Ανακοίνωση - Καταγελία για την φασιστική πρόκληση στην Ηλιούπολη

το παρακάτω κείμενο μοιράζετε στην Ηλιούπολη για να πληροφορήσει αλλά και να συσπειρώσει τους κατοίκους στις συνεχιζόμενες προκλήσεις των φασιστοειδών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ηλιούπολη 29.11.2004

 

Το τελευταίο δεκαήμερο η πόλη μας έγινε στόχος ακροδεξιών φασιστικών ομάδων που με προκλητικές εμφανίσεις προσπαθούν να επιβάλλουν ένα κλίμα τρομοκρατίας στους συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα στις 1.00 το βράδυ του Σαββάτου της 20 Νοέμβρη εμφανίστηκε στη κεντρική πλατεία της πόλης μας μια ομάδα έξη κουκουλοφόρων οπλισμένη με ρόπαλα και μαχαίρια και ξυλοκόπησε νεαρούς ηλιουπολίτες απαιτώντας την εκκένωση της πλατείας. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα το οποίο όμως δυστηχώς δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία.

Το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοέμβρη στις 11.15 το βράδυ και ενώ στη πλατεία βρίσκονταν διάφορες παρέες από παιδιά νεαρής ηλικίας, εισέβαλαν κυριολεκτικά από τις δύο πλευρές της σε στρατιωτικό σχηματισμό περίπου σαράντα νεοφασίστες κουκουλοφόροι ή κρανοφόροι κρατώντας ρόπαλα και με προφανή στόχο να ξυλοκοπήσουν όποιον θεωρούσαν ότι παραβαίνει τις εντολές τους. Ειδοποιήθηκε αμέσως η Αστυνομία η οποία κατά δήλωση της έκανε κάποιες προσαγωγές αλλά ο κύριος όγκος των φασιστοειδών απεχώρησε ανενόχλητα για άλλη συνοικία όπως ακούστηκε από περαστικούς.

Τη Δευτέρα επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα αντιπροσωπεία του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης στην οποία αρνήθηκαν την οποιαδήποτε ενημέρωση αντιμετωπίζοντας το γεγονός σαν ένα απλό περιστατικό.

Τα επεισόδια αυτού του είδους μπορεί να είναι νέα για τη πόλη μας, δεν είναι όμως καθόλου νέα για την ευρύτερη περιοχή. Καθημερινά σχεδόν το τελευταίο διάστημα η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τέτοιου είδους φασιστικές προκλήσεις που δείχνουν στη κατεύθυνση αναβίωσης της ακροδεξιάς μέσα από το φαινόμενο του εθνικισμού. Μόλις πριν δέκα ημέρες είχαμε αντίστοιχο φαινόμενο στον Άγιο Δημήτριο ενώ στο Νέο Κόσμο έχουν γίνει τρία κρούσματα το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Απέναντι σ' αυτές τις προκλήσεις ο μόνος δρόμος είναι η συσπείρωση και κινητοποίηση του συνόλου της κοινωνίας ακριβώς τη στιγμή που το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται. Πριν θρηνήσουμε θύματα.

Γι αυτό καλούμε κάθε πολίτη, φορέα ή συσπείρωση να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός
αντιφασιστικού - αντιρατσιστικού μετώπου στη πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Ενός μετώπου κοινωνικής αλληλεγγύης που θα αποτρέψει στο εξής οποιαδήποτε φασιστική δράση και θα πάρει πρωτοβουλίες απέναντι στις αιτίες που γεννούν τέτοια φαινόμενα.

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,ΛΑΟΣ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΠΛΕΥΡΗΣ, ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ,ΒΟΡΙΔΗΣ,ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΣΚΙΝΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ-ΜΠΑΤΣΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ-ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ,ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ, ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ, ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΟΜΟΝΟΙΑ, ΚΟΝΤΟΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ,ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΘΝΟΣΗΜΑ, ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΥΠΟΥΛΟΙ, ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ.

από periergos katoikos 01/12/2004 3:41 μμ.


to ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ apo pou ksepidise? Einai kati kainoyrgio ? Pioi to stirizoun?????

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License