποστηρίζεις τις θέσεις αυτου που τους έβαλε να σκοτώνονται με τα οράματα περί παγκοσμιοποίησης, δημοκρατίας που στην πράξη οδήγησαν σε εθνοκαθάρσεις.

από Κουλ Ουάχατ 19/06/2006 4:59 μμ.


Αυτό με τους σοσιαλιστές Σέρβους θα μπορούσε να λείπει. Η κυβέρνηση Μιλόσεβιτς κάθε άλλο παρά σοσιαλιστική -ακόμα και με τα παπανδρεϊκά κριτήρια- ήταν!

από αεθνιστής 19/06/2006 5 μμ.


αλλά δεν τους βοήθησαν Έλληνες. Το άρθρο αυτό δεν είχε σκοπό να διατηρήσει τη μνήμη ΟΛΩΝ των σφαγών που γίναν οπουδήποτε (αυτό είναι αδύνατο) αλλά εκείνων στις οποίες πήραν μέρος Έλληνες.

από . 19/06/2006 5:04 μμ.


Αυτός ο Σπουργίτης από το βλέμα και μόνο φαίνεται ότι έχει σκοτώσει. Επίσης κάνει κρα οτι έχει και κάποια ψυχο προβληματάκια. Πιτσουνάκι μου. Τι θα γίνει με αυτούς?

Ειναι ενα "ΔΩΡΑΚΙ" για τους Έλληνες φασίστες που τους επεφυμούσαν οι άλλοι δικοί μας ντόπιοι εθνικιστές

από apistos 21/06/2006 6:14 πμ.


Να θεωρησω οτι η τοποθεηση του σχετικου θεματος εχει σχεση με την παραδοση απο την βοσνιακη κυβερνηση στους αμερικανους 6 Αλγερινων, βρισκονται ηδη στο Γκουανταναμο, που εμειναν στην Βοσνια και εκαναν οικογενειες εκει, μετα την συγκρουση??????? Εν ολιγοις , γιατι εκεινοι στο Γκουανταναμο και τουτοι εδω ..ελευθεροι???? Παιζει κατι τετοιο??? Ευχαριστω!

Αυτοι με τι 'χρεωνονται'? Με αγαθοεργίες? Πολυ μονόπλευρο αρθρο.......αναμενόμενο αλλωστε.

από ενας 21/06/2006 1:25 μμ.


αλλά δεν ήταν έλληνες. ικανοποιημένος τώρα, ή μήπως να πάμε και στη Υεμένη για ρεπορτάζ? Α ρε ρεντ, κοίτα τα χάλια του ρίζου πρώτα και άσε τις μεγάλες κουβέντες

από Pierre Dupont 21/06/2006 11:47 μμ.


Προσωπικα το „ρεπορταζ“ μου θυμισε τα χρονια του 1966 οπου οι βασιλικοι διναν δωρεαν περιοδικα εθνικης επιμορφωσις με εσωτερικος φωτογραφιες αριστερων απο πορειες και τιτλους οπως „Κομμουνιστε Προδοτες. Τους Γνωριζεις; “. Η ρουφιανια δεν πεθανε στην ελλαδα και αυτο το βλεπουμε ξεκαθαρα: φωτογραφικο υλικο που ανηκει στις αρχες (κατασχεθηκε απο το την ελληνικη αστυνομια) βρεθηκε εδω. Επιτρεψτε μου λοιπον να αμφιβαλλω για εκεινους που δημοσιευσαν το αρθρο αυτο. Στο θεμα μας τωρα. Αρχες 1990 αρκετοι (65-79;) ελληνες νεοι ενταχθηκαν στους πρωην Γιουγκοσλαβικους στρατους της Σερβιας , της Κροατιας (2-3;) και της Μουσουλμανικης Βοσνιας (3 μουσουλμανοι θρακιωτες). Ισως απο τυχοδιωκτισμο η απο ιδεολογικη εξαρση (απο την οργανωση χρυση αυγη εφυγαν χωρις ουδεμια εσωτερικη εντολη 4 εθελοντες) οι εθελοντες αυτοι βρεθηκαν στα θολα νερα των βαλκανιων και ως γνωστο τα βαλκανια δεν συγχωρουν.... Οι εθελοντες που μετεβησαν εκπαιδευτικαν (τα εγγραφα εκπαιδευσης εχουν ηδη παραδωθει στις ελληνικες αλλα και διεθνης αρχες) για 3 μηνες και ανελαβαν την περιπολια χωρων υπο αμφιβολια, δηλαδη περιοχων με μεικτο πληθυσμο. Ο λόγος που ανελαβαν τετοιου τυπου καθηκοντα ειναι ο ακολουθος: Οι περιοχες ηταν υπο καθεστος ανταρτοπολεμου και φοβουμενοι οι Γιουγκοσλαβικοι στρατοι για υψηλες απωλειες εδωσαν την ευθηνη αυτη σε απειρους αλλα φανατισμενους νεαρους. Οι ιδιοι δε, κρατησαν τα ποιο ασφαλη ποστα που τους εδιναν την δυνατοτητα να εκτελουν αμαχους κατω απο το σχημα της λαίκης επιμορφωσις οπως το ονομαζαν το σφαγειο. Φυσικα ομως, (ειπαμε εδω ειναι βαλκανια) ιστιοδοτησαν με την ελληνικη/ημισεληνο/σταυρο σημαια περιοχες στις οποιες η λαίκη επιμορφωσις συνεβαινε. Το αποτελεσμα λοιπον ηταν να μεταδιδεται η φημη οτι οι ελληνες, οπως παρομοιος και οι παλαιστηνιοι αλλα και γαλλοι εθελοντες ηταν εκεινοι που εκαναν το εγκλημα... Αυτο εγινε βεβαια για να διατηρειτε αργοτερα το αλλοθι για τις σφαγες. Στην παρουσα προανακριτικη φαση, εχει βρεθει μονον ενας ελληνας εθελοντης με πιθανη σχεση σε εγκλημα πολεμου, και αυτο κατοπιν καρφωματος των σερβικων αρχων. Το θεμα πριν απο λιγο καιρο του πρωην εθελοντη με τις φωτογραφιες πτωματων εχει λυθει διοτι βρεθηκε οτι ειχαν αυτες τραβηχθει σε αλλη εμπολεμη ζωνη, οχι ομως στην Γιουγκοσλαβια, και κατα το 1980 περιπου (βεβαια καλο ειναι να ερωτηθει κανεις γιατι τις κραταγε τις φωτογραφιες, αλλα στις μερες μας δεν ειναι δυστηχες οτι το ιντερνετ δεν ειναι ενα απεραντο μπορντελο απο σεξ και βια;) Ποιο μπορει να ειναι το μελλον των Ελληνων Εθελοντων; Ηδη μετα απο διπλωματικη επαφη της ελληνικης κυβερνησεως με τον αραβικο συνδεσμο (τον πολιτικο και πολιτιστικο εγγυητη της σταθεροτητας της κυβερνησης Βοσνιας και Ερζεγοβινης) προανακρισεις θα λαβουν μερος παρουσια σαουδαραβων ανακριτων μετα το πρασινο φως που εχουν ηδη δωσει οι Αμερικανοι. Μετα, και το ποιο πιθανον, οι υποπτοι θα απαχθουν και θα χαθουν σαν την αμμο. Αν αντισταθουν επιτοπου προβλεπεται η εξουδετερωση τους με χρηση απλου. Προδομενοι απο εκεινους που πολεμησαν μαζι, απο το κρατος τους, τους φιλους τους (εαν ειχαν ποτε) και βεβαια για να μην ξεχνιομαστε και απο την εκκλησια και βεβαια καποιους απο το φορουμ αυτο. Και εν κατακλειδι για να δουμε ποσο παραλληλα ειναι οι βιοι εκεινων που ειχαν τα αρχιδια να ειναι τυχοδιωκτες και οχι επαναστατες του καναπε οπως σχεδον ολοι οι κατηγοροι αυτων... Ενας νεαρος, φευγει διακοπες στην κυπρο. Ιδεολογικα ανηκει στον ταδε πολιτικο τομεα, και απο την κυπρο φευγει και καταληγει εκπαιδευομενος στην συρια εκπαιδευομενος απο Παλαιστηνιους. Κανει τις βρωμιες του αργοτερα στο Ισραηλ (ετσι ξεπληρωσε την εκπαιδευση του και βεβαια ηταν μια καλη προυπηρεσια για να καυχιεται στα εξαρχεια), και φευγει πισω στην Ελλαδα. Καποια χρονικη στιγμη, και μετα απο πολιτικη πιεση, τον καρφωνουν για την πραξη οι ιδιοι οι παλαιστηνιοι. Το παιδι συλλαμβανεται, αντιστεκεται και πεθαινει. Γνωστο ονομα και αυτα για την ωρα.

.

από antiratsisths=antisionisths 22/06/2006 2:59 πμ.


"Ενας νεαρος, φευγει διακοπες στην κυπρο. Ιδεολογικα ανηκει στον ταδε πολιτικο τομεα, και απο την κυπρο φευγει και καταληγει εκπαιδευομενος στην συρια εκπαιδευομενος απο Παλαιστηνιους. Κανει τις βρωμιες του αργοτερα στο Ισραηλ (ετσι ξεπληρωσε την εκπαιδευση του και βεβαια ηταν μια καλη προυπηρεσια για να καυχιεται στα εξαρχεια), και φευγει πισω στην Ελλαδα. Καποια χρονικη στιγμη, και μετα απο πολιτικη πιεση, τον καρφωνουν για την πραξη οι ιδιοι οι παλαιστηνιοι. Το παιδι συλλαμβανεται, αντιστεκεται και πεθαινει. Γνωστο ονομα και αυτα για την ωρα." mporeis na anafereis to onoma tou ypofainomenou?

post image
Η ιστορία έχει γραφτεί αιμα αθώων ανθρώπων. ΔΕΝ μπορείς να τη ξαναγράψεις εσύ ούτε τα αδιάψευστα στοιχεία… των αρχών… που το μόνο που κάνουν είναι να … κρύβουν ότι σχετίζεται με φασιστοσυμορίες και αλήτες της χρυσής αυγής… Το σχόλιο του Pierre Dupont (530898) στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων τα στοιχεία των αρχών για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και δήθεν θέλει να μας πείσει ότι δεν τους γνωρίζουν οι αρχές και τους ψαχνουν αλλά και διάφορες άλλες ανοησίες του τύπου «Η ρουφιανια δεν πεθανε στην ελλαδα και αυτο το βλεπουμε ξεκαθαρα: φωτογραφικο υλικο που ανηκει στις αρχες (κατασχεθηκε απο το την ελληνικη αστυνομια) βρεθηκε εδω. Επιτρεψτε μου λοιπον να αμφιβαλλω για εκεινους που δημοσιευσαν το αρθρο αυτό» Να του θυμίσουμε λοιπον ότι το οποίο υλικό από τους φασίστες της χρυσής αυγής που δεν ήταν μόνο 4 όπως θέλει να πιστεύει, υπάρχει στις σελίδες ελληνικών εφημερίδων της περιόδου εκείνης… από το εθνος τα νεα την απογευματινή την ελευθεροτυπία τον Ελ Τύπο και διαφορεα εθνικιστικές φασιστοφυλάδες. Στη Σρεμπρενιτσα ήταν μόνο 4 έλληνες εθελοντές που σήκωσαν την ελληνική σημαιά; (!!!) Ήταν μονο 4 οι φασίστες που παρασημοφορήθηκαν από τους σερβοφασιστες; και μονο ενασ εχει ευθυνες για εγκληματα πολέμου; (!!!) Η Σρεμπρένιτσα ήταν περιοχή ανευ σημασίας…; Που την έδωσαν για περιπολίες σε άπειρους; (!!!) Η Γκρομποβίτσα ήταν επίσης περιοχή ελάχιστης σημασίας; Που και εκει περιπολούσαν άπειροι εθελοντές; Πόσα κομμάτια ηταν αυτοί οι τέσσερις τελικά! (!!!) Επίσης ανάλογο υλικό υπάρχει σε δημοσίευμα του «ιού της Ελευθεροτυπίας» (16/7/05), αλλά και στην έκδοση ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ: Το μεγαλύτερο έγκλημα του «πολιτισμένου κόσμου» στην Ευρώπη μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, από το Αντισχολείο και την ομάδα CARTHAGO, παρουσιάζονται ονόματα και στοιχεία από τη δράση των Ελλήνων φασιστών εθελοντών όπως επίσης και στην εκδοση (Βοσνία Ερζεγοβίνη: Η μάχη της Πολυεθνικής κοινωνίας. Εκδόσεις Δελτίο Θυέλλης. αντε πια με την παραποιηση που θελουν να κανουν μερικοί... παρε και μερικές φωτό της εποχής... ετσι για την ιστορία...

Εικόνες:

από ... 22/06/2006 3:50 μμ.


aftos o tipos pleon den einai gia misos gia lipisi einai....

από apistos 22/06/2006 6:48 μμ.


ποιος ηταν τυχοδιβκτης και ποιος εθνικιστης στην Βοσνια??? Ενας τυπος που εξασκειται σε ενα.......φυτωριο για να παει να πολεμησει στην Βοσνια Ειναι τυχοδιωκτης? Ειναι εθνικιστης??????? Ειναι μαλακας με σφραγιδα....................

από απορών RED ALERT 23/06/2006 10:31 πμ.


1) O DUPPOND εγραψε για 65-79 ελληνες που πολεμησαν με την πλευρα των Σερβων, οχι για 4. Αναφερει οτι 4 εθελοντες εφυγαν απο την "Χρυση Αυγη" χωρις εσωτερικη παροτρυνση. Αυτο λοιπον δε σημαινει οτι δεν υπηρχαν και αλλοι που εφυγαν "κατ'εντολιν" της Χρυσης Αυγης, ουτε οτι δεν υπηρχαν αλλοι φασιστοχριστιανοληκτοι που πηγαν εκειπερα. Αφου μιλα για 65-79 ατομα!! Τωρα αν καποιοι ξερετε τοσο καλα τα εσωτερικα της Χρυσης Αυγης, που να γνωριζεται και ποσοι πηγαν και αν πηγαν με "εντολη" ή οχι...εγω παω πασο 2)Δεν καταλαβα απο που προεκυψαν τα στοιχεια οτι οι 65-79 που πηγαν εκειπερα, βαρυνονται με "σφαγες αμαχων". Το να βαρυνονται με "ανθρωπινο αιμα" ειναι πολυ πιθανο, στον πολεμο σκοτωνεις.....ειτε εισαι "αυτοχθων Σερβος", ειτε Σερβοφιλος, ειτε αυτοχθων μουσουλμανος ειτε μουσουλμανοφιλος....απαξ και πας στον πολεμο, μπορει και να σκοτωσεις. Αλλα αυτη η αυτοματη "ισοδυναμια" δεν ειδα απο ποια στοιχεια προκυπτει. Το οτι ο "Σπουργιτης" ειναι μαλακας, ειναι προφανες. Το οτι εχει σκοτωσει ανθρωπο, ειναι πιθανοτατο (αλλα και ΤΣΕ ειχε "σκοτωσει ανθρωπο"...τι πα να πει αυτο) Το αν βιασε ή σκοτωσε αμαχους κλπ, μένει να αποδειχτει....και βεβαιως αν αποδειχτει πρεπει και να καταδικαστει. Αλλα αυτος ο αυτοματισμος, αυτη η ισοδυναμια: Πολεμησε με τους Σερβους<=>Σκοτωσε αμαχους" ειναι τρομερα εμπαθής.... 3) Για τον "ενας". Φανταζομαι, οτι αν ευσταθουν οι πληροφοριες (αδυνατω να καταλάβω που τα ξερετε ολα αυτα τα στοιχεια, αλλα τελος παντων...) για "2-3 ελληνες μουσουλμανους" που πολεμησαν στο πλευρο τον Βοσνιων Μουσουλμανων, τότε φανταζομαι οτι η ερευνα και "αποδοση ευθυνων" που ζητας, αφορα και αυτους ε? Αυτοι δεν κατοικουν στην ...Υεμενη ε??

από ... 23/06/2006 2:01 μμ.


Αυτοί οι αλήτες πολέμησαν με τους παραστρατιωτικούς και τους σερβοφασίστες…. Σου λέι κατι αυτό RA ;

από RED ALERT 23/06/2006 2:16 μμ.


Σε μια χωρα που σπαει "στα τρια" και γινεται "εμφυλιος" (ας πουμε) μεταξυ 3 πλευρων, δεν υπαρχει κατα βάσητακτικος στρατος. Οι καθε εθνοτητα συγκρότησε το δικο της, ακομα και ο λεγομενος Βοσνιακος στρατος, ηταν ο στρατος των Μουσουλμανων. Αλλα βεβαια η απαντηση ειναι ακομα απλουστερη. Ειναι προφανες οτι ο χ-"εθελοντης" ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ "ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ" (π.χ στον Γιουγγοσλαβικο ή εστω στον Βοσνιακο), διοτι απλα ειναι "εξωτερικος" σε σχεση με τον στρατο αυτον! Στον πολεμο της Βοσνιας, κατα βαση...πολεμησαν ομαδες τυπου guerilla, "μιλίτσιες", παραστρατιωτικες ομαδες κλπ κλπ. Περαν τουτου ειναι προφανες οτι αυτοι που πηγαν ως εθελοντες ηταν φασιστομουτρα, αρα ειναι αναμενομενο να προτιμησαν τις πιο "ιδεολογικα σκληρες" ομαδες. Ποιος διαφωνησε σε αυτο? Εγω ειπα απλα οτι "μενει προς αποδειξη" αν συμμετειχαν σε ΣΦΑΓΕΣ, βιασμους κλπ. Το αν "σκοτωσαν" δεν χρειαζεται αποδειξη, ειναι προφανες. Σε πολεμο πηγαν, σιγουρα σκοτωσαν......

από apistos 23/06/2006 2:23 μμ.


Καταλαβε ενα πραγμα! Ο πολεμος στην Βοσνια ηταν πολεμος χωρις τις παραδοσιακες γραμμες αντιπαραθεσης. Επομενως και ειδικα στις αρχες του πολεμου μεχρι να αρχισουν οι εμπλεκομενοι να αναγνωριζουν τι ειναι και ποιος ειναι, ο καθενας βαραγε στο ψαχνο! Αυτο σημαινει οτι τοσο ο φοβος οσο και η αγνοια του ποιος ειναι αντιπαλος, απλα σε εκαναν και πυροβολουσες! Σκεψου τον ευατον σου...ΕΘΕΛΟΝΤΗ, στην Βοσνια, οπου σου δινεται η εντολη ...οτι κινειται απο αυτη την κατευθυνση το πυροβολουμε! Ασχετως ηλικιας-γενους και χρωματος. Φανταζομαι οτι καταλαβαινεις οτι σε μια τετοια κατασταση κανεις δεν ρωτα : Ε Κολεγκα,μουσουλμανος εισαι??????? Μπαμ και κατω και φυσικα το αντΙθετο απο την αλλη πλευρα! Σιγα -σιγα και τερχοντος του πολεμου αρχισε να αποκτιεται μια εμπειρεια για το ποιος ειναι ο αντιπαΛος και αυτο οχι παντοτε με σαφηνεια! Αν εξαιρεσεις του φανατικους με τις μπαντανες γραμμενες με στιχους απο το κορανι, ολοι οι υπολοιποι δεν διεφεραν σε τιποτα. Ομοιως οπλισμος ιδια ρουχα, μονο τα επιραμματα , αλλα αντε εσυ τωρα μεσα στη νυχτα να καταλαβεις τι επιραμμα φοραει ο επεΡχομενος! Στη δε βοσνια συμμετειχαν ειδικα με τους Κροατες, αγγλοι-ολλανδοι-γερμανοι μισθοφοροι, στον πιο φτηνιαρικο οπως αποκαλεσθηκε ο πολεμος στην βοσνια,μισθοφορικο πολεμο! Το ζητημα ειναι τοσο μπερδεμενο και πολυπλοκο που δεν ειναι δυνατον να το εξετασουμε με δυο-τρεις κουβεντες! Απαιτει ψυχραιμια και νηφαλιοτητα ωστε να δουμε ολες τις παραμετρους απο την οπτικη που τις αξιζει! Ευχαριστω για τον κοπο σου να διαβασεις την τοποθετηση μου! Γενικα οσοι πηγαν στην Βοσνια ανθρωποι φυγαν ,ζωα γυρισαν! η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ!

από apistos 23/06/2006 2:42 μμ.


Μολις τωρα διαβασα τη τοποθετηση σου! Ηταν πολεμικες συμμοριες και τιποτα λιγοτερο ή περισσοτερο με αποκλειστικο και μονο σκοπο να προξενησουν θυματα ο ενας στον αλλον και να εκτονωθουν τα οποια μιση ή αντιπαλοτητες ειχαν αναπτυχθει τα προηγουμενα χρονια! Το μειζον ερωτημα ειναι: Τι μιση και εμπαθειες ειχε ο χ και ο ψ ελλην που μετεβη στην Βοσνια! Ο Σπουργιτης το ειχε αντιληφθει αυτο το κενο γιαυτο ελεγε οτι πηγε προς χαριν καποιας γυναικειας υπαρξης! Απο κει και περα η παρουσια σου ειναι απλα ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΗ με την οποια εννοια εχει ο ορος. Μισθοφορος δεν ειναι μονο ενας μαχητης αλλα και οποιος συμμετεχει με τον ενα ή αλλο τροπο! Σε τετοιες δε περιπτωσεις με τοση ρευστοτητα στα γεγονοτα η μεταπηδηση απο την μια πλευρα στην αλλη ειναι πανευκολη υποθεση.

από RED ALERT 23/06/2006 3:06 μμ.


....οτι ο χ-εθελοντης που θα πηγαινε στη Βοσνια, ειναι αντικειμενικο οτι δεν θα κατατασοταν π.χ στον Γιουγκοσλαβικο στρατό. Σε καποια "ομαδα" θα κατατασοταν, δεν ειναι προφανες?

από apistos 23/06/2006 8:59 μμ.


post image
εγω δεν ειπα οτι σφαλεις στην εκτιμηση σου. ------------------ Ομως οι ομαδες αυτες πλην ελαχιστων περιπτωσεων δεν λειτουργουσαν αυτονομα και χωρις πλανο! Αυτονομημενες ομαδες που λειτουργουσαν σε καθαρα τοπικο επιπεδο υπηρξαν, οπως υπηρχαν και στον Λιβανο και σε αφρικανικα εδαφη! Αυτες τελικα ειτε αυτοδιαλυθηκαν ειτε εξοντωθηκαν ειτε σημερα εξακολουθουν και υφιστανται παρεχοντας σαν ομαδες πλεον υπηρεσιες ασφαλειας ανα τον κοσμο! Ειναι χαρακτηριστικο οτι καποιες απο αυτες, αυτοπροβαλουν την συμμετοχη τους στον εμφυλιο της Γιουγκοσλαυιας για να πετυχουν υψηλοτερες αμοιβες και φυσικα πιο επικερδη συμβολαια! Ακριβως εδω εγκειται και το σφαλμα της αμεσης εμπλοκης , εστω εθελοντων, απο ελληνικης πλευρας,οι οποιοι βρεθηκαν για παραδειγμα να μαχονται στην πολιορκια του Σεραγεβο, μια πολιορκια που ειχε ολα τα χαρακτηριστικα μιας ανθρωπινης σφαγης και δεν ειχε κανενα τακτικο ή αλλο στρατηγικο ωφελος! Εδω γινεται αντιληπτο και ο κενο εμπειρειας σε τετοιες εμπλοκες! Η Γιουγκοσλαυια δεν ηταν μια τριτοκοσμικη χωρα οπου η ανθρωπινη ζωη δεν ειχε καμμια αξια και σημασια! Αλλο το Τζιμπουτι, αλλο το Τσαντ και αλλο η Σιερα Λεονε! Η Γιουγκοσλαυια ηταν μια μικρογραφια του Λιβανου! Οι λαθος πολιτικες επιλογες, οι οποιες και αυτες χρηζουν μελετης για το ταιμινγκ που ληφθησαν, οδηγησαν σε μια ανθρωποσφαγη στην οποια ευθυνη δεν φερει μονο η τοτε γιουγκοσλαυικη ηγεσια, αλλα και οι υποδαυλιζουσες την κριση ευρωπαικες χωρες με πρωτοστατη την Γερμανια! Η πρωτη που πρεπει να κατσει σε δικαστικο σκαμνι ειναι η Γερμανια! Τωρα οποιος ισχυριζεται οτι ζουσε σε ενα καζανι που εβραζε και εστω δεν ..τσουρουφλιστηκε, ειναι μαλλον μυθομανης! Εαν η Σερβια εβγαινε νικητρια απο αυτην την συγκρουση , ειναι βεβαιο οτι οι Εληνες συμμετεχοντες σημερα θα θεωρουντο ηρωες. Βρισκονται ομως με την πλευρα των ηττημενων οποτε ειναι και αυτοι αποπομπαιοι τραγοι! Υπηρχαν βεβαια και καποιοι οι οποιοι προσπαθουσαν μεσω της εμπλοκης τους να υλοποιησουν την ελληνοσερβικη τουλαχιστον γεωγραφικη ενοποιηση!

Εικόνες:

από noname 03/10/2007 11:10 μμ.


διαβασα προσεκτικα όλη την σελιδα. διαβαζω το site σας και μ αρέσει πολύ γιατί ακούγονται τα πάντα..
για προσωπικούς λόγους, μ ενδιαφέρει το ζήτημα αυτό.
εχώ να πώ ελάχιστα:
α) είναι ντροπή που έλληνες (όπως και να τους ονομάσεις) πήραν μέρος σε τέτοιες σφαγές, και μάλιστα σε πολύ μικρή απόσταση από τα σύνορα. Το ζητούμενο δεν είναι ποιοι πολέμησαν στο πλευρό των βοσίων ή των κροατών ή των σέρβων. Σημασία έχει τι δουλειά έχεουν αυτοί οι εγκληματίες εκεί. ΟΚ. το καταλαβαίνω, μερικοί άνθρωποι είναι φιλοπόλεμοι.... ασ μην κουβαλάνε όμως και σημαίες του κράτους στο οποίο είναι εγεγγραμένοι... ειμαι κι εγώ ελληνας κι εσύ και άλλοι 10 εκατομύρια. είμαστε όλοι αδέρφια των σέρβων? όλοι μας είμασταν υπέρ στο να σφάξουν κατα παραγγελία άμαχο πληθυσμό?? δε νομίζω....
β) είναι πολύ παράξενο το παιχνίδι με τις λέξεις.... φασίστας, κομμουνιστής, φιλελεύθερος, προοδευτικός, ανοιχτόμυαλος...κτλ .κλτ
ποιος ειναι ο φασίστας εδώ? το ΝΑΤΟ ή οι μισθοφόροι στρατιώτες?
ποιος είναι οι κουμουνιστής ή έστω σοσιαλιστής? οι ηγεσία της Σερβίας εκείνη την εποχή?
ποιός είναι ο προοδευτικός? αυτός που υποστηρίζε καποιους ηγέτες επειδή απλά επειδή η Αμερική ήταν ενάντια τους?
ποιός είναι ο κουμουνιστής? αυτός που ξεπλένει χρήμα στην Κύπρο?
Ποιος είναι ο ανοιχτόμυαλος? αυτός που αναφέρεις την λέξη ΄μουσουλμάνος' και του σηκώνεται η τρίχα?

έχω φίλους βόσνιους, απ ΄΄ολες τις πλευρές και τισ εθνότητες και τις θρησκείες. όλοι συμφωνούν σ ενα πράγμα: υπήρξε άπειρη βια και άπειρος αποπροσανατολισμός...
και φυσικά εμείς οι έλληνες διαλέξαμε την εύκολη οδό....

θυμάμαι κι εγώ που διαδήλωνα τότε κατά του ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς στην Σερβία ... δεν είχα ιδέα όμως τι είχε προηγηθεί στην Βοσνία από τ 'αδέρφια μας'..
δεν είχα ιδέα ότι εγώ πήγαινα για καφέ ενώ συνομήλικοι μου ετρεχαν να γλιτώσουν από σναίπερς.....
...μετά έμαθα ότι οι βομβαρδισμοί ήταν και λίγο σκηνοθετημένοι... οτι αυτά που έπεσαν στην σερβία είναι σε συνόλο αυτά που έπεφταν καθημερινά στο Σαράγεβο....

δεν δικαιολογό κανέναν.. απλά καλό είναι να εχούμε πληροφορίες πριν φωνάζουμε.. κ


τι είμαι εγώ??? φασίστας? προοδευτικός? 'αδερφος'? κουμουνιστής?

τίποτα.    απλά ήμουν αδιάφορος... αυτό είναι... ξερόλας.....


αυτά


έχουμε χάσει τ αυγά και τα πασχάλια....

περιμένω να σχόλια σαςpost image
Για μενα ποταπή η φάση να πηγαίνει κάποιος να σκοτώσει για να βγάλει τα φράγκα του ή την γκαυλα του σε όλα τα επίπεδα.Τι συμβαίνει όμως με εκείνους που απο ιδεολογία-με την οποία  λογική- πήγαν εκεί για να υπερασπίσουν αυτο που πιστευαν; Ο ρόλος των ελληνικών ΜΜΕ ήταν καθοριστικός αναμφισβήτητα. και έκανε πάνω από 200 Έλληνες ποικίλων ιδεολογιών να τρέξουν κει πανω. Όπως και ο ρόλος των ευρωπαικών κλπ μεσων που καναν χιλιαδες mudzahedin να τρεξουν.. Τελος πάντων...Αλλά από αυτούς τους μπαρουτοκαπνισμένους μπορείς να μάθεις αλήθειες και πόσο άλλαξαν εκεί πέρα και είναι οι περισσότεροι. Όχι από εκείνους που ως αμυντικό μηχανισμό εξαργυρώνουν με βιβλία και καύχημα το ότι πολέμησαν βλεπε Καθαριος και η επανεκδοση του βιβλιου του.... Η κατάσταση εκεί ήταν παραπάνω από ΣΚΑΤΑ!  Στην Σρεμπρενιτσα οι Σερβοι σφαξανε πολύ κόσμο, και γιατι όλοι οι στρατιωτες ανεξαιρετα σφαζουν απο καποια φαση και μετά, και γιατι τους έσφαζε ο Οριτς ο μαυραγοριτης και ηρωας τόσο καιρο και κάθονταν με σταυρωμενα χερια αφού ηταν Ολλανδοι κυανοκρανοι στην πολη. Κι ο Ιζεντμπεκοβιτς αλλο που δεν γουσταρε να σφαγουν οι δικοι του για να πεσει -να δωσει δικαιολογια- στο ΝΑΤΟ να βομβαρδισει. Τελος παντων, όλοι τα ιδια σκατα είμαστε, και φαινεται αυτο και απο τους κωλόμπατσους και απο τους μολοτοφακιδες και απο τους εθελοντες και απο όλη την κωλοεξουστιαστική φυση μας.-Και οι ηρωες όπως ο αρκαν, ο Μακρυγιαννης κλπ είναι ηθικα σκατα ή κλάνουν όπως όλοι μας μπροστα στο θάνατο-πχ μαθετε για τον Τσε που καθολου δεν αναιρει την αξια του πώς παρακαλουσε (υπαρχει φιλμ). Εν τω μεταξυ και οι δυο στρατοι-πλην Κροατων-ήταν πήχτρα στα μπαφα και αυτο έκανε το σφαξιμο ακόμα πιο ευκολο.Εν κατακλείδι όσοι και αν πήγαν μεσα στον πόλεμο πλην των επαγγελματιών μισθοφόρων και σκληροπυρηνικών χρυσαυγιτών, όταν πολέμησαν την κανανε λούηδες, και κανενας δεν παινευεται για τα σκατά. Και στον πολεμο δεν ειναι σαν το μηχανακι βλεπεις ανοιχτο κεφαλι μετα το ξεχνας και το καβαλάς.
Βαζω κι ενα μουσουλμανικο σκρατς για ενα καταδρομικο τμημα που βιαζε συνεχεια. όπως κι οι σερβοι βιαζαν κτλ. Τουτο δω ομως ειναι απροκαλυπτο. Οταν μπηκαν στην 505 το άλλαξαν, απλά συνεχιζαν να βιαζουν.Δεν ηταν καθολου Παναγιες κι οι μουσουλμανοι και καμια πλευρα δεν ηθελε πολυεθνικη Βοσνια .Γεια χαρα

Εικόνες:


Ας μην λησμονούν κάποιοι ένα πράγμα, ότι οι Μουσουλμάνοι της Βοσνίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά εξισλαμισθέντες Σέρβοι, που προχώρησαν στην συγκεκριμένη αλλαγή για να αποφύγουν και να επιβιώσουν από τους Τούρκους.

από Munja 31/07/2009 9:25 μμ.


Η Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Κροατίας κρατούσε τα πρωτεία στο πλαίσιο της Ενιαίας Γιουγκοσλαβία στην χρήση πρέζας. Εν κατακλείδι για τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας φταίνε οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι, που δεν έβρισκαν άλλον τρόπο να εισέλθουν οικονομικά στην ΣΟΔΓ, παρά μόνο με τον διαμελισμό της.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License