Κατάληψη δρόμου από το Κίνημα των Χωρίς Γη στη Βραζιλία

Μετά από δύο εκδιώξεις, 300 οικογένειες από το κτήμα Reunidas 35 στη Βραζιλία, μπλόκαραν το δρόμο Belem-Brasilia

300 οικογένειες από το Κίνημα των Χωρίς Γη έκλεισαν το δρόμο Belem-Brasilia απαιτώντας την οριστική λύση για το κτήμα Reunidas 35 στο δήμο Mae do Rio στα βόρεια της Βραζιλίας. Οι άνθρωποι αυτοί διώχτηκαν από τη στρατιωτική αστυνομία (Policia Militar) στις 5 Φλεβάρη. Στην κατάληψη του δρόμου οι συγκεντρωμένοι χτύπησαν 300 καταστήματα, έκαψαν 260 εκτάρια καλλιεργειών. Μετά από αυτό συνελήφθησαν και κρατούνται προσωρινά έξι άτομα.
Το κατειλημμένο κτήμα που έχει χαρακτηριστεί σαν περιοχή μη παραγωγική πρόκειται να το απαλλοτριώσουν αλλά το ξανακατάλαβαν οι αγρότες χωρίς γη στις 18 Φλεβάρη. Το Σάββατο στις 19 Φλεβάρη η ίδια δικαστής διέταξε για δεύτερη φορά την εκδίωξή τους αναθέτοντας το έργο αυτό στην τοπική αστυνομία. Οι οικογένειες ισχυρίζονται πως θα εγκαταλείψουν την περιοχή μόνο με την παρουσία του δικαστή Gersino Filho, που ασχολείται με αγροτικά θέματα και του υπουργού δικαιοσύνης Tomas Bastos.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License