ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ακόμα παλεύουν να καταργηθεί η δουλεία. Ναι καλά διαβάσατε!

...

ΑΠΕ Βραζιλία-Το υπουργείο Εργασίας εκδίδει νέο κατάλογο με 65 εργοδότες που εφαρμόζουν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. 04/01/2005-0821 Βραζιλία Ρίο ντε Ζανέιρο ΑΠΕ-Γαλλ Πρακτ Το υπουργείο Εργασίας της Βραζιλίας κατέγραψε 65 φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πολλούς πολιτικούς, βιομηχάνους και γαιοκτήμονες, που εξακολουθούν να απασχολούν τους εργαζομένους τους σχεδόν σε συνθήκες σκλαβιάς. Ο κατάλογος με αυτά τα πρόσωπα, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, είναι ο τρίτος που κυκλοφορεί το αρμόδιο υπουργείο από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία ο Λουΐζ Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα τον Ιανουάριο του 2003. Στον προηγούμενο κατάλογο, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιούλιο, περιλαμβάνονται 49 πρόσωπα που κατηγορούνται πως χρησιμοποιούν την καταναγκαστική εργασία. Στον νέο κατάλογο, ένα από τα τρανταχτά ονόματα είναι μία επιχείρηση, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου στο Ρίο ντε Ζανέιρο Ζόρζε Πισιάνι, στέλεχος του κεντροδεξιού Κόμματος του Βραζιλιάνικου Δημοκρατικού Κινήματος (PMDB). Απασχολεί 39 εργάτες σε τελείως ανθυγιεινές συνθήκες υπό την επιτήρηση ενόπλων φυλάκων. Επίσης στον κατάλογο περιλαμβάνεται και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αστικών μεταφορών της Βραζιλίας. Το 2003 και το 2004, 4.059 εργάτες «απελευθερώθηκαν» έπειτα από 65 ελέγχους που πραγματοποίησε σε εργασιακούς χώρους το υπουργείο. Ο αριθμός των εργατών που εργάζονται υπό απάνθρωπες συνθήκες κυμαίνεται από 25.000 έως 40.000, ανάλογα με τις εκτιμήσεις διαφόρων οργανώσεων. Από τα πρόσωπα, που κατηγορούνται για καταναγκαστική εργασία, αφαιρείται πλέον το δικαίωμα για επιχορηγήσεις κι η πιστοληπτική τους δυνατότητα από κρατικούς οργανισμούς. Τον Αύγουστο του 2004, οι κυριότερες επιχειρήσεις σιδηρουργίας στη βόρειο Βραζιλία υπέγραψαν συμφωνίας με την κυβέρνηση της Μπραζίλια, με την οποία δεσμεύονται να καταπολεμήσουν την καταναγκαστική εργασία και να μην αγοράζουν άνθρακα από προμηθευτές που χρησιμοποιούν αυτήν την πρακτική. Μόνο σε αυτήν την περιοχή η αγορά έχει έναν κύκλο εργασιών άνω των 400 εκατ. δολαρίων ετησίως.

από enas 05/01/2005 5:33 μμ.


Sthn ellada paleyei kaneis gia na katargithei h douleia (= thiteia)? Siga h patrida koimatai

??

από ??? 06/01/2005 8:52 πμ.


Καλα, πότε θα καταργηθεί η δουλειά? Ρε γαμώτο, πάλι έκανα λάθος στον τόνο...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License