o PAOUEL το μεγάλο αφεντικό της ΕΕ ή μνημόσυνο με ξενα κόλυβα ?

<Σύλληψη Κάρατζις ή παραμονή εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ, το μήνυμα Πάουελ προς το Σαράγεβο> ο παουελ μιλάει εκ μερους της ΕΕ ? ελέγχει την ΕΕ? Πότε σύσωμη η αριστερά θα ξεσηκωθεί ενάντια στην καραγκιοζίνα Ντελπόντε και την απαράδεκτη δίωξη Μιλόσεβιτσ και Καρατζιτζ?

και ας μη βιαστούν να πουν για τα "εγκλήματα Μιλοσεβιτς" γιατί τότε θα έπρεπε να να προηγηθούν οι κραυγές τους για τα εγκλήματα ΟΛΩΝ των επικεφαλής της ΕΕ , συμπεριλαμβανομενων των Σιμητη - Γιωργάκη. ------------ ποκλειστικά και μόνο υπό την προϋπόθεση σύλληψης του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου Ράντοβαν Κάρατζιτς θα ικανοποιηθεί η φιλοδοξία της Βοσνίας για ενσωμάτωση στις ευρωατλαντικές δομές, προειδοποίησε το Σάββατο ο Κόλιν Πάουελ κατά την τετράωρη επίσκεψη-αστραπή που πραγματοποίησε στο Σαράγεβο. «Οι ΗΠΑ κρίνουν ότι το μέλλον της Βοσνίας είναι να είναι πλήρως ενσωματωμένη στους ευρω-ατλαντικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς, όμως προηγουμένως έχει ζωτική σημασία η Βοσνία να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις της στον τομέα της συνεργασίας με το δικαστήριο της Χάγης» δήλωσε. «Δεν πρόκειται να ικανοποιηθώ έως ότου τον δω [τον Ράντοβαν Κάρατζιτς] να στέκεται στο εδώλιο της Χάγης» υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Σαράγεβο, όπου μετέβη προερχόμενος από το Κουβέιτ. «Για να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις της, η Βοσνία δεν θα πρέπει να λέει μόνον τα κατάλληλα λόγια, αλλά να έχει τα κατάλληλα αποτελέσματα και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη αυτούς που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου, και ιδιαίτερα τον Ράντοβαν Κάρατζιτς. in.gr

Δες εδώ: ΑΠΕ Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Η δύναμη της ΕΕ διαδέχτηκε την πολυεθνή δύναμη του ΝΑΤΟ στη χώρα. 02/12/2004-1410 Βοσνία-Ερζεγοβίνη Σαράγεβο ΑΠΕ - Γαλλ.πρακτ. Η δύναμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Eufor) διαδέχθηκε επισήμως σήμερα την πολυεθνή δύναμη του ΝΑΤΟ στη Βοσνία (Sfor) κατά τη διάρκεια τελετής, παρουσία του ύπατου εκπρόσωπου της ΕΕ Χαβιέρ Σολάνα και του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ. Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Μπουτμίρ στο Σαράγεβο, η μεταβίβαση της εξουσίας σηματοδοτήθηκε από την άφιξη της σημαίας της ΕΕ--μπλε με 12 χρυσά αστέρια--που έφεραν στρατιωτικοί της Eufor. "Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη κάνει σήμερα ένα σημαντικό βήμα προς μια μόνιμη ειρήνη και προς το δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης", τόνισε ο Μπόρισλαβ Πάραβατς, σέρβος εκπρόσωπος της τριμερούς βοσνιακής προεδρίας. Η Eufor αποτελείται από 7.000 άντρες και διοικείται από το βρετανό στρατηγό Ντέιβιντ Λίκεϊ. Αποστολή της είναι η ασφάλεια της περιοχής και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καταζητούμενων για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License