ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Εργοδοτική απεργία κατά Τσάβες

Άρχισε γενική (εργοδοτική) απεργία εναντίον του προέδρου Τσάβες.

post image

Λεζάντα: νεαρός υποστηρικτής του Τσάβες μεταβαίνει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΚΑΤΑ της εργοδοτικής απεργίας... Η είδηση είναι από το ΑΠΕ (που σημαίνει: φιλτράρουμε τι διαβάζουμε) Η γενική απεργία που οργανώθηκε εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες από τους εργοδότες και τα συνδικάτα με την υποστήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης άρχισε σήμερα το πρωί, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης. Η απεργία αυτή, που ξεκίνησε στις 06.00 (τοπική ώρα, 12.00 ώρα Ελλάδας), είναι η τέταρτη εναντίον του Τσάβες από το Δεκέμβριο του 2001. Κηρύχθηκε από την εργοδοτική ομοσπονδία Fedecamaras και τη Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Βενεζουέλας (CTV) και υποστηρίζεται από το Δημοκρατικό Συντονισμό (CD), ο οποίος συνασπίζει τα κόμματα και τις ενώσεις της αντιπολίτευσης. Ο Άλι Ροντρίγκες, προέδρος της δημόσιας εταιρείας πετρελαίου PDVSA, δήλωσε στην τηλεόραση ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία, ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας, δεν έχει παραλύσει από την απεργία. Λίγα οχήματα κυκλοφορούσαν στις κεντρικές αρτηρίες του Καράκας και άλλων πόλεων της Βενεζουέλας. Στο τέλος της περασμένηε εβδομάδας, ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης Αμερικανικών Κρατών Σεζάρ Γκαβίρια είχε δηλώσει πως οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν υπό την αιγίδα του μεταξύ της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης του προέδρου Τσάβες έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο. Ο Γκαβίρια έκανε την ανακοίνωση αυτή στο τέλος της 12ης συνόδου της "τράπεζας διαλόγου" στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Συντονισμού. Το Ανώτατο Δικαστήριο ματαίωσε την Πέμπτη την απόφαση που είχε λάβει την ίδια μέρα το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο να συγκαλέσει για τις 2 Φεβρουαρίου συμβουλευτικό δημοψήφισμα για να ερωτηθούν οι Βενεζουελάνοι αν επιθυμούν την παραίτηση του Ούγκο Τσάβες. Η απόφαση του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου απαντούσε σε μια πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, η οποία συγκέντρωσε 1,5 εκατομμύριο υπογραφές υπέρ του δημοψηφίσματος με στόχο την απομάκρυνση του αρχηγού του κράτους από την εξουσία. Η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα έχει επιδεινωθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Απρίλίου εναντίον του Τσάβες, ο οποίος εξελέγη το 1998 και επανεξελέγη το 2000 για έξι χρόνια με ποσοστό μεγαλύτερο του 56%.

Εικόνες:

από το ίδιο 02/12/2002 6:30 μμ.


σας παραπέμπω και σε παλιότερες δημοσιεύσεις του Ιντυ...

από Θανάσης 02/12/2002 6:49 μμ.


Προσέξτε ότι ακόμα και τα ελληνικά μέσα μας βομβαρδίζουν από το πρωί(σε ράδιο, τηλεόραση και ίντερνετ) για την γενική απεργία χωρίς να λένε ότι την έχουν συγκαλέσει τελικά οι εργοδότες. Όταν έγινε το πραξικόπημα και στη συνέχεια η επαναφορά του Τσάβες το είχαν βουλώσει, όπως το βούλωσαν και με τη Βραζιλία , τη Βολιβία , το Περού και τώρα το Εκουαδόρ.Αντι αυτών προβάλλεται από όλα τα μέσα ο μεταλλαγμένος Μπενινο πρωην συντροφός του Γκεβάρα που ήρθε στην Ελλαδα για να διαφημίσει το βιβλίο του που μιλάει για το ανεπίτευκτο στόχο των επαναστάσεων.

από Φ. Κον. 02/12/2002 7:18 μμ.


(Η μετάφραση είναι από τα Ισπανικά και σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη. Βάζω την ανακοίνωση, γιατί πιστεύω ότι αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο που συνθέτει την εικόνα στην χώρα αυτήν την περίοδο. Οσο για το σχόλιο του «Μάκη», θα ήθελα να πω κάτι γενικότερο: Πριν βιαστούμε να βγάζουμε τέτοιους απόλυτους χαρακτηρισμούς, καλό θα είναι να μελετάμε όσο περισσότερο και καλύτερα μπορούμε. «Μάκη» πραγματικά θα με ενδιέφερε να μου πεις τα στοιχεία που σε οδήγησαν να χαρακτηρίσεις φασίστα (!!!) τον Chavez, καθώς και τις πηγές απ' όπου τα συνέλεξες.) Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Μετά από το αποτυχημένο φασιστικό πραξικόπημα της 11ης του Απρίλη, η αντεπανάσταση συνεχίζει τις προσπάθειές ενισχυμένη από την απόρριψη του λαϊκού αιτήματος για παραδειγματική τιμωρία των πραξικοπηματιών. Ωστόσο θα πρέπει να θυμηθούμε και να συμφωνήσουμε με την ρήση του συντρόφου Mao - tse-Tung: "Ολοι οι αντιδραστικοί είναι τίγρεις στην όψη. Μπορεί να φαίνονται τρομακτικοί, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι...» Σήμερα γίνεται ακόμα περισσότερο αναγκαίο να διευρεύνουμε την ισχύ του κινήματός μας μέσω της ακόμα καλύτερης οργάνωσης των δυνάμεών μας και την συμμετοχή, ακόμα περισσότερων σε αυτό. Οτι αρνητικό έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα αρχίζει να γίνεται παρελθόν, το ίδιο και η καθυστέρηση που καταδίκασαν τον λαό μας. Σήμερα οι αντίδραση προσπαθεί να ανατρέψει τον πρόεδρο Chavez και το μαζικό εργατικό κίνημα της χώρας μας. Ο βορειοαμερικανικός ιμπεριαλισμός ακονίζει τα νύχια του για να ορμήξει στην Mπολιβαριανή Επανάσταση. Οι τρομοκρατικές ενέργειες, οι δολοφονίες των ηγετών του επαναστικού κινήματος, οι καθημερινές επιθέσεις που δέχεται ο λαός από την αντίδραση δεν είναι τυχαίες. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη δολοφονική επίθεση στον σύντροφό μας Getulio Fonseca, τα σαμποτάζ που γίνονται στις λαϊκές παραγωγικές μονάδες, δείχνουν ότι ετοιμάζουν έναν νέο Augusto Pinochet. Προσπαθούν να σπείρουν τον πανικό στο λαό για να λάβουν έτσι το δικαίωμα και με την πρόφαση της ακυβερνησίας, να δικαιολογήσουν ένα νέο πραξικόπημα. Καλούμε σε οργάνωση και κινητοποίηση τους εργάτες και την επαναστατική πολιτοφυλακή. Η Κομμουνιστική Νεολαία και το Κομμουστικό Κόμμα της Βενεζουέλας, καλούν να τεθούν σε ισχύ τα άρθρα 347 και 348 του Συντάγματος, για να δοθεί άμεση λύση στο σημερινό αδιέξοδο. Ετσι θα μπορέσουμε να μετασχηματίσουμε το κράτος και να δημιουργήσουμε ένα νέο Δικαστικό Σώμα, καταστώντας έτσι πιο ισχυρή την επαναστατική διαδικασία της χώρας. Σήμερα, η Λατινική Αμερική δεν είναι ενιαία. Ωστόσο κάθε στιγμή που περνά, η λαϊκή πάλη φέρνει πιο κοντά κάθε χώρα της Ηπείρου. Η Εργατική Τάξη, δυναμώνει ακόμη περισσότερο, κατακτάει ολοένα και πιο πολύ την ελευθερία της. Εμπρός, όλοι ενωμένοι, να υπερασπίσουμε και να οικοδομήσουν την Μήτρα όλων των Μπολιβαριανών Επαναστάσεων. Εμπρός για να γράψουμε την αληθινή ιστορία της ανθρωπότητας! Κομμουνιστική Νεολαία της Βενεζουέλας» Πηγή: http://www.pcv-venezuela.org/modules.php?name=News&file=article&sid=29

από Ηλίας από IMC-editorial 02/12/2002 7:25 μμ.


Παιδιά, ανταλλάξτε τις απόψεις χωρίς να εκτοξεύετε οχετούς ο ένας στον άλλο..δεν σας φταίμε σε τίποτα οι υπόλοιποι/ες

από Φ. Κον. 02/12/2002 7:31 μμ.


post image
Viva Chavez!!!

Εικόνες:

από RED ALERT 03/12/2002 10:57 πμ.


....ο Τσάβες να αρχίσει να οπλίζει μαζικά το λαό. Αλλιώς θα'χει την τύχη του Αλλιέντε Καλό θα'ταν τα παθήματα να γίνονται μαθήματα. Οι αστοί μιλάνε για Δημοκρατία, μόνο όταν της εξουσία την έχουν αυτοί. Αλλιώς την 'ξεχνάνε' για ένα διάστημα, βάζουν το λαό στο γύψο, ξεκληρίζουνε την Αριστερά και μετά......ξαναθυμούνται την Δημοκρατία!!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License