ΜΑΤΣΕΤΑ Τ.Ε.Ι. Αθήνας - ανακοίνωση

Η ΜΑΤΣΕΤΑ καλεί γεν.συνέλευση στο ΤΕΙ και προτείνει κινητο-ποίηση την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα. Καλεί τις αριστερές παρατάξεις να θέσουν το θέμα σε συνελεύσεις ή ΔΣ των σχολών τους με στόχο μια μαζική διαδήλωση.Ακολουθεί το πλαίσιο που προτείνουμε για τη γενική συνέλευση των ΤΕΙ, το οποίο ελπίζουμε να χρησιμοποιηθεί σαν βάση κι από άλλες σχολές.

ΜΑΤΣΕΤΑ Σπουδαστική Κίνηση ΤΕΙ Αθήνας ψήφισμα Την Πέμπτη 3.10.02 ο συνάδελφος μας, μέλος της φοιτητικής παράταξης ΜΑΤΣΤΕΤΑ, Αλέξανδρος Πραντούνας, δέχθηκε άνανδρη επίθεση από μέλη της ακροδεξιάς συμμορίας Χρυσή Αυγή. Από καθαρή τύχη η σχολή μας δεν έχει θρηνήσει νεκρούς. Ο Αλέξανδρος, το μόνο που έκανε ήταν να διαμαρτυρηθεί γιατί οι Χρυσαυγίτες καταστρέφανε το ταμπλό της παράταξης του. Η δε επίθεση με μαχαίρι, ήταν κυνική, ψυχρή, και αδίστακτη. Μετά το συμβάν τα μέλη της ΧΑ γελούσαν δίνοντας συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο. Φεύγοντας απείλησαν ότι θα επέστρεφαν την ερχόμενη βδομάδα «για να σας σφάξουμε όλους». Αυτό το συμβάν (και σαν αυτό υπάρχουν δεκάδες άλλα) αποδεικνύει η ακροδεξιά δεν αποτελεί απλά «μια άλλη άποψη», όπως κάποιοι επιχειρούν να μας πείσουν. Η ακροδεξιά αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για το δικαίωμα της άλλης άποψης – για οτιδήποτε είναι διαφορετικό από τις δικές της απόψεις. Οποιοσδήποτε επιχειρούσε να διαμαρτυρηθεί στους ΧΑ, για την καταστροφή φοιτητικών ταμπλό, από καθαρά δημοκρατική ευαισθησία, θα βρισκόταν αυτόματα στη θέση του Αλέξανδρου Πραντούνα. Η ακροδεξιά αποτελεί απειλή για τα πιο στοιχειώδη δημοκρατικά μας δικαιώματα κι ελευθερίες. Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε στο ΔΣ, στη γενική συνέλευση και στο εκπαιδευτικό προσωπικό να αποφασίσουν. 1. Την απαγόρευση της εισόδου, παρουσίας ή φοίτησης ατόμων που ανήκουν σε ακροδεξιές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή στη σχολή μας. 2. Την έρευνα για την εξακρίβωση αν πράγματι ένας ή δύο από τους 10 περίπου Χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν στη σχολή μας είναι όντως σπουδαστής σε μια από τις σχολές των ΤΕΙ. 3. Σε μια τέτοια περίπτωση απαιτούμε την άμεση αποβολή του από τα ΤΕΙ και την απαγόρευση της εισόδου του σε οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα της χώρας. 4. Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι οργανώσεις όπως η Χ.Α. αφήνονται να λειτουργούν ελεύθερα, την Πέμπτη 10.10.02. 5. Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους άλλων σχολών να προχωρήσουν σε παρόμοια μέτρα διαμαρτυρίας. Καλούμε να γίνουν γενικές συνελεύσεις στις σχολές οι οποίες να αποφασίσουν συμμετοχή στην πορεία της Πέμπτης. 6 Οκτώβρη 2002

Ακολουθεί απόφαση καταδίκης από το ΔΣ της φιλοσοφικής για την επίθεση φασιστών στο ΤΕΙ Αθήνας την περασμένη Πέμπτη. ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ Την Πέμπτη 3/10/2002 και ώρα 11:45 εμφανίστηκε στο ΤΕΙ ομάδα ατόμων μελών του μετώπου νεολαίας ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να μοιράσει κείμενο κάλεσμα στην 3η γιορτή της. Τα κείμενα ήταν ρατσιστικού – εθνικιστικού περιεχομένου και τα εν λόγω μέλη έφεραν ναζιστικά σύμβολα και πραγματοποιούσαν ναζιστικούς χαιρετισμούς. Μετά από μισή ώρα προκλητικής παρουσίας τους μέσα στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ επιτέθηκαν σε μέλη του σπουδαστικού συλλόγου που είχαν αναρτημένο στο ταμπλό τους αντιρατσιστικό υλικό, χρησιμοποιώντας σιδηρολοστούς, κριπτονάιτ και στιλέτα. Απ` το μένος τους βέβαια δεν γλίτωσαν και σπουδαστές που απλώς δεν συμμερίζονταν τις απόψεις τους. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να βρεθεί ένας σπουδαστής μαχαιρωμένος και να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Ας τονιστεί τόσο η στάση του προέδρου του ΤΕΙ με το να κλείσει τη σχολή στα πλαίσια της διατήρησης της ακαδημαϊκής ησυχίας όσο και η στάση συγκεκριμένων παρατάξεων που προσπάθισαν να παρακολήσουν διαδικασίες Γενικής Συνέλευσης. Αντίθετα με τα όσα αναφέρθηκαν από τα ΜΜΕ δεν πρόκειται για άγνωστους κουκουλοφόρους αλλά για διαπιστευμένα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Και τέτοιου είδους δημοσιέυματα και ρεπορτάζ συντηρούν και εντείνουν το γενικότερο κλίμα τρομολαγνείας και τρομοϋστερίας. Η επίθεση αυτή δεν είναι σίγουρα μεμονωμένο γεγονός, αλλά εντάσσεται σε αυτό το γενικότερο κλίμα των ημερών. Το ΔΣ της Φιλοσοφικής καταδικάζει τις χυδαίες και απαράδεκτες αυτές ενέργειες και δηλώνει τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις του συλλόγου του ΤΕΙ για το συγκεκριμένο θέμα. Τέλος τονίζεται ότι τόσο τα καταστατικά των φοιτητικών συλλόγων όσο και το καταστατικό της ΕΦΕΕ καταδικάζουν την διακίνηση φασιστικών και ναζιστικών ιδεών μέσα στα Πανεπιστήμια.

από (Α) 06/10/2002 5:43 μμ.


μηπως ομως ειναι πολυ συντομα να στηθει η πορεια μεσα σε 4 μερες? θα μπορουσατε να την οργανωσετε για την αλλη εβδομαδα, ωστε να μαθευτει σε περισσοτερο και να ειναι μαζικοτερη. μια προταση κανω απλα. συνεχιστε ετσι

από Νίκη 06/10/2002 5:52 μμ.


Εκτός από το να καταδικάσετε το χτύπημα των νεοναζί της φασιστικής, ρατσιστικής και ακροδεξιάς αυτής οργάνωσης (και να δείξετε έτσι την προφορική σας συμπαράσταση) θα δείξετε και κάποια έμπρακτη συμπαράσταση; (βλέπε δημοσίευση του ΤΕΙ Αθήνας αρ. 33000 και: "5. Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους άλλων σχολών να προχωρήσουν σε παρόμοια μέτρα διαμαρτυρίας. Καλούμε να γίνουν γενικές συνελεύσεις στις σχολές οι οποίες να αποφασίσουν συμμετοχή στην πορεία της Πέμπτης.) Η κατάσταση είναι σοβαρή και η στάση πολιτικού κόμματος μάλλον δεν αρμόζει ούτε στην περίσταση αλλά ούτε και σε φοιτητές.

Aυτό που εννοώ, είναι ότι με το να προτίνουμε να απαγορευθεί η φοίτηση κάποιον ατόμων λόγω των ιδεών τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, κάνουμε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θα έκαναν και οι ίδιοι εάν μπορούσαν. Προφανώς και πρέπει να προστατεύσουμε την δημοκρατία, την ελευθερία της έκφρασης και τον κάθε φοιτητή που έχει διαφορετική ιδεολογία. Άποψή μου είναι ότι πρέπει να κινηθείτε νομικώς.Αυτα τα φασιστοειδή φαίνεται πως έχουν προστασία εξ'άνωθεν. Καιρός λοιπόν είναι να του κάνουμε να μην αισθάνονται υπεράνω του νόμου. Ας μπουν κάνα δυό στην φυλακή και μετά ας δούμε πόσο θαρραλέοι είναι. Οποιαδήποτε περιθεριοποίησή τους μόνο καλό τους κάνει. Πιστέψτε με, η δύναμη της δημοκρατίας είναι να δέχεται τους πάντες αλλά να μην δέχεται την βία.

από Γιώργος Πλου 06/10/2002 6:02 μμ.


1ον Μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν καταδικαστεί από ελληνικά προφανώς δικαστήρια για πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου. Τελευταία φορά αυτοί που επιτέθηκαν πριν χρόνια σε μέλη του ΣΕΚ στην κυψέλη μετά από 6!! αναβολές και με ασήμαντη ποινή 2ον εξωστράκιση φασίστα από φοιτητικό σύλλογο έχει ξαναγίνει. Στη νομική σχολή το '70 νομίζω. Άμα καταφέρω να βρω ποιος θα σου πω ακριβώς.

από Antixountas 06/10/2002 6:03 μμ.


Oute h xounta ekane tetoiou tupou apagoreuseis!Kinh8eite dikastika,kai 8a dikaio8eite...

από οξύ 06/10/2002 6:09 μμ.


...υπάρχει κάποια παράγραφος σε έγγραφο του ΥΠΕΠΘ (θα το βρω πιο συγκεκριμένα) που λέει ότι στα εκπαιδευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος και η φοίτηση ατόμων με φασιστική-ρατσιστική συμπεριφορά και απόψεις.

από Clopy 06/10/2002 6:11 μμ.


Δεν πιστεύω οτι θα δικαιωθούν από τη δικαστική οδό, αλλά ρε παιδιά τι παει να πει απαγόρευση σε ακροδεξιούς σπουδαστές να γράφονται στο φοιτητικό σύλλογο; Κατ αρχάς πως θα γίνει αυτό; Θα γίνεται ανάκριση σε όλους τους σπουδαστές για να διαπιστωθεί αν είναι ακροδεξιοί, θα παρακολουθούνται από την αστυνομία, ή θα υπογράφουν "δήλωση μετανοίας"; Λίγη σοβαρότητα σε τέτοια θέματα...

από Γιώργος Πλου 06/10/2002 6:23 μμ.


Ο κ. Βορίδης, Τον Μάρτιο του 1985 διαγράφτηκε ως φασίστας από τη Γενική Συνέλευση των φοιτητών της Νομικής Σχολής. Στο διώξιμό του από τη συνέλευση πρωτοστάτησαν οι φοιτητές της ΔΑΠ, στην οποία είχε προσχωρήσει νωρίτερα, για να ασκήσει τη δική του επιρροή. Ο ίδιος και η Νεολαία ΕΠΕΝ συνέχισε την "εξωκοινοβουλευτική" του δράση. http://www.iospress.gr/ios2002/ios20020609a.htm Σε αρκετές σχολές το καταστατικό απαγορεύει τη φοίτηση σε φασίστες. όχι βέβαια με προσωπικές ανακρίσεις, αν είναι δυνατόν, αλλά με τη διαπιστευμένη εγκληματική τους δράση. Το θέμα δεν είναι απλά η δικαίωση από τα δικαστήρια. Δεν πρόκειται ας πούμε για οικονομική απάτη. Πρόκειται για την απάντηση μας στους εχθρόυς της ελευθερίας, τους νοσταλγούς του χίτλερ. Πράγμα που αφορά άμεσα όλους μας

από verzet 06/10/2002 6:56 μμ.


Η απόφαση του συλλόγου νομίζω ότι είναι σαφής. Για αποφυγή παρεξηγήσεων τονίζουμε ότι η απόφαση πάρθηκε πριν γίνει η πρόταση για πορεια. Εφόσον υπάρξει απόφαση του συλλόγου των ΤΕΙ θα συμμετάσχουμε. Επιπλέον θα συμμεταχουμε και αυριο στην παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΕΙ Αθήνας με απόφαση συλλόγου. Αυτό εννοούμε ότι θα συμμετάσχουμε σε όποια κινητοποίηση αποφασίσει ο σύλλογος των ΤΕΙ

από Grnik 06/10/2002 7:16 μμ.


Κατ'εμέ ακόμη και ο κάθε εγκληματίας ή τρελλός έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Σε κάθε άλλη περίπτωση, εάν αρχίσουμε να αποκλύουμε τον τάδε ή τον δήνα, το επόμενο καθεστώς μπορεί να βάλει εσένα στην θέση του φασίστα ώς εχθρό της ελευθερίας. Μιλάς για εχθρούς της ελευθερίας αλλά με το να περιθεριοποιείς άτομα, γίνεσαι κι εσύ εχθρός της ελευθερίας. Το χειρότερο για τους φασίστες είναι το να τους αγνωήσεις και να τους δεχτείς στους κόλπους σου. Μόνον έτσι μπορείς να τους αλλάξεις.

από billo 06/10/2002 7:37 μμ.


Δεν πιστεύω να αναφέρθηκε κανείς στον αποκλεισμό του οιουδήποτε από το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Το θέμα είναι η περιφρούρηση και προάσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου. Δεν είναι επιτρεπτό σε ακροδεξιά στοιχεία, που ανήκουν σε φοιτητικούς συλλόγους, να προβαίνουν στην διακίνηση των ιδεών τους και πολύ περισσότερο των πρακτικών τους μέσα στον χώρο των πανεπιστημίων. Για τον απλούστατο λόγο πως οι ιδεολογικές τους αναφορές αποτελούν κατάφωρη επίθεση σε στοιχειώδης δημοκρατικές και ανθρωπιστικές αρχές. Αν με τον λόγο και την δράση τους δεν θίγουν τα βασικά στοιχεία του ασύλου περί ελεύθερης διακίνησης ιδεών, τότε δεν υπάρχει ζήτημα φίμωσής τους. Κατά πόσον όμως είναι σε θέση να περιοριστούν οι ίδιοι στο παραπάνω; Είναι στη φύση του αντιθετικό μ' αυτό που εκφράζουν. Επομένως αποτελεί μονόδρομο η αποπομπή τους, ειδικά απ' τους χώρους των πανεπιστημίων, όταν αυτή συνοδεύεται και καταγράφεται με την δράση τους. Και αν θυμάμαι καλά το παραπάνω αναφέρεται και στο καταστατικό της ΕΦΕΕ (ότι και όσο λέει αυτό κάτι).

από Grnik 06/10/2002 7:55 μμ.


1.Την απαγόρευση της εισόδου, παρουσίας ή φοίτησης ατόμων που ανήκουν σε ακροδεξιές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή στη σχολή μας. Αυτό για εμένα είναι φασισμός και ρατσισμός! Δεν γίνεται να μαχόμαστερ για την ελευθερία και μετά να την εφαρμόζουμε επιλεκτικώς!Προφανώς και πρέπει να αποπέμποντε όλοι όσοι προβαίνουν σε βίαιες επαναλαμβανόμενες ενέργειες (και πίστεψέ με έχω δει ουκ ολίγες τέτοιες ενέργειες απο διαφόρους "υπερασπιστές της δημοκρατίας και της ελευθερίας"..αυτούς να τους διώξουμε ή στο όνομα "ιδανικών" η βία επιτρέπεται). Προς θεού όμως ας μην ποινικοποιούμε ιδέες και συνειδήσεις!

από billo 06/10/2002 8:43 μμ.


Αλλά δε μπορώ να συνεχίσω τον διάλογο μαζί σου. Θεωρώ λανθασμένες και εθελοτυφλικές τις απόψεις που υποστηρίζεις. Μάθε πως στο όνομα των ιδανικών η βία επιτρέπεται (δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο περιστατικό)

από BelieveIt 06/10/2002 10:01 μμ.


θα μπορούσαμε όμως να δώσουμε και μια γνώμη για τα καλά. όπως για την αντικειμενικότητα. Για παράδειγμα http://www.enet.gr/online/online_hprint.jsp?q=%EC%E1%F7%E1%E9%F1%E9%DC&a=&id=78515176

από Θέμης 06/10/2002 10:14 μμ.


Το να ζητάτε να μη φοιτούν στη σχολή "σας" άτομα που έχουν ακραίες/φασιστικές ιδέες, είναι εξίσου φασιστικό με τις δικές τους πρακτικές.. Μπορείτε να ζητήσετε από τη πρυτανεία να βγει και να καταδικάσει δημόσια τόσο την οργάνωση τους όσο και το συγκεκριμένο συμβάν, ή ακόμα να απαιτήσετε να μην μπαίνουν εξωσχολικοί οργανωμένοι μέσα στους χώρους του ΤΕΙ. Με την ίδια λογική θα μπορούσαν και οι ΧΑ να ζητάν να μην εμφανίζονται "αριστεροιειδή φασιστοειδή στο Παν/μιο" (το συγκεκριμένο το έχω δει έξω από το unipei).

από κάστορ(ας) 06/10/2002 11:39 μμ.


όταν λέμε για διαγραφή φασιστών από τους φοιτητικούς συλλόγους ΔΕΝ εννοούμε πέταγμά τους έξω από τη σχολή. Οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν είναι κρατικά όργανα, είναι συνδικαλιστικοί φορείς που καθορίζουν το περιεχόμενο της λειτουργίας τους και έχουν δικαίωμα να αποκλείουν όποιον θέλουν από τις τάξεις τους.Αυτός μπορεί να συνεχίσει τη φοίτησή του, αλλά δεν μετέχει στις ΓΣ και στις εκλογές. Παρεπιπτώντος στη σχολή μου στο οικονομικό της Νομικής Αθήνας, είχε διαγραφεί από το σύλλογο ο ακατονόμαστος Τσαμουργκέλης της ΠΑΣΠ όταν είχε υπογράψει για να αρθεί το άσυλο και να μπόυν τα ΜΑΤ στο Χημείο. Νομίζω, τουλάχιστον, ότι πέρασε η διαγραφη στη ΓΣ (θέλει αυξημένη απαρτία).

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Την πέμπτη 3/10/2002 έκανε την εμφάνιση της στο χώρο του ΤΕΙ Αθήνας ομάδα ατόμων της νεοναζιστικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να μοιράσει κείμενο κάλεσμα για την «3η γιορτή» της.Οι ακροδεξιοί έφεραν ναζιστικά σύμβολα (σβάστικες-στόχους) και πραγματοποιούσαν ναζιστικούς χαιρετισμούς. Αφού πέρασε μισή ώρα προκλητικής τους παρουσίας στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ κινήθηκαν προς το τραπεζάκι της φοιτητικής παράταξης ΜΑΤΣΕΤΑ και προσπάθησαν να σκίσουν αντιφασιστική αφίσα .Στη διαμαρτυρία μελών της ΜΑΤΣΕΤΑ για αυτή την κίνηση επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας μαχαιρια,κριπτοναιτ και σιδηρολοστούς και χτυπούσαν αδιακρίτως .Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός μέλους της ΜΑΤΣΕΤΑ με μαχαίρι και ο τραυματισμός μελών της ΜΑΤΣΕΤΑ και της ΕΑΑΚ . Στη συνέχεια αποχώρησαν από το ΤΕΙ φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα και απειλώντας για νέες επιθέσεις. «Περίεργη» ήταν η στάση των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ που αδιαφόρησαν τόσο κατά τη διάρκεια της επίθεσης όσο και μετά εμποδίζοντας τις διαδικασίες για άμεση σύγκλιση γενικής συνέλευσης .Ενώ η ΔΑΠ προκλητικά δήλωσε ότι πρόκειται για κόντρα ακροκινουμενων ομάδων ενώ αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ακροδεξιά οργάνωση. Προκλητική ήταν και η στάση της διοίκησης του ΤΕΙ με την απόφαση της για κλείσιμο του ιδρύματος την παρασκευή, προφανώς για να κουκουλώσει το γεγονός .Επιπλέον στην ανακοίνωση της έκανε λόγο αόριστα για «εξω-ακαδημαϊκά» στοιχεία και όχι για μέλη της ακροδεξιάς φασιστικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Με τις ενέργειες αυτές δίνει πάτημα για την προώθηση απόψεων περι κατάργησης του ΑΣΥΛΟΥ και την επιβολή της παρουσίας S-Security. Πιστεύουμε ότι η επίθεση των φασιστών-ρατσιστών στο ΤΕΙ Αθήνας εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα ΤΡΟΜΟ-ΥΣΤΕΡΙΑΣ και ΤΡΟΜΟ-ΛΑΓΝΕΙΑΣ της τελευταίας χρονικής περιόδου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ημέρα έγινε απόπειρα εμπρησμού των γραφείων του Νέου Αριστερού Ρεύματος καθώς και 60!!! προσαγωγές ατόμων από την περιοχή των Εξαρχείων για προληπτικούς λόγους!!! Την περίοδο αυτή γίνεται μια ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια σε κάθε φωνή διαμαρτυριας,ενάντια σε κάθε άποψη που είναι διαφορετική από την επικρατούσα (οποίος δεν είναι μαζί μας είναι με τους τρομοκράτες είχε πει ο πλανητάρχης ΜΠΟΥΣ πριν 1 χρόνο δίνοντας το στίγμα). Μέσα στο συγκεκριμένο κλίμα εντάσσεται και η διαστρέβλωση του γεγονότος της επίθεσης στο ΤΕΙ από μερίδα των Μ.Μ.Ε. όπου διαπιστευμένα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μετονομάστηκαν σε άγνωστους κουκουλοφόρους. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η μόνη νόμιμη ναζιστική οργάνωση στην Ευρώπη παρόλο που μέλος της, ο ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ καταζητείται εδώ και 3 χρόνια για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΟΥΡΗ μέλους του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ και ενώ αλλά μέλη της έχουν καταδικαστεί για επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Τέλος αναφέρουμε ότι 4 μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ακροδεξιού,βασιλικού και χουντικού αρχιφασίστα Καρατζαφέρη. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ * Κλείσιμο των γραφείων της νεοναζιστικής-ρατσιστικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. * Διατήρηση και διεύρυνση του ΑΣΥΛΟΥ ,μόνοι αρμόδιοι για την περιφρούρηση του χώρου του ΤΕΙ είναι οι σπουδαστικοί σύλλογοι. ΚΑΛΟΥΜΕ ή Σε γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις όλους τους φοιτητικούς συλλόγους. Α.ΣΥ.Σ ΣΔΟ Ο.Α.Α.Σ ΣΓΤΚΣ Παρέμβαση Αριστερών Σπουδαστών για την ΣΕΥΠ Ανεξάρτητοι σπουδαστές ΣΤΕΦ Ανεξάρτητοι σπουδαστές ΣΤΕΤΡΟΔ Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση ΤΕΙ Αθήνας

από Grnik 07/10/2002 2:21 πμ.


Ώστε εθελοτυφλικές οι απόψεις μου και δεν μπορείς να συνεχίσεις τον διάλογο μαζί μου, και απο πάνω η βία επιτρέπεται. Μάλιστα....Στην Χρυσή Αυγή είπαμε ότι ανήκεις? Κατσε και διάβασε τα λόγια σου, μετά πάρε ένα τσιτάτο των φασιστών και προσπάθισε να ξεχωρίσεις ποιός είπε τι. Μην πέφτεις στο επίπεδο αυτών που μάχεσαι!

από billo 07/10/2002 4:27 πμ.


http://www.athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=28722#28778 Οι ανησυχίες σου είναι άκαιρες, ειδικά αυτή την περίοδο με την ολομέτωπη συκοφάντηση και απόπειρα καταστολής των ριζοσπαστικών κομματιών της κοινωνίας. Απορρίπτεις την έννοια της βίας γιατί στο κεφάλι σου έχει αποτυπωθεί ο ορισμός της από το σύστημα, από την αστική δημοκρατία, απ' αυτή την απάτη της ολιγαρχίας του κεφαλαίου. Η εργαζόμενη κοινωνία και η νεολαία όμως υπομένει καθημερινά την πολύμορφη βίαιη καταπίεση που της ασκείται. Και δεν πρόκειται να απαλλαχθεί απ' αυτήν παρά μόνο χρησιμοποιώντας την δύναμη της μάζας. Μέρος αυτής της δυναμικής θα αποτυπωθεί και στους φοιτητικούς συλλόγους με τις συλλογικές αποφάσεις τους για τους τρόπους αντιμετώπισης των συγκεκριμένων περιστατικών που προέρχονται από στυγνούς δολοφόνους (αν δε θυμάσαι το χτύπημα με μαχαίρι προορίζοταν στα πλευρά). Και αυτοί οι τρόποι είναι μια μορφή βίας προς την συγκεκριμένη ομάδα, δεν αποζητώ την εκδικητική σωματική βία, αλλά το αυτονόητο την υπεράσπιση, με τα μέσα που διαθέτουμε, κάποιων κεκτημένων και δικαιωμάτων που τα συγκεκριμένα άτομα αμφισβητούν με τα πιστεύω τους και πολύ περισσότερο με τις πρακτικές τους. Και μη γελιέσαι εύκολα γι' αυτούς οι πρακτικές αποτελούν αυτοσκοπό και ύπουλα τις πραγματοποιούν. Μη γελιέσαι ακόμη με τις άλλες οδούς τις θεσμικές, τα όριά τους φτάνουν ως εκεί που δε θίγονται τα συμφέροντα των εξουσιαστών, αυτοί άλλωστε δεν τις έχουν θεσπίσει;

από Κ.Ι. 07/10/2002 12:41 μμ.


Σήμερα το πρωι το ΔΣ της ΣΔΟ, (η σχολή στην οποία έγινε η επίθεση από τους Χρυσαυγίτες) υιοθέτησε την πρόταση για αντιφαστιστική πορεία και καλεί συγκέντρωση στα προπύλαια την Πέμπτη, 12.00 η ώρα. Περιμένουμε κι άλλα ΔΣ, μετά τη Φιλοσοφική, καθώς και παρατάξεις, μετά τα ΕΑΑΚ-ΤΕΙ, να προχωρήσουν σε ανάλογες αποφάσεις. Περισσότερα μετά.

από Αντι της Σιωπης 08/10/2002 8:53 μμ.


Με προταση του σχήματος Αντι της Σιωπης, αποφασιστηκε από το ΔΣ του Συλλογου Φοιτητών/τριων Παντειου η συμμετοχή του Συλλογου στην αντιφασιστικη διαδήλωση της Πέμπτης.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License