And the winer is.........

και οπως θα έλεγε και ο Ιρακινός Δημοκράτης .. η δημοκρατια κερδισε στο ΙΡΑΚ.. (αλήθεια τι να έγινε αυτο το παιδι ?)

post image

Mr Alaui (Αλαουι) η καπως έτσι ? (εν αντιθέσει με το προμοταρισμα του Γιωργακη , οι προσπαθειες των Αμερικανών στο ΙΡΑκ έπιασαν τοπο) Χαράς ευαγγέλια απο δω και περα, με χρυσα κουταλια θα τρωνε. Απο δημοκρατια δε.. αλλο τιποτα

Εικόνες:


72% ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή οτι ήταν η συμμετοχή στην ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα αυτό είναι παρόμοιο με αυτό της χώρας μας που έχει ένα απο τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής παγκοσμίως. Η μόνη διαφορά είναι οι εκλογικοί κατάλογοι και η ενημέρωσή που στην χώρα μας δεν είναι τόσο εκσυχρονισμένη όσο στο Ιράκ. Σε ορισμένες περιοχές η συμμετοχή μάλιστα έφτασε το 95%, ποσοστό που δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία εκλογικη αναμέτριση παγκόσμια. Φαίνεται οτι μόνο οι Ιρακινοί του εξωτερικού δεν καταλαβαίνουν και σαμποτάρουν την δημοκρατία της χώρας τους, μιας και αυτοί παρουσίασαν ποσοστό συμμετοχής μόνο 24% γεγονός που κατέβασε το ποσοστό συμμετοχής απο το 100% στο 72%. Τι και αν χρειαστούν δυο τρείς εβδομάδες για να "ολοκληρωθεί" η καταμέτρηση και να μαγειρευτούν τα αποτελέσματα. Το σημαντικό για σήμερα είναι να ανακοινωθεί οτι οι Ιρακινοί αγκάλιασαν τις εκλογές και τους απελευθερωτές τους, που τις προσέφεραν.

από Ανατροπέας 31/01/2005 1:09 πμ.


Τι λέει ο καραγκιοζόεκλογόπληκτος.Δηλλαδή όλο το θέμα ηταν οι εκλογές και οχι τα πετρέλαια, ο γεοπολιτικός χώρος,η υποταγή των διάφορων Σαντάμ στις επιταγές των ιμπεριαλιστών των Η.Π.Α; Και εμείς που έχουμε εκλογές ανελοιπώς κάθε 4χρόνια το 1/4του λαού περνάει πείνα και των γονέων.Και τρομοκρατία. Καθε 4χρόνια οι καπιταλιστές και ολα τα τσιράκια τους διαλέγουν με 1000 τρόπους ποιό κόμμα θα κατακλέψει το λαό για άλλα 4χρόνια.Αν γιά άλλες χώρες μπορεί ο λαός να λαβαίνει μέρος όχι βέβαια σαν αυτοσκοπός, αλλά σαν μέσον προς τον τελικό σκοπό που είναι η Σοσιαλιστική Επανάσταση, στο σημερινό Ιράκ είναι σκέτη προδοσία. Και αυτό κάνει τοΚ.Κ.Ι.Ταξική αντίσταση,σαμποτάζ,και γρεμοτσάκισμα των ιμπεριαλιστών και τα τσιράκια τους και σύντομα μάλιστα.

από Ψ 31/01/2005 8:33 πμ.


Αν το δίλημα στο Ιράκ και παντού ήταν "εκλογές ή όχι", τότε ναι θα προτιμούσα εκλογές. Αλλά το δίλημα εκεί και παντού δεν είναι αυτό. Το δίλημα είναι "αληθινή δημοκρατία ή δημοκρατία γιαλαντζί;". Ο δυτικός κόσμος έχει δημοκρατία γιαλαντζί κι αυτή πάει να επιβάλλει εδώ κι εκεί (όπου δεν τη συμφέρει η ανοικτή δικτατορία). Δεν είναι δημοκρατία να ψηφίζεις 1 φορά στα 4 χρόνια δίνοντας μάλιστα εξουσιοδότηση "εν λευκώ" στους εκλεγμένους να κάνουν ό,τι γουστάρουν χωρίς να είναι άμεσα υπόλογοι και ανακλητοί. Δεν είναι δημοκρατία να σε καλούν να ψηφίσεις γενικά "προγράμματα" (σοσιαλδημοκρατικό ή κεντροδεξιό), που δεν έχουν καμμιά σχέση με συγκεκριμένες εφαρμογές. Δεν είναι δημοκρατία η πλήρης ανυπαρξία και καταστολή δημοκρατικών θεσμών σε όλα τα επίπεδα τής καθημερινής ζωής, που βιώνουμε εδώ στη Δύση. Ο κόσμος στο Ιράκ θέλει, όπως φαίνεται, να μπορεί να εκλέγει έπειτα από δεκαετίες σανταμικής δικτατορίας. Δε θ' αργήσει να μάθει οτι εξαπατήθηκε κι αυτός όπως κι ο κόσμος στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, και οτι μια ντόπια ολιγαρχία έχει κάτσει στις πλάτες του εξυπηρετώντας τα δικά της και ξένα συμφέροντα. Όπως παντού.

από Ζ 31/01/2005 4:59 μμ.


Η αναπαραγωγή της κυρίαρχης προπαγάνδας συνοψίζεται στο "Ο κόσμος στο Ιράκ θέλει, όπως φαίνεται, να μπορεί να εκλέγει έπειτα από δεκαετίες σανταμικής δικτατορίας." Η πρόταση αυτή περιέχει τόσες ανακρίβιες και τόσες ταυτίσεις με την προπαγάνδα των κατοχικών δυνάμεων που νομίζω οτι χρειάζεται μια απάντηση. Οι Εκλογές που πρόσφεραν οι κατοχικές δυνάμεις δεν είναι το αντίδοτο στην "Σανταμική Δικτατορία". Μπορεί οι δυνάμεις κατοχής να θέλουν να παίξουν τον ρόλο των εκπολιτιστών των απολίτιστων και των απελευθερωτών των καταπιεσμένων όμως η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίθετη. Αυτοί που φυλακίσανε ένα ολόκληρο λαό, δεν του προσφέρουν τώρα την Δημοκρατία και την ελευθερία και κανένας δεν έχει τέτοιες ψευδαισθήσεις. Ακόμα και οι Ιρακινοί που με αρκετή αφέλεια μετείχαν στις εκλογές το κάνανε γαι να ζητήσουν απο τους Αμερικάνους να φύγουν. Οταν τελειώσει η καταμέτρηση των ψήφων και δούν πόσα ψηφοδέλτια ρίξανε στην κάλπη για να συμπληρωθεί το ποσοστό που θέλανε στον εκλεκτό τους Αλάουι και αυτοί θα μιλήσουν για την νοθεία του αποτελέσματος. Προς το παρόν πάντως θα έχουμε μόνο το επικοινωνιακό σόου των προπαγανδιστικών μηχανισμών των δυνάμεων κατοχής, που σε καμία περίπτωση μην το μπερδεύεις με την αλήθεια.

από Ψ 31/01/2005 9:22 μμ.


Πώς λες Ζ οτι έχαψα το παραμύθι περί δημοκρατίας στο Ιράκ; Ίσα-ίσα, αν πρόσεξες, λέω πως δημοκρατία δεν υπάρχει ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στην Ευρώπη! Λέω οτι υπάρχει ολιγαρχία με δημοκρατικό μανδύα και οτι αυτό το ολιγαρχικό καθεστώς πάνε να επιβάλλουν και στο Ιράκ (και παντού). Διαφωνείς;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License