Ενημέρωση από τα δικάστήρια...

...πριν από λίγο...

...τηλεφωνικώς πληροφορήθηκα τα ακόλουθα: κατά την άφιξη των συλληφθέντων στο χώρο των δικαστηρίων ένταση προκλήθηκε μεταξύ ματ και συγκεντρωμένων με ψιλο-σπρωξίματα που όμως γρήγορα εκτονώθηκαν. Η παρουσία ματ είναι αρκετά μεγάλη και το στήσιμο τους επιθετικό αφού έχουν απομακρύνει τα συνήθως παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά από την Ευελπίδων και κάνουν ελέγχους σε τσάντες όσων εισέρχονται στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων (επιπλέον από το μηχάνημα υπεριωδων ακτίνων και τη μαγνητική πύλη). Τέλος από επικοινωνία με δικηγόρο η διαδικασία αναμένεται να καθυστερήσει αφου ο ανακριτής έξετάζει ακόμα τον πρώτο από τους 17 συνολικά συλληφθέντες.

από ένας άλλος @ 09/05/2006 2:17 μμ.


Εοίσης ο αριθμός των συγκεντρωμένων αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 150 άτομα. Κρατάτε γερά σύντροφοι! ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ

από ΑΠΌ "ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" 09/05/2006 3:25 μμ.


Σύντροφοι και φίλοι Συμβαίνει το απίστευτο! Η ανακρίτρια έβγαλε φιρμάνι ότι οι πρώτοι έξι «με ενωμένες τις δυνάμεις τους από την 1η ΜΑΪΟΥ προετοίμαζαν όπλα και εκρηκτικά» τα οποία χρησιμοποίησαν το Σάββατο το απόγευμα. Τα πράγματα φαίνεται να είναι πολύ δύσκολα. Α! και κάτι άλλο! Ας το βουλώσει πια ο συνασπισμός, (γιατί φυσικά πορεία των οπαδών του συνασπισμού που κατέβασαν από όλη τη χώρα ήταν αυτό που παρακολουθήσαμε), και οι λοιποί (ελάχιστοι) φορουμίτες (που συνεχίζουν να κλαίγονται, να μιλούν και να γράφουν ενάντια στους συλληφθέντες), γιατί ΑΝ οι σύντροφοι προφυλακιστούν, θα προφυλακιστούν μόνο και μόνο για να τους κάνει το κράτος το χατίρι. Να τιμωρήσει, δηλαδή, τους κακούς αναρχικούς που τους χάλασαν τη «μεγαλειώδη πορεία».

από Animix από IMC-Editorial 09/05/2006 3:52 μμ.


όσα σχόλια δεν είχαν σχέση με τη συγκεκριμένη είδηση.

από Σπύρος_Μ. 09/05/2006 4:05 μμ.


πριν λίγο ελευθερώθηκε ο ενας με τα πλημελλήματα, με το ανήκουστο ποσό των 2,000 ευρώ!!! Τώρα περνάν οι υπόλοιποι. Οι ποινές είναι πολύ βαριές και πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ετυχε να διαβάσω το κατηγορητήριο και έφριξα.

από κάποιος... 09/05/2006 4:07 μμ.


Ποιές ακριβώς είναι?

από εκ τηλεφώνου 09/05/2006 4:13 μμ.


Ο πρώτος από τους συλληφθέντες (ο πιο γνωστός) κατηγορείται για 2 πλημελήματα και αφέθηκε ελεύθερος. Είναι τώρα έξω από τα δικαστήρια με τους υπόλοιπους συντρόφους και περιμένουν να περάσουν οι υπόλοιποι

από θοδωρης Μ. 09/05/2006 4:15 μμ.


Ακομα ειναι σχετικα νωρις. Η διαδικασια προβλεπεται να τραβηξει αρκετα ακομα. Βρισκονται ακομα στο πρωτο σταδιο του ανακριτη και πρεπει στην συνεχεια να περασουν και εισαγγελεα ωστε να εχουν καταληξει μεταξυ τους οι δικαστικοι. Δεν ισχυει το οτι οι πρωτοι εξι που εχουν περασει εχουν ολοι τις ιδιες κατηγοριες. Μεσα στους εξι ειναι και ο συντροφος που αφεθηκε με εγγυηση. Η προσπαθεια συνδεσης των συλληφθεντων και της αποδοσης κατηγοριας στην ουσια για συσταση συμμοριας βασιζεται στον τοπο συλληψης τους. Αυτο προβλεπεται να συμβει και στην συνεχεια.

από Σπύρος_Μ. 09/05/2006 4:16 μμ.


Έχει φύγει η απόπειρα ανρθωποκτονίας που την είχαν όλοι, και έχει γίνει πρόκληση σωματικών βλαβών, επρησμοί και εκρήξεις. Κατηγορούνται για 50 μολότωφ. Οι κατηγορίες είναι σχεδόν ίδιες για όλους, ανα εξάδες

από Σπύρος_Μ. 09/05/2006 4:18 μμ.


αυτός που ελευθερώθηκε δεν έχει συνδεθεί με τις 2 εξάδες, έτσι όπως έχουν ομαδοποιήσει τους υπόλοιπους.

από από "ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" 09/05/2006 4:24 μμ.


Πήραμε το παρακάτω σημείωμα από κάποιους από τους συντρόφους που περνούν από τον ανακριτή αυτή τη στιγμή στα δικαστήρια ευελπίδων. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ... ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ... Πάντοτε θα υπάρχουν κομμάτια της κοινωνίας που συγκρούονταν και θα συγκρούονται με το κράτος και τους σχεδιασμούς του. Γι’ αυτό το κράτος σε κάθε του έκφραση και σε όλες του τις μορφές προσπαθεί να τα καταστείλει. Μέρες πριν τα γεγονότα της 6η Μαΐου τα ΜΜΕ καλλιεργούν κλίμα φόβου ενώ γνωστοποιούν ότι το κέντρο της πόλης θα φρουρείται επίσημα από 8000 μπάτσους. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί μετά τις συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πορεία που διοργάνωνε το ευρωπαϊκό κοινωνικό φόρουμ κάνει προσαγωγές και συλλήψεις. Απαγγέλει βαριές κατηγορίες σε 17 συλληφθέντες με μοναδικά στοιχεία τις καταθέσεις μπάτσων που μαγειρεύτηκαν στο ευαγές ίδρυμα της αστυνομικής διεύθυνσης. Πρέπει να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες ξυλοκοπήθηκαν από «τα όργανα της τάξης», δεν είχαν πρόσβαση σε τηλέφωνο, αλλά ούτε και σε δικηγόρο για πολλές ώρες, ενώ φαγητό δόθηκε την επόμενη μέρα. Οι ποινικές διώξεις δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας σταματούν, η κοινωνική αλληλεγγύη θα ανατρέψει τους σχεδιασμούς της κυριαρχίας. Κάποιοι από τους συλληφθέντες

από μου τηλεφωνησαν 09/05/2006 4:36 μμ.


ότι αυτός που απελευθερώθηκε ήταν ανάμεσα σ’ αυτούς που έχουν πλημμελήματα. Οι δύο εξάδες έχουν κακουργήματα. Οι υπόλοιποι είναι με πλημμελήματα.

από Stratos από IMC Editorial 09/05/2006 8:44 μμ.


όσα σχόλια δεν αποτελούν περισσότερες πληροφορίες.

από ΚΑΚ 09/05/2006 9:03 μμ.


Πόσος κόσμος ήταν τελικά στα δικαστήρια και μέχρι τι ώρα κράτησε η φάση?

που φωνάζει συνθήματα. Στα δικαστήρια αυτή την ώρα βρίσκονται μόνο Μπάτσοι και οι αλληλέγγυοι. Δεν ξέρει κανείς πόση ώρα θα κρατήσει ακόμη, αλλά θα κρατήσει.

από χωριςονομα 09/05/2006 9:30 μμ.


ποιοσ/ποια μπορει να μας πληροφορησει για το ακριβες κατηγορητηριο?

από ..@.. 09/05/2006 9:40 μμ.


Που πας καραβάκι με τέτοιο καιρό; Σε μάχονται θάλασσες δεν τις φοβάσαι; Μπροστά σου σηκώθει το κύμα βουνό […] θα πάρει τους ναύτες και τον τιμονιέρη […] Θεριά θα σου στήσουν τη νύχτα καρτέρι […] Για χώρα πηγαίνω πολύ μακρινή… Βοριάδες, νοτιάδες θα βρω, ΜΑ ΘΑ ΦΤΑΣΩ!!!… Α! ρε λεβέντες αναρχικοί! Να ζήσετε χίλια χρόνια! Πάντα σε περήφανη κόντρα με όλους, επειδή έχετε τα κότσια να κραυγάζετε συνεχώς ότι Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ!!!

Η ώρα είναι 12 και τέταρτο. Τα γουρούνια ακόμα δεν έχουν βγάλει απόφαση. Ο κόσμος παραμένει στην ευελπίδων.

από χωρισονομα 10/05/2006 12:22 πμ.


κατσε ρε,δεν εχουν περασει 48 ωρες δεν πρεπει να τουσ αφησουν ελευθερουσ?απο την στιγμη που δεν εχει βγει προφυλακιση τι τουσ κρατανε?βασικα ,εχουν περασει ολοι απο τον ανακριτη και περιμενουν τι αποφασιστηκε? ποσοι ειναι απεξω? Πωσ ειναι το κλιμα?

από @ 10/05/2006 12:35 πμ.


γύρω στα 150-200 άτομα τώρα. Κάποια στιγμή φωνάχτηκαν συνθήματα. Μετά από τόσες ώρες πως να είναι? γάματα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License