Θεσ/νίκη: Η Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της πόλης για το Πολυτεχνείο

Στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ καλεί την Κυριακή 17 Νοέμβρη η Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της πόλης για μια πορεία αντικυβερνητική, αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική και ενάντια στην τρομοϋστερία.

Η «Αριστερή Παρέμβαση» στους Δρόμους της Πόλης» καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης σε μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου, που θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 5.00, από το Πολυτεχνείο. Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έπαψε ποτέ να στέλνει το μήνυμά της. Το μήνυμα της αντιιμπεριαλιστικής και αντικαπιταλιστικής πάλης, το μήνυμα του αγώνα για την ανατροπή κάθε αντεργατικής πολιτικής, του αγώνα για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα. 29 χρόνια μετά, η σημερινή κυβέρνηση με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζει μια παρατεταμένη πολιτική αφαίρεσης εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων και έντασης της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Εξαπολύει μια νέα επίθεση στα πολιτικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, αξιοποιώντας την αντιτρομοκρατική υστερία. Ταυτόχρονα δηλώνει πρόθυμη να συνδράμει μαζί με τους Ευρωπαίους στη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση των Αμερικάνων με θύμα αυτή τη φορά το Ιράκ. Κι έτσι, το πνεύμα του Νοέμβρη του ’73 γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο και μας καλεί σε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ, ενάντια στην καταπάτηση των λαϊκών ελευθεριών. Όχι με τη συνδιαλλαγή και τη διαπραγμάτευση για το πώς θα χάσουμε λιγότερα από τα δικαιώματά μας, για το μοίρασμα της φτώχειας μας… Όχι μαζί με το Λαλιώτη και τους συνοδοιπόρους του, που αφού εξαργύρωσαν την ανατρεπτική φοιτητική τους δράση και τη συμμετοχή τους στο Πολυτεχνείο με υψηλές θέσεις στα πλαίσια του καθεστώτος, συμμετέχουν στη διαμόρφωση του κλίματος τρομοϋστερίας και την προσπάθεια ενοχοποίησης της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων και μας καλούν σε πορεία ενάντια στην τρομοκρατία!… Αλλά με τους αγώνες μας, τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, τους αγώνες στα εργοστάσια και τις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές, στους δρόμους της πόλης, να πετύχουμε αυτό που μοιάζει δύσκολο! Όπως το Νοέμβρη του 1973. Γιατί κάποτε έρχεται ο καιρός ν’ αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις… Γιατί αυτή η πολιτική δεν διορθώνεται παρά μόνο ανατρέπεται.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License