Συνέχεια της δίκης των 6

23η συνεδρίαση Δευτέρα, 28.3.05

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση μαρτύρων, κυρίως αστυνομικών, που είχαν τραυματιστεί από την έκρηξη κατά αστυνομικού λεωφορείου στον Περισσό. Οι μάρτυρες περιέγραφαν το συμβάν όπως το βίωσαν οι ίδιοι, χωρίς να μπορούν να καταθέσουν κάτι το συγκεκριμένο. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, το ενδιαφέρον περιορίστηκε κατά πρώτο λόγο στο τι έλεγαν οι μάρτυρες για τον Γιάννη Σερίφη και κατά δεύτερο λόγο στην περιγραφή των συνθηκών υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό (αν είχε φως ή ήταν νύχτα, περαστικοί που ήταν παρόντες κ.λπ.), που έχουν αξία για να συγκριθούν με τα όσα θα πει ο Κορωναίος (και βέβαια με τα όσα έχει πει). Η Μαρία Γαλή, αστυνομικός, δήλωσε ότι δεν ξέρει τίποτα για την εμπλοκή του Σερίφη. Κατέθεσε παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του μόνο επειδή παραπέμφθηκε να δικαστεί. Δεν είχε μιλήσει –όπως είπε- με κανέναν πάνω στο θέμα και δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα. Η ίδια αποφεύγει και να μιλήσει γι’ αυτό το θέμα, γιατί της κάνει κακό ψυχολογικά. Ο Νικόλαος Τριανταφύλλου, ταξίαρχος της ΕΛΑΣ, δεν κατέθεσε καν παράσταση πολιτικής αγωγής. Δεν ήξερε να καταθέσει τίποτα περί Σερίφη, δεν ασχολήθηκε προσωπικά με την υπόθεση, δεν ενδιαφέρθηκε να έρθει σε επαφή με τον Κορωναίο ή να πληροφορηθεί από τους συναδέλφους του τι έγινε. Εξέφρασε πάντως την κρίση –απαντώντας σε ερωτήσεις του Σ. Φυτράκη- ότι η Αντιτρομοκρατική, που δεν αξιολόγησε ως αξιόπιστο τον Κορωναίο και δεν παρέπεμψε τον Σερίφη, κάνει καλά τη δουλειά της. Σε δυο λεπτά ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Αλκιβιάδη Τζελέπη, πολιτικού υπαλλήλου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Στο λεωφορείο κοιμόταν, δεν είδε τίποτα, ούτε πληροφορήθηκε τίποτα εκ των υστέρων. Τα ίδια και ο Ιωάννης Πάλλας, αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος δεν είχε καν ακούσει το όνομα του Κορωναίου, ούτε έδειξε ποτέ οποιοδήποτε ενδιαφέρον για την υπόθεση και την τυχόν εμπλοκή του Γ. Σερίφη σ’ αυτή. Οπως είπε, δεν είχε χρόνο ν’ ασχοληθεί με την υπόθεση σε οποιαδήποτε φάση της. Ούτε ποτέ τον κάλεσε κανένας από τους συναδέλφους του που έκαναν την προανάκριση. Τα ίδια και με τους δυο επόμενους μάρτυρες, με τους οποίους ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, πρόωρα, μόλις στις 11:30.

από en@s 28/03/2005 4:42 μμ.


Τι κάνει ο ταξίαρχος με τη δηλωσή του; Ξεφτυλίζει τους δικαστές και τη δικαιοσύνη που αξιολόγησε και παρέπεμψε; Ωρέ, θέατρο! "Εξέφρασε πάντως την κρίση –απαντώντας σε ερωτήσεις του Σ. Φυτράκη- ότι η Αντιτρομοκρατική, που δεν αξιολόγησε ως αξιόπιστο τον Κορωναίο και δεν παρέπεμψε τον Σερίφη, κάνει καλά τη δουλειά της........"

από που καταθέτει ο Κορωναίος 28/03/2005 6:45 μμ.


Είναι ο ψευδομάρτυρας πάνω στην κατάθεση του οποίου στηρήχτηκαν για την παραπομπή του Γ. Σερίφη. Πάντως το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται στην σκηνή του Κορυδαλλού αν και χωρίς θεατές. Θα ήταν για γέλια αυτή η παράσταση αν δεν κινδύνευαν αθώοι να σαπίσουν στην φυλακή.

από @ 28/03/2005 7:01 μμ.


Η αίσθηση της γελοιότητας και του παράλογου δεν μπορεί να εξαλειφτεί για όποιον παρακολουθεί τη δίκη, αν και πράγματι κάποιοι αθώοι είναι ήδη φυλακισμένοι και απειλούνται με ισόβια. Τι θα μπορούσε να προσφέρει ένας θεατής σ΄αυτή τη δίκη; Τι θα μπορούσε να κάνει σε κάτι τόσο στημένο; Ελπίζω η κατάθεση του Κορωναίου να μην επισκιαστεί από τη φοβερή συζήτηση που έχει ανάψει με αφορμή το ποδόσφαιρο και την αποφυγή των ρατσιστικών γεγονότων! Φτάνει ήδη το εκκλησιαστικό που εξομβέλισε κάθε αναγκαία συζήτηση για το Ευρωσύνταγμα!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License