Σύλληψη 2 ατόμων στο Ηράκλειο μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Σύλληψη 2 ατόμων στο Ηράκλειο μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο - Εντείνεται η αστυνιμική τρομοκράτία

Μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο στο Ηράκλειο η αστυνομία συνέλαβε 2 άτομα (μια κοπέλα και ένα αγόρι) για εξακρίβωση στοιχείων. Η κοπέλα ήταν μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση ενώ το αγόρι Τούρκος πρόσφυγας. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους είπαν ότι τους άκουσαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του τρομοκράτη Γιάννη Σερίφη και ότι αυτοί είναι τρομοκράτες που τον στηρίζουν. Στη κοπέλα είπαν ότι θα φάει 5 χρόνια. Γρήγορα μαζεύτηκε κόσμος έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν και σε λίγο κατεύτασαν μέλη της νΚΑ, του ΝΑΡ, του ΚΚΕ(μ-λ). Φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και κατά τον αστυνομικών. Τα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα.

από Μάριος Μ. 19/11/2002 9:03 μμ.


Να επισημάνω ότι τα περισσότερα άτομα που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή συγκεντρωμένα έξω από το αστυνομικό τμήμα ήταν άτομα του Αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο χώρος έχει νιώσει στο πετσί του την αστυνομική βία με την σύλληψη στην προηγούμενη πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο (για το Ιρακ). Σε όλη τη διάρκεια της πορείας ήταν σε στενή παρακολούθηση από αστυνομικές δυνάμεις και τελικά είχαμε και τη σύλληψη ενός παιδιού του χώρου.΄Τότε είχε ακολουθήσει συμβολική κατάληψη του δρόμου για αρκετή ώρα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License