Ένοχος ο μοναδικός κατηγορούμενος για την υπόθεση ομηρίας στο Μπεσλάν

Ένοχος για τη διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας κρίθηκε από ρωσικό δικαστήριο ο Τσετσένος Νουρπάσι Κουλάγεφ, ο μοναδικός επιζών από την ομάδα που πραγματοποίησε την έφοδο στο σχολείο του Μπεσλάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 331 άτομα.

Ο Κουλάγεφ κρίθηκε ένοχος για δολοφονία, τρομοκρατία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή στην αθωότητά του, λέγοντας πως ούτε όπλο έφερε ούτε σκότωσε κανέναν άνθρωπο. Υποστήριξε δε, ότι «αναγκάστηκε» να συμμετάσχει στην υπόθεση ομηρίας. Η ποινή θα του ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Η εισαγγελία πάντως έχει ζητήσει την θανατική ποινή, η οποία όμως δεν εφαρμόζεται πλέον στη Ρωσία και θα μετατραπεί σε ισόβια. Κατά την υπόθεση ομηρίας στο σχολείο του Μπεσλάν το 2004 κρατήθηκαν όμηροι περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ρωσικών δυνάμεων σκοτώθηκαν 331 άτομα, οι μισοί εκ των οποίων μαθητές. Συνολικά, 32 Τσετσένοι εξτρεμιστές συμμετείχαν στην υπόθεση αυτή, που για τρεις ημέρες συγκλόνισε τη Ρωσία, το Σεπτέμβριο του 2004.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License