post image

Eχουμε ξαναγράψει για τις συμμορίες θανάτου που είναι ο μόνος νόμος στην κατεχόμενη Τσετσενία

Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την Τσετσενία (Chechen Human Rights Centre ) απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τα Ηνωμένα Εθνη, το Συμβούλιο Ασφάλειας και Συνεργασιας για την Ευρώπη και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Προσφυγες.

 

To παρακάτω γεγονός δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση ούτε οφείλεται σε «υπερβάλλοντα ζήλο» κάποιων λεγεωνάριων. Είναι η μόνιμη τακτική του ρωσικού κατοχικού στρατού, η οποία νομιμοποιήθηκε και τυπικά με την πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας!!

 

 

«Στις 18 Νοέμβρη 2004, στο χωριό Stariye Ataghi, οπλισμένοι άντρες των ρώσικων ειδικών δυνάμεων απήγαγαν την 50χρονη Fatima Vakhaevna Pashaeyeva, μητέρα τριών παιδιών, από το σπίτι της.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τις 9 το βράδυ. Οι εγκληματίες, 20 τον αριθμό, έφτασαν με τέσσερα στρατιωτικά αυτοκίνητα τύπου «ΕΑΖ» δεν μπήκαν καν στον κόπο να βάλουν κουκούλες. Σύμφωνα με μάρτυρες συμμετείχαν και τσετσένοι προδότες.

Δεν είναι απολύτως σαφές αλλά από την «ανάκριση» που υπέβαλαν οι εγκληματίες την Fatima, προκύπτει ότι την αιχμαλώτησαν εξαιτίας του γιού της -Rivzan Pashayev- . Πάντως ο καθένας ήξερε ότι ο 26χρονος γιος της που είναι ανάπηρος –δεν έχει χέρια και πόδια- δεν μένει στην Τσετσενία.

Ένας από τους εγκληματίες ρώτησε την Fatima:

-Θέλεις να δεις τον γιό σου?

Η Fatima απάντησε:

- Δεν τον έχω δει για πάνω από δύο χρόνια

Ο αρχηγός της συμμορίας την διέταξε να ντυθεί και να τους ακολουθήσει

Ο άντρας της Fatima ακούγοντας αυτό, παρακάλεσε τους διώκτες να πάρουν αυτός αντί για την γυναίκα του, αλλά αυτοί ούτε του απάντησαν

Πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι της όπου δεν βρέθηκε τίποτα. Αργότερα εγινε αντιληπτό ότι οι «επισκέπτες» είχαν αφαιρέσει 50000 ρούβλια που προέρχονταν από εμπορία λαχανικών στις εξής πόλεις του Καυκάσου: Pyatigorsk, Maku, Nazran, Nalchik. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι τσετσένοι προδότες την θεώρησαν ύποπτη για παροχή βοήθειας στους Αντάρτες

Δεκατρείς μέρες μετά την απαγωγή και οι συγγενείςτης Fatima περιμένουν να μάθουν νέα της αλλά μάταια. Δεν έχουν χάσει κάθε ελπίδα αλλά ανησυχούν αφού είναι συνηθισμένη πρακτική από το ρώσικο κράτος η απαγωγές οι βασανισμοί και οι εξαφανίσεις συγγενών των Τσετσένων Ανταρτών. Αυτή την μέθοδο παρήγγειλε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, παρότι αντιβαίνει σε κάθε διεθνή συνθήκη γα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Απευθύνουμε έκκληση προς όσους μπορούν να κάνουν κάτι για την Fatima Pashayeva. Βοηθήστε μας να την απελευθερώσουμε!»

 

 

The Chechen Human Rights Centre

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License