Δικαίωμα η καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

"Δικαίωμα" χαρακτήρισε την πρόταση της ριζοσπαστικής αριστεράς για την καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε ημερίδα με θέμα "Γυναίκες και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα", που διοργάνωσε χθες το Τμήμα Γυναικών του ΣΥΝ, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναπτύσσοντας το σκεπτικό της πρότασης αυτής υποστήριξε ότι "υιοθετεί ένα είδος αναπαραγωγικού μισθού, διότι όποιος επιτελεί άλλες λειτουργίες, καθοριστικές για την κοινωνία, όπως οι δουλειές στο σπίτι, η μητρότητα, το δικαιούται". Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κάνει δεκτή την πρόταση του ΣΥΝ για την καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (το πιο πιθανό), θα μπορούσαν να το εφαρμόσουν οι δήμοι, λέγοντας ότι το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται σε αρκετούς προοδευτικούς δήμους της Βραζιλίας και σημειώνοντας ότι "μπορούμε να το προτείνουμε ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2006". Συμπλήρωσε μάλιστα ότι οι δήμοι δεν πρέπει να ενδιαφέρονται μόνο για τα έργα, πρέπει να έχουν και έναν πιο κοινωνικό χαρακτήρα, καλώντας τους να διεκδικήσουν χρήματα για την εφαρμογή του μέτρου αυτού. Ο Γ. Δραγασάκης τόνισε ότι με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες προσθέτοντας ότι τα κοινωνικά κινήματα πρέπει να συνεισφέρουν για την καθιέρωση του μέτρου αυτού. Απαντώντας σε όσα λέει η κυβέρνηση για το κόστος του μέτρου αυτού, ο Γ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι "πρέπει να δούμε το κόστος της μη εφαρμογής του μέτρου αυτού, που είναι πολύ μεγαλύτερο". Παραλλήλως, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ διότι 20 χρόνια στην κυβέρνηση δεν προχώρησε στην καθιέρωση του μέτρου αυτού και το ΚΚΕ ότι διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΝ (και) για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα των Γυναικών, από τις Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη, από το ΚΕΘΕΑ, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μονογονεϊκών Οικογενειών, από την ΟΛΚΕ κ.ά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License