κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ: ...Για την Επαναστατική Ομάδα Χ. ΚΑΣΙΜΗΣ προκειμενου να αποφευχθο

Παραθέτουμε μερικά στοιχεία σχετικά την Επαναστατική Ομάδα ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ… προκείμενου να αποφευχθούν … ιστορικοπολιτικές παρερμηνείες… παρεξηγήσεις και αλλά ανάλογα… θλιβερά.

post image

Παραθέτουμε μερικά στοιχεία σχετικά την Επαναστατική Ομάδα ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ…  προκείμενου να αποφευχθούν … ιστορικοπολιτικές παρερμηνείες… παρεξηγήσεις και αλλά ανάλογα… θλιβερά.

 

Για να βοηθήσουμε και να θυμίσουμε ανατρέξαμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας… και είπαμε να μοιραστούμε τα στοιχεία.

(Με αφορμή τα όσα διαδραματίσθηκαν σήμερα στο τρομοδικείο Νο 2 στον Κορυδαλλό οπου κατά την διαδικασία της ανάγνωσης εγγράφων και προκηρύξεων του Επαναστατικού λαϊκού Αγώνα.ο Χρ. Τσιγαρίδας, είπε ότι έχει σοβαρές αμφιβολίες για το αν πρόκειται για προκήρυξη του ΕΛΑ και ζήτησε αντίγραφο για να τη μελετήσει και να κάνει δήλωση.

 

Για να θυμίσουμε λοιπόν και να βοηθήσουμε ανατρέξαμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας… και είπαμε να μοιραστούμε τα στοιχεία.

 

 

Πηγή:  Τεύχη Αντιπληροφορησης, Εκδόσεις του Ε.Λ.Α  Ιος της Κυριακής,  Τόμοι της αντιπληροφόρησης τυπωμένοι από τις εκδόσεις Γραφές,  Δημοσιεύματα  

 

 

 

 

 

ΤΕΥΧΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

 

*Στο 23ο τεύχος (76 σελ., Ιανουάριος '79) υπάρχει αφιέρωμα στη σκευωρία κατά του Γιάννη Σερίφη και ανάλυση για τους λόγους που οδήγησαν στην αθώωσή του. Αναδημοσιεύεται η ανακοίνωση της «Επαναστατικής Ομάδας ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ», τμήματος του ΕΛΑ.  Φωτό 1,2

*Στο 24ο τεύχος (91 σελ., Μάρτιος '79) αφιέρωμα στην εκτέλεση του Μπάμπαλη και αναδημοσίευση της προκήρυξης από την «Ε».
Καταγγελία της «Ε» για προβοκατορολογία στην κάλυψη του γεγονότος.

Στην δεύτερη σελίδα του περιοδικού υπάρχει μέσα σε διπλό πλαίσιο κειμενο με τον τίτλο για την παρουσίαση του

ΕΠΑΝΑΣ.  ΛΑΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

στο οποίο αναφέρεται ότι επειδή τα στοιχεία που είχε μαζέψει η αντιπληροφόρηση έφτασαν αργά στα χέρια της θα δημοσίευε σχετικά με το κείμενο της Επαναστατικής Ομάδας ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ για το επόμενο.Φωτό 3,4

*Στο 25ο τεύχος (106 σελ., Μάιος '79) ξεχωρίζει η πολυσέλιδη παρουσίαση των απόψεων και της δράσης του ΕΛΑ, μέχρι εκείνη τη στιγμή.

«για την παρουσίαση του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα  όπου εκεί γίνεται τελικά η αναφορά.
Το περιοδικό αντιπληροφορηση ωστόσο διαχωρίζει τη θέση του από την οργάνωση και εκφράζει κάποιου είδους διαφωνία για τον τρόπο προπαγάνδισης που έχει επιλέξει ο ΕΛΑ (δηλ. μέσω των «καθεστωτικών» μέσων ενημέρωσης). Φωτό 5

*Ακολουθούν, μεταξύ άλλων και  κατάλογοι με τις ενέργειες του ΕΛΑ (και όχι μόνο φυσικά ) όπου εκεί αναφέρεται καθαρά. Ότι  «..Στις 11 Δεκέμβρη 1977  η ομάδα ¨ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ¨ του ΕΛΑ χτύπησε με εκρηκτικές και εμπρηστικές βόμβες…»

Έκδοση του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα  ( …. ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ-ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ…)

ΜΑΡΤΗΣ 1990 Φωτό 6

 

 

 

 

 

κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

Εικόνες:

...

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 08/04/2005 2:38 πμ.


post image
Η Εκδοση του Επαναστατικου Λαικού Αγώνα ΜΑΡΤΗΣ 1990

Εικόνες:

από απορών 08/04/2005 7:02 πμ.


... κατά την ανάγνωση εγγράφων και προκηρύξεων του ΕΛΑ στον Κορυδαλλό ο Χρ. Τσιγαρίδας, είπε ότι έχει σοβαρές αμφιβολίες για το αν πρόκειται για προκήρυξη του ΕΛΑ αυτή με την υπογραφή «ΕΟ Χ. Κασίμης» και ζήτησε αντίγραφο για να τη μελετήσει και να κάνει δήλωση. Και εσείς που τη θεωρείται γνήσια ανεβάζετε στο ίντυ τα ντοκουμέντα που το αποδεικνύουν, για να μη γίνουν «παρεξηγήσεις» και «παρερμηνείες»... Γιατί δεν τα δίνετε κατευθείαν στον Τσιγαρίδα αφού αυτός είναι που αμφισβητεί την προκήρυξη?

από κάδιο 08/04/2005 12:46 μμ.


Το ρεπορτάζ της εξέγερσης αναφέρει: «Πρόβλημα προέκυψε με την ανάγνωση μιας προκήρυξης που υπογραφόταν από την «Επαναστατική Οργάνωση Χρήστος Κασίμης». Ο Χρ. Τσιγαρίδας, στο σύντομο άκουσμα κάποιων φράσεων από την προκήρυξη, είπε πως έχει σοβαρές αμφιβολίες για το αν πρόκειται για προκήρυξη του ΕΛΑ και ζήτησε αντίγραφο για να τη μελετήσει και να κάνει δήλωση». Το στοιχείο που λείπει είναι το ποιες ήταν οι φράσεις που αναγνώστηκαν, και από ποια προκήρυξη. Οι κόκκινοι από πάνω κάναν την εξαιρετική δουλειά να βρουν τη σχέση της ΕΟ Χ. Κασσίμης με τον ΕΛΑ και από εκεί και μετά μένει να δούμε τι θα συμβεί την Τρίτη στο δικαστήριο. Αν ο "απορών" απαξιώνει τόσο εύκολα τη δουλειά κάποιων, των κ.α. εν προκειμένω, σημαίνει απλώς ότι ανήκει στην κατηγορία εκείνων που αρέσκονται στις εύκολες, και ανούσιες, κριτικές...

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 08/04/2005 4:02 μμ.


post image

Η επαναστατική Ομάδα ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ έκανε την πρώτη της εμφάνιση με προκήρυξη στις 11 Δεκέμβρη του

«η Ομάδα ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ του ΕΛΑ χτύπησε με εκρηκτικές και εμπρηστικές βόμβες το χώρο που βρίσκονταν τότε το κινητό συνεργείο κινμηματογράφισης και τηλεπικοινωνιών της αστυνομίας στην οδό Παπάγου 2 στου Ζωγράφου»

(Έκδοση του ΕΛΑ Μάρτη 1990 σελ 4)

 

Εμφανίζεται ξανά το Γενάρη του 1979

«Η Επαναστατική Ομάδα ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ του ΕΛΑ κατέστρεψε με εμπρηστική βόμβα ασυρματοφόρο αυτοκίνητο της αστυνομίας στην Κολιάτσου»

(Έκδοση του ΕΛΑ Μάρτη 1990 σελ 5)

Επίσης στις 31/Γενάρη του 1979 έχουμε και την εμφάνιση της οργάνωσης Ιούνης -78 του ΕΛΑ (Έκδοση του ΕΛΑ Μάρτη 1990 σελ 5)

 

Πηγή: Έκδοση του ΕΛΑ, Οι Τόμοι της Αντιπληροφόρησης από τις εκδόσεις Γραφές  

(Αναφέρεται στον κατάλογο με «ΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ-ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ…ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ 1990- »

που εξέδωσε ο ΕΛΑ τον Μάρτη του 1990)

 

 

 

κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

Εικόνες:


Αν και όποτε μπορείτε, να ανεβάσετε ολόκληρη την έκδοση του ΕΛΑ του 1990 που περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες που ανέλαβε ο ΕΛΑ από 1974-1990. Θα είναι πολύ χρήσιμο (και μπορεί και να "ησυχάσει" ο τύπος, που με διάφορα ψευδώνυμα στα θρεντ για το τρομοδικείο, προβοκάρει συνεχώς για ενέργειες που δεν ανέλαβε ο ΕΛΑ και δικάζονται και δεν τις λέει ο Τσιγαρίδας, κλπ κλπ.) Υ.Γ. Τα συγχαρητήρια και οι ευχαριστίες για τη δουλειά που κάνετε, αυτονόητα.

από σοβαρός 09/04/2005 2:44 πμ.


τι άραγε κρύβει η πρεμούρα σας να την πέσετε στον Τσιγαρίδα;Βρέ ανόητοι δεν ξέρετε ότι τις ενέργειες της Ε.Ο.Χρήστος Κασίμης που έγιναν μετά την AEG "ΟΜΩΣ ΤΟ 1979" τις ανέλαβε ο ΕΛΑ δηλώνοντας πως είναι ομάδα του; Λέτε να μην το ξέρει ο Τσιγαρίδας; Βρε άσχετοι και επιπόλαιοι δεν ξέρετε,(που να ξέρετε αφού...τώρα ανακαλύψατε τον ΕΛΑ) ότι αργότερα οι μυστικές υπηρεσίες,περίοδος Κρυστάλλη,προσπαθώντας να διεισδύσουν έστελναν ψεύτικες προκηρύξεις είτε σε ενέργειες του ΕΛΑ,περίπτωση του ξενοδοχείου Απόλλων στο Καβούρι που είχαν μαντρώσει τους φοβισμένους αμερικάνους και κτύπησε ο ΕΛΑ,που για να αποδείξει ότι η προκήρυξη ήταν προβοκάτσια των μηχανισμών έστειλε μαζί με την ανάληψη της ευθύνης και αντίγραφο της κάρτας κυριότητας του αμαξιού που είχε την μπόμπα μέσα,είτε σε προβοκατόρικες ενέργειες-μπανάνα όπου χρησιμοποίησαν και τον τίτλο "Ε.Ο.Χρήστος Κασίμης".Μιά τέτοια προκήρυξη φοβάται ότι είναι ο Τσιγαρίδας και μάλλον θα έχει δίκιο γιατί όπως διαβάστηκε η γραφομηχανή δεν ήταν του ΕΛΑ. ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ ΤΣΟΧΛΑΝΙΑ

Τι ακριβώς θα διευκρινιστεί μέσω της επίμαχης προκήρυξης και έχει σημασία για τη δίκη; Γιατί νομίζω ότι αυτό ενδιαφέρει ουσιαστικά.

από Αλ. από ΔΟ Ιντυ 09/04/2005 12:42 μμ.


Ρε παιδιά...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License