ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

Την ώρα που ορισμένοι αλήτες επιτίθενται στο Indy, αρνούνται να δουν τις πραγματικές ειδήσεις. 340 παιδιά Παλαιστινίων έχουν σκοτωθεί, τα περισσότερα όχι σε διαδηλώσεις, ανακοίνωσαν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

αναδημοσίευση από το ΑΠΕ Δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων δήλωσαν σήμερα ότι 340 παιδιά έχουν σκοτωθεί από το Σεπτέμβριο του 2000 στα παλαιστινιακά εδάφη στη διάρκεια ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, τα περισσότερα χωρίς να συμμετέχουν σε βιαιότητες ούτε σε κάποια διαδήλωση. Σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, ο Έινταμ Ανιεχ του παλαιστινιακου τμήματος της οργάνωσης ''Διεθνής Υπεράσπιση των Παιδιών'', και η Σουλάιμα Αμπού Ελ-Χατζ, της οργάνωσης ''Κέντρο Πληροφόρησης για την Πρώιμη Παιδική Ηλικία'', δήλωσαν επίσης πως σε 350 ανέρχονται οι νεαροί Παλαιστίνιοι ηλικίας 14 ως 17 χρόνων που κρατούνται σε τρεις φυλακές στο Ισραήλ. Υπολογίζουν σε 7.000 τον αριθμό των μικρών ανηλίκων τραυματιών. ''Το 82% των παιδιών που σκοτώθηκαν δεν έπαιρναν μέρος σε καμιά αντιπαράθεση όταν έχασαν τη ζωή τους. Σκοτώθηκαν σε χώρους όπου θα έπρεπε να ήταν απολύτως ασφαλή'', δήλωσε η Σουλάιμα Ελ-Χατζ. Όσο για το υπόλοιπο 18%, ''σκοτώθηκαν σε διαδηλώσεις, ενώ πετούσαν πέτρες ή φώναζαν συνθήματα'', αλλά εν γένει δεν σημειώνονταν τις στιγμές εκείνες ανταλλαγές πυρών, δήλωσε. Η ίδια αρνήθηκε επίσης κατηγορηματικά τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι τα παιδιά είχαν τοποθετηθεί εσκεμμένα στην πρώτη γραμμή για να χρησιμεύσουν ως ανθρώπινες ασπίδες. ''Είναι μια φαντασία που δεν βασίζεται σε καμιά πραγματικότητα'', δήλωσε. Σύμφωνα με την ίδια, το 95% των ανηλίκων συνελήφθησαν επειδή πετούσαν πέτρες και συχνά καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης έξι ως 12 μηνών. Όταν δικάζονται, οι ηλικίας 16-17 χρόνων ''αντιμετωπίζονται ως ενήλικοι και φυλακίζονται με τους ενηλίκους'', πρόσθεσε. Οι ηλικίας 14-15 χρόνων συχνά φυλακίζονται με ισραηλινούς ανήλικους εγκληματίες οι οποίοι τους κακομεταχειρίζονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες της. Αυτές οι ΜΚΟ υποστήριξαν επίσης πως πολλοί απ' αυτούς τους νεαρούς κρατουμένους δεν δέχονται επισκέψεις από συγγενείς τους και η νομική βοήθεια που τους παρέχεται είναι πολύ περιορισμένη εξαιτίας της δυσκολίας των παλαιστίνιων δικηγόρων να έχουν πρόσβαση στις ισραηλινές φυλακές. Οι εν λόγω ΜΚΟ βρίσκονται στη Γενεύη με την ευκαιρία της συνόδου της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού, η οποία εξέτασε μια έκθεση που υποβλήθηκε από το Ισραήλ.

από Devil 04/10/2002 6:39 μμ.


Δυστυχώς οι Ισραηλινοί νέοι άν και είναι τα καλύτερα παιδιά εκτός συνόρων, έχουν φάει το παραμύθι του φασισμού και δεν μπορούν να συσπειρωθούν ενάντια στις ναζιστικές μεθόδους του κράτους. Μόνο και μόνο η ύπαρξη πυρηνικών -χώρια τις βαρβαρότητες του στρατού- και η αποδοχή τους αδιαμαρτύρητα είναι απόδειξη. Επειδή έπειτα από την πληροφόρηση πρέπει να περνάμε στη δράση, προτείνω επιστολές αφύπνισης σε οργανώσεις Ισραηλινών ακτιβιστών και μή. Μην ξεχνάμε ότι η βαρβαρότητα είναι ΚΡΑΤΙΚΗ και όχι ΑΤΟΜΙΚΗ πρακτική. Καταδικάζοντας συλλήβδην τον Ισραηλινό λαό, πετυχαίνουμε αντίθετα αποτελέσματα. Χωρίς να θέλω να απενοχοποιήσω την έννοια της ατομικής ευθύνης πιστεύω ότι η απ' ευθείας επαφή με Ισραηλινούς έχει αποτελέσματα. Εγώ τουλάχιστον το εφαρμόζω και λειτουργεί. Είμαστε όλοι αδέλφια στη μάχη ενάντια του καπιταλισμού άλλωστε!

από λογοκριτής υπηρεσίας 04/10/2002 6:41 μμ.


Συμφωνώ απόλυτα. Αλλωστε, τμήμα της ισραηλινής νεολαίας είναι που δίνει σημαντικές μάχες κατά της πολιτικής Σαρόν, μέσω του ειρηνιστικού κινήματος και των αρνητών στράτευσης.

από Trompeur 04/10/2002 7:30 μμ.


κλοπιμαίο από το ΑΠΕ Ογκώδεις διαδηλώσεις στη Γάζα εναντίον του αμερικανικού νόμου, όπου η Ιερουσαλήμ φέρεται ως ''ισραηλινή πρωτεύουσα''. Περισσότεροι απο πέντε χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν, σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας κατά του αμερικανικού νόμου που αοφορά τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το έτος 2003, όπου η Ιερουσαλήμ φέρεται ως ''πρωτεύουσα του Ισραήλ''. ''Πρωτεύουσα μας είναι η Ιερουσαλήμ. Εκδίκηση. Ο αγώνας μας συνεχίζεται'' φώναζαν οι διαδηλωτές, αρκετοί απο τους οποίους έρριχναν ταυτοχρόνως πυρά στον αέρα. Οι μαχητές της Ταξιαρχίας του αλ-Ακσα, που έχει δεσμούς με την οργάνωση ''Φάταχ'', φώναζαν απο την πλευρά τους οτι ''οι επιθέσεις αυτοκτονίας μέσα στο Ισραήλ θα συνεχιστούν''. Παρών επίσης στη διαδήλωση ήταν ο πνευματικός ηγέτης της οργάνωσης ''Χαμάς'', Σεϊχης Αχμεντ Γιασίν. Ο παλαιστίνιος βουλευτής, Ιμπράημ Αμπούλ Νάγια δήλωσε: ''Καταδικάζουμε αμετάκλητα την ενέργεια αυτή και ζητούμε απο τους Αραβες, τους Μουσουλμάνους και τους Χριστιανούς να παρέμβουν ώστε να σταματήσει η βοήθεια των Αμερικανών στην ισραηλινή επιθετικότητα''. ---Παράλληλη διαδήλωση έγινε στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγιε, ύστερα απο έκκληση της ''Χαμάς'' και συμμετείχαν τουλαχιστον 4.000 διαδηλωτές ανάμεσα τους μεγάλος αριθμός γυναικόπαιδων. Οι διαδηλωτές, που έκαιγαν αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες, φώναζαν ''θάνατος στο Ισραήλ''. ---Στη Βηρυτό, ο πρόεδρος Εμίλ Λαχούντ κατήγγειλε με σημερινές δηλώσεις τον ίδιο νόμο του Κογκρέσου των ΗΠΑ, τονίζοντας οτι είναι αντίθετος με πολλές αποφάσεις του ΟΗΕ και οτι είναι ''άδικος νόμος''. ''Πρόκειται για (αμερικανική) απόφαση που για μία ακόμα φορά πληγώνει τα συναισθήματα των Αράβων, αλλά και των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών, για τους οποίους η Ιερουσαλήμ είναι Ιερός Τόπος που φιλοξενεί πολλά μουσουλμανικούς και χριστιανικούς λατρευτικούς τόπους''. Καταγγέλοντας τον ''εξιουδαϊσμός'' της Ιερουσαλήμ, ο πρόεδρος Λαχούντ επισήμανε οτι ''το Ισραήλ ενθαρρύνεται να κατέχει αραβικά εδάφη και να εμμένει στην πολεμική πολιτική του που συνδυάζει με σφαγές''. ---Στο χωριό Μπάρταα στα βόρεια της Δυτικής Οχθης Παλαιστίνιος άντρας σκοτώθηκε σήμερα απο ισραηλινά πυρά, ανεβάζοντας τον αριθμό των Παλαιστινίων νεκρών απο την έναρξη της δεύτερης φάσης της Ιντιφάντα -πριν περίπου δύο έτη- στους 1.879 .-

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License