Μοράλες και Τσάβες σε στενή συνεργασία με την ηγεσία του ΚΕΑ

Μοράλες και Τσάβες, επικεφαλής των δυνάμεων της Αριστεράς της Λατινικής Αμερικής σε στενή συνεργασία με την ηγεσία του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις εκδηλώσεις της Βιέννης.

Σημαντικά βήματα στην προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στην Αριστερά της Λατινικής Αμερικής και στο κόμμα της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στην διάρκεια α) της αντισυνόδου που οργάνωσε το Αυστριακό Κοινωνικό Φόρουμ στην Βιέννη και β) της συνεδρίασης της Ε.Ε. του κόμματος στο διάστημα από τις 11-14 Μαΐου 2006 Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής κοινές εκδηλώσεις : Κοινή ομιλία σε στελέχη της Λατινικής και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες και τον πρόεδρο της ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο GUE / NGL Φράνσις Βούρτς. Κατά την ομιλία του ο Ούγκο Τσάβες αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στις ελπίδες που έχει γεννήσει το πείραμα στην Βενεζουέλα. Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη της να υπάρξει πιο στενή συνεργασία με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ας σημειωθεί ότι κατά την μετάβαση του στη Ρώμη τις προηγούμενες ημέρες είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του κόμματος Ε.Α. Φ.Μπερτινόττι, με την ιδιότητα του πρόεδρου της Ιταλικής βουλής. Πραγματοποιήθηκαν 4 σεμινάρια με τη συμμετοχή ομιλητών από την Αριστερά της Λατινικής Αμερικής και από το ΚΕΑ. Κύριο αντικείμενο των σεμιναρίων ήταν η ανάπτυξη των κοινών αγώνων κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και η ανάγκη εναλλακτικής πρότασης στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων θεσμών και σχέσεών «Συμμετοχικής Δημοκρατίας». Η Εκτελεστική Επιτροπή του κ.Ε.Α. αφιέρωσε την πρώτη μέρα των εργασιών της σε κοινή συνεδρίαση μεταξύ αντιπροσωπείας του Foro de Sao Paolo - Working Committee Parties (κόμματα του Συμβουλίου Εργασίας). Κύριο θέμα ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην Αριστερά της Λατινικής Αμερικής και το ΚΕΑ. Στο τέλος της συνεδρίασης εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση. Στην αντιπροσωπεία της Λατινικής Αμερικής συμμετείχαν: FMLN (Ελ Σαλβαδόρ) Alt. Dem. Pole (Κολομβία) Partito Communista (Χιλή) Partito communista (Κούβα) Από το κόμμα του Τσάβες (Βενεζουέλα) Από το κόμμα του Λούλα (Βραζιλία) Από το κόμμα του Μοράλες(Βολιβία) Από (Ουρουγουάη) κλπ Η Ε. Ε. παρακολούθησε πολιτικό-καλλιτεχνική εκδήλωση στην οποία μίλησαν ο Μοράλες και ο Τσάβες (περίπου δύο χιλιάδες άτομα, με περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων δεδομένου ότι ήταν κλειστός ο χώρος). Κοινή ήταν η διάθεση όλων για την ανάπτυξη των κοινών αγώνων και ιδιαίτερα η ενίσχυση της αλληλεγγύης των δυνάμεων του κ.Ε.Α. προς τα ελπιδοφόρα εγχειρήματα των λαών της Λατινικής Αμερικής. Σε όλες τις προηγούμενες δραστηριότητες συμμετείχαν εκ μέρους του ΣΥΝ με την ιδιότητα τους ως μέλη της Ε.Ε. του κ. Ε.Α. η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου και ο Στέλιος Παππάς

από φορουμικός 18/05/2006 2:02 πμ.


post image
Το πνεύμα του Σιάτλ μας οδηγεί ενάντια στον πόλεμο και στη Νέα Τάξη.

Εικόνες:

από RED ALERT 18/05/2006 12:07 μμ.


Το 90% των Φλορουμπιτών, σε περιπτωση που στις χωρες του εμφανιζόταν ενας "Τσαβες", θα κατεβαιναν σε πορειες εναντιων του, κατηγορωντας τον για "αυταρχισμο", διοτι "κυνηγα τους αντιφρονουντες" (συνεργατες της CIA) κλπ κλπ!!!

από για τον RA 18/05/2006 12:11 μμ.


το σωστό είναι φλορουμπίχτες και όχι φλορουμπίτες

από πίπης 18/05/2006 12:15 μμ.


Έχετε σύντροφοι το τηλέφωνο της συντρόφισσας που χασμουριέται;;

από αμετανόητος ψηφοφόρος ΚΚΕ 18/05/2006 1:28 μμ.


Αν αποφασίσει Ο ΣΥΝ να αποχωρήσει από ΚΕΑ, και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ τότε θα επανεξετάσει το ΚΚΕ και ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ την στάση του απέναντί τους!!! "αμετανόητος ψηφοφόρος ΚΚΕ" (πρωτοστάτησα και στην πρόσφατη διαγραφή ΚΟΡΤΖΙΔΗ) (ήμουν και στην αντιπροσωπία του κόμματος που επισκέφθηκε τους συντρόφους σε ΚΙΝΑ και Β. ΚΟΡΕΑ) ΥΓ:Τουλάχιστον οι κομμουνιστές σε ΚΙΝΑ και Β. ΚΟΡΕΑ δεν συνεργάζονται στενά με ΣΥΝ.

από πού Τσάβες 18/05/2006 3:46 μμ.


Το 90% της γιαγιάς του ΡΕΝΤ ΑΛΕΡΤ, σε περιπτωση που είχε καρούλια, θα ήταν πατίνι. Δεν έχει όμως, και έτσι δεν έχει νόημα να συζητάμε τι ΘΑ γινόταν αν είχε.

από αντιρεβιζιονιστής 18/05/2006 5:14 μμ.


Αν εμφανίζονταν κόμμα τύπου Τσάβες στην Ελλάδα 100% ΚΚΕ θα το κατάγγελνε ως ρεφορμιστικό και ότι βάζει λαϊκοδημοκρατικά μεταβατικά αιτήματα.

από αντι"κ"κε 18/05/2006 6:33 μμ.


δε μας νοιαζει οτι στην κινα σκοτωνονται εργατες στα εργοστασια.... οοοοχι!!!!!! αυτο που μας νοιαζει ειναι αν οι κινεζοι "κομμουνιστες" συνεργαζονται με ΣΥΝ!!!!!!! ε ρε καταντια! Γραφειοκρατες του κερατα!!!!

από event '76 18/05/2006 7:47 μμ.


Ανακάλυψε ο ΣΥΝ και τη Λατινική Αμερική λοιπόν; Ας μας πει ο Δραγασάκης ή ο Τόλιος η εθνικοποιήσεις είναι καλό πράγμα ή όχι; Ή είναι καλό για εκεί κάτω, που είναι και μακρυά, αλλά κακό εδώ πάνω, που όλο και κάτι τσιμπάμε από τα πακέτα της Ε.Ε...ε;

από φιλάκια 18/05/2006 10:31 μμ.


Ένας ηγέτης τύπου Τσάβες είναι καταρχην πατριώτης, πριν εμφανιστεί κανένας τέτοιος και τον πείτε Κανέλη-εθνικιστή- λαϊκιστή ας μας κάνεις ο ΣΥΝ και όλοι οι ρεφορμιστές την χάρη να μην ξαναμιλήσουν για τον Τσάβες. Είναι φυσιολογικό ένας Αρχηγός κράτους στις διεθνής του σχέσεις να κάνει παρα πολλών ειδών συνεργασίες πχ με μουλάδες του Ιραν και πασόκους τύπου Λίβινγκστον(δήμαρχος Λονδίνου). Λίγοι ηλίθιοι παραπάνω λοιπόν δεν κάνει κακό, το είπαμε και με τον διάβολο θα συνεργαστούμε

Αλλα αν το πνευμα του Σηατλ εναντια στο πολεμο και τη νεα ταξη ειναι αυτο που εχει αποτυπωθει στη φωτογραφια,να ψαξω να βρω πλανητη να φυγω.

από ΑLEKARAS 19/05/2006 9:10 πμ.


για να λεμε την αληθεια ο ΣΥΝ εχει αντιριση με το ξεπουλημα των αγαθων του δημοσιου.Εκτος βεβαια αν ειναι σε καλη τιμη!Ετσι ειναι,ο ΣΥΝεχει την ταση να βολευεται με το λιγοτερο κακο.Για παραδειγμα προτιμα τον αμερικανο-ευρωπαικο παιταλισμο παρα τα χρονια της σοβιετικης ενωσης.Και για να προλαβω τις πορδες που θα πεταχτουν δεν μιλαω για τα ρεφορμιστακα χρονια για τα οποια πολυ ειναι υποστηρικτες καιγια τα λαθη της,μιλαω για την δομη τον στοχο και το οραμα.

από Αλέξανδρος 19/05/2006 12:30 μμ.


Καλά πάτε καλά; Μονοπώλιο στη στήριξη στον Τσάβες και στα Λατινοαμερικάνικα κινήματα; Το μίσος της μιας μεριάς προς την άλλη (και τούμπαλιν) έχει φτάσει σε γελοία επίπεδα... Κάποιοι μάλλον λένε πως είναι αριστεροί/κομμουνιστές μόνο για αυτοευχαρίστηση (γνωστό και ως αυνανισμός) και έτσι απαγορεύουν σε όλους τους άλλους να είναι κάτι ανάλογο μιας και μειώνει την προσωπική τους ευχαρίστηση... Τί να σας πω, μόνο απογοήτευση προκαλείτε...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License