Η Αλληλεγγυη ειναι το οπλο μας

Ενημερωση για την συζητηση-ενημερωση που πραγματοποιησε η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Γ. Σεριφη χθες στο ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ

50 συντροφοι/ες ανεξαρτητοι αλλα και απο συλλογικοτητες και οργανωσεις οπως ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ, ΑΕΠ, ΑΚ, ΕΕΚ, ΕΣΕ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΕΚ,συντροφοι απο κοινωνικους χωρου του Πειραια και της Ηλιουπολης, πηραν μερος στην συζητηση ενημερωση για την εξεληξη της δηθεν δικης ΕΛΑ νο2 που πραγματοποιησε στο Αυτονομο η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΚΥΗΣ στον Σεριφη. εγινε ενημερωση για την εξεληξη της δικης και το κλιμα που υπαρχει στον Κορυδαλο απο τον ιδιο τον Σεριφη, την δικηγορο του Γ. Κουρτοβικ αλλα και απο συντροφους/ες που εχουν (αποσπασματικα ειναι αληθεια) παρακολουθησει καποιες συνεδριασεις του δικαστηριου.Εγηναν εκτημησεις απο διαφορους για τις σκοπημοτητες της δικης, τις πολιτικες παρακαταθηκες που αφηνει και την αδυναμια του κινηματος να δωσει μια απαντηση ισαξια του ζητηματος, καθως και τηναδιαφορια μεγαλου κοματιου της Αριστερας (κοινωβουλευτικης και εξωκοινωβουλευτικης). Σ'ενα δευτερο επιπεδο κουβεντιαστικε ο συντονισμος της δρασεις και πως μπωρει καθε οργανωση- συλλογικοτητα να συνησφερει στην αλληλεγγυη καθως και ενα πλαισιο δρασεις για το επομενο διαστημα (συνεντευξη τυπου, εκδηλωση, συναυλια, τοπικες εκδηλωσεις κλπ). ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΡΓΑΤΗ Γ. ΣΕΡΙΦΗ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΧΩΝ

από κάποιος 01/04/2005 6:23 μμ.


Αλήθεια, ρε παιδιά, μόνο ο Σερίφης δικάζεται σ' αυτή τη δίκη; Τους υπόλοιπους πέντε και ιδιαίτερα τους Τσιγαρίδα, Αγαπίου, Κανά, Αθανασάκη (ο Κασίμης τυπικά μόνο κάθεται στο εδώλιο) τους έφαγε η μαρμάγκα; Από το καθημερινό ρεπορτάζ του site της ΚΟΝΤΡΑΣ, που αναδημοσιεύεται και στο Indy, προκύπτει ότι η σκευωρία κατά Σερίφη κατέρρευσε. Είναι αδύνατο να καταδικαστεί, όταν ακόμα και η Αντιτρομοκρατική διαψεύδει κατηγορηματικά τον ψευδομάρτυρα Κορωναίο, ο οποίος την έκανε από το δικαστήριο και τον ψάχνουν για να τον προσαγάουν βιαίως. Τί μας μένει. Πιθανότατα, μια νέα καταδίκη των Τσιγαρίδα, Αγαπίου, Κανά, Αθανασάκη, με βάση τη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης. Τί θα πουν τότε όσοι παίρνουν αυτές τις θέσεις; Οτι είναι νίκη του κινήματος που αθωώθηκε ο Γιάννης Σερίφης και την προκλητική καταδίκη των άλλων θα τη φάει το σκοτάδι; Δεν θα έπρεπε όλοι να ακολουθήσουν το δρόμο των ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που θέτουν το θέμα στην ολότητά του; Είναι ντροπή αυτό το πράγμα, ας το καταλάβουμε επιτέλους.

Η εμπιστοσύνη που δίνουμε σε κάθε ξεχωριστό κατηγορούμενο μπορεί να διαφέρει. Και σίγουρα για το Γιάννη είναι μεγάλη. Όμως μεσούσης μιας δίκης στην οποία Ο Σερίφης κατηγορείτε από κοινού με άλλο κόσμο, η ξεχωριστή επιτροπή δημιουργεί κακό κλίμα σε μια ευαίσθητη στιγμή. Είναι δεδομένο ότι αν πιστεύεις ότι η στήριξη ενός κατηγορούμενου πρέπει να είναι πιο έντονη αυτό έτσι κι αλλιώς μπορείς να το πετύχεις ακόμα και μέσα από μια ενιαία επιτροπή. Εγώ δεν καταλαβαίνω πιο είναι το μήνυμα όσον αφορά τους άλλους κατηγορούμενους που στέλνει η ύπαρξη μιας επιτροπής στήριξης ενός. Έξαλλου και στην τελική τα δικαιώματα που υπερασπιζόμαστε είναι κοινά για όλους. Η χειρότερη τύχη για κάποιους κατηγορούμενους δεν θα έχει λιγότερες επιπτώσεις αν κάποιος τη γλιτώσει.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License