Καθηγητές Κοινωνικών Επιστημών Κρήτης: Αποχή από την εξεταστική

Στη μάχη και ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παν. Κρήτης.

ENIAIΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τρίτη 30 Μαΐου 2006 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών μετά από ανοικτή συνεδρίαση αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΠΟΣΔΕΠ. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τα μέλη μας να απέχουν από τα διδακτικά και εξεταστικά τους καθήκοντα από την Πέμπτη 1η Ιουνίου. Θα γίνει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε, αν υπάρχει η δυνατότητα, οι εξετάσεις για τους επί πτυχίω φοιτητές και τους φοιτητές του προγράμματος Erasmus να διενεργηθούν εντός συμπυκνωμένου χρόνου, μετά την ολοκλήρωση των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Η επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου. Το Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα θα συνεδριάσει ξανά μετά από αυτή την ημερομηνία για να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Τα αιτήματά μας είναι: Διενέργεια ουσιαστικού διαλόγου του ΥΠΕΠΘ με την ακαδημαϊκή κοινότητα πριν γίνει οποιαδήποτε μεταβολή στο Νόμο Πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του Νόμου Πλαισίου. Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Να σταματήσει ο ακραίος παρεμβατισμός του ΥΠΕΠΘ σε ακαδημαϊκά θέματα. Άμεση αύξηση του προϋπολογισμού για τα ΑΕΙ κατά 20%. Υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ και αύξηση των δαπανών για την έρευνα στο 1,5% του ΑΕΠ. Ενσωμάτωση του συνόλου των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Αύξηση του βασικού μισθού των μελών ΔΕΠ κατά 10%. Έγκριση επαρκών πιστώσεων για τους συμβασιούχους του ΠΔ 407/80 πριν το τέλος του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους, για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License