Υποθεση PERLA ... το σίδερο που σκοτώνει

η πως ο Ελληνικός επαρχιωτισμός προσπαθει να αναπληρώσει την χαμενη του "ανταγωνιστικότητα" . Και επειδή τον τόνο της ΑΝΤΙΚΙΝΕΖΙΚΗς ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑς τον δίνει πλέον η ΕΡΤ / ΝΕΤ με υπερβάλοντα ζήλο , το θέμα ξεπερνάει την γραφικότητα των τσιτσιφιόγκων δημοσιογράφων / εκφωνητών και γίνεται φανερή η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ από κρατικους φορείς να αντιμετωπίσουν την "κινεζική εισβολή" με αθέμητα μέσα.

post image

3 ατομα πεθάναν απο ηλεκτροπληξία . Ενας απο αυτούς ήταν ο Τεχνικός επισκευών τηε εν λόγω εταιρίας. Μία δε από τους θανόντες πέθανε πριν από πολλους μήνες , αλλά τώρα οι συγγενείς θυμίθηκαν να το καταγγείλουν. --------------------------------------------- Οποιος ξέρει.. σήμερα , αλλά εδώ και πολλά χρόνια ΟΛΕΣ οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στον ηλεκτρολογικό πίνακες έχουν διακόπτη ΔΙΑΡΟΗΣ , ο οποίος αν υπάρξει διαροή πάνω από 30 mA (30 χιλιοστά του Αμπέρ) διακόπτουν αυτόματα την παροχή. Και επειδή το όριο αυτό είναι όριο ασφαλίας κανείς δεν μπορεί να ΠΕΘΑΝΕΙ από ελατωματική συσκευή ακόμα και αν πετάξουμε την συσκευή στην μπανιέρα. Αρα τι συμβαίνει ???? 1. Το ότι σκοτώθηκε ο τεχνικός της εταιρίας ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ της συσκευής ακριβώς αυτό αναδικνύει .. έλειψη ασφάλειας στο χώρο εργασίας και ελατωματική ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ εγκατάσταση. (φυσικά και πιθανά ελατωματική συσκευή) 2. Το ότι πιθανά σκοτώθηκαν άνθρωποι στο σπίτι τους (από ελατωματική ηλεκτρική συσκευή) με διακόπτη διαροής είναι προτάκουστο!! Αυτό σημαίνει α) ότι δεν υπηρχε ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ διακόπτης διαροής , ή ότι ήταν χαλασμένος. --------------------------------------------- Ο τρόπος ανάδειξης του θέματος από τα κρατικά ΜΜΕ με κορώνες ενάντια στους Κινέζους μετνάστες ( του στυλ... δεν δικαιούνται να έχουν μαγαζιά κτλ κτλ..) αλλά και ο αθέμιτος παρεμβατισμός και συστηματική προσπαθεις δυσφήμισης των Κινεζικών προιόντων εν συνόλω , δείχνουν: εναν ανείποτο ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΣΜΟ ρατσιστικές διαθέσεις απελπισία που οδηγεί στην γελοιότητα μη αποδοχή του ελεύθερου εμπορίου ( απο τους θειασώτες του Ανταμ Σμιθ) -------------------- Είναι ένα σοβαρότατο θέμα με ρατσιστικές προεκτάσεις και πολυ δόση ΚΡΑΤΙΚΗΣ βλακείας.

Εικόνες:

από ενας 22/04/2005 9:53 μμ.


Αλλά για καλά σχεδιασμένη επίθεση κατά των κινεζικών εξαγωγών. Η απόφαση για μείωση των εισαγωγών από κίνα, έχει ληφθεί στις Βρυξέλλες. Δεν ξέρω βέβαια τα ακριβή αίτια αυτής της επίθεσης, αλλά μάλλον θέλουν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη της Κίνας, για να ...φτάσει το πετρέλαιο.

από OWL 22/04/2005 10:11 μμ.


Πότε θα σκεφθούν τα συνδικάτα της Ευρώπης να ζητήσουν να απαγορεύονται οι εισαγωγές προιόντων από χώρες που δεν εχουν τα ιδια εργασιακά καθεστώτα με την Ευρώπη?? Ας βάλει και η Κίνα 8ωρο, με απαγορευση της παιδικής εργασίας, με ασφαλιστικες εισφορές 48,66 ( εργοδοτη και ασφαλισμενου)χωρίς να υπολογισουμε τα βαρεα, με υπερωρίες 250% ( παει για 150%)κλπ και να δούμε αν ειναι πιό φτηνοι!

είσαι σίγουρος ότι στην ευρώπη δεν ευπάρχει ? ας γελάσω. ασε τα Ινδικα χαλακια , τα Ινδονησιακά παπακια , τα Φιλιπινέζικα παπουτσάκια. Το πρόβλημα τους είανι ότι οι Κινέζει έχουν και το Λιανικό εμπόριο .... ολη τη αλυσίδα .. από το εργοστάσιο στο πελάτη

από τίποτα 22/04/2005 10:36 μμ.


Αν γνωρίζατε τι συμβαίνει στα ηλεκτρολογικά της χώρας μας , στα χωριά και στις πόλεις της επαρχείας καί όχι μόνο, δεν θα γράφατε τα προηγούμενα που γράφετε. Αλουμινόχαρο, καρφί , κέρμα, κλπ φροντίζουν πολλές φορές να αντικαταστήσουν τις ασφάλειες.

από MrX 22/04/2005 10:43 μμ.


τουλάχιστον αυτό είναι δεδομένο. ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ . Αλλου (Ινδία - Πακιστάν ) υπάρχει .. στην Κινα ΟΧΙ

http://www.cuttingedge.org/news/n1449.cfm Ο Κινεζικός κίνδυνος. Ας υπερασπιστούμε ΟΛΟΙ τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ΚΙΝΑ. Ας υπερασπιστούμε τα Ευρωπαικά ιδεώδη μας.

από ........... 22/04/2005 10:57 μμ.


δεν υπήρχε παιδική εργασία αλλά εγώ ξέρω ότι πολλοί γονείς χρησιμοποιούσαν που και που σαν βοήθεια τα παιδιά τους στη ντάτσα για αγροτικές δουλειές. Και είναι σκληρές αυτές οι δουλειές, όχι παίξε γέλασε.

Για έλα να το πεις αυτό στους κινέζους που γνωρίζω εδώ. Διότι αυτοί έχουν άλλη άποψη. Εκατομμύρια παιδάκια (ίσως όχι 12χρονα αλλά τουλάχιστον έφηβοι) βιδώνουν τα σίδερα που αγοράζεις για 10? και ράβουν τα παντελόνια που παίρνεις για 5?. Εκτός αυτού και ο κινεζικός ιμπεριαλισμός το ίδιο είναι. Επειδή δηλαδή έχει διαφορετική μορφή απο αυτόν των πολυεθνικών έχει σημασία; Κρατικοδηγούμενη είναι η μετανάστευση κινέζων, η εγκατάσταση των λιανεμπορικών καταστημάτων και η εξαγωγή των προϊόντων σε εξευτελιστικές τιμές. Όσον αφορά την ανάπτυξη της Κίνας, η ίδια η Κίνα προσπαθεί να την επιβραδύνει και δεν γίνεται. Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή στο τέλος της δεκαετίας θα έχουν μισο δισεκατομμύριο πάμφτωχους εργάτες στην Κίνα. Όχι επειδή στην επίσημη ονομασία της έχει τον όρο "κομμουνιστική" να την υποστηρίζουμε σε ό,τι κάνει. Και καταπάτιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπάρχει, και οικονομικός ιμπεριαλισμός κατά των φτωχότερων τάξεων άλλων χωρών.

από kano ton kinezo 23/04/2005 12:18 πμ.


πως θα έχει μισό δις πάμφτωχους εργάτες ρε μεγάλε, αφού ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας είναι 17% και βαίνει μειούμενο...Η εργασία είναι φτηνή στην κίνα γιατί επιλέγει να έχει βαριά υποτιμημένο το νόμισμα της. τα υπόλοιπα είναι τα δελτία ειδήσεων των τραγκαουνάδηκων

από chinatown 23/04/2005 12:49 πμ.


ΡΕ ασχετοι,μιλατε για την κινα του 21ου λες και μιλατε για την κινα του 19ου αιωνα.Η τεραστια καπιταλιστικη της αναπτυξη(9,5% θα φτασει φετος και με μετρα εναντια στην υπερθερμανση της οικονομιας,18% αναπτυξη μονο στη Σαγκαη,μια πολη τριπλασια απο το κωλοχωρι της ευρωπης που ζουμε),φερνει βαρβαροτητα,αλλα οχι στο στιλ της βαρβαροτητας της αγγλικης αναπτυξης του 17ου αιωνα.Το τελευταιο συνορο της καπιταλιστικης παγκοσμιοποιησης επιβαρυνει τον πλανητη με ρυπους,γεμιζει την παγκοσμια αγορα με καταναλωτικα προιοντα,εχει δηλαδη μια ποιοτικη διαφορα,να χρησιμοποιησουμε αυτον τον ορο,στην εκδηλωση της βαρβαροτητας της,συν το πολιτικο φιμωμα.Απο κει και περα,παιδικη εργασια παιζει στις πολεις οσο και στον δυτικο κοσμο,στη δε αγροτικη κινα,οσο και σε μια αγροτικη οικονομια που αυτοματοποιειται με ταχεις ρυθμους,δηλαδη παιζουν αριθμοι που ολο και μειωνονται.Ο ετσι και αλλιως κυνικος καπιταλισμος,αφηνει σε συνθηκες προηγουμενων αιωνων τα ορυχεια(γι αυτο και τα συνεχη ατυχηματα),αφου βαδιζουν προς πληρη αυτοματοποιηση τα επομενα χρονια,οπως και στη δυση,ετσι δεν νομιζω οτι σε ορυχεια που θα κλεισουν τα επομενα χρονια τους νοιαζει να τα εκσυγχρονισουν για να μην πεθαινει κοσμος.Τωρα,οσο αφορα τα κινεζικα προιοντα,μακαρι να κλεισουν τα κωλομαγαζα τους ολοι οι βρωμομικροαστοι κουτοπονηροι ελληνες απατεωνες,που πουλανε σε τιμες "κολωνακιου" τις μαλακιες τους.Για τον περισσοτερο κοσμο που παιρνει σκατα μισθους,οπως και εγω,ειναι ανασα οι χαμηλες τιμες των κινεζων.Μαλλον αυτοι που γραφουν ενεντια στα κινεζικα προιοντα,δηθεν λόγω ευαισθησιας προς τους κινεζους εργατες,ισως εχουν μπαμπα με γερο πορτοφολι και δεν χρειαζεται να δουλευουν,γιατι αν χρειαζοταν,μαλλον θα παρακαλουσαν να ανοιξει κανα κινεζικο μαγαζι στη γειτονια τους.Ετσι και αλλιως καλοβολεμενοι μικροαστοι,η καπιταλιστικη κινα θα νικηθει οχι με μαλακιες του στιλ "δεν παιρνω κινεζικα",αλλα με πολιτικη επανασταση απο το προλεταριατο της,οπως και ο παγκοσμιος αλλωστε καπιταλισμος.Τωρα ,αν γουσταρετε τα ελληνικα,παρτε ελληνικα,τι να γινει...

από Dhmos 23/04/2005 2:09 πμ.


Prepei na ginei katanohto oti o kapitalismos den koitazei oute ethnotites, oute filla, oute ilikies kai fisika oute ethnotites. An stin kina h koinoniki politilh itan kalhteri tote oi panethnikh oikonomikh elit tha estrefe alou ta matia tis. To na ipostirizei kaneis oti oi paragwgikes mhxanes (kina, philipines, india ktl) pou trefoyn tous kapitalistes mporoun na auksisoun misthous synthikes ktl einai san na symfwnh se reformistikes politikes typoun kapitalismos me anthrwpino prwsopo.Dustixos oute h europh pou gi auto to logo dimiourgithike(na kathisterish thn koinonikh eksathliwsh) deixnei oti oute thelei alla oute mporei kai na to kanei. Loipon emeis pou zoume sta sugekrimena gewgrafika oria kai milame thn idia glwssa as ginoume ermaia twn xeirwterwn epidrasewn tou kapitalismou- pou ennohte oti den einai oi kinezoi mikropolites- alla oi kapitalistikes sxeseis kai thn alogisti anapthksi ths kuriarxias tous.

από mike 23/04/2005 11:11 πμ.


to olo skiniko ton teleutaio kairo me thn agora amerikanikou stratiwtikou eksoplismou apo thn india kai to pakistan, se syndyasmo me tis ameses mellontikes syzytiseis metaksy LD Kinas kai Indias peri synorwn tous, isws kai na exei sxesh me thn prospathia na meiwthoun me opoiodhpote tropo oi eisagwges apo thn kina sthn EE. min ksexnoume kai ton rolo ths Iaponias ws antibaro sthn "isxyrh" Kina...

από Γαυγάμηλος 23/04/2005 12:12 μμ.


post image
Οι μεταξωτοί κώλοι ΜρΧ, θέλουν κι επιδέξια βρακιά

Εικόνες:


σχετικά με το θέμα. Το πρόβλημα της ποιότητας που τίθεται είναι υποκριτικό. Οι μεγαλύτερες εταιρίες ένδυσης και υφασμάτων , έχουν την παραγωγή και ΡΑΦΗ των προιόντων στην ΚΙΝΑ. Το ζήτημα είναι ότι οι Κινέζοι (παρα τα Ευρωπαικά όνειρα) αποφάσισαν να μην αρκεστουν σε παροχή μονο φτηνών ργατικών χεριών , αλλά να μπούν μόνοι τους και στην λιανική. Και υπάρχει το αδιέξοδο φενόμενο .. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΙΌΝ που παράγεται στο ίδιο εργοστάσιο , να το πουλάει η 'επώνυμη " φίρμα σε 3πλάσια τιμή από τον Κινέζο Λιανέμπορα. Επίσης οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι Ιταλοί οι οποίοι έχουν διαθέσει τα Λιμάνια τους για την επίσημη εισαγωγή των Κινέζικων προιόντων στην ΕΕ.

από κάποιος 23/04/2005 2:45 μμ.


Συντομογραφία του Ltd Κίνας, όπως λέμε Κίνα ΕΠΕ κι εσυ λάε βασανισμένε κι εσύ φτωχέ μαοϊκέ, μην ξεχνάς τον καπιταλισμό;

από Σκεπτόμενος 23/04/2005 2:53 μμ.


Γιατί κάθεστε και κατηγορείτε εκείνους που κάνουν πόλεμο στα κινέζικα προϊόντα; Όταν οι Κινέζοι ξεχύνονταν κατά χιλιάδες στους δρόμους για να πολεμήσουν τα γιαπωνέζικα προϊόντα, γιατί δεν μίλησε κανένας; Και όσο και να μην υπάρχει ασφάλεια στα εργαστήρια, με τα PERLA έτυχε να γίνουν όλα τα ατυχήματα; Ακόμα και τα CE μαϊμούδες αποδεικνύονται. Ποιος θα μας προστατέψει;

από Grnik 23/04/2005 7:41 μμ.


πως η υποκρισία ορισμένων δεν έχει νόημα. Ο ιμπεριαλισμός και ο καπιταλισμός είναι καλοδεχούμενοι όταν καταφθάνουν απο μια χώρα που έκει το Λαϊκή Δημοκρατία μπροστά απο το όνομά της.... Νομίζετε πως ο οικονομικός ιμπεριαλισμός της MacDonalds ή της Wal-mart, Carefour κτλ κτλ, έχει διαφορά απο τον οικονομικό ιμπεριαλισμό των κινέζω λιανεμπόρων;;; Η Wal-mart, πηγαίνει σε μια περιοχή, προσφέρει προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές, προσλαμβάνει πωλητές για ένα κομμάτι ψωμί και κλείνει τα τοπικά καταστήματα και βιοτεχνίες. Ο κινέζος καπιταλιστής έχει ένα εργοστάσιο στο οποίο δουλεύουν 100 κινέζοι εργάτες για ένα κομμάτι ψωμί, στέλνει (με την υποστήριξη του επίσημου κράτους) άλλους 100 στο εξωτερικό και τους ανοίγει μαγαζάκια, πουλάει εκεί τα προϊόντα του και αφήνει στους ξενητεμένους εργάτες ένα κομμάτι ψωμί. Αν τώρα εσείς νομίζετε πως οι "ιδιοκτήτες" των κινεζικών καταστημάτων είναι επιχειρηματίες κι όχι εργάτες του μεγάλου κινεζικού εργοδότη, τότε πλανάστε πλάνην οικτράν. Όσο για τους εργάτες στα κινεζικά εργοστάσια καλά θα κάνετε να πάτε να ρωτήσετε κανέναν κινέζο να μάθετε τις συνθήκες εργασίας και μετά να αρχίσετε τις θριαμβολογίες περί ανάπτυξης και μείωσης της φτώχιας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License