ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ: Η συνέντευξη του SHAMIL BASAΥEV στο Σουηδικό μέσο ΤΤ Νews

Επειδη είναι μεγάλη θα την βάλουμε σε δύο συνέχειες Οι Τσετσένοι θα γιορτάσουν κάποτε την δική τους 25η Μαρτίου

post image

H συνέντευξη του Shamil Basyaev στο Σουηδικό κανάλι ΤΤ News

 

 

 

 

 

 

Ερώτηση: Έχει αλλάξει ο ρόλος σας στο Τσετσένικο αυτονομιστικό κίνημα μετά το θάνατο του προέδρου Mashkadov;

 

 

S Basayev: Στο όνομα του Αλλαχ του Πολυεύσπλαχνου του Μεγάλου Ελεήμονα

 

Πρώτα από όλα πρέπει να σας πώ ότι δεν είμαστε αυτονομιστές. Ο αυτονομιστής προσπαθεί να απομακρυνθεί από πρόσωπα και περιβάλλοντα. Εμείς δεν θέλουμε να απομακρυνθούμε από πουθενά και κανέναν γιατί δεν είμαστε κομμάτι κανενός. Αποκαταστήσαμε την ανεξαρτησία της πατρίδας μας το 1991 και ήταν αποτέλεσμα πολέμου αιώνων με τους Ρώσους. Καθένας που ξέρει έστω και λίγο την ιστορία του Καυκάσου το γνωρίζει. Επομένως δεν είμαστε αυτονομιστές

 

Όσν αφορά το ερώτημα σας μπορώ να σας πω ότι μετά το θάνατο του Mashkadov (ειρήνη σε αυτόν) οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις μου αυξήθηκαν κατά πολύ

 

Οι Mujahideen στο άκουσμα του θάνατο του προέδρου Mashkadov αντέδρασαν ψύχραιμα και με φανερή υπερηφάνεια για τον ηγέτη τους.

 

Θύμιζα (στον Mashkadov) την παραβολή της Βίβλου «Μην πετάτε μαργαρίτες στους χοίρους» αλλά ο Aslan ήταν πολύ ιδεαλιστής. Σήμερα πάρα πολλοί άνθρωποι κατανοούν ότι ο σκαιός και αδιάντροπος νόμος της επιβολής με την Βία κυριαρχεί στον κόσμο μας και όχι το Δίκαιο.

 

Και όσο και αν προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τους νόμους του πολιτισμένου κόσμου ούτε οι διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε η δημοκρατία και άλλα αστεία πράγματα έσωσαν τον λαό μας από την γενοκτονία και ούτε θα τον σώσουν, αν στηριχτούμε σε αυτά θα εξαλειφθούμε. Ενώ μας μιλάνε για δημοκρατία, διεθνείς συνθήκες κτλ, εμείς έχουμε χάσει 200000 Καυκάσιους δηλαδή το 25%, φανταστείτε να έχανε η Σουηδία 2.5 εκατομμύρια πολίτες της από τα 10 που έχει

 

Σήμερα ο υπόλοιπος κόσμος απρόθυμα η πρόθυμα συμβάλλει στην γενοκτονία του λαού μας ακόμα και με το να μας αναγκάζει να ακολουθούμε τις διεθνείς ντιρεκτίβες. Είμαστε δηλαδή σε ένα ρινγκ πυγμαχίας που ο διαιτητής-διεθνής παράγοντας επιτρέπει στον αντίπαλο μας πολύ περισσότερες κινήσεις ενώ μας αφαιρεί ακόμα και το δικαίωμα να αμυνθούμε!

 

Ολοι ξέρουν ότι για την επιβίωση και την νίκη μας θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ισότητα στα μέσα και στις μεθόδους με τον αντίπαλο. Δεν έχουμε σκοπό να ευχαρθιστήσουμε κανέναν σε Ανατολή και Δύση ειμαστε μόνοι μας, σφίγγουμε τα δόντια και πολεμάμε χωρίς να κοιτάζουμε γύρω μας. ¨όπως λένε όλες οι θρησκείες, «Ο δρόμος της κακίας είναι φαρδύς και κατηφορικός αλλά ο δρόμος της Αρετής δύσβατος, στενός και ανηφορικός

 

Από πλευράς τακτικής αυτό μας κάνει ζημία, αλλά είναι η μόνη τίμια στρατηγική , ο μόνος δρόμος για την νίκη

 

 

Ερώτηση: Που βρίσκεστε αυτή την περίοδο;

 

 

S.Basayaev: Στην Τσετσενία. Αν για αστείο σας δώσω το όνομα μιας περιοχής, η περιοχή αυτόματα θα αποκλειστεί, και θα γίνει ευρείας κλίμακας «εκκαθαριστική» επιχείρηση, χωράφια θα σκαφτούν από τα κατοχικά στρατεύματα, όλα τα σπίτια θα γίνουν άνω κάτω, τα κοτέτσια οι στάβλοι, σοφίτες, θα γίνουν πολλές απαγωγές οι τυχεροί θα επιστρέψουν με σημάδια από βασανιστήρια, οι άλλοι θα μπουν στην μακριά λίστα των αγνοούμενων

 

Ερώτηση: Γιατί νομίζετε ότι ο Mashkadov επέλεξε τον Abdul Khalim Sayddullayev για διάδοχο του;

 

 

S.Basαyaev: Σύμφωνα με το Συμβούλιο Άμυνας της CRI προσωρινή διοίκηση, σε περίπτωση θανατου του προέδρου θα αναλάμβανε ο Abdul Khalim Sayddullayev και αυτό είχε αποφασιστεί πολύ πριν.

 

Αλλωστε ο Abdul Khalim Sayddullayev χαίρει της εκτίμησης όλων και ήταν ο πιο αποδεκτός για ηγέτης των δυνάμεών μας. Υπήρξε ειλικρινής βοηθός και σύμβουλος του Mashkadov και ήταν η γέφυρα μεταξύ εμού και του Mashkadov όταν προέκυπταν διαφωνίες που θα μπορούσαν να μας πάνε πίσω. Έχει επίσης ένα χάρισμα που εγώ δεν το έχω (γελάει) Να μπορεί να ακούει οποιονδήποτε του πει οτιδήποτε!

 

Ερώτηση: Οι ρώσικες αρχές υποστηρίζουν ότι με τον θάνατο του ηγέτη σας , θα ελαττωθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις από τσετσένους γιατί η χρηματοδότηση από το εξωτερικό θα σταματήσει.

 

S. Basαyaev: Ξανά θα επισημάνω ότι όρους όπως τρομοκρατία και αποσχιστές-αυτονομιστές δεν τους δεχόμαστε για εμάς. Χρησιμεύουν (οι όροι) μόνο ως προπαγάνδα εναντίον μας.

 

¨Όσον αφορά την ερώτηση σας, δεν είναι αληθής. Ότι ταμπέλα και να μας βάζουν οι εχθροί μας εμείς δεν κάνουμε κάτι άλλο από αγώνα για εθνική ανεξαρτησία από τον ρώσικό ιμπεριαλισμό και ένας τέτοιος αγώνας δεν βασίζεται σε εμβάσματα από τρίτες χώρες. Τον ίδιο αγώνα έκαναν και οι πατέρες μας, το ίδιο κάνουμε και εμείς

 

Για να καταλάβετε το πνεύμα μας., θα σας πάω πίσω 126 χρόνια πριν. Οι ρώσοι με ένα τέχνασμα ότι θα έκαναν δήθεν διαπραγματεύσεις αιχμαλώτισαν τον 74χρονο Uma Duyev ενός εκ των τότε πολεμάρχων. Καταδικάστηκε σε θάνατο χωρίς καν δίκη δια απαγχονισμού. Λίγο πριν την εκτέλεση της ποινής και ενώ του είχαν βάλει ήδη την θηλιά στο λαιμό ένας τσετσένος προδότης τον πλησίασε και των ρώτησε. «Γιατί αντιστάθηκες, τι κέρδισες; Οι Ρωσοι είναι δυνατότεροι, αν έκανες ότι και εγώ θα ζούσες τώρα.» ο Uma απάντησε «Πεθαίνω ευτυχισμένος που έζησα ελεύθερος άνθρωπος αφιερώνοντας την ζωή μου στους ανθρώπους και με το έλεος του Μεγάλου Ελεήμονα. Εσύ θα ζήσεις. αλλα τι θα την κάνεις μια ζωή ατιμασμένη και σκλάβα;»

 

Αυτό το παράδειγμα συνοψίζει τις απόψεις μας για τον πόλεμο

 

Δεν καθοριζόμαστε από χρονοδιαγράμματα και μελετούμε προσεκτικά την κατάσταση. Αν είναι προς το συμφέρον μας θα εντείνουμε τις επιχειρήσεις μας και θα τις περιορίσουμε στο ελάχιστο αν κρίνουμε έτσι. Δεν βιαζόμαστε καθόλου και προτιμούμε τον ιερό πόλεμο από την σκλαβιά. Και θέλουμε να τερματίσουμε αυτό τον πόλεμο και θα τον τερματίσουμε όταν σταματήσει η γενοκτονία των Τσετσένων.

 

 

 

 

 

 

συνεχίζεται

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2005/03/21/31642.shtml

 

Εικόνες:

...

από ... 26/03/2005 3:23 πμ.


post image
...

Εικόνες:

..

από .. 26/03/2005 3:37 πμ.


post image
.

Εικόνες:

από συγκρατήσου 26/03/2005 6:19 πμ.


Τι βλακίες είναι αυτές; Για τη ρωσική πρεσβεία εργάζεσαι; "Στα χέρια των αρχών"; ποιών των κατοχικών αρχών εννοείς; "Παραστρατιωτικοί αποσχιστές", ποιοί οι αντάρτες; "Οι συνεργάτες των μουλαδοταλιμπάν τρομοκρατών"; ποιοί τους αποκαλούν έτσι, οι χριστιανοορθόδοξοι, μεγαλορώσοι καγκεμπίτες (νυν FSB) τρομοκράτες του Πούτιν; "Της Ρωσικής επαρχίας της Τσετσενίας";; Και το πιο ωραίο : "οι τσετσένοι πολίτες θα γιορτάσουν κανονικά την Τετάρτη την υιοθετηση του δημοκρατικού τους συντάγματος" !!! Ποιοι τσετσένοι πολίτες θα γιορτάσουν, ποιό δημοκρατικό σύνταγμα; Σχεδόν το 1/3 των τσετσένων έχει δολοφονηθεί ενώ χιλιάδες είναι αγνοούμενοι, το άλλο 1/3 του πληθυσμού έχει καταφύγει στην προσφυγιά στην Ιγκουσετία, τη Γεωργία και αλλού και οι υπόλοιποι στενάζουν κάτω από την κατοχή των ρωσικών στρατευμάτων.

από Deadeye 26/03/2005 9:34 πμ.


Στο Indy είσαι ρε μαλάκα, εσύ το κατάντησες σαν το ogrish και το rotten!!! Τι μας δείχνεις φωτό από απανθρακωμένα πτώματα ρε άρρωστε??? Σ.Ο. έλεος, κρύψε τις φωτό του ψυχοπαθή ρωσόφιλου, δεν συνεισφέρουν ούτε στην αρχική είδηση, ούτε στα επιχειρήματά του. Στείλτε τον σιχαμένο για αποτοξίνωση.

Νόμιζες ότι οι ταλιμπάν του Καυκάσου είναι κάποιοι ιππότες που θα σώσουν τον λαό της τσετσενίας από τους αφεντάδες της Μόσχας. Εγώ απλά σου έδειξα το αληθινό τους πρόσωπο. Αν δεν το βλέπεις δεν πειράζει. Τώρα φεύγω να πάω στη ρώσικη πρεσβεία να πάρω τον μισθό μου. A, και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

από Moustapha 26/03/2005 11:42 πμ.


Αφήστε τον Vlado-Pontiac να γεμίζει με εμετούς καιΨΕΜΑΤΑ τον σάιτ σας χάριν της τακτκής των "ίσων αποστάσεων" Συγχαρητήρια και εις ανώτερα Τοτε γιατί κόβετε τους χρυσαυγίτες και τους χουντικούς; Να μην εκφραστούν αυτοί; Και γιατί να εκφραστεί ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;;;;;

από Uncle Sam 26/03/2005 12:56 μμ.


mono ego proseksa oti ta barelia pou kathetai o agathos, timios iroikos mousatos "maxitis eleftherias" grafoun me ta iera xromata tis asteroessas ta timimena grammata U-S-A? (345569, 345599 gia to US kai 345606 gia to SA)

από Pondiac 26/03/2005 12:57 μμ.


εξω οι δολοφονοι του Μπεσλαν. Οι χρηματοδοτουμενοι απο τις ΗΠΑ , Αγγλία , και τώρα και Σουηδία , μαζί με την Σ. Αραβία αποτελούν απειλή για την ανθρωπότητα.

από την πατησες Moustapha.. 26/03/2005 1:05 μμ.


post image
είναι MADE in USA.. τι παιχνίδια παίζει ο φακός καμιά φορα!!! χα χα χα

Εικόνες:


που αποδεικνύουν το ποιόν των τσετσένων παρανοϊκών τρομοκρατών (οι λογοκριμμένες φώτο θεωρούνται πολύ σκληρές αλλά αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο των αποσχιστών τρομοκρατών), μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το τί καθεστώς οι παράφρονες ταλιμπάν του καυκάσου οραματίζονται για τον "λαό τους". Αγαπητέ φίλε Moustafa εύχομαι να μην είσαι γυναίκα, ομοφυλόφιλος ή αριστερός, γιατί άμα αυτό το καθεστώς των ψυχοπαθών πάρει σάρκα και οστά (απίθανο φαντάζει) και θελήσεις να επισκεφτείς τα ινδάλματά σου, τότε δεν νομίζω να περάσεις και πολύ ευχάριστα. ΥΓ: όποιος φίλη/ος θέλει να της/ου στείλω τις λογοκριμένες φώτο με τα εγκλήματα κατά αμάχων των τσετσένων δολοφόνων, ευχαρίστως με μήνυμα στο e-mail.

από Vlado 26/03/2005 1:25 μμ.


...

από Pondiac 26/03/2005 1:26 μμ.


post image
O Aηχμαντωφ, πρών "υπεξ" της σπέιρας του Μασχάντωφ, ενώ περιφέρεται στις ΗΠΑ και δίνει διαλέξεις για το Τσετσενικό και μαζεύει χρήματα από τις διάφορες οργανώσεις ?? , για την συνέχιση του "αγώνα"...

Εικόνες:

από Uncle Sam 26/03/2005 1:30 μμ.


basayev = o neos bin laden. i moni diafora me to afganistan einai oti simera exoume cnn, intenet, digital cams kai usb. elpizo na mhn glitosei o psyxakias dolofonos, an glutosei toulaxiston as tous tin karfosei ston kolo ton amerikanon ala UBL.

από σε αυτή τη φάση του αγώνα τους 26/03/2005 2:13 μμ.


για να αποτινάξουν τον ζυγό των απίστων Ιμπεριαλιστών

από Deadeye 26/03/2005 2:14 μμ.


Πρώτα απ'όλα, δείξε σεβασμό στους επισκέπτες αυτής της σελίδας. Αν πιστεύεις ότι ''Νόμιζες ότι οι ταλιμπάν του Καυκάσου είναι κάποιοι ιππότες που θα σώσουν τον λαό της τσετσενίας από τους αφεντάδες της Μόσχας. Εγώ απλά σου έδειξα το αληθινό τους πρόσωπο. '' ...δικαίωμά σου! Δηλαδή αν απαντούσα με φωτογραφίες με πτώματα Τσετσένων σε φρικτή κατάσταση, θα πατσίζαμε? Και ποιός νομίζεις ότι ενδιαφέρεται για τις αηδιαστικές φωτογραφίες αγνώστου προελεύσεως και γνησιότητας, που γενναιόδωρα θες να μοιραστείς με το email σου? Οι ειδήσεις που αφήνεις εδώ, και εσύ και ο Pondiac, (εκτός και αν μιλάμε για τον ίδιο γελοίο με πολλά ονόματα) στερούνται αντικειμενικότητας. Με λίγα λόγια κάνε αίτηση για δημοσιογράφος σε ALTER και STAR και δείξε τι προϋπηρεσία έχεις εδώ. Εκφράσεις όπως ''παραστρατιωτικοί αποσχιστές'', ''συνεργάτες των μουλαδοταλιμπάν τρομοκρατών'', ''οι ταλιμπάν του Καυκάσου'', ''αγώνα κατά του σκοταδισμού'', να λείπουν. Ειλικρινά απορώ γιατί η ΣΟ κόβει ΠΑΣΟΚους, χρυσαυγίτες κλπ, και αφήνει εσένα και τους ομοίους σου να γράφουν τέτοιες αηδίες. Σου είναι τόσο δύσκολο απλά να παραθέσεις την είδηση χωρίς τα φιλορωσσικά σχόλια?

από Pondiac 26/03/2005 2:37 μμ.


μετά την Σερλοκχομίστικη έρευνα σου για την αποκάλυψη ταυτοπροσωπιών , θα ήθελα να σου πω τα ε΄ξής. Δεν είναι δυνατόν μία χουφτα δολοφόνοι , που τίποτα δεν έχουν να κάνουν με το αυτονομιστικό κίνημα του 1991 (μιά και η Τσετσενία είναι Αυτονομη δημοκρατία στα πλαίσια της Ρωσικής Ομοσπονδίας) και το μόνο στο οποίο επιδίδονται πλέον είναι φρικτές δολοφονίες , να παρουσιάζεται σαν επαναστατικό κίνημα. Αυτοί που χρηματοδοτούμενοι με Αμερικανικα και Σ Αραβικά $ , για να φιλάξουν τους αγωγούς Μπακου Τσειχαν δεν αποτελούν αντάρτες αλλα μισθοφόρους. Η συνεχιζόμενη διαστροφή της αλήθειας απο μέρος της Αριστεράς ( πολλοι εδώ μέσα την ονομάζουν Νατοικη Αριστερα.. αυτή η ίδια που είχε μουγκαθεί κατα τους βομβαρδισμους του ΝΑΤΟ στην Γκιουκοσλαβία) δεν μπορεί να συνεχιστεί αναπάντητη. Αυτά για την ώρα

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=345717 αυτό που δημοσιεύτηκε από κάποιον εδώ, απο ότι πρόλαβα να διαβάσω αποτελεί ένα πολυ καλό παράδειγμα ότι τελικά υπάρχουν και ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ πλέον που αναγνωρίζουν ότι η υποκρισία έχει και όρια της....

από .. 26/03/2005 3:13 μμ.


BUSH URGED TO PRESS RUSSIA ON RIGHTS AND DEMOCRACY NEW YORK, February 18, 2005 -- An international group of scholars, human rights leaders, democracy activists, and former government officials have appealed to President George W. Bush to raise a number of urgent human rights concerns during his summit meeting with Russian President Vladimir Putin on February 24 in Bratislava, Slovakia. In a letter sent to President Bush February 17, the group urged that he adopt a new U.S. policy toward Russia that places at its centerpiece the issue of the future of democracy in the country. "Your upcoming summit with President Vladimir Putin of Russia is an important opportunity to reinforce your stated commitment to promoting democratic freedoms and human rights around the world," the letter states. "As part of that policy, we urge you and the United States to publicly challenge President Putin's authoritarian course. We urge you to make human rights, democratic practices, and the rule of law essential elements of the dialogue with Moscow and a precondition for the deepening of bilateral ties." Among other recommendations, the letter asks President Bush to encourage President Putin to: * Restore political pluralism, in part by making a public commitment to abide by the 1990 OSCE Copenhagen Agreement; * Ease regulations on funding nongovernmental organizations and end the harassment of Western-funded democracy and rights NGOs; * Allow the creation of at least one independent television channel open to the views of opposition forces and civic groups; * Permit visits to Chechnya by the U.N. Special Rapporteur on Torture and the UN Special Working Group on Enforced and Involuntary Disappearances; * Promote genuine political pluralism and the rule of law in former Soviet republics.

http://www.hizb-ut-tahrir.org/english/english.html Bismillahi Al-Rahman Al-Raheem Seeking Protection from America, Britain and other kufr states is Haraam Rulers in the Islamic lands no longer hesitate in committing any crime, they do not think about honour and dignity nor of the way to achieve it. Rather all they think about is how to protect their weak, lowly and despicable rule, for any price, even if it is by seeking protection from a kaafir state such as America and Britain. They create false justifications and issue deceptive fatwas. Perhaps they and those who give them the fatwas know that seeking protection from the kaafir is Haraam according to the saying of Allah (subhana wa ta'allah)

από ,,, 26/03/2005 3:18 μμ.


post image
PRESS RELEASE FOR IMMEDIATE RELEASE CONTACT: Michael Goldfarb 212-514-8040 x12 KYRGYZSTAN: RESTORE INDEPENDENT PRINTING PRESS NEW YORK, February 23, 2005 - Freedom House today protested the shut-down of the only independent printing press in Kyrgyzstan, coming just four days before scheduled national elections. In the early morning hours of February 22, electrical power was cut off to a printing house operated by the Media Support Center Foundation, a Kyrgyz non-governmental organization. The press, which provides professional printing services to over sixty local and regional newspapers, was shut down shortly after Kyrgyz President Askar Akaev reacted publicly to media reports alleging that he and his family were tainted by corruption. Parliamentary elections are scheduled to take place February 27. According to Anthony Lake, Chair of the Execu

Εικόνες:

από Vlado 26/03/2005 8:43 μμ.


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ UNCLE SAM ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ!!!!!!!!!!!!! δεν το είχα δει ότι οι φώτο του Moustapha είχαν τους "αντάρτες" να κάθονται σε βαρέλια που έγραφαν USA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Επειδή η ΣΟ συνεχίζει να κόβει τις φώτος μου ξαναβάζω 2 από τις κομμένες που θεωρώ σημαντικές. Στην πρώτη φαίνεται ένα κλουβί που οι τσετσένοι ταλιμπάν χρησιμοποιούσαν για τα θύματά τους και στην δεύτερη η συμπαράσταση του λαού της τσετσενίας προς τους στρατιώτες του. Κάποιοι από σας που προσπαθείτε να γελιοποιήσετε εμένα ή τον Pontiac με σκιτσάκια και ιστορίες για πράκτορες(...αυτά δεν ενοχλούν την ΣΟ) καλύτερα να μας πείτε για τα βαρέλια κάτι.

από κ@ποιος 26/03/2005 9:06 μμ.


Να γκρεμοτσακιστει η Συντακτική Ομάδα να σβήσει τους οπαδους και ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ του ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΟΥΤΙΝ ρε μάγκες ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ-ΟΗΕ δεν κάνετε ούτε τις ισορροπίες δεν ξέρετε να κρατήσετε Αμε στο διάολο για "εναλλακτικό" σάιτ!!!

από B.L.R. από ΣΟ Ιντυ 26/03/2005 9:17 μμ.


Βάζετε τις ίδιες και τις ίδιες φωτογραφίες και τις καυχησιολογίες των σφαγέων του Πούτιν. Είχαμε το «Μουσταφά» με τους εθνικισμούς και τα «Αλλάχ είναι μεγάλος» αλλά τουλάχιστον αυτός λέει καμία είδηση, εσείς μόνο τα γένια του Πούτιν ευλογάτε! ΥΓ και για το αν τα βαρέλια γράφουν USA, προφανώς και γράφουν! Τα Καλάσνικοφ τι γράφουν; Made in USSR, υποθέτω!

και προσθέτω ακόμα: ένα από τα πολλά αμερικάνικα site που υποστηρίζουν τους τσετσένους αποσχιστές, το http://www.peaceinchechnya.org πηγαίνω στο about και διαβάζω: πρόεδρος Zbigniew Brzezinski, το γνωστό και μη εξαιρετέο κάθαρμα των ΗΠΑ. (ρε τι βρίσκεις αμα ψαξεις στο internet).. Επί αυτού υπάρχει καποια γνώμη;

...

από Vlado 26/03/2005 9:32 μμ.


το ότι τα καλάσνικοφ γράφουν USSR θα είναι λογικό, αφού βρίσκοννται σε έδαφος της πρώην USSR. Πως όμως βαρέλια από τις ΗΠΑ βρέθηκαν στην άλλη άκρη του κόσμου και εντελώς τυχαία στα χέρια των αποσχιστών; Άμα αυτό δεν δημιουργεί προβληματισμό, έπρεπε να υποστηρίζουμε και τους κόντρας στην Νικαράγουα; (Και μην είστε μεροληπτικοί εκει στην ΣΟ. Τα δικά μου ψαλιδίζονται με τη μία, τα 345799, 345647 πχ δεν είναι ενοχλητικά, λέμε τώρα...)

από ματούλα 26/03/2005 10:01 μμ.


post image
πάρε τα καρντάσια σου με τις χριστοπαναγίες και τα εξαπτέρυγα... διαδήλωση νεολαίων του Πούτιν. για κεί ήσουνα...

Εικόνες:

από Pondiac 27/03/2005 7:59 πμ.


αν δεν έχεις βιώσει την κοινωνική κατάσταση που έριξαν ο Γιελτσιν (και οι Μαφιοζοι μαζι με τους διάφορους "Πορτοκαλι" ) και οι Αμερικανικές Μυστικές υπηρεσίες την Ρωσία μετά το 1991 δεν μπορείς να καταλάβεις. Αν δεν εχεις δει κορίτσια να φεύγουν για τα μπορδέλα της δύσης λογω ΠΕΙΝΑΣ δεν θα καταλάβεις. Αν δεν έχει βιώσει την κτηνωδία των διάφορων "αποσχιστων" του καυκασου (ητε τσετσενοι λεγονται - ητε γεωργιανοι ήτε οτιδηποτε) δεν ξερεις για τ μιλω. ασε με λοιπον να ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ τον ΠΟΥΤΙΝ γιατι έχει αλλάξει μερικά απο αυτα . Και ας ειναι "καπιταλιστης"

από ματούλα 27/03/2005 2:03 μμ.


εγώ μπορεί να μην τό ζησα στη Ρωσία, το είδα σε μικρογραφία στην ελλάδα. η διαφορά του Γέλτσιν και του Πούτιν είναι απειροελάχιστη, είναι σα νά χεις να διαλέξεις μεταξύ Μπους και Κέρυ. και οι δύο συνεχίζουν ένα έγκλημα εις βάρος του λαού της ρωσίας που ονομάζεται καπιταλισμός. κι οι δύο είναι οι κατάλληλοι για τις περιστάσεις. ο Γέλτσιν για την πτώση και την χαοτική κατάσταση που χρειαζόταν για να καταληστευθεί η κρατική περιουσία από τη μαφία-άρχουσα τάξη, κι ο Πούτιν βολεύει ΤΩΡΑ την άρχουσα τάξη για τους ιδιαίτερους προστατευτικούς όρους που χρειάζονται για να εδρεωθούν στην επικράτειά τους. ο απλός λαός δεν νομίζω οτι οφελείται σε κάτι. ακόμη ψευτοζεί με μισθους πείνας. ο λαός πέφτει στη λούμπα να νιώθει "περιφανος" για τις εκαθαριστικές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού, αλλά περιφάνεια, αξιοπρέπεια στην καθημερινότητά του ποιος του επιτρέπει να έχει? όταν τον καταληστεύει η νεα μαφιόζικη άρχουσα τάξη-η ίδια που κάνει και τις εκαθαριστικές επιχειρήσεις-, όταν τον εκπορνεύει? γιαυτό δεν αξίζει να τον κάνεις ήρωα, όχι τουλάχιστον εσύ, ας τον έχει ήρωα ο Ρώσος νεόπλουτος.

... υποστηρίξεις καποιον ; μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς; Δηλαδή ή τον Κωλο-Γέλτσιν ή τον Σκατο-Πούτιν. Εντάξει δεν λέω ... χρειάζεται μια πολιτική εκφραση οργανωμενη για να βγούμε από αυτή την κατασταση που επικρατεί παγκόσμια. Αλλά πως θα υπαρξει αυτή η οργανωμένη πολιτική εκφραση αν πρέπει σωνει και καλά να "υποστηρίξουμε" το κάθε καθίκι που παρασύρει λιγους ή πολούς ανθρώπους πίσω του και να τον αναγορεύουμε σε αντιστασιακό ή σαν ανανεωτή ή σαν δεν ξέρω τι σκατά; Αν ο καθένας μας δεν προσπαθεί να έχει μια δική του γνώμη πως θα υπαρξει μια πολιτική εκφραση; Στο κατω της γραφής εμείς (προς το παρόν, ετσι;) είμαστε μακρυά από την φωτιά. Αν είμαστε στο Ιρακ ή στην παλαιστίνη ή στις χώρες της πρώην Σ.Ε. θα ήταν δύσκολο να είμαστε ανεξαρτητοι. Εντάξει δεν λέω και τώρα δύσκολο ειναι, αλλά πιο ευκολο παρά σ' αυτούς τους μαυρους που αν δεν "στρατευτούν" σε καποια απ' τις αντιμαχόμενες πλευρές κινδυνεύει το κεφάλι τους. Κ.Π.

Απλα μια συνεντευξη του Μπασάγιεφ ειναι. Να ψαξουμε να βρουμε καμια συνεντευξη και κανενος πολέμαρχου του UCK!!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License