τέρμα ο πόλεμος στην Ιρλανδία

Διχάζει η πρόταση που δημοσίευσε πρόσφατα ο (καθολικός) IRA για το οπλοστάσιό του

ΑΠΕ Βρετανία. . Ο ηγέτης του Σιν Φέιν Τζέρι Ανταμς χαρακτήρισε με σημερινές δηλώσεις του "ειρηνευτική πρόταση" την προσφορά του IRA, ο οποίος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αποδεχθεί την αδρανοποίηση και στη συνέχεια την πλήρη εξουδετέρωση του οπλοστασίου του. "Πρόκειται για ειρηνευτική πρόταση" δήλωσε ο κ. Ανταμς "κάτι το αδιανόητο εδώ και 5, 10, 15, 20 έτη, αλλά να που το πετύχαμε πλέον σήμερα". Η εν λόγω πρόταση του IRA δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "An Proplacht" και σε αυτήν ο IRA τονίζει ότι είναι έτοιμος να υλοποιήσει την πρόταση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους". "Δεν βλέπω πώς θα αρνηθεί κάποιος μια τέτοια πρόταση", πρόσθεσε ο Ανταμς. Όμως ο ηγέτης των ακραίων Δημοκρατικών Ενωτικών Αϊαν Πέισλι ήταν πολύ περισσότερο επιφυλακτικός στις δικές του δηλώσεις, τονίζοντας ότι "η καθολική οργάνωση πρέπει να ταπεινωθεί". Ο Ανταμς αντιθέτως τόνισε ότι "δεν θέλει να χαθεί αυτή η ευκαιρία που παρουσιάζεται και εκδηλώνεται γιατί δεν θέλει ακριβώς να χαθεί η ευκαιρία". Ο IRA προθυμοποιήθηκε δύο αξιωματούχοι της εκκλησίας και ένας καναδός στρατηγός να εποπτεύσουν την επαλήθευση της εξουδετέρωσης του οπλοστασίου του.

Διάβασα ότι τα μέλη του IRA αρνούνται να βιντεοσκοπηθούν/φωτογραφηθούν τη στιγμή της παράδοσης των όπλων τους, διότι είναι πολύ ατιμωτικό.

από groovy 10/12/2004 4:25 πμ.


αλλά απενεργοποίηση των όπλων.

από g7 10/12/2004 8:57 πμ.


Έτσι απλά παραδίδουν τα όπλα?? Έχει κάποια ιστορία ο ΙRA δεν μπορούν να τα ισοπεδώνουν όλα... τσ τσ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License