Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: η Μόσχα διέπραξε σοβαρές παραβιάσεις στην Τσετσενία

...

ΑΠΕ Γαλλία: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η Μόσχα διέπραξε σοβαρές παραβιάσεις στην Τσετσενία. Ημερομηνία - Ώρα : 24/02/2005-1554 ( Eπείγον ) Γαλλία Στρασβούργο ΑΠΕ-Ρόιτερ Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε σήμερα πως η Ρωσία διέπραξε σημαντικές παραβάσεις καταπατώντας το δικαίωμα στη ζωή των πολιτών κατά τη διάρκεια των επιθετικών επιχειρήσεών της κατά αυτονομιστών στην Τσετσενία. Το δικαστήριο, με έδρα το Στρασβούργο, εξέδωσε απόφαση σχετικά με την προσφυγή έξι Τσετσένων οι οποίοι κατηγορούσαν τη Μόσχα για τον θάνατο συγγενών τους κατά τη διάρκεια επιθέσεων και βομβαρδισμών του ρωσικού στρατού κατά τα έτη 1999-2000. Οι έξι αυτές υποθέσεις ήσαν οι πρώτες από συνολικά 120 προσφυγές που αφορούν τον πόλεμο στην Τσετσενία κι έχουν κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

από diam 24/02/2005 6:01 μμ.


ας μην είχε αρχίσει ξανά η κόντρα Η.Π.Α Ρωσίας για τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες (2-0 μέχρι τώρα) και σας έλεγα εγώ τι απόφαση θα έβγαινε για τους "τρομοκράτες" Τσετσένους. Άσχετο αλλά το Ευρωπαϊκό δικαστήριο μπορεί να πάρει αποφάσεις και για χώρες εκτός ΕΕ; Και τι αρμοδιότητες έχει σε αυτές; Εντάξει με την τουρκία, μπορεί να την φοβίσει λόγω της μελλοντικής ένταξης, αλλά με τη Ρωσία εκτός από συμβολικό χαρακτήρα η απόφαση έχει τίποτα άλλο να προσφέρει;

ας αφήσουν τις υποκρισίες. Ολα γιατι τους εσπασε με την YKOS o Πουτιν τα κανουν.... (basta Poutin ... που λενε...)

από Fallen 25/02/2005 12:47 πμ.


μπα. Το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιδικάζει αποζημιώσεις σε ιδιώτες που θεωρούν ότι θίχτηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Δεσμεύονται από αυτό όσα κράτη έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (δεν είμαι σίγουρος για τη Ρωσία). Αρα, αν δεσμεύεται από αυτήν, η Ρωσία θα πληρώσει αποζημίωση. Αλλιώς τζίφος. Όπως κατάλαβες, μόνο χρήμα έχει η δουλειά.

από ερασιτέχνης νομικός 25/02/2005 10:08 πμ.


δεν έχει σχέση με την ΕΕ, αλλά με το Συμβούλιο της Ευρώπης, Περιφερειακό Διεθνή Οργανισμό (κάτι σαν τον ΟΗΕ της Ευρώπης) με έδρα το Στρασβούργο. Στο Δικαστήριο εκδικάζονται αιτήσεις πολιτών για παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από κράτη και κρατικές υπηρεσίες. Οι αποφάσεις του είναι κυρίως ηθική δικαίωση και η αποζημιώσεις που επιδικάζει συνήθως ασήμαντες (τηρουμένων των αναλογιών). Η Ρωσία, όπως και όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, έχει υπογραψει την ΕΣΔΑ (άσχετα αν την τηρεί)

gia tis apantiseis

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License