Τσετσενία: ο Μπασάγεφ δηλώνει ότι ετοιμάζει κι άλλα Μπεσλάν

...

ΑΠΕ Ρωσία-Ο Σαμίλ Μπασάγεφ δηλώνει σε βιντεοταινία ότι ετοιμάζει και άλλα Μπεσλάν. Ημερομηνία - Ώρα : 03/02/2005-1326 Προτεραιότητα : ( Eπείγον ) Βρετανία Λονδίνο ΑΠΕ-Γαλλ.Πρακτ. Ο τσετσένος πολέμαρχος Σαμίλ Μπασάγεφ, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη για την κατάληψη του σχολείου στο Μπεσλάν τον περασμένο Σεπτέμβριο, δηλώνει ότι σχεδιάζει και νέες επιχειρήσεις του είδους του Μπεσλάν, εξαιτίας της άρνησης των ρωσικών δυνάμεων να αποχωρήσουν από την Τσετσενία. Η δήλωση αυτή περιλαμβάνεται σε μήνυμα που μαγνητοσκοπήθηκε τον περασμένο μήνα, το οποίο θα μεταδοθεί απόψε από το Channel 4 και στο οποίο ο Σαμίλ Μπασάγεφ βεβαιώνει ότι "δεν είναι χαρούμενος με αυτό που συνέβη στο Μπεσλάν" και ότι "εξαπατήθηκε ωμά από τις ρωσικές αρχές". "Προετοιμάζουμε και άλλες επιχειρήσεις του τύπου της επιχείρησης του Μπεσλάν στο μέλλον, διότι είμαστε υποχρεωμένοι" να το κάνουμε, λέει ο Μπασάγεφ στο μήνυμά του, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο των Times. Τουλάχιστον 344 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολυάριθμα παιδιά, σκοτώθηκαν στο Μπεσλάν. Ο Σαμίλ Μπασάγεφ λέει ότι το αρχικό του σχέδιο ήταν η ταυτόχρονη σύλληψη ομήρων σε ένα ή δύο σχολεία της Μόσχας ή της Πετρούπολης. Η επιλογή του σχολείου της βόρειας Οσετίας έγινε λόγω έλλειψης πόρων, εξηγεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, η βιντεοταινία μαγνητοσκοπήθηκε τον περασμένο μήνα σε άγνωστη τοποθεσία και επιδόθηκε "σε δημοσιογράφο στη Μέση Ανατολή". Η μετάδοσή της συμπίπτει με την απόφαση του τσετσένου αυτονομιστή ηγέτη Ασλάν Μασχάντοφ για κατάπαυση του πυρός στην Τσετσενία και σε ολόκληρη τη Ρωσία. Η απόφαση ανακοινώθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://kavkazcenter.com από συνεργάτη του Σαμίλ Μπασάγεφ , ο οποίος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι μαχητές του θα ακολουθήσουν τη διαταγή του Ασλάν Μασχάντοφ.

post image
προστατευόμενοι του BBC - MI5 & CIA Στην φωτο ο "υπαρχηγός" Ζαρκαγιεφ υπό την προστασία των ΗΠΑ δίνει ανενόχλητος συνεντεύξεις στο BBC. Aυτή είναι η αντιδραση της Δύσης στους σφαγείς του Μπεσλάν.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License