Ανασκόπηση της κατάστασης στη Βόρεια Ιρλανδία

....

εδώ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=335457 είχε αναδημοσιευτεί ένα άρθρο-ανάλυση για τα προσκόμματα που συναντά η ειρήνευση στη Βόρεια Ιρλανδία. Μεταξύ άλλων αναφέρεται και στη δολοφονία ενός νεαρού Ιρλανδού έξω από παμπ. Ολοι οι πελάτες της αρνήθηκαν να καταθέσουν, λέγοντας (και οι 70!) ότι εκείνη τη στιγμή ήταν στην τουαλέτα! Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ο IRA κατηγορήθηκε για μια μεγάλη ληστεία http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=320988#320991 Η Κυριακάτικη Ελευθροτυπία της 27/02/05 (http://www.enet.gr/online/online_hprint.jsp?q=IRA&a=&id=70634600) γράφει, μεταξύ άλλων, για διαπλοκή μεταξύ IRA και των στελεχών της ληστευμένης τράπεζας «Η ληστεία των 26 εκατ. λιρών, τον περασμένο Δεκέμβριο, στο Μπέλφαστ, που σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές είναι δουλειά του IRA, πυροδότησε μια σειρά αποκαλύψεων που έχουν στρέψει όχι μόνο τους εχθρούς, αλλά και τους υποστηρικτές εναντίον τους. Σε αυτό οδήγησε η σύλληψη δυο επιφανών προσώπων: Του Φιλ Φλιν, διευθυντή της τράπεζας της Σκοτίας στην Ιρλανδία και συμβούλου της κυβέρνησης, και του συνεργάτη του Τεντ Κούνιγχαμ, που διατέλεσε αντιπρόεδρος στο Σιν Φέιν. Και οι δύο αποδείχθηκε ότι έχουν σχέση με τον IRA, ενώ στο σπίτι του τραπεζίτη βρέθηκαν 2,3 εκατομμύρια λίρες, τα οποία οι αρχές πιστεύουν ότι προέρχονται ακριβώς από τη ληστεία στο Μπέλφαστ.» Η σημερινή «Καθημερινή» (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_393190_10/03/2005_136633) μας λέει για την «προσφορά» του IRA προς την οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού, να βρει και να εκτελέσει τους φονιάδες του. Οι αδελφές του, ευτυχώς, αρνήθηκαν. Το ίδιο και στα σημερινά «Νέα» (http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18186&m=N51&aa=2), όπου γίνεται κριτική αποτίμηση ενός κινήματος αντίστασης, που έχει βυθιστεί στην αυτοαναφορικότητα και τη βία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License