Δράση αλληλεγγύης στους ιταλούς συλληφθέντες

Δράση αλληλεγγύης στους ιταλούς συλληφθέντες έξω από την ιταλική πρεσβεία σήμερα κατά την διάρκεια της πορείας στην Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της σημερινής πορείας μελη της ομάδας virus εγραψαν συνθήματα στον τοίχο της ιταλικής πρεσβείας, πέταξαν τρικάκια και έβαψαν τους τοίχους με κόκκινη μπογιά. Η δράση αποτελούσε ενδειξη αλληλεγγύης στους ιταλούς αγωνιστές που συνελήφθησαν την Παρασκεύη με τις κατηγορίες της πολιτικής συνωμοσίας ενάντια στην κυβέρνηση, ανατρεπτικής προπαγάνδας ενάντια στην οικονομική σταθερότητα, πρόκλησης φθορών στις διαδηλώσεις της Γένοβας και της Νάπολης. Συνθήματα που φωνάχτηκαν: -φασίστα μπερλουσκονι στο είπαμε ξανά, είμαι πολλοί δεν φτάνουν τα κελία -siamo tutti sovversivi! (είμαστε όλοι ανατρεπτικοί) διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συλλήψεις στο:

από ομάδα virus 17/11/2002 9:55 μμ.


post image
..

Εικόνες:

από ομάδα virus 17/11/2002 9:57 μμ.


post image
.

Εικόνες:

από ομάδα virus 17/11/2002 9:58 μμ.


post image
..

Εικόνες:

από ομάδα virus 17/11/2002 9:59 μμ.


Το κίνημα στην Ιταλία δέχεται άγρια καταστολή! Τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, η Ιταλική αστυνομία εισέβαλε στα σπίτια 42 συντρόφων/ισσων, κυρίως στην Ν.Ιταλία, με σκοπό τη σύλληψή τους. 13 έχουν μεταφερθεί σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της χώρας, 6 είναι υπό κατ’οίκο περιορισμό και οι υπόλοιποι/ες καταζητούνται.. Οι κατηγορίες? Βασισμένοι στο αντιτρομοκρατικό άρθρο 270/bis του ποιν. κώδικα της χώρας, οι δικαστές που εξέδωσαν τα εντάλματα προσάπτουν στους/ις 42 «Πολιτική συνωμοσία ενάντια στην κυβέρνηση, ανατρεπτική προπαγάνδα ενάντια στην οικονομική σταθερότητα, πρόκληση φθορών στις διαδηλώσεις της Γένοβας και της Νάπολης». Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή την υπόθεση: Οι 42 ανήκουν στα πιο δυναμικά κομμάτια του Ιταλικού κινήματος (No Global της Νάπολι, Disobedienti, Cobas κ.α.) και ορισμένοι/ες έχουν ιδιαίτερα ενεργό και επιδραστικό ρόλο, όπως ο Fransesco Caruso που παρουσιάζεται ως ο «αρχηγός» της «ανατρεπτικής συνομωσίας» στη Νάπολι. Μόλις 6 ημέρες μετά την απίστευτα μαζική διαδήλωση στην Φλωρεντία, ο Μπερλουσκόνι εξαπολύει μια καταστολή χωρίς προηγούμενο με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό, την ποινικοποίηση και τον διχασμό τους κινήματος. Δεν το καταφέρνει όμως! Λίγες μόνο ώρες μετά τις συλλήψεις, αυθόρμητες διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές πόλεις τις χώρας. Σύσσωμος ο κόσμος του Ιταλικού κινήματος, από την Επανίδρυση μέχρι τους Lilliput και τους Arci, καταδικάζουν οργισμένα τον κατασταλτικό κατήφορο του Μπερλουσκόνι και οργανώνουν μαζικα συλλαλητήρια αυτό το Σαββατοκύριακο. Στην Νάπολι άλλα και σε άλλες πόλεις σχολεία και πανεπιστήμια καταλαμβάνονται, δρόμοι αποκλείονται.. Όλη η χώρα βρίσκεται σε αναταραχή. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η αλληλεγγύη μας – έμπρακτη και όχι μόνο στα λόγια – είναι πράξη αντίστασης και αξιοπρέπειας απέναντι στο κατασταλτικό όργιο της εξουσίας στην Ιταλία, στην Ελλάδα, σε όλο τον Πλανήτη.. Είμαστε όλοι/ες «ανατρεπτικοί»! Αλληλεγγύη στους 42 της Ιταλίας! Ομάδα Virus

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License