Άλλες δύο επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν στην Αργεντινή

Οι εργαζόμενοι στα Parmalat και Infosic ενάντια στις απολύσεις

Την Πέμπτη, 13 του Γενάρη, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Μπουένος Άιρες διαδήλωση από το Bloque Piquetero Nacional (μία από τις οργανώσεις των ανέργων εργατών) που έκανε τη διαδρομή από τον Οβελίσκο στο Υπουργείο Εργασίας, με τελική κατάληξη τη Πλατεία του Μάη. Απαιτώντας θέσεις εργασίας, γενικοποίηση των προγραμμάτων "Jefes y Jefas de Hogar", απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων της Caleta Olivia και δικαιοσύνη για την περίπτωση της Karina Sauco, που χτυπήθηκε βάναυσα από την αστυνομία και έχασε το μωρό που κυοφορούσε, τον Νοέμβρη στη διάρκεια καταστολής στην περιοχή Las Heras της Σάντα Κρους.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε για να ακουστούν τα αιτήματα των εργαζομένων που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο γαλακτομικών προϊόντων, Parmaltat, και του πρακτορείου ειδήσεων, Infosic-Infofax, αδερφοποιήθηκαν μπροστά στις κοινές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο. Διεφθαρμένοι εργοδότες που θέλουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους αφήνοντας κόσμο στο δρόμο, χρησιμοποιώντας απειλές και καταστέλοντας την συνδικαλιστική ελευθερία.

Στην περίπτωση της Parmalat, με την εμπλοκή του σωματείου των εργαζομένων (ATILRA), που είναι στην υπηρεσία των εργοδοτών και με τη βοήθεια της αστυνομίας, την προηγούμενη εβδομάδα επιτέθηκαν στους εργαζόμενους των εγκαταστάσεων Carapachay και Pilar, με πυροβολισμούς και χτυπήματα. Στην περίπτωση της Infosic, οι εργοδότες προσέλαβαν οπλισμένους φύλακες με την ολοφάνερη πρόθεση να προκαλέσουν φόβο στους εργαζόμενους. Οι εργάτες και των δύο επιχειρήσεων παραμένουν στους χώρους εργασίας τους για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα μεταφερθούν τα μηχανήματα.

Ο Tanto Taselli - ο εργοδότης της Parmalat - όπως και ο Spolski - ο εργοδότης του Infosic και του περιοδικού Veintitre's - είναι επαγγελματίες στο κλείσιμο επιχειρήσεων, με προϊστορία στο ορυχείο του Ri'o Turbio και της τράπεζας Patricios. Ο Υπουργός Εργασίας από την πλευρά του έχει προτείνει συμβιβασμούς και προς τις δύο πλευρές για να βάλει φρένο στις απολύσεις αλλά και στους αγώνες των εργαζομένων. Μέχρι στιγμής καμία από τις δύο εργοδοσίες δεν ανταποκρίθηκε στις προτάσεις του υπουργείου. Οι επιχειρηματίες συνεχίζουν να θέλουν να απολύσουν προσωπικό, να μειώσουν τα εργασιακά δικαιώματα και να αδειάσουν τους εργασιακούς χώρους μεταφέροντας τα μηχανήματα. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους σε αξιοπρεπείς συνθήκες, παρά τις απειλές και την άχρηστη παραποιημένη πληροφόρηση που μεταφέρουν τα μμε για τους αγώνες αυτούς.

Φωτογραφίες
[ 1 | 2 | 3 | 4 ]

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License