Αντιφασιστική πορεία στη Βαρκελώνη

5.000 άτομα συμμετείχαν στην αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Βαρκελώνης

5.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Βαρκελώνης σε αντιφασιστική διαδήλωση για τη δολοφονία του Roger Albert Giner.

Η διαδήλωση που έγινε στις 23 Δεκέμβρη, ξεκίνησε από την πλατεία Urquinaona. Γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους και στις εισόδους κτιρίων αλλά και σε μια κλούβα της αστυνομίας και σε αστικά λεωφορεία. Σαν μια συμβολική πράξη, έβαψαν με κόκκινη μπογιά διάφορες κούκλες και τις πέταξαν στο δρόμο.

Οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι το δημαρχείο όπου φυλάγονταν από αστυνομικούς, ενώ έκαψαν μια τράπεζα και κατέστρεψαν τη φάτνη που βρίσκονταν μπροστά στο δημαρχείο.

Γύρω στις 6:00 οι διαδηλωτές έφτασαν στην πλατεία Rius i Taulet φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη φασιστική επίθεση.

Αργότερα, στις 10:30 το βράδυ ανακοινώθηκε ότι έγιναν 6 συλλήψεις , με την κατηγορία φθορών και αντίσταση κατά της αρχής, αλλά ο αριθμός των συλληφθέντων δεν είναι επιβεβαιωμένος.

Στον τύπο πάντως γράφτηκε ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι 4 που συνελλήφθησαν μετά την αντιφασιστική πορεία στην Βαρκελώνη, όταν περίπου 2000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Sant Jaume αφού έκαψαν μια τράπεζα πέταγαν καρέκλες και τραπέζια ενάντια στους αστυνομικούς μπροστά από το δημαρχείο. Πρόκειται για δύο Ισπανούς και δύο Γάλλους που τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς εγγύηση ή περιοριστικούς όρους.

Διαδηλώσεις έγιναν ακόμα στις πόλεις: Vilanova, Toledo, Valencia, Madrid, Palma de Mallorca, και Compostela

Περισσότερες φωτο εδώ >>>

 

από B.L.R. 28/12/2004 5:46 μμ.


Η πορεία έγινε με την αφορμή του θανάτου του νεαρού Roger που μαχαιρώθηκε από φασίστα http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=304305 και http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=301654

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License