Ακροδεξιά, παρόν και μέλλον, εκτός επικαιρότητας.

Μια ανάλυση για την ακροδεξιά και την επιρροή της στην ελληνική κοινωνία.

post image

Η παρουσία της ακροδεξιάς δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε με το 14% του Καρατζαφέρη. Η ιστορία αυτή είχε αρχίσει στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα και έπαιρνε κατά περίπτωση διάφορες μορφές. Μετά την πτώση της χούντας, το κλίμα δεν επέτρεπε την παρουσία επίσημου πολιτικού φορέα ακροδεξιών απόψεων. Χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια μέχρι την ίδρυση της Χρυσής Αυγής, το 1982 και της ΕΠΕΝ, το 1984. Άξιοι λόγου και οι Rangers της ΟΝΝΕΔ, (μέλος των οποίων υπήρξε ο νυν βουλευτής ΝΔ, Βουλγαράκης).

Τότε ακόμα για την πλειοψηφία του λαού ήταν νωπές οι μνήμες από τη χούντα, οπότε και δεν υπήρχε ιδιαίτερη αποδοχή από τον κόσμο - κυρίως στα αστικά κέντρα μιας και στην επαρχία έτρωγαν με… «χρυσά κουτάλια» (παραγραφή από τη χούντα των χρεών των αγροτών κλπ)

Το 1991 με την εισροή των πρώτων μεταναστών από την Αλβανία αρχικά και ύστερα από το υπόλοιπο πρώην ανατολικό μπλοκ, όλες αυτές οι ομάδες στράφηκαν προς αυτούς με κεντρικό σύνθημα «έξω οι ξένοι». Εγκλήματα που έγιναν από μετανάστες τονίστηκαν πολύ περισσότερο απ’ ότι τα εγκλήματα ντόπιων, συν του γεγονότος ότι τα Βαλκάνια πνίγονταν στα όπλα και ότι πολλοί κρατούμενοι φυλακών δραπέτευσαν πάνω στην αναταραχή και έφτασαν στην Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο μέρος του λαού ήταν της γνώμης «να δεχτούμε τους ομογενείς και οι άλλοι να πάνε πίσω». Βέβαια, η διαπίστωση αν κάποιος ήταν ομογενής ή όχι ήταν συχνά αδύνατη, δεδομένης της κατάστασης που επικρατούσε σε αυτές τις χώρες αλλά και των ανύπαρκτων στοιχείων για τους πολιτικούς πρόσφυγες της μετεμφυλιακής περιόδου (ως γνωστόν, πολλοί από τους ομογενείς των σλαβικών χωρών ανήκαν σε αυτή την κατηγορία).

Όμως, οι μετανάστες, ομογενείς και μη, είχαν το κοινό της φτώχειας, της έλλειψης στέγης και τροφής, που τους ανάγκασε να μένουν στους δρόμους, να ζητιανεύουν ή ακόμα και να κλέψουν. Αυτή η εικόνα πρόσβαλε την «πολιτισμένη» μας κοινωνία, με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να βρίσκονται υπό διωγμό όπου κι αν βρίσκονται: στο δρόμο, στις δουλειές, στα λεωφορεία, στα εστιατόρια.

Η ακροδεξιά πάτησε ακριβώς σε αυτά τα ζητήματα και προσπάθησε να κερδίσει έδαφος πάνω στην «αγανάκτηση» των πολιτών. Ξέχασε εν μέρει τους «σοφούς της Σιών» και τους «μασόνους τούρκους» και έριξε το βάρος στους εξαθλιωμένους, «τριτοκοσμικούς» συνανθρώπους μας. Πλέον, όλη η άποψη της ακροδεξιάς, είτε λέγεται Καρατζαφέρης, είτε Χρυσή Αυγή, είτε Βορίδης επικεντρώνεται στο «έξω οι ξένοι». Έκρυψε από τους πολίτες το χουντοβασιλικό της προσωπείο και υποδύθηκε ότι πλησιάζει την κοινωνία στα προβλήματά της, ότι βρίσκεται «κοντά στον πολίτη». Κατά πόσο, όμως είναι πια αυτό ικανό να τους δίνει δύναμη στην κοινωνία;

Από το 1991 έχουν περάσει πια 11 χρόνια και οι μετανάστες έχουν μπει για τα καλά στην κοινωνική ζωή της χώρας: δουλεύουν, πάνε σχολείο, ζουν μαζί με τους ντόπιους. Η ξενοφοβία έχει πέσει σε σχέση με τις αρχές του ’90 σαν κοινό αίσθημα. Εδώ πια μπαίνει το καίριο ερώτημα για όσο κόσμο υποστήριξε ακροδεξιές ομάδες εκείνη την περίοδο: Ποια είναι η πολιτική άποψη αυτών των ομάδων πέραν του ρατσισμού που εκφράζουν; Τι υποστήριζε ο Καρτζαφέρης, η Χ.Α. και οι άλλοι από το ’80 μέχρι το ’91;

Σήμερα, στα σχολεία, το ¼ των μαθητών είναι παιδιά μεταναστών και σε μερικές περιοχές της Αθήνας αυτό το ποσοστό φτάνει το 65-70%. Τα παιδιά των ελλήνων παίζουν με αυτά των μεταναστών, στο σχολείο, στη γειτονιά. Δεν φαίνεται να τα προβληματίζει η προέλευση των παιδιών αυτών, παρά τις ελάχιστες εξαιρέσεις. Η πηγή όλων αυτών των φαινομένων είναι στο σχολείο. Η ελληνική παιδεία από το δημοτικό μέχρι και το λύκειο χαρακτηρίζεται από μια σειρά εθνοκεντρικά στοιχεία:

Προσευχή το πρωί, όταν οι περισσότεροι μετανάστες είναι μη-χριστιανοί

Μαθήματα ιστορίας, που ουσιαστικά είναι μαθήματα πολεμικής ιστορίας. Τα βιβλία της ιστορίας σε όλες τις τάξεις επαναλαμβάνονται και περιορίζονται σε αναφορές στους «κακούς» τούρκους, βούλγαρους, γερμανούς κοκ. Αναφορές στην ιστορία της λογοτεχνίας, της τέχνης, των επιστημών απουσιάζουν παντελώς.

Υποχρεωτικό μάθημα θρησκευτικών

Υποχρεωτική συμμετοχή σε παρελάσεις, ακόμα και για παιδιά άλλης εθνικότητας


Αυτή η παιδεία δημιουργεί στα παιδιά την αίσθηση της ιδιαιτερότητας, της διαφοροποίησης από τους άλλους λαούς με την έννοια της ανωτερότητας ή της εχθρότητας. Έχει ήδη ξεκινήσει μια προσπάθεια σε συνεννόηση με τις κυβερνήσεις Ελλάδας, Τουρκίας και Βουλγαρίας να αφαιρεθούν οι αναφορές στους πολέμους μεταξύ των χωρών αυτών ώστε να μην καλλιεργείται ένα κλίμα εχθρότητας από τα παιδιά.

Σε τελική ανάλυση, αυτή η σημερινή πραγματικότητα δείχνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ακροδεξιού ρεύματος, σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το υπάρχον ακροδεξιό ρεύμα είναι ανάξιο λόγου. Πρέπει να υπάρξει οργάνωση από μέρους όχι μόνο της αριστεράς ή του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που προσβλέπουν όχι απαραίτητα σε ένα αντικαπιταλιστικό κίνημα, αλλά σε μια κοινωνία ισότητας και ειρήνης. Νομίζω ότι είναι μια καλή στιγμή για να γίνουν κινήσεις για την οργάνωση ενός τέτοιου κινήματος. Ενός κινήματος που δεν θα χτιστεί μέσα σε μια αίθουσα από 3 ανθρώπους αλλά που θα χτιστεί στο δρόμο, από τον καθένα/μια μας ξεχωριστά. Από μέρους των ανθρώπων με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε μετανάστες, φτωχούς, ή άτομα χρήζοντα βοήθειας. Από μέρους των συλλογικοτήτων με την έκδοση των υλικών τους σε όσες περισσότερες ξένες γλώσσες είναι δυνατόν. Από μέρους της κοινωνίας, με την αυτόνομη οργάνωση εκδηλώσεων σε πλατείες, πάρκα, εκδηλώσεων που θα απευθύνονται σε μετανάστες. Με πολιτικό ακτιβισμό στην καθημερινή μας ζωή, πέρα από μικροπολιτικές διαφορές και σεχταρισμούς.

Εικόνες:

από NewYorker 16/10/2002 7:01 μμ.


Το προβλημα της ξενοφοβιας, περιτυλιγμενο στην στολη του εθνικισμου, και στην Ελλαδα αλλα και σε ολη την Ευρωπη, δεν βρισκεται μονο στην δεξια παραταξη, αλλα και στην αριστερη. Εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις διεθνιστων, ολες οι παραταξεις χρησιμοποιουν το σκιαχτρο των ξενων για να προσελκυσουν τους ψηφοφορους που φοβουνται τις καθημερινες αλλαγες στην οικονομια και στην κοινωνια. Στην Ελλαδα ιδιαιτερα, ολοι εχουν προσηλωθει στον "κινδυνο" της ακροδεξιας, του Καρατζαφερη, της εκκλησιας. Αλλα για ιστορικους λογους υπαρχουν λιγωτερες πιθανοτητες για κυριαρχια μιας ακροδεξιας παραταξης. Μια πιο επικινδυνη πιθανοτητα θα ειναι η εμφανιση ενος δημαγωγου της κεντροαριστερας, που θα συνδυασει ονειρα σοσιαλιστικης νυκτος με τον εθνικισμο και την ξενοφοβια της δεξιας. Ο λαος στην Ελλαδα εχει βαρεθει και την μια παραταξη και την αλλη, και ποθει να βρει μια νεα γραμμη, ενα καινουργιο κινημα. Ενα σοσιαλιστικο εθνικο κινημα θα βρει μεγαλη απηχηση, τραβωντας την υποστηριξη ανθρωπων και απο τις δυο παραταξεις. Ουτε χρειαζεται να γινουν πραξικοπηματα. Πολλες ειναι οι περιπτωσεις που τεοια κινηματα ξεκινησαν απο δημοκρατικες αρχες, και οι δημαγωγοι του παρελθοντος ψηφιστηκαν απο τον λαο σε δημοκρατικες εκλογες. Κι αν νομιζετε οτι οι Ελληνες δυσκολα παρασυρονται απο δημαγωγους, θυμηθητε την 20ετια του Αντρεα, που παρουσιασε τον εαυτο το του και το κινημα του σαν σοσιαλιστικο και αντιαμερικανικο και αντινατοικο, αλλα ηταν στην πραγματικοτητα η "του πρωτου ανδρος αρχη". κι ομως, 6 ολοκληρα χρονια μετα τον θανατο του το μεγαλυτερο μερος του λαου στην Ελλαδα αντιδρα και εκφραζεται με βαση τις γραμμες που αυτος ο δημαγωγος καθιερωσε στην Ελληνικη κοινωνια.

από Καιξης 16/10/2002 7:54 μμ.


Αγόρι μου, επειδή εγώ υπήρξα χρόνια μετανάστης, θα μου επιτρέψεις στην Ελλάδα να νοιώθω σαν στο σπίτι μου;¨οσο γιά όσα λες γιά το σχολειο. (από όπου έχουν δραπετεύσει τα περισσότερα παιδιά των ελλήνων "προοδευτικών γονέων", γιά να πανε, όταν βέβαια μπορούν, σε ιδιωτικά σχολεία,από όπου βγάζουν και αντιρατσιστικά λογίδρια δωρεάν), θα μου επιτρέψεις να σου θυμίσω ότι οι "σχετικιστικές" ερμηνείες της ιστορίας-εκείνες που αποκρύπτουν συστηματικά τις ιστορικές αιτίες των πολέμων και των άλλων γεγονότων --αποτελούν το παλαιότερο και γνωστότερο μέσο συλλογικής αποβλάκωσης που χρησιμοποιούν ολα τα φασιστικά καθεστώτα;Αλλο αντιπαράθεση ερμηνειών και άλλο πασιφιστική διαμόρφωση της ιστορίας γιά να κολλάει με τα πολυλιτισμικά ιδεώδη που μας πλασάρεις- παρέα με εκείνο τον ΝΥ, που βέβαια συμφωνεί με τις απόψεις σου...πήγαινε πουθενά αλλού να κάνεις το κήρυγμα, άντε μπράβο....

από G... 16/10/2002 8:29 μμ.


Για την ακροδεξιά. Κάνεις κάποια λάθη στην παρουσίαση των γεγονότων φίλε, που δεν αλλάζουν το νόημα του κειμένου σου βέβαια, μα που είναι καλό να τα διορθώσουμε. Πρώτα απ’ όλα η ΕΠΕΝ εμφανίστηκε αμέσως μετά την κατάρρευση της χούντας και πείρε μέρος στις πρώτες εκλογές της μεταπολίτευσης. Ηγετική της φυσιογνωμία ήταν ο Π. Γαρουφαλιάς, ο γνωστός ΦΙΧ. Στην προεκλογική του συγκέντρωση δεν κατάφερε να ξεμυτίσει στο μπαλκόνι της οδού Πανεπιστημίου γιατί πολλές χιλιάδες κόσμου το έραιναν ...με αυγά, γιαούρτια και ότι μπορείς να φανταστείς. Ήταν την ίδια εποχή που ο Θεοδωράκης, μαζί με την ενωμένη αριστερά, κραύγαζε το γνωστό σύνθημα «Καραμανλής ή τανκς». Ό Καραμανλής ήρθε, ο Καραμανλής έφυγε αλλά τα τανκς δεν χρειάστηκε να ξαναεμφανιστούν. Ωστόσο το σύνθημα έκανε την δουλειά του για μια ολόκληρη περίοδο. Και η απειλή: «Καρατζαφέρης = χούντα = τανκς» κάνει κι’ αυτή την δουλειά της. Έπειτα, οι πρώτοι μετανάστες κατέφθασαν στην Ελλάδα όχι το 1991 αλλά στα χρόνια της δικτατορίας αυτής που κάτω απ’ το έμβλημα του φλεγόμενου φοίνικα είχε γράψει το γνωστό «Ελλάς, ελλήνων χριστιανών». Επρόκειτο κυρίως για πακιστανούς και αιγύπτιους. Δούλευαν στην βιομηχανία και τις καλλιέργειες. Τότε δεν δημιουργήθηκε ζήτημα γιατί υπήρχε ακόμα ζήτηση εργατικών χεριών, ενώ ο αριθμός τους ήταν σχετικά μικρός σε σύγκριση με τον μεταναστευτικό κατακλυσμό που εκδηλώθηκε το 1991. Τότε στην κυβέρνηση ήταν το Κόμμα του Καρατζαφέρη, η ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και υπουργό εξωτερικών τον Σαμαρά. Τα σύνορα της χώρας άνοιξαν εκείνη την χρονιά για όλους τους πολίτες της αν. Ευρώπης, με εξαίρεση τους Σέρβους. Γι’ αυτούς έμειναν και παραμένουν ερμητικά κλειστά. Αυτά τα γεγονότα μπορεί να μη ταιριάζουν στην ανάλυση σου, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για ν’ αγνοηθούν.

από NewYorker 16/10/2002 8:31 μμ.


Αυτα που γραφει ο κος Καιξης ειναι ακριβως το παραδειγμα σε οτι ανεφερα πριν. Αμφιβαλλω αν θα θεωρει τον εαυτο υου μελος δεξιας παραταξης. Απο την αλλη μερια γραφει: "Αγόρι μου, επειδή εγώ υπήρξα χρόνια μετανάστης, θα μου επιτρέψεις στην Ελλάδα να νοιώθω σαν στο σπίτι μου;" Συμφωνα με αυτα που πιστευει ο κος Κ, θα πρεπει να κανουμε το παν ωστε να μην ξεχνουν οι μεταναστες οτι ειναι ξενοι στην Ελλαδα, και δεν ανηκουν σ'αυτη την κοινωνια. Ειναι, δηλαδη, κατωτεροι κι απο τον κατωτερο Ελληνα. Και για ποσες γενιες θα συνεχιστει αυτο; Δεν μας το λεει. Φανταζομαι επ'απειρον. Για σκεψου: Ειναι παιδια απο Αλβανους γονεις, εχουν γεννηθει στην Ελλαδα, ξερουν Ελληνικα καλυτερα απο Αλβανικα, εδω πηγαν στα σχολεια, και μοχθησαν, και ζουνε ακριβως το ιδιο οπως ολα τα αλλα παιδια -- αλλα δεν πρεπει να τους αφησουμε να αισθανονται σαν να ειναι σπιτι τους. Ασχετο αν αυτο ειναι το μονο σπιτι που ξερουν. Κι ο κος Καιξης, ειμαι σιγουρος, δεν ακολουθει ακραιες πολιτικες θεσεις. Ειναι ενας μεσος Ελληνας. Καταδικαζει ομως την πολυπολιτισμικοτητα, που κρινει τους ανθρωπους με βαση τις πραξεις τους και τις ικανοτητες τους, οχι γιατι οι γονεις καποιου ειχαν την τυχη να γεννηθουν πεντε χιλιομετρα μεσα στα Ελληνικα συνορα, αντι πεντε χιλιομετρα απο την αλλη μερια των συνορων. Ας ακουσουμε τα καλα που επιφερει μια ομοιογενης κοινωνια (αν μπορει να βρει κατι τετοιο κατασκευασμα).

από analogator 16/10/2002 8:36 μμ.


Epeidi ki ego eimai metanastis i pirrado , opos aftoharaktirizomai , den vlepo kapoio logo stin parapano epithesi. I alitheia einai pos mias kai eimai filos on polemikon tehnon , alla mi militaristis , sigoura einai kalo na mathainoume kapoia pragmata gia tis mahes kai tous agones. Epeidi omos ta istorika vivlia den ta grafei o Thoucydidis alla diaforoi propagandistes stin kaliteri ton periptoseon adiavastoi . Apotelo tekno idiuotikou sholeiou kai to metaniono perissotero apo ton kathena mias kai gnorizo oti i katastoli einia poli heiroteri kai pio emmesi sta idiotika idrimata , alla den vlepo lathos se afta pou lene oi proigoumeni. Tha mou arese idiaiteros na figoun oi polemoi apo ta sholika vivlia apo to na sinehizoume na doksologoume tous Fanariotes , ton Mavrokordato kai sia na misoume tous Tourkous , voulgarous klp.Kaihoris na ehoume adilfthei ton rolon ton anglon px stin sighroni elliniki istoria . Horis afto na sinepagetai me tin anakalipsi mia s kAINOURGIAS MAGISSAS. To mathima ton polemon einai to prosopiko katorthoma TO OPOIO einai to ithos mesa stin varvarotita . Ta ipoloipa erhodai kai parerhodai . Den nomizo oti sindrehei logos gia aforistika sholia . To gegonos oti ego eimai pirrado ishyei alla to kano me evropiako diavatirio kai gi afto an min ti allo katanow ti diafora kai isos kapoia apo ta provlimata alvanon , voulgraron klp klp pou einai dobroi kai diaforetikoi laoi. Ta sholia peri adiratsismou prepei na ginodai padou ki as einai kai tsaba. I efkoles katigoriopoiiseis den vgazoun pouthena .RHSIS. O parapano borei na aisthanetai tin Ellada spiti tou , to erotima to diko mou einai ean o metanastis aishanetai anthropos sto spiti tou stin ELLADA , KAi ean einai ipohreomenos na akouei tin kratiki propaganda pou na tou ipenthimizoun poso VARVAROS einai klp . Prosopika stin PSOROKOSTAINA ezisa kai vlepo oti oi antropoi pou moirazodai tin idia anagi telika ginodai kaloi filoi .Oi ipoloipoi as elpisoume pos tha tous fotisei o patriotismos tous.

από ιούδας 16/10/2002 8:43 μμ.


Ένα βασικό συστατικό της άκρας δεξιάς δεν είναι μόνο η ξενοφοβία αλλά και ο αντισημιτισμός με τη μορφή μάλιστα του «αντισιωνισμού» πολλές φορές και την αναπαραγωγή στερεότυπων περί εβραίων κ.λ.π., τα οποία αναπαράγονται πολλές φορές και από προοδευτικά ή αριστερά έντυπα, εντείνοντας τη σύγχυση στη κοινή γνώμη. Ο αντισημιτισμός μάλιστα σε αντίθεση με τη ξενοφοβία που έχει να κάνει με τη μαζική εισβολή αλλοδαπών, αφορά απλά Ελληνες διαφορετικής θρησκείας και πολιτιστικών ή εθνικών καταβολών, δηλαδή από ανθρώπους που ζουν για χρόνια στον ελλαδικό χώρο με σημαντική μάλιστα συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και έχει να κάνει με την επί αιώνες στιγματισμό από τις χριστιανικές εκκλησίες και τις άρχουσες τάξεις που τις υπηρετούσαν των Εβραίων, που αντιμετωπιζόντουσαν πάντοτε ως ξένοι ανάλογα το βαθμό «ξενοφοβίας» κάθε κοινωνίας και τις ιδιαίτερες κοινωνικο-πολιτικές συνθήκες. Παράδειγμα το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Ελευθεροτυπίας», περί χάβρας ιουδαίων στη ΝΔ. το οποίο είναι υποτιμητικό για την εβραϊκή θρησκεία και το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον(άπειρες φορές π.χ. στα σχολεία όταν οι μαθητές κάνουν φασαρία. Η χάβρα ιουδαίων(από την εβραϊκή λέξη χεβρά=κοινωνία, μάζωξη) αναφέρεται υποτιμητικά στο «θορυβώδη» χαρακτήρα της λειτουργίας της εβραϊκής συναγωγής και πέρασε ως συνώνυμο της φασαρίας κ.λ.π. στη λαϊκή παράδοση, αλλά είναι βέβαια ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιείται από σοβαρές εφημερίδες. Σαν να γράψεις «Εβραίος» για να στιγματίσεις τη τσιγκουνιά κάποιου(κάτι που δυστυχώς γράφεται κατά κόρον στις εφημερίδες. Δυστυχώς ο αντισημιτισμός χρησιμοποιείται πολλές φορές καλυμμένα ή στην καλύτερη περίπτωση άθελα, Έχω ακούσει άπειρες φορές τον τελευταίο καιρό σε συζητήσεις έξω στο κόσμο π.χ. ότι ακόμη και για τους Αλβανούς φταινε οι Εβραίοι, ενώ πρόσφατα άσχετη κυρία την ώρα που περίμενα τον ηλεκτρικό, πιάνοντας μου κουβέντα με αφορμή κάποιο Αλβανό που μου ζητούσε χρήματα, κατέληξε στο περισπούδαστο συμπέρασμα ότι φταιει, η πολιτικοσμικότητα, δηλαδή οι εγγλέζοι και οι αμερικάνοι, δηλαδή οι Εβραίοι, που κυβερνούν τον κόσμο, βλέπε Κίσινγκερ που κατέχει τα μεταλλεία χαλκού στη Χιλή και χέσε μέσα…. ’λλα πρόσφατα παραδείγματα. Οι αναφορές στη μαλακία ότι οι Εβραίοι της Νέας Υόρκης είχαν ειδοποιηθεί να μη πάνε στους δίδυμους πύργους(πήρε έκταση στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν μάλιστα και σχετική επερώτηση στη βουλή του Καρατζαφέρη). Οι αναφορές στο ολοκαύτωμα με αιχμές για την πολιτική του Ισραήλ στο στυλ τα κωλόπαιδα του Ισραήλ που βάφουν τα μαλλιά τους και το παίζουν ξεγνοιασιά στο Τελ Αβίβ(κάτι σχετικό δεν θυμάμαι πως ακριβώς είχε γράψει ο Ρουμελιώτης στην «Ε»), τα παλαιότερα υποτιμητικά σχόλια για τη Μελίνα Μερκούρη επειδή είχε παντρευτεί τον Εβραίο Ζυλ Ντασέν, αλλά και ο αχταρμάς που ακούγεται πολλές φορές ακόμη κι εδώ μέσα περί σιωνισμού, ο οποίος δεν στιγματίζεται ως εθνικιστικό εβραϊκό κίνημα και άρα ως ιδεολογία που κουβαλά παραλογισμό ανάλογο με αυτόν του Καρατζαφέρη και άλλων ακροδεξιών φυντανιών(προγονολατρεία, ιδεαλιστική αντιμετώπιση του παρελθόντος, περιούσιοι και μη λαοί κ.λ.π.) αλλά ως διεθνής συνομωσία κ.λ.π. ’πειρες φορές έχω ακούσει τα μήπως ο Χίτλερ είχε δίκιο, ή το καλά σας έκανε ο Χίτλερ και μάλιστα από υποτιθέμενους αριστερούς που ήταν εξοργισμένοι για την εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο το 1982, χωρίς καν να ρωτηθώ για τις απόψεις μου. Για να μην αναφερθώ στα περί εβραϊκής συνομωσίας όσον αφορά το σκοπιανό, τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, την πτώση του χρηματιστηρίου και εγώ δεν ξέρω τι…ή τα περί εβραϊκής(με την υποτιμητική έννοια) καταγωγής της Ολμπράϊτ την περίοδο των νατοϊκών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας. Οι παρατηρήσεις αυτές δείχνουν ότι ο αντισημιτισμός δεν είναι και τόσο ενδημικό φαινόμενο στη χώρα μας αλλά εκφράζεται αρκετές φορές με καλυμμένο τρόπο. Για να μην παρεξηγηθώ η κριτική απέναντι στο Ισραήλ και τις κυβερνήσεις του δεν συνιστούν αντισημιτισμό, παρά μόνο όταν παίρνουν τη μορφή των γνωστών ψυχώσεων που στόχο κάθε άλλο παρά έχουν να βοηθήσουν ή να συμβάλλουν στην κατανόηση των όσων συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

από Τσου ρε Takis 16/10/2002 8:43 μμ.


Πήρε γραμμή ο Τάκης ο Μίχας ο γνωστος πρακτοράκος του Κολωνακίου από τον ηγέτη του τον Andrianopoulos και ήρθε πάλι να μας ξεράσει τις αηδίες του. Πηγαινε ρε χαφιεδάκο να γράψεις καμια σαχλαμαρίτσα στο περιοδικό της ΟΝΝΕ-Δ που εγραφες και σε διώξαν και αδειασε μας στη γωνία.Αλήθεια για βλακείες που έγραφες πριν κανα χρόνο-καθ' υπαγόρευση- στη Χαφιεδοτυπία ότι για την εγκληματικότητα φταίνε τα σπασμένα τζάμια(!) (μια ανόητη μεταφορά ψευδών επιστ. θεωριών από τις ΗΠΑ) στις οποίες απαντα διεξοδικά ο Γάλλος εγκληματολόγος Βακάντ στην Λε Μόντ της προηγ. Κυριακής τι έχεις να πιείς...

από noname 16/10/2002 9:50 μμ.


pes kai se mas na 3eroume...

από Αλήθεια 16/10/2002 10:06 μμ.


αυτός ο χαζοβιόλης ο New Yorker που γράφει στο indy και νομίζει ότι θα κατατροπώσει τους αριστερούς τάχα μου μ' επιχειρήματα είναι ο δυστυχής χαζοχαρούμενος και πολλά κιλά βλαξ Μίχας; Ε ρε γέλιο, σιγά μην είναι πράκτορας αυτός ο ανώμαλος. Μπου χα χα. Αποκλείεται, δεν μπορεί να έχουν τόσα λεφτά οι υπηρεσίες, λες όμως;

από Χαλαρώστε, η επιθετικότητα ενοχλεί 16/10/2002 10:15 μμ.


Κρίμα ! Κάποιες φορές είναι καλό να αφήνουμε τους κυρίους να αναπτύσουν τις απόψεις τους. Είναι πολύ ενδιαφέρον ! Ο Νιού Γιόρκερ μιλάει σα σενάριο της ΣΙΑ... Βρισκόμαστε στο "σταυροδρόμι των κατασκόπων" ! :)) Ρε τον Ελληνα που κρατάται στην Ουάσινγκτων τι τον κάνατε ? Αυτόν που "δέσατε" ως κατάσκοπο της Ελλάδας, πριν 8-10 χρόνια, πως τον έλεγαν ?

από NewYorker 16/10/2002 10:41 μμ.


Εγω εναν Ελληνα ξερω στην Washington. Λεγεται Tenet και ειναι επικεφαλης της CIA.

Θα ήταν σφάλμα να τοποθετούσαμε το κίνημα του Καρατζαφέρη με αποκλειστικό γνώμονα την Χούντα. Έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια (οι 38χρονοι ψηφοφόροι δηλαδή δεν είχαν κανένα βίωμα του τι εστί Χούντα) και δεν νομίζω ότι μπορεί να περιγραφεί έτσι απλοϊκά. Κατ αρχήν πιστεύω ότι υπήρχε ανέκαθεν ένας υποβόσκων ελληνικός εθνικισμός, που εκφραζόταν με διάφορους τρόπους (οι καλύτεροι, οι εξυπνότεροι κ.α. αυνανισμοί..) εδώ και πολύ καιρό. Έχω ζήσει 20 χρόνια στο εξωτερικό και ακόμη και εκεί οι Έλληνες αν και χρησιμοποιούσαν τις κρατικές και κοινωνικές δομές των ξένων (παιδεία, πρόνοια, υγεία, δημοτικές αρχές) επέμεναν να υποτιμούν τους ντόπιους που τους φιλοξενούσαν… Εγώ την εποχή της μεταπολίτευσης πήγαινα στο Λύκειο και εκείνες τις πρώτες χρονιές Δημοκρατίας όταν ερχόταν ο παπάς για αγιασμό τον υποδεχόμασταν με το τραγουδάκι «Το μουνί της μάνας σου τραλαλά τραλαλά / τη χρυσή ανατολή της μαμάς σου το μουνί» εν χωρώ όλο σχεδόν το σχολείο… Εδώ και πολύ καιρό βλέπω νέους ανθρώπους να περνάνε μπροστά από εκκλησία και να σταυροκοπιόνται, ενώ εμείς στην ηλικία τους πιάναμε τα αρχίδια μας μόλις βλέπαμε παπά και λέγαμε στον πιο κοντινό «πάνω σου ο παπάς!» Ο Διεθνισμός του εργατικού κινήματος έδωσε την θέση του στον εθνικισμό… Σε αυτό δεν φταίνε οι εθνικιστές αλλά η αριστερά που δεν μπόρεσε να κρατήσει ψηλά την σημαία του Διεθνισμού. Κομμάτια της αριστεράς μπλέξανε τον Διεθνισμό με την Παγκοσμιοποίηση των κεφαλαίων και υποστήριξαν χωρίς περιορισμούς κεφαλαιοδιεθνιστικά (παγκοσμιοποιητικά) πειράματα όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη τα κομμάτια της Αριστεράς που δεν δέχτηκαν την ΕΕ δεν είχαν να προτείνουν κάτι βιώσιμο και άμεσα ορατό από τις μεγάλες μάζες του λαού. Μεγάλο ρόλο παίζει και η πολιτισμική υποχώρηση του ελληνικού λαού, η τηλεοπτική αποχαύνωση, η αντιεκπαιδευτική σχολική λειτουργία που η γνώσεις μετατρέπονται σε «ΣΟΣ» και η ιστορία σε «ύλη»… Την δεκαετία του 70 ο νέος δεν μπορούσε να σταθεί σε παρέα αν δεν είχε διαβάσει 20-30 βασικά πολιτικά βιβλία… Σήμερα ο υπερκαταναλωτισμός έχει περιθωριοποιήσει τέτοιες εξαιρέσεις… Το υπερκαταναλωτικό μοντέλο διευρύνει τις ταξικές διαφορές. Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι μεσαία τάξη νιώθει ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις καταναλωτικές τις ανάγκες χάνοντας το «όραμα» της ταξικής αναβάθμισης… Η βίαιη εισαγωγή ξένων μοντέλων ζωής δημιούργησε μεγάλη προσωπική μοναξιά ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες αλλά και στις γυναίκες, στους ανέργους, στους χαμηλόμισθους και γενικά στα ευπαθέστερα λαϊκά στρώματα. Το όραμα της οικογένειας σαν κύτταρο της κοινωνίας για αυτές τις μάζες έγινε πολύτιμο… Μέσα σε ένα τέτοιο κοινωνικό περιβάλλον το ΠΑΤΡΙΣ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ έγινε εύκολα ευκαιριακή σημαία από το πολιτικό ον που ονομάζεται Γιώργος Καρατζαφέρης. Η ανάλυση του φαινομένου πρέπει να είναι διεξοδική και χωρίς παρωπίδες. Πάνω απ όλα, αυτό που πρέπει να αναδειχτεί είναι η ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ πορεία τέτοιων κινημάτων προς τον αυταρχισμό και ΠΩΣ τέτοια κινήματα ξεκινώντας πάντα με λαϊκή συνθηματολογία (εθνικοσοσιαλιστικό στην Γερμανία, φασιστικό στην Ιταλία κλπ) καταλήγουν σε εγκληματικούς και βίαιους μηχανισμούς. Εκεί έχει ιστορική υποχρέωση η Αριστερά να χτυπήσει με την ιστορική της γνώση και το ιδεολογικό της οπλοστάσιο την εξελικτική πορεία ενός κινήματος που κατά την γνώμη μου ΔΕΝ θα είναι φωτοβολίδα…

από NewYorker 16/10/2002 11:23 μμ.


Εχει δικιο ο baznr και με το παραπανω. Για θυμηθειτε το δημοψηφισμα του 1975 για την βασιλεια. Υστερα απο εφτα χρονια χουντα, υστερα απο ολα τα εγκληματα, και τα νεκρα παιδια του Πολυτεχνειου, υστερα απο την ντροπιαστικη ηττα απο τους Τουρκους στην αποφαση της Κυπρου, και παλι ενα τεραστιο 30% του Ελληνικου λαου ψηφισε υπερ του Τεως. Τριαντα χρονια αργοτερα, τα ονειρα των ανθρωπων στην Ελλαδα εμειναν απλως και μονο ονειρα, και ο κοσμος αισθανεται ακομα λιγωτερο στην αρχη. Θα ερθει καποιος γλυκομιλητος και θα σηκωσει τον λαο με υποσχεσεις και για την δεξια και για την αριστερη παραταξη. Κι αφου εκλεγει νομιμα και ωραια, τοτε ειναι που θα αρχισει το πανηγυρι.... Και οι αριστεροι δεν θα ξερουν απο που τους χτυπησαν. Και οι Χριστοδουλοι θα θριαμβευσουν. Κι αν νομιζετε οτι ειναι αδυνατο, γιατι ειστε μελος της ΕΕ, μ' αυτο το πλευρο να κοιμαστε. Καμμια χωρα στην ΕΕ δεν ειναι ατρωτη, και οι δημαγωγοι υπαρχουν παντου.

από kopanatzis 16/10/2002 11:34 μμ.


Η πρώτη εντύπωση είναι ανώδυνη, σχεδόν καθησυχαστική. Ένα στρογγυλό παιδικό πρόσωπο (από αυτά που οι Αγγλοσάξονες ονομάζουν baby-face) με άκακο ύφος και ροδαλό χρώμα. Ύφος καλομαθημένου και αθώου βουτυρομπεμπέ. Τίποτα δεν προειδοποιεί για τον κίνδυνο. Όμως, όταν αρχίσει να μιλάει, καταλαβαίνεις κάτι παράξενο. Καταλαβαίνεις ότι δεν σκέπτεται. Οι φράσεις του έρχονται έτοιμες από κάποιο κέντρο και εκφέρονται αυτοματοποιημένα. Ότι πει είναι προκατασκευασμένο, προμαγειρευμένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει, διότι δεν υφίσταται ο μηχανισμός που θα μπορούσε να τροποποιήσει μία σκέψη. Την ώρα που μιλάει τα μάτια είναι κενά. Το ύφος παραμένει ίδιο, πρόσχαρο και προσηνές, είτε λεει ευχάριστα πράγματα είτε τρομερά. Για την ακρίβεια λέει τα πιο τρομερά πράγματα με απόλυτα φιλικό τρόπο. Σε σημείο μερικές φορές να μην καταλαβαίνεις πόσο τρομερά είναι. Όσο τον άκουγα, πάγωνα. Ήμουν ανίκανος να τον αντιμετωπίσω. Τι νόημα έχουν τα επιχειρήματα για κάποιον που δεν στοχάζεται; Έλυσα όμως ένα ερώτημα που με βασάνιζε μία ζωή. Ήταν αδύνατο να καταλάβω πως έγιναν τα ’ουσβιτς και τα Μπούχενβαλντ. Πώς ήταν δυνατόν άνθρωποι - κατά τεκμήριο μάλιστα μορφωμένοι και πολιτισμένοι - να οργανώσουν τέτοιες απανθρωπίες. Ακούγοντάς τον να μιλάει χωρίς να σκέπτεται, ακούγοντας αυτά που έλεγε - ιδίως με τον τρόπο που τα έλεγε - κατάλαβα. Ήταν αυτονόητο ότι ένας τέτοιος τρόπος ύπαρξης θα οδηγούσε αναγκαστικά σε ’ουσβιτς. Με το χαμόγελο. Με την παιδική απορία στα μάτια: "Μα γιατί; Αφού αφορά μόνο τους Εβραίους και τους Γύφτους. Εσάς δεν σας αγγίζει. Σωτήρια και επιβεβλημένη ενέργεια". Για την Πατρίδα. Για το Γένος. Για το Έθνος. Για το καλό όλων μας. Οι άνθρωποι αυτοί υπάρχουν. Κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Είναι δε τέτοια η τερατωδία της ύπαρξής τους, που κανείς δεν υποψιάζεται πόσο μαύρο είναι το Μαύρο που κλείνουν μέσα τους. Εκλέγονται βουλευτές, αποκτούν τηλεοπτικές εκπομπές. Με βάση την δημοκρατική φενάκη ("ίσο χρόνο για τον Χίτλερ και τους Εβραίους") τους δίνεται παντού ο λόγος. Το Απόλυτο Κακό είναι το ανεπίγνωτο. Ο θεός να μας φυλάει από το καλοκάγαθο παιδικό τους χαμόγελο...

Ο New Yorker είναι δηλωμένος οπαδός της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης. Εντελώς συνεπής με τις πολιτικές του πεποιθήσεις, είναι οπαδός και της παγκοσμιοποίησης στην εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης. Κάπου αλλού έγραψε ότι οι ξένοι χρειάζονται για «να αναγκάσουν τους ντόπιους να σηκώσουν τον κώλο τους»! Τον παραδέχομαι τον άνθρωπο γιατί λεει καθαρά αυτό που πιστεύει ειδικά όταν τον ζορίσεις. Μη τον πειράζεται λοιπόν γιατί προσφέρει υπηρεσίες. Βοηθάει τους αφελείς να καταλάβουν τι βρίσκεται πίσω απ’ το ανθρωπιστικό ενδιαφέρον κάποιων για τους «λαθρο»μετανάστες. Τάχα προς χάριν τους ζητούν «ανοικτά σύνορα» και μετανάστευση εργατικών χεριών ανεξέλεγκτη. Μη ρωτήσετε τον Έλληνα εργάτη να σας πει την γνώμη του γι’ αυτή την «φιλάνθρωπη» ιδέα των ανοικτών συνόρων. Είναι γνωστή. Ρωτήστε τον οποιοδήποτε αλλοδαπό εργάτη. Θα σας πει ότι αυτό θα είναι ολοκληρωτική καταστροφή για τους εργαζόμενους και ότι στην Ελλάδα ήδη υπάρχει υπερπροσφορά εργατικών χεριών. Ποιον υπηρετούν μ’ αυτή την πολιτική οι δήθεν αντιρατσιστές φιλάνθρωποι; Τον εργάτη σίγουρα όχι. Βοηθούν το κεφάλαιο και το κράτος του να παλινορθώσουν τις εργασιακές σχέσεις της ρωμαϊκής δουλείας. Η Αριστερά προχωράει προς την ολοκληρωτική της εκμηδένιση γιατί συνηγορεί στον εξανδραποδισμό της εργατικής τάξης. Και αυτό το εκμεταλλεύεται ο Καρατζαφέρης, καθώς βρίσκει στον δρόμο του και καταλαμβάνει τα οχυρά που εγκατέλειψε η Αριστερά. Ο New Yorker σα σωστός αντιδραστικός και νεοταξίτης προτιμάει να επωφελείται απ την λαϊκή δυσαρέσκεια ο δημαγωγός απατεώνας, που δεν εννοεί τίποτε απ’ αυτά που λεει, παρά μια αριστερά αφυπνισμένη που θα αναλάβει τα καθήκοντα της.

από 1-24 17/10/2002 1:48 πμ.


και τον Steven Lalas. Έλα ρε συ New Υorker αυτόν που συνέλαβε η CIA, το 1994 νομίζω, στη Virginia ως έλληνα κατάσκοπο και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλακή. Καλά ακόμη να σ' ενημερώσει ο φίλος σου ο Tenet; Για τον Pollard όμως ξέρεις, έτσι δεν είναι; Όπως θα'λεγε κι ο μακαρίτης ο Χατζηχρήστος δηλαδή, "Αμ πως";

από ο "Χαλαρώστε" είμαι ! 17/10/2002 1:49 πμ.


Πριν κάποια χρόνια ένας έλληνας που εργαζόταν εδώ στην Πρεσβεία των αφεντικών σου συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη Ουάσινγκτων όπου του απαγγέλθηκε κατηγορία για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας. Εγινε δίκη έφαγε κάτι χρόνια(δε θυμάμαι) και είναι ώρα να βγεί, ή όχι ?? εσυ τι λές ?? Το γραψε τότε ο τύπος και υπήρξε μιά μικρή υπενθύμιση πρόσφατα... Δε θα σου πώ που, εγώ, να βγάλεις τα μάτια σου να ρωτήσεις.... Αμα είσαι ο Μίχας και δεν το ξέρεις, άξιος και πάλι ο μισθός σου, τι να πώ ??

από BERRY 17/10/2002 2:39 πμ.


ΔΛΔ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙΞΗ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ;ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΦΑΝΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΕΣΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΟΠΑΝΑ...ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΑΝΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΜ(12 ΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΛΑΣΑ,ΙΜΙΑ,ΔΥΤ. ΘΡΑΚΗ,ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΤΛ).ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΣΕΙ.ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΧ ΗΔΗ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ;

από NewYorker 17/10/2002 6:58 πμ.


Για τον Ελληνοαμερικανο Steven Lalas δεν ηξερα τιποτε μεχρι που τον αναφερατε εσεις. Αν τον καταδικασαν το 1994 σε 14 χρονια, θα πει οτι εχει περιπου 6 ακομη χρονια στην φυλακη. Για την περιπτωση του Pollard ξερω απο τοτε που εγινε. Οι νομοι καθε χωρας καθοριζουν ποινες για κατασκοπεια. Και στην περιπτωση του Λαλα, και του Pollard, δεν υπαρχει αμφιβολια, τουλαχιστον απο οτι διαβαζω, οτι εκαναν κατασκοπεια εις βαρος της Αμερικης, καταδικαστηκαν και εκτεινουν ποινη. Απο εκει και περα, δεν καταλαβαινω γιατι τους αναφερατε. Οπως ειπα και πριν, δεν ξερω κατα που πεφτει η Αμερικανικη πρεσβεια. Εσεις θα ξερετε, γιατι καθε λιγο και λιγακι αναζωογονειστε με το να κανετε εκει πορειες. Με αυτο τον τροπο ξεγελιεστε οτι δηθεν κανετε κατι σημαντικο στην ζωη σας. Ο καθενας ζει με τις φαντασιες του Δεν ειμαι ο Τακης Μιχας.

από gadfly 17/10/2002 12:50 μμ.


Κατάθλιψη μ’ έπιασε διαβάζοντας ορισμένα σχόλια παραπάνω. Αμόρφωτα χουλιγκανάκια με φασιστικές αντιλήψεις περί διαλόγου που νομίζουν ότι είναι δημοκράτες, ξενόφοβοι ψιλορατσιστές με ένα λούστρο ημιμαθούς φιλολογίας τύπου «νέα τάξης» και «παγκοσμιοποίησης», αυτοί είναι οι "νέοι" φερέλπιδες Ελληνες; Ε πώς να σας πάρει κανένας στα σοβαρά, πώς να παίξετε οποιοδήποτε ρόλο στα δρώμενα αυτής της χώρας, το πολύ πολύ μέχρι σχόλια στο Indy σας παίρνει να κάνετε, τίποτε παραπέρα. Αντε ρε διαβάστε κανένα σοβαρό βιβλίο μπας και ξεστραβωθείτε!

από NewYorker 17/10/2002 2:09 μμ.


Αν δεν κανω λαθος, η Νεα Ταξη στην οποια αναφερεστε εχει να κανει με Ευρωπαιους φασιστες, με τους οποιους δεν εχω εγω παρε δωσε. Η Νεα Ταξη που υποστηριζω ειναι αρκετα παλια. Πανω απο 200 χρονια εχουν περασει απο τοτε που δημιουργηθηκε η Μεγαλη Σφραγιδα του νεου κρατους των Ηνωμενων Πολιτειων της Αμερικης. Πανω στην σφραγιδα (που απεικονιζεται σε καθε χαρτονομισμα του ενος δολλαριου) υπαρχει το ρητο στα Λατινικα "Novus Ordo Seculorum", σε απλη μεταφραση "A New Order of Ages -- Νεα Ταξη των αιωνων -- δηλαδη μια Νεα Εποχη. Αυτη ειναι η νεα ταξη που υποστηριζω, η φιλελευθερη δημοκρατια. Σχετικα με το ζητημα των εργατων, εχουμε βασικη διαφορα. Απο οτι εχω δει και σ'αυτο το site και σε αλλα forums, οι περισσοτεροι αριστεροι μιλουν για εργατες χωρις να εχουν ιδεα το τι σημαινει να δουλευει κανεις χειρωνακτικα. Οχι μονο αυτο, αλλα θεωρειτε τετοιες δουλειες σαν υποτιμητικες, σαν γνησιοι μπουρζουαδες των καφενειων που ειστε, οι περισσοτεροι. Εγω εχω δουλεψει σε πολλες δουλειες τετοιες οταν ημουν νεος, και σαν μελος εργατικης ενωσης. Η διαφορα μας ειναι οτι για σας ολοι οι εργατες ειναι καλοι και αγιοι, και ολοι οι εργοδοτες ειναι βρυκολακες που πινουν το αιμα της εργατιας. Θεωρειτε οτι ο μονος λογος για την υπαρξη μιας επιχειρησης ειναι για να παρεχει αποδοχες και ασφαλεια σε εργατες. Πουθενα δεν εχω δει αρθρα που να μιλουν για υποχρεωσεις των εργατων, για παραγωγικοτητα, για ευθυνη. Και στην Αμερικη εχουμε εργατικες ενωσεις, και απεργιες, και απαιτησεις για τα δικαια των εργατων. Αλλα εχουμε κι ενα εργατικο σωμα που εχει κατι το τρομακτικο, για τα Ελληνικα δεδομενα: τους αρεσει να δουλευουν, και αισθανονται την ευθυνη να κανουν την δουλεια τους καλα, απο προσωπικη περηφανεια και ευχαριστηση. Πολυ ριζοσπαστικο αυτο. Και δεν το κανουν μονο οι παλιοι εγκατεστημενοι Αμερικανοι πολιτες, αλλα και οι μεταναστες --- και οι λαθρομεταναστες ακομα. Οσο για την ελευθερη μετακινηση των εργατων, ειναι φυσικο να το βρισκετε επικινδυνο. Δεν ενδιαφερεστε για αλλαγη. Αντιθετα, αυτο που θελετε ειναι ενα τεραστιο δημοσιο, που θα πληρωνει πλουσιοπαροχα ολους, απλως και μονο γιατι εχουν μια θεση (οχι για να δουλευουν). Παραγωγικοτητα; Αστεια λεμε; Αυτα ειναι καπιταλιστικα τρυκ. Ανηκετε στην ΕΕ εδω και 20 χρονια. Ενας απο τους λογους που εγινε η Ενωση ειναι για να δωσει την ευκαιρια σε Ευρωπαιους να δουλεψουν εκει οπου υπαρχουν περισσοτερες ευκαιριες. Αν η οικονομια δεν παει καλα σε μια περιοχη, να κυτταξουν για ευκαιριες σε αλλη. Αλλα εσεις δεν βλεπετε ευκαιριες για εργατες, μονο κινδυνο με τις αλλαγες, και κρατιεστε γαντζωμενοι στις παλιες μαρξιστικες ιδεες. Μια ταξη μονο, η εργατια, και κανεις δεν αλλαζει την θεση του. Μιλατε για το πως η Αμερικανικη οικονομια ειναι στα προθυρα της καταστροφης, και χρειαζεται να κανει πολεμους για να επιζησει. Στην πραγματοκοτητα, ολες οι μαρξιστικες οικονομιες κατερρευσαν, η μια μετα την αλλη, ακομα κι οταν προσπαθησαν, σαν τους Ρωσσους, να επεκταθουν με πολεμο. Κι ας μην ακουσω τις συνηθισμενες δικαιολογιες των Τροτσκιστων, οτι ο "πραγματικος μαρξισμος" δεν εφαρμοστηκε. Η αποτυχια εφαρμογης ειναι εμφυτη στον μαρξισμο. Για μενα το καλυτερο τεστ, αν ενα οικονομικο συστημα δουλευει η οχι, ειναι το τεστ του μπακαλικου, που εχω γραψει κι αλλου. Το τεστ εχει ως εξης: Βρισκομαστε στην επομενη ημερα της επαναστασης, που πετυχε θριαμβευτικα και καθιερωσε στην χωρα μια ________ κοινωνια. (Στο κενο βαλτε οτι θελετε: μαρξιστικη, τροτσκικη, αναρχικη, καπιταλιστικη, μαοϊκη, ισλαμικη κλπ κλπ). Ο λαος γιορτασε την επιτυχια με παρελασεις, τραγουδια, χορους, ολη την νυχτα. Σημερα ξημερωνει μια νεα λαμπρη μερα. Ο επαναστατικος λαος ειναι πεινασμενος υστερα απο την μαχη. Θελει να φαει. Ολοι τραβανε προς το κοντινοτερο μπακαλικο για τροφιμα. Το μπακαλικο βεβαια πρεπει να συμμορφωθει στην νεα διαταξη και να ακολουθησει τους θεσμους και κανονες της νεας κοινωνιας. Για πεστε μου, αναλογα με την ιδεολογια σας, πως θα λειτουργησει το μπακαλικο; Ποιος δουλευει εκει, με τι μισθους (αν θα παρουν μισθο); Πως τροφοδοτειται το μπακαλικο, ποιος αποφασιζει τι τροφιμα θα πουλησει, πως καθοριζονται οι τιμες, ποιος παραγει τα τροφιμα και τα αλλα καλα, πως διαβιβαζονται οι αναγκες των πελατων στους παραγωγους, τι γινεται οτι υπαρχει ελλειμα σε κατι, κλπκλπ. Οσους αριστερους εχω ρωτησει, ξερουν να μιλουν μερες ολοκληρες για το τι εγραψε ο Λενιν στο "Shto Delayet", και ποια η διαφορα αναμεσα σε Bakunin και σε Bukharin, και αλλα τετοια θεσπεσια θεωρητικα θεματα, αλλα δεν εχουν ιδεα πως θα δουλεψει ενα αναρχικο μπακαλικο, η ενα τροτσκικο μπακαλικο. Κι ομως το μπακαλικο ειναι μια απο της βασεις καθε κοινωνιας, απο τους Neanderthal μεχρι σημερα. Κι αυτα που γραφω δεν ειναι προπαγανδα, αλλα απο προσωπικη πειρα, γιατι εχω κανει και εργατης (κατεστρεψα την πλατη μου κουβαλωντας τσουβαλια αλευρι και πατατες και κρεμμυδια) και σαν manager σε μικρες επιχειρησεις (οταν μιλατε για ιδιωτικες εταιρειες ειναι παντα οι πολυεθνικες, και οι τεραστιες εταιρειες. Αλλα οι περισσοτεροι εργοδοτες στον κοσμο ειναι μικρες εταιρειες, δεκα με διακοσια ατομα, και οι περισσοτερες ειναι οικογενειακες επιχειρησεις). Εχουμε διαφορες, μονο που εγω ξερω τι λεω, ενω οι περισσοτεροι απο σας πιπιλιζετε συνθηματα που διαβασατε σε βιβλια.

από Αυτόχθων 17/10/2002 2:31 μμ.


Σήμερα οι εφημερίδες γράφουν γιά κάποιοθς που διέκοψαν ένα συνέδριο ιστορικών στη Μακεδονία επειδή ενοχλήθηκαν από την άποψη ορισμένων ιστορικών για τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του Φιλίππου..Σωστά οι εφημερίδες καταδικάζουν τογεγονός.Ομως η "πολιτικώς ορθή" χρήση της ιστορίας και η συστηματική παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας που βρίσκεται πίσω από πολλά αγγλο-αμερικανικά ιδίως δημοσιεύματα(τι περίεργο) περί - ή μάλλον κατά- της εμβέλειας του αρχαιοελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση της δυτικής φιλοσοφίας και πολιτικής σκέψης- δηλαδή όλο εκείνο το κίνημα του ρεβιζιονισμού που στρέφεται συστηματικά κατά της πρωτοτυπίας ή του κύρους του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, αναπτύχθηκε τυχαία; χωρις πολιτικές και ποιτισμικές σκοπιμότητες; και σε τι είναι καλύτερο από τις ορδές των άσχετων που πολιορκούν συνέδρια στο όνομα της προάσπισης του "ανδρισμού" των αρχαίων προγόνων μας;Είναι άραγε λιγότορο εθνικιστές εκείνοι που επιχειρούν συστηματικές παραμορφώσεις ειδικά της αρχαιοελληνικής ιστορίας;Εκείνοι που στην έσχατη άγνοια, έφτασαν στο σημείο να ζητούν να συμπληρωθερί ο όρος history με τον όρο "herstory"Γιά να γιά να αποκατασταθεί η ...ισότητα των φύλων;Γιά να σοβαρευτούμε λίγο με όλες αυτές τις ψευτοπατρωτικές και ψευτοδιεθνιστικές μαλακίες...

από NewYorker 17/10/2002 6:27 μμ.


Αγαπητε Αυτοχθωνα! Wilkommen, Bienvenue, Welcome, Osgeldin, Καλωσορισες. Λιγο παραπλευρο αυτο που γραφεις, για το θεμα εδω, αλλα ας ειναι. We are flexible. Δεν βλεπω σε τι βλαπτει την φημη του, αν ο Φιλιππος επαιρνε στο κρεββατι του και κανενα νεαρο της Βασιλικης Φρουρας. Με εφτα γυναικες, και ποιος ξερει ποσες παλλακιδες και σκλαβες, βαριεται κανεις ολο το ιδιο, το ιδιο. Ομως, παραμενει ο Φιλιππος να ειναι ενας υπεροχος στρατηγος, πανεξυπνος διπλωματης, ενας γενναιοτατος πολεμιστης, γλεντζες με τα ολα του (διαβασε τον Πλουταρχο) και υποστηρικτης των τεχνων. Ουτε βλεπω γιατι η ομοφυλοφιλια αμαυρωνει τον Ελληνικο πολιτισμο, η την τεραστια επιρροη του στον Δυτικο κοσμο, που ανεδειξε ενα σωρο ταλαντουχους ομοφυλοφιλους, απο τον Da Vinci και τον Michelangelo μεχρι πιο συγχρονα τον Chaikonvsky, τον Oscar Wilde και τον Καβαφη. Δεν θα προσθεσω τις δικες μου προσωπικες αποψεις για ομοφυλοφιλους, μια που τις ξερεις καλα. Εκεινο που ισως σε πειραζει ειναι, οτι πολλοι στην Δυση, ειτε διανοουμενοι ειτε οχι, δεν ακολουθουν κατα γραμμα την νεο-Ελληνικη μυθολογια για την ατοφια, συνεχη, αδιασπαστη και αμολυντη ιστορικη γραμμη, κατευθειαν απο τον Περικλη στο λαβαρο του '21, και την μεταδοση της αρχαιας δοξας μεσω του Βυζαντινου παπαδαριου, και τα κρυφα σχολεια που ηταν τοσο κρυφα, ωστε να γινουν αφαντα.

από Ιθεγενής 17/10/2002 6:50 μμ.


Ενα μπακάλικο είναι πάντα μπακάλικο -όσο δεν γίνεται σούπερ μάρκετ-, δουλεύει σωστά. Στον κομμουνισμό θα επεκτείνουμε τα μπακάλικα -και θα προσλάβουμε όλους τους Ν.Υ. που έχουν πείρα όχι γιά να κουβαλάνε σακιά και να κουράζουν την πλάτη τους(γιά αυτές τις δουλειές θα προσλαμβάνουμε Αλβανούς), αλλά ως μάνατζερ. Αντε τυχεράκια Ελληνα, πάλι βολεύτηκες... Ο αυτόχθων έχει δίκηο. Το ότι βρίσκονται ανιστόρητοι Ελληνες που αμφισβητούν βλακωδώς τους εξ'ίσου ανιστόρητους ισχυρισμούς "ιστορικών" που εργάζονται με την ιστορία γιά να κάνουν ιδεολογική προπαγάνδα υπερ της νέας τάξης, δεν δικαιώνει βέβαια τις απόψεις των τελευταίων παρά γιά τους εγχώριους ομοϊδεάτες τους, "διεθνιστές" της πλάκας και λοιπούς αναλφάβητους που χειροκροτούν με τα δυό τους τα χεράκια όλες τις ιδέες όσων είναι στρατευμένοι εθνικιστικότατα στην υπηρεσία των νεοταξικών "ιδανικών". Ως πρός την αντικειμενικότητα των ιστορικών ερμηνειών, γιά όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους- αλλά ίσως ακόμα και για τον Ν.Υ., ας μην είμαστε ρατσιστές- η φράση του Βιντάλ- Νακέ, ενός από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους ιστορικούς, παραμένει επίκαιρη: "ασφαλώς και υπάρχει ιστορική αλήθεια. Δεν είναι ποτέ ολοκληρωτική βεβαίως, δεν είναι ποτέ απόλυτη. Αλλά υπάρχει. Και υπάρχει και ιστορικό ψεύδος. Υπάρχουν ψεύτες. Και πρέπει πάντα να τους καταγγέλουμε".

από Α.Γ. 17/10/2002 7:42 μμ.


Αγαπητέ ιθαγενή (ή για την ακρίβεια "ιθεγενή"), ως προς το ότι υπάρχει ιστορική αλήθεια και ιστορικό ψέμα, συμφωνούμε απόλυτα. Μήπως όμως μπορείς να μας εξηγήσεις α) πώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι αυτά που λένε οι δύο ιστορικοί περί Φιλίππου είναι ψέμα και όχι αλήθεια; Απ' ό,τι κατάλαβα, δεν ήσουν παρών στο συνέδριο, ούτε έλαβες κατ' άλλο τρόπο γνώση του περιεχομένου της εισήγησής τους. Παρόλα αυτά, βλέπω ότι αμφισβητείς όχι μόνο τα λεγόμενά τους, αλλά και την ιδιότητά τους: μιλάς για ανιστόρητους ισχυρισμούς "ιστορικών" (σε εισαγωγικά). Δηλαδή δεν είναι πραγματικοί ιστορικοί; Τι είναι; β) Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι η έρευνά τους δεν είναι έγκυρη επιστημονικά, (πράγμα βέβαια που προϋποθέτει μια άλλη επιστημονική έρευνα που να την καταρρίψει), ακόμη λοιπόν και τότε, από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι "εργάζονται με την ιστορία γιά να κάνουν ιδεολογική προπαγάνδα υπερ της νέας τάξης"; Με ποιο τρόπο βοηθάει την "νέα τάξη" να διερευνήσει κανείς πώς πέθανε ο Φίλιππος;

από αυτόχθων 17/10/2002 8:53 μμ.


Εσύ, από αυτά που έγραφα, κατάλαβες ότι έχω ιδιαίτερη σκοτούρα αν ο Φίλιππος ήταν ομοφυλόφιλος ή όχι; Να διαβάζεις ξέρεις; Φυσικά και θα ήταν. Όμως, η αρχαιοελληνική παιδεραστία και ομοφυλοφιλία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το συμπλεγματικό, προτεσταντικο-ενοχικό υπόβαθρο της «απελευθέρωσης» των gays και της «χειραφέτησης» των αγγλοαμερικανών δυσκοίλιων για την οποία μιλάς. Οι αρχαίοι Έλληνες ομοφυλόφιλοι ήταν στην πλειοψηφία τους και ομοφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους νεότερους Έλληνες. Τα «παιδικά» ήταν κομμάτι της ζωής του πολίτη-οπλίτη και ο ομοφυλόφιλος έρως αναπόσπαστα δεμένος με την παιδαγωγική πρακτική και με την «χαρούμενη γνώση» [ξέρεις τι είναι αυτό;]. με έναν λόγο, δεν ήταν “gay” : ούτε εγώ είμαι gay, παρόλο ότι είχα και διατηρώ ακόμα ομοφυλοφιλικές σχέσεις με φίλους μου. Αν εσύ είσαι μακεδονο-αμερικανός, εγώ κατάγομαι από την Καλαμάτα. Εκεί, παρά τις όποιες αλλαξοκωλιές, διατηρούμε και παλαιότατες παραδόσεις τις διάκρισης των ρόλων στις σχέσεις μας. Παίζουμε, στην προέκταση του ελληνικού θέρους. Μπήκες αγοράκι μου; Άντε να πεις τις αμερικάνικες παπαριές σου με σφικτόκωλα φιλαράκια σου στην New York Η «απελευθέρωσή σας» μοιάζει με την ελευθερία όσο το βλάχικο γιαούρτι με το γιαούρτι διαίτης 0%. Λέτε λοιπόν να μπορείτε να δώσετε και μαθήματα περί ομοφυλοφιλίας;

από ιθαγενής 17/10/2002 9:02 μμ.


Αγαπητέ Α.Γ., Δεν ξέρω από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι κάτι με ενόχλησε στην ιδέα της ομοφυλοφιλίας του Φιλίππου. Προφανώς το πρόβλημα του «ρεβιζιονισμού» στην ιστορία δεν αφορά καθόλου παρόμοια θέματα. Έτσι, θεωρώ ότι καλύπτομαι από την απάντηση που έχει δώσει παραπάνω ο αυτόχθων στον Ν.Υ., όσον αφορά αυτό το θέμα. Αλλού είναι το ζήτημα…

από Θύμιος Παπανικολάου 17/10/2002 11:14 μμ.


Οι μάσκες έπεσαν! Ο μακάβριος και ελεεινός ρόλος των εγκάθετων της Νέας Τάξης αποκαλύπτεται ολοκάθαρα. Μας λένε λοιπόν ότι η Ιστορία είναι η έρευνα της κρεβατοκάμαρας, η έρευνα γύρω από τις προσωπικές «σεξουαλικές συνήθειες». Η δολοφονία της ιστορικής επιστήμης παρουσιάζεται από τους γελοίους και γλοιώδεις απολογητές της Νέας Τάξης, με τα «αντιεθνικιστικά» και τα «αντιρατσιστικά» προσωπεία, ως ΙΣΤΟΡΙΑ. Η σεξουαλική συμπεριφορά των αρχαίων Ελλήνων (σε μορφές παραφιλολογίας), του Φιλίππου, του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη κλπ είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ! Δεν υπάρχει πιο βάναυση και κυνική δολοφονία της Ιστορίας, πιο μακάβρια κηδεία της ιστορικής επιστήμης. Σύμφωνα με αυτή την «ιστορική μέθοδο» στον αυριανό άνθρωπο, τα κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα της μεταδικτατορικής Ελλάδας που εκφράστηκαν π.χ. στο πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου, θα αφανίζονται και θα μένει ως Ιστορία οι «σεξουαλικές επιδόσεις» του Ανδρέα Παπανδρέου!!! Γίνεται φανερό τι επιδιώκεται με τέτοιου είδους «ιστορικές έρευνες». Η δολοφονία της Ιστορίας, η ισοπέδωση των πολιτισμικών παραδόσεων, η συκοφάντηση της ιστορικής κοινωνικής συνείδησης, το σβήσιμο της ιστορικής συνέχειας, η αποσάθρωση της κοινωνίας και η κατάπτωση της ανθρωπότητας στην εποχή της αγέλης και των «ενστίκτων». Στη διάλυση δηλαδή του κοινωνικού ανθρώπου σε βιολογικά μόρια και αριθμούς. Αυτή είναι η εφιαλτική φιλοσοφία της Νέας Τάξης: Το τέλος της Ιστορίας και των κοινωνιών! Αυτό υποστηρίζουν και οι ελεεινοί απολογητές της με τα «αντιεθνικιστικά» και «αντιρατσιστικά» δόγματα της παγκοσμιοποίησης. ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ. Άξιος ο μισθός σας!!!

από G... 17/10/2002 11:27 μμ.


Οι ιστορικοί ασχολούνται με τους αγώνες του ανθρώπου να γίνει κύριος της φύσης, (της δικής του φύσης, επίσης) και του ιστορικού του γίγνεσθαι. Στα πλαίσια αυτά εξετάζει και τον ρόλο της προσωπικότητας στην ιστορία, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι πολύ υποδεέστερος απ’ ότι πιστεύουν οι «ιστορικοί» του παρακμάζοντος ιμπεριαλισμού. Έκανε πολύ καλά ο «ιθαγενής» που τους έβαλε αυτούς τους «ιστορικούς» σε εισαγωγικά. Αν και δεν φτάνουν για να καταδείξουν πόσο τενεκέδες είναι. Ειδικά οι συγκεκριμένοι υπαλληλίσκοι της υπερδύναμης. Δεν είναι ιστορία να ψάχνει κάποιος τι έκανε το ένα ή το άλλο ιστορικό πρόσωπο (στην περίπτωση ο Φίλιππος) στην κρεβατοκάμαρα του. Εκτός αν ο Α.Γ. πιστεύει ότι θα κάνει ιστορία με τον κώλο του. Σίγουρα θέλει κι’ αυτός, μαζί με τους «ιστοριοδίφες» της νέας τάξης, να απαξιώσει την ιστορία του αρχαίου ελληνικού κόσμου (και όχι μόνο) μετατρέποντας την σε ιστορία του κώλου;

από ζεν 18/10/2002 12:19 πμ.


... δεν είσαι μόνο ανιάρα πομπώδης, δεν είσαι μόνο κατά συρροή καρυοθραύστης ( ιν πλέιν γκρηκ σπαζαρχίδης) : στερείσαι γενναιοδωριας, φαντασίας και συνθετικής ικανότητος (τουλάχιστον). Ολα όσα έχουν συμβεί αποτελούν ιστορία- (ακόμη και οι τρόποι αφήγησής της ή συγγραφής της). Το κατά Λουκρήτιον* clinamen ( ο με σημερινούς ορους τυχαίος παράγοντας ) μπορεί και να σκάσει μύτη μέσα σε κρεβατοκάμαρες και ανάμεσα σε σεντόνια.Μια χάρα κάνουν λοιπόν όσοι ασχολούνται με αυτού του είδους την ιστορία και μια χάρα κάνουν όσοι ασχολούνται με αλλες πτυχές των ανθρωπίνων πραγμάτων . Κι εσυ πάλι καλά κάνεις και διαμαρτύρεσαι αν ετσι διεκπεραιώνεις την φύση σου την καταγγελτική και διαμαρτυρόμενη : αλλά Θύμιο παιδί μου άλλαξε και λίγο ύφος (τι ντραγκ ουντ στουρμ Κουκακίου είναι αυτό!) Αλλωστε στο είπα και πριν: τα έχεις πλήξει τα κίτλινα παπαλια του Βουδα. * τς τς: και ο Λουκρήτιος το de rerum natura στην Αφροδίτη το αφιερωνει και αυτήν επικαλειται . τς τς τον ακόλαστο. Υ.Σ : ωωωωωωωωωμμμμμμμμμμμ........

είναι πραγματικότητα. Γνήσια έκφραση της πραγματικότητας αυτής είναι όσα λένε παραπάνω ο G... και ο Θύμιος Παπανικολάου. Τη στιγμή που φασίστες εισβάλλουν και διακόπτουν ένα επιστημονικό συνέδριο, οι εν λόγω κύριοι όχι μόνο ΔΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝ για να καταδικάσουν ή έστω να διαφοροποιηθούν από τον τραμπουκισμό, αλλά πλειοδοτούν κιόλας: προβαίνουν σε μία πρωτοφανούς χυδαιότητας και ηλιθιότητας επίθεση ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ του τραμπουκισμού, από θέσεις πουριτανικές, φαλλοκρατικές και ρατσιστικές, και έχουν το θράσος να κάνουν μαθήματα σε ιστορικούς -τους οποίους δεν έχουν διαβάσει καν και δεν τους ξέρουν ούτε ως όνομα- για το τι είναι και τι δεν είναι ιστορία. Το επόμενο βήμα, αγαπητοί "σύντροφοι", θα ήταν να έρθετε σε επαφή με τον νεοκλεγέντα νομάρχη Θεσσαλονίκης για να σας ενημερώσει πότε έχει προγραμματίσει το επόμενο κάψιμο βιβλίων, ώστε να πάτε να μετάσχετε κι εσείς.

από Υποβρύχιο 18/10/2002 10:27 πμ.


Παιδιά, παίζετε το «να βασανίζετε τον Ν.Υ.»; παίζω και εγώ. Να σου πω μεγάλε: έχω ένα πρόβλημα, δεν ξέρω αν από κει που είσαι, στο «κέντρο του κόσμου», θα μπορούσες να μου το λύσεις. Ενώ είμαι βέρος αρβανίτης από καταγωγής, αντιπαθώ σφοδρότατα τους Αλβανούς, όχι βέβαια για την ιδιότητα του μετανάστη [διότι γι’ αυτό δεν φταίνε οι ίδιοι, αλλά η φτώχια τους], ούτε καν για την ιδιότητα της νατοϊκά καθοδηγούμενης «μειονότητας» σε όλα τα Βαλκάνια [ούτε σε αυτό φταίνε άμεσα οι ίδιοι. Αλλά για την ιδιότητα του μετανάστη που θέλει μεν να εγκατασταθεί οριστικά στην χώρου που τον φιλοξενεί, χωρίς όμως να αφομοιωθεί πολιτισμικά, έτσι ώστε αργότερα να χρησιμοποιηθεί από νατοϊκά επιτελεία για την διεκδίκηση των μειονοτικών και άλλων «ανθρώπινων δικαιωμάτων», άρα κατάτμησης της πολιτικής ενότητας και της πολιτισμικής συνοχής των εθνικών κρατών: το παλιό εγγλέζικο «διαίρει και βασίλευε», του οποίου συνειδητά ή ασυνείδητα, οι περιφερόμενες και αναφομοίωτες αλβανικές μειονότητες είναι ο δούρειος ίππος. Και σε αυτό εν μέρει φταίνε οι ίδιοι. Επίσης επειδή, όπως γνωρίζω πολύ καλά, ένα σημαντικό τμήμα των αλβανών μισεί τους Έλληνες, τόσο ως εργοδότες και εκμεταλλευτές [άρα δικαίως] όσο και ως ξένους, μη Αλβανούς. Επειδή δηλαδή είναι ρατσιστές και έτοιμοι να συγκρουστούν με όποιον Έλληνα εργάτη τολμήσει να διεκδικήσει δουλειές [ή και βρομοδουλειές] που θεωρούν δικές τους. Επειδή όλα αυτά μου συμβαίνουν ενώ είμαι ο ίδιος αρβανίτης, μπορείς να μου εξηγήσεις πώς κατάντησα έτσι; Είμαι ρατσιστής, και αν ναι, ποια είναι η «ράτσα» που μισώ; Η δική μου; Πού μπορεί να οφείλεται μια τόσο μεγάλη ιδεολογική αλλοτρίωση; Προς καϊξή: εντάξει Σταύρο τελείωσα. Θέλεις να τον περιλάβεις εσύ τώρα λίγο; Ή να τον αφήσουμε και σε κανέναν άλλο να παίξει; Θα σου έλεγα να παίξεις και με τον κολλητό του Ν.Υ., τον «διεθνιστή», τον Α.Γ. Έχεις προσέξει ότι ποτέ δεν ενοχλήθηκε από τον Ν.Υ.;

από καϊξής 18/10/2002 3:13 μμ.


Θα πάψεις καμιά φορά να με λες με το όνομά μου; Την άλλη φορά θα κάνω και εγώ το ίδιο και θα βάλω και το αρβανίτικο επώνυμό σου, να σε μάθει όλη η Αργολίδα και ο Σαρωνικός, παλιορατσιστή και Καρατζαφερικέ του κερατά. Όχι, δεν θα παίξω ούτε με τον Ν.Υ., ούτε με τον «αριστερό» συνοδοιπόρο του, τον Α.Γ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι χρήσιμοι όχι μόνο για τον διάλογο, αλλά και στην κοινωνία. Αποκαλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα που έχουν για τον κόσμο και το μέλλον του. Αγαπούν οι άνθρωποι και μάλιστα με πάθος, τις κοινωνίες των «¨ξένων», στις οποίες θα «είμαστε όλοι μετανάστες». Σπίτια σαν rooms to let , όπου οι ένοικοι διασταυρώνονται και χαιρετιούνται ευγενικά, χωρίς πολλές-πολλές οικειότητες. Μια καθώς πρέπει μοναξιά, γεμάτη ακτιβισμούς για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής και των «ανθρώπινων σχέσεων». Αυτό το κοινωνικό και πολιτισμικό πρότυπο που πλασάρουν το έχουμε βέβαια ζήσει ήδη, ως μετανάστες στην Γερμανία. Ευτυχώς που υπήρξε η «σκοταδιστική», θρησκευόμενη εθνικιστική όπως θα έλεγε ο Μπίστης, μειονότητα των Ελλήνων που μας κράτησε [μαζί και ο Καζαντζίδης], μέχρι να μαζέψουμε κανένα μάρκο για να γυρίσουμε σπίτι μας και να τους αφήσουμε να ζουν όπως θέλουν αυτοί στο δικό τους. Περιέργως, πολλοί από αυτούς ούτε αγαπούν, ούτε θέλουν και τόσο. το σπίτι τους, αλλά είναι ενθουσιασμένοι με το δικό μας, το «αντιδραστικό», «ξενόφοβο», «εθνικιστικό» και πολλά άλλα τέτοια …Έχουμε γεμίσει στην περιοχή ευρωπαίους μετανάστες που παθαίνουν αλλεργία όταν θυμούνται τις κοινωνικές ομορφιές της πατρίδας τους… Τώρα λοιπόν, όταν κάποιοι μας λένε ότι και εδώ θα πρέπει να είμαστε όλοι «μετανάστες», λέω θα έπρεπε και εμείς να το παίξουμε λίγο «Αλβανοί», για να φέρουμε τα πράγματα στα ίσα…

από albanian 18/10/2002 3:25 μμ.


Με αναφορές στον Καζαντζίδη και στην εθνικιστική, θρησκόληπτη κοινωνία γιατί δεν έμενες καλύτερα Γερμανία; Από τα παραπάνω [κυρίως ο Καζαντζίδης] είναι προτιμότερο οτιδήποτε άλλο.

από καταμαράν 18/10/2002 3:27 μμ.


Αφού γνωρίζεστε αλλά προφανώς έχετε πρόβλημα επικοινωνίας (του βάθου ο ένας, του πελάου ο άλλος) γιατί δεν τα λέτε μεταξύ σας, ρε παιδιά; Λέτε και χαζομπαρούφες! Νόμιζα ότι η αρμύρα της θάλασσας ξελαμπικάρει τα μυαλά αλλά πούουουου...

από καϊξής 18/10/2002 6:41 μμ.


Δεν ξέρω τι θα σας απαντήσει το υποβρύχιο που είναι αρκετά μικρότερος από μένα, αλλά εγώ συμβαίνει να μην είμαι ούτε θρησκευόμενος, ούτε «εθνικιστής» [δεν ξέρω πια τι βάζετε πίσω από την λέξη]. Επίσης συμβαίνει να γνωρίζω την Αλβανία λόγω πολιτικής δράσης πριν πέσει ο Χότζα. Αφήστε λοιπόν τις εξυπνάδες. Όσο για το γερμανικό στυλάκι προς τους μετανάστες δεν είναι ούτε θρησκευόμενο ούτε εθνικιστικό. Είναι πιο ψυχρό και «πολιτισμένο». Και η ελληνική παροικία οι «πατριώτες», η εργατιά, που ήταν συχνά και θρησκευόμενοι [αλλά όχι θρησκόληπτοι] και συναισθηματικά δεμένοι με την πατρίδα, με κράτησε όρθιο πολλά χρόνια. Είναι «χαζομπαρούφες» όλα αυτά; Ή μήπως το ότι ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα είναι εκδήλωση «εθνικισμού»; Και εσείς ρε λεβέντες που τα λέτε όλα αυτά, τι ακριβώς είσαστε; «αριστεροί διεθνιστές»; Κάτι δεν μου πάει καλάααα…

από Θύμιος 18/10/2002 8:22 μμ.


Φίλοι, μεγάλη αξία δίνετε στον Α.Γ. , το Νεοϋρκέζο και αυτούς τους αστείους "Ζεν", και "χα". Δεν βλέπετε την οργανική τους περιφρόνηση απέναντι σε κάθε τι το εργατικό και λαϊκό. Τα πληβειακά στρώματα τους προκαλούν αλεργία. Αυτοί είναι τόσο απροκάλυπτα καί κυνικά εχθρικοί απέναντι στην εργατκή τάξη και τις αντιστάσεις της (που τις χαρακτηρίζουν "εθνικιστικές" και "ρατσιστικές") που έχουν πλέον ξεμασκαρευτεί από μόνη τους. Και το θράσος τους είναι απύθεμενο. Κατηγορούν, αυτοί οι απολογητές και τα τσιράκια του πλανητικού φασισμού, εμάς ως φασίστες. Δεν καταλαβαίνουν ούτε το απλό: Ότι ο εθνικισμός και ο φασισμός ήταν ιδεολογίες του μεγάλου κεφαλαίου,Του ΕΘΝΙΚΟΥ μεγάλου κεφαλαίου. Χωρίς κοινωνική τάξη δεν μπορεί να υπάρξει φασισμός, χωρίς ΙΣΧΥΡΗ ΕΘΝΙΚΗ αστική τάξη δεν μπορεί να υπάρξει ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ. Σήμερα ό μόνος φασισμός που μπορεί να υπάρξει είναι αυτός που ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ στο πολυεθνικό κεφάλαιο, που καταργεί τά εθνικά σύνορα. Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ έχει παραμείνει ένα ιδεολόγημα χωρίς εθνική κοινωνική τάξη. Γι΄αυτό το πολυεθνικό κεφάλαιο σήμερα πλασάρει τις αντιεθνικιστικές και αντιρατσιστικές ιδεολογίες, επιβάλλοντας τον πλανητικό φασισμό και εθνικισμό (αυτά τα ζητήματα θα τα αναλύσω σε ιδιαίτερο άρθρο). Όταν λοιπόν, ο Α.Γ, μας το παίζει υλιστής πρέπει να αποδείξει ποια είναι η ΥΛΙΚΗ βάση (εθνική αστική τάξη) που στηρίζει τον εθνικισμό και το φασισμό στην Ελλάδα. Αντίθετα η ΥΛΙΚΗ βάση του πλανητικού φασισμού, με τα αντιεθνικιστικά και αντιρατσιστικά του ενδύματα είναι τα πολυεθνικά, ο υπερεθνικός ιμπεριαλισμός. Τα τσιράκια, συνεπώς αυτού του φασισμού μας κατηγορούν εμάς ως φασίστες! Καθεστωτικό θράσος απύθμενο! ότι είναι εγκάθετοι και υπάλληλοι των ιμπεριλαιστικών κέντρων εξουσίαςε φαίνεται και από κάτι άλλο. Από τις ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ που διαμορφώνονται στη συζήτηση. Ο "μαρξιστής" Α.Γ. (μαρξιστικά αγράμματος μικροαπατεώνας), συμμαχεί απόλυτα με το Νεοϋρκέζο, που ανοικτά και κυνικά δεν κρύβει τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του και τη "λατρεία" του προς τον αμερικάνικο ιμπεριαλισιμό. Βεβαίως από μια πλευρά καλά είναι που υπαρχουν αυτοί οι "εγκάθετοι" εδώ μέσα, γιατί, όπως κάποιος έγραψε, αποτελούν την καλύτερη διαφήμηση των δικών μας ιδεών. Εγώ, όμως, φίλοι, με αυτούς τους λακέδες, δεν θα κάνω διάλογο. Άστους να παρεμβαίνουν σαν παράσιτα στις συζητήσεις. Μη τσιμπάμε με τις βλακείες τους. Οι αριστεροί αναγνώστες του ΙΝΤΥ καταλαβαίνουν. Σας χαιρετώ συντροφικά!

Όταν είναι να ντυθεί εθνικιστής, μιλάει για λαό, όταν είναι να προσποιηθεί τον αριστερό μιλά για εργατική τάξη... Τς, τς, τς... ΥΓ δεν έχω καμία σχέση με τον/την «ζεν» αλλά μ' άλεσε εκείνο για τα κίτλινα παπάλια του Βούδα!

από αγράμματος μαρξιστής μικροαπατεώνας 18/10/2002 9:52 μμ.


Δεν είναι μόνο ότι "θυμήθηκε" την εργατική τάξη, αλλά την θυμήθηκε μόνο και μόνο για να της αποδώσει ... τους τραμπουκισμούς στη Θεσσαλονίκη! Αν δεν ερμηνεύω σωστά τη σκέψη του, ας με διαψεύσει. Ειλικρινά εύχομαι να κάνω λάθος, γιατί δεν περίμενα να φτάσει στο σημείο να εξυμνεί ανοιχτά ακροδεξιές πρακτικές. Ωστόσο, μιλώντας για μένα, τον Ζεν και τον αχ, γράφει με σαφήνεια για την "οργανική τους περιφρόνηση απέναντι σε κάθε τι το εργατικό και λαϊκό". Το μόνο πράγμα για το οποίο εγώ τουλάχιστον εκδήλωσα (όχι βέβαια περιφρόνηση, αλλά) πολιτική αντιπαλότητα, ήταν η διάλυση του επιστημονικού συνεδρίου από τους Θεσσαλονικιούς φασίστες. Μια (υλική, υλικότατη) ενέργεια η οποία, από όποια άποψη και αν τη δούμε, τόσο από άποψη στόχων όσο και από άποψη μέσων, ανήκει στην παράδοση της άκρας δεξιάς. Ο Θύμιος λοιπόν την αναγορεύει ανερυθρίαστα σε πράξη "εργατική και λαϊκή" -άρα η επιδοκιμασία του προς αυτή δεν είναι πλέον μόνο σιωπηρή και έμμεση, αλλά και ρητή. Πραγματικά εύχομαι να εννοεί κάτι άλλο. Αν όμως όχι, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να συνεχίσει να εμφανίζεται ως αριστερός, όταν υποστηρίζει τέτοιες θέσεις.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License