Τα «Μηνύματα» της Ακροδεξιάς

Με μια ακόμα αφορμή: συνθήματα όπως «έξω οι ξένοι», με την υπογραφή της γνωστής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που γράφτηκαν έξω από το Στέκι της Εθελοντικής Εργασίας Θεσσαλονίκης.

Πρόσφατα στο Στέκι της Εθελοντικής Εργασίας Θεσσαλονίκης γράφτηκαν συνθήματα όπως «έξω οι ξένοι», με την υπογραφή της γνωστής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, συνοδευόμενα από σχετικά νεοφασιστικά σύμβολα. Στην προεκλογική περίοδο που μόλις τέλειωσε πολύς λόγος έγινε για τον κίνδυνο εμφάνισης ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Αποτελεί, όμως, μάλλον αφέλεια να μιλάμε για πιθανή εμφάνιση, τη στιγμή που στη χώρα μας δρουν οργανώσεις όπως η προαναφερόμενη. Ας μην ξεχνάμε ότι ηγετικό στέλεχός της κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας ενός φοιτητή, ενώ τα μέλη αυτής συμμορίας πολύ συχνά προβαίνουν σε τραμπουκισμούς εναντίον μεταναστών και νέων έχοντας προκαλέσει συχνά τραυματισμούς (όπως στην Πλ. Ναυαρίνου τον περασμένο Αύγουστο και στα ΤΕΙ του Αιγάλεω, πιο πρόσφατα). Παράλληλα, η καθημερινή εμπειρία δείχνει ότι ρατσιστικές και ξενόφοβες απόψεις -που, κακά τα ψέματα, πάντοτε υπήρχαν στην ελληνική κοινωνία- αναπτύσσονται ακόμη περισσότερο ενώ οι κυρίαρχοι πολιτικοί σχηματισμοί στήνουν παιχνίδια εξουσίας με ομάδες και άτομα που πρεσβεύουν αυτές τις αντιλήψεις. Ο χώρος που οι νεοναζί διάλεξαν να αφήσουν το σημάδι τους δεν είναι τυχαίος. Η Εθελοντική Εργασίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει ενεργά στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (σχετικά αφίσα για το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ υπήρχε στα τζάμια), αλλά δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση της ειρήνης. Κύρια όμως ενασχόληση των μελών της, στην υπερδεκαετή δράση της, είναι ο αγώνας για την ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνία. Γεγονός που προφανώς προκαλεί την μήνι των σύγχρονων θιασωτών του Χίτλερ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ναζί χρησιμοποίησαν για πρώτη φόρα τα δηλητηριώδη αέρια ακριβώς για την εξόντωση των ανθρώπων με αναπηρίες, πριν τα εφαρμόσουν στο ολοκαύτωμα του εβραϊκού πληθυσμού της Ευρώπης μεταξύ των θυμάτων του οποίου συγκαταλέγονται και δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης. Πέρα από αντιρατσιστικές κορώνες και βερμπαλισμούς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον καθημερινό ρατσισμό, ενάντια στις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρίες αλλά και όλων των «διαφορετικών» (όπως οι μετανάστες και μετανάστριες, οι πρόσφυγες και οι μειονότητες κάθε είδους), σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειρηνικής συνύπαρξης με όλους τους λαούς. Για: · ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ · ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΙ ΟΧΙ ΦΡΟΥΡΙΟ · ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης

από Korgull_x 25/10/2002 12:19 μμ.


...nyn xrysavgites.... perimenete sovara pragmata apo tous karagkiozhdes aytous pou vrhkan nea ideologia tsampouka?

από Σιτ 25/10/2002 4:56 μμ.


Και ο σημίτης κατά του ρατσισμού δηλώνει. Το ίδιο και ο λαμπράκης και ο τεγόπουλος και ο μπόμπολας. Και οι κακομοίρηδες οι μετανάστες τους πιστεύουν και ΄πάνε στα κολοδημόσια έργα τους ανασφάλιστοι με 3.60 και πεθαίνουν σαν τις μύγες. Αλλά τότε κανείς δε μιλάει. Πεθαίνουν βλέπεις σε "αντιρατσιστικές" επιχειρήσεις. Τύφλα να' χει ο Καζάκος.

από Δέντρο 25/10/2002 5:01 μμ.


... και οι καλοί σύμμαχοι την ατομική βόμβα. Μαλάκες άνθρωποι.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License