Μία εκτίμηση για την "ηλεκτρονική δημοκρατία" από το 1979

Ένα βασικό στοιχείο της προσπάθειας για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και για τη παθητικοποίηση του κόσμου, είναι να παρουσιάζονται τα γεγονότα και οι καταστάσεις σαν ένα ασύνδετο σύνολο από άπειρες και αναξιολόγητες λεπτομέρειες χωρίς εσωτερική συνοχή........

Τέλος με την ανάπτυξη της «επιστήμης της πληροφόρησης» που βρίσκεται ολοκληρωτικά στην ιδιοχτησία και τον έλεγχο του καπιταλιστικού συστήματος, η κυρίαρχη τάξη σκοπεύει από τη μια μεριά στη συνεχή βελτίωση της «τεχνικής της διαστρέβλωσης», και από την άλλη, στην αύξηση της δυνατότητας του καθεστώτος, με τη χρησιμοποίηση της μοντέρνας τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής, να συγκεντρώνει και να χρησιμοποιεί αποκλειστικά για όφελός του, όλων των ειδών της γνώσεις και τις πληροφορίες, πράγμα που θα του επιτρέπει ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο και πιο αποτελεσματική εξόντωση των αντιπάλων του. Η «ηλεκτρονική δημοκρατία», όπου οι προλετάριοι θα έχουν αφιερώσει όλη τους την εργατική δύναμη στην υπηρεσία των συμφερόντων των αφεντικών και των οργάνων τους, χωρίς αντιρρήσεις και χωρίς δικά τους ξεχωριστά ανταγωνιστικά συμφέροντα, είναι ο σκοπός της κυρίαρχης τάξης, και για να τον πραγματοποιήσει, χρησιμοποιεί όλες τις καθεστωτικές δυνάμεις. Για να πετύχει αυτός ο σκοπός, εκτός από τα άλλα, χρειάζεται όλο και μεγαλύτερη συγκέντρωση και ιδιοποίηση των μέσων πληροφόρησης στα χέρια του συστήματος, χρειάζεται ακόμα περισσότερη τεχνολογική ανάπτυξη στο τομέα της πληροφόρησης και της επικοινωνίας, χρειάζεται δηλαδή να έχουν όλο και περισσότερες δυνατότητες για να κρύβουν τα γεγονότα και ιδιαίτερα εκείνα που προκαλούνται από την ανάπτυξη της λαϊκής και επαναστατικής βίας, για να κουκουλώνουν τις κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις, για να συσκοτίζουν όλες τις εξηγήσεις και τις ερμηνείες που δεν τους βολεύουν, για να αποπροσανατολίζουν, να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεζόμενους και να τους σπρώχνουν όλο και πιο επιστημονικά στην κοινωνική απάθεια, τη πολιτική αποδοχή του καθεστώτος της εκμετάλλευσης μέχρι τη διανοητική αδράνεια και αποβλάκωση. Ένα βασικό στοιχείο της προσπάθειας για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και για τη παθητικοποίηση του κόσμου, είναι να παρουσιάζονται τα γεγονότα και οι καταστάσεις σαν ένα ασύνδετο σύνολο από άπειρες και αναξιολόγητες λεπτομέρειες χωρίς εσωτερική συνοχή, ή τα σημαντικά και ουσιαστικά να κρύβονται και να προβάλλονται τα ασήμαντα και επουσιώδη. Αυτή η προσπάθεια σκοπεύει να καλλιεργήσει την ανικανότητα να συνδέονται μεταξύ τους τα διαφορετικά στοιχεία της κοινωνικής πραγματικότητας και έτσι να εμποδίζονται οι προλετάριοι να έχουν μια πιο συνολική και συνειδητή κατανόησή τους, καθώς και των δικών τους συμφερόντων και επιδιώξεων μέσα σ΄αυτή τη πραγματικότητα, πράγμα που θα διευκόλυνε την ανάπτυξη και θα έκανε πιο σταθερή τη πολιτική της σύγκρουσης με το καθεστώς στο σύνολό του, για την ανατροπή του. ………………………………………………………. Αύγουστος – τέλη Δεκέμβρη 1979 Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας -Ε.Λ.Α.

από tux 01/04/2005 5:43 μμ.


μονο που η επιστημη των υπολογιστων δεν βρισκεται πλεον ολοκληρωτικα στα χερια των καπιταλΗστων

βλεπετε υπαρχει το λινουξ , δειτε το http://indyfsc.ath.cx

εννοειται οτι το κειμενο ειναι χρονια μπροστα για την εποχη του και αρκετους αιωνες εαν το μετρησουμε με την ταχυτητα που κινειται η τεχνολογια (το 70 δεν υπηρχε ουδεμια σκεψη για την σημερινη δικτυωση του πλανητη)

από @ 02/04/2005 12:28 πμ.


Στο ότι έπιασαν ότι η τάση θα ήταν η συγκέντρωση των ΜΜΕ στα χέρια λίγων, ότι τα ΜΜΕ θα έφευγαν από το πεδίο της δήθεν ουδετερότητας που τότε ίσχυε ακόμη στις συνειδήσεις των πολλών. Φοβερό είναι επίσης ότι προβλέπουν τη διάδοση του "παζλ" και στην πληροφόρηση. Μιλούν για πλήθος αποσπασματικές και αναξιολόγητες λεπτομέρειες χωρίς ενότητα και συνοχή. Σ΄αυτή τη βάση λειτουργούν όλα τα ΜΜΕ, ακόμη και τα ενλλακτικά όπως το ίντυ. Όλα σφάζονται και μαχαιρώνονται χωρίς καμιά συνοχή και ενότητα, καμιά αξιολόγηση ουσιώδους από επουσιώδες. Που να φανταζόντουσαν ότι ακόμη και η δίκη τους θα γινόταν κατ΄εξοχήν έτσι. Λίθοι και κέραμμοι ατάκτως ερριμμένοι. Τη μια ενστάσεις, την άλλη ο ένας μάρτυρας, την παράλλη ο άλλος μάρτυρας,έπειτα πάλι ο πρώτος κλπ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License