Αντιφασιστική Συγκέντρωση στα δικαστήρια.

Υπενθύμηση για την συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ!

Στις 1 Δεκέμβρη στα δικαστήρια Ευελπίδων πραγματοποιείται η δίκη τραμπούκων της συμμορίας Χρυσή Αυγή. Στις 16 Νοέμβρη 2002, κατά την διάρκεια του εορτασμού του Πολυτεχνείου, οι νεοναζί είχαν επιτεθεί σε παρέα Ελλήνων και Μπαγκλαντέζων. Οι φασίστες την είχαν στήσει έξω από τα γραφεία τους και επιτίθονταν σε όποιον θεωρούσαν μετανάστη ή αριστερό… Από την επίθεση μαχαιρώθηκε ο φοιτητής Πάρης Χρυσός και ξυλοκοπήθηκε η εκπαιδευτικός Χρυσάνθη Τσιμπίδου. 5.000 αστυνομικοί βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στα διπλανά τετράγωνα από όπου έγινε η επίθεση, ωστόσο καμία σύλληψη δεν πραγματοποιήθηκε.

Από τότε μέχρι σήμερα δεκάδες άλλες επιθέσεις σε μετανάστες/στριες και αγωνιστές/τριες έχουν πραγματοποιηθεί. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων οι τραμπούκοι φεύγουν ανενόχλητοι.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική νεοναζιστική συμμορία η οποία εδώ και χρόνια πραγματοποιεί δολοφονικές επιθέσεις εναντίων μεταναστών/τριων αλλά και αριστερών αγωνιστών/τριων. Το 1998 από τύχη γλίτωσε τον θάνατο ο συνδικαλιστής της ΕΦΕΕ Δημήτρης Κουσουρής που ξυλοκοπήθηκε άγρια από μέλη αυτής της συμμορίας. Ακόμα διαφεύγει της σύλληψης ο δράστης «Περίανδρος» Ανδρουτσόπουλος!

Οι ρατσιστές - νεοναζιστές εκμεταλεύονται την ρατσιστική και εθνικιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ, της εκκλησίας, του κράτους και των τελευταίων κυβερνήσεων, που σαν σκοπό έχει να αποκόψει τους μετανάστες από την υπόλοιπη κοινωνία. Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» χρησιμοποιείται για να κτυπήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων - ντόπιων και μεταναστών. Εργαλείο στα χέρια του κράτους αποτελεί το καθεστώς ομηρίας των μεταναστών. Κάθε χρόνο περνάνε από γραφειοκρατικό μαραθώνιο και πληρώνουν από την τσέπη τους τα ένσημα που τους κλέβουν οι εργοδότες απλά και μόνο για να υπάρχουν, προσωρινά πάντα, νόμιμα στην Ελλάδα. Μέσα από τη σύγχρονη δουλεία οι επιχειρήσεις θησαυρίζουν σε βάρος των εργαζομένων. Οι μετανάστες μετά από όλα αυτά καθίστανται και αποδιοπομπαίος τράγος για την ανεργία που δημιουργούν οι επιχειρήσεις που κλείνουν ή μεταφέρονται στα Βαλκάνια.

Από την άλλη η εθνικιστική προπαγάνδα μεθοδευμένα συνόδεψε τις νίκες της ελληνικής ομάδας στο Euro και τις αντίστοιχες στην Ολυμπιάδα. Η ιδέα της «ισχυρής Ελλάδας», άξιας θαυμασμού, που κατατροπώνει τους εχθρούς της προβλήθηκε για να αιτιολογήσει τις θυσίες εργαζομένων, νεολαίας, συνταξιούχων για τα κέρδη των επιχειρήσεων. Η ίδια προπαγάνδα οδήγησε και στις μαζικές επιθέσεις εναντίων Αλβανών μεταναστών μετά την ήττα της εθνικής Ελλάδας από την αντίστοιχη της Αλβανίας. Τότε η κυβέρνηση καταδίκαζε γενικώς τα επεισόδια, ενώ ο Ψωμιάδης δικαιολογούσε τους «αγανακτισμένους φιλάθλους». Σε αυτό το κλίμα, μετανάστες/τριες σημαιοφόροι σε σχολεία, έγιναν θύματα προπηλακισμών από τους φασίστες στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τέσσερις επιθέσεις καταγράφηκαν από τους φασίστες τραμπούκους μόνο μεταξύ 13ης και 17ης του περασμένου Νοέμβρη. Στις 13 στα Γιάννενα φασίστες επιτέθηκαν σε μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού που είχαν βγει για αφισοκόλληση, καταστρέφοντας τα υλικά τους και στέλνοντας τον τοπικό γραμματέα στο νοσοκομείο. Στις 16 Νοέμβρη, παλουκοφόροι φασίστες επιτέθηκαν σε Σύριο μετανάστη και σε καταστηματάρχη που πήγε να τον υπερασπιστεί. Την ίδια μέρα στα Χανιά φασίστες επιτέθηκαν σε δύο φοιτητές. Στις 17 Νοέμβρη το βράδυ οι τραμπούκοι ξανακτυπούν, αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας, στα Προπύλαια, ενάντια στους Τούρκους και Κούρδους υποστηρικτές του αγωνιστή Σινάν Μποζκούρτ (Ταϊλάν), στέλνοντας δύο από αυτούς στο νοσοκομείο. Για άλλη μια φορά και ενώ 7.000 αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός για «την αποφυγή επεισοδίων» κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου κανένας από όλους αυτούς δε συνελήφθη.

Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής εξακολουθούν να λειτουργούν και να αποτελούν ορμητήριο για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις. Κάτω από τη φτερούγα κυβερνήσεων και αστυνομίας οι φασίστες δρουν ανενόχλητοι

Η απάντησή μας πρέπει να είναι σαφής και δυναμική.

  • ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την Τετάρτη, 1 Δεκέμβρη 8:30 το πρωί, να είμαστε στην αντιφασιστική συγκέντρωση μπροστά από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών.
  • Ποτέ ξανά φασισμός.
  • Να καταδικαστούν οι νεοναζί τραμπούκοι.
  • Να κλείσουν τα γραφεία της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή.
Καλούν: ΑΚΟΑ, ΑΡΑΣ, ΔΕΑ, Διεθνιστική Σοσιαλιστική Παρέμβαση, Δικτυο για τα Πολιτικα και Κοινωνικα Δικαιωματα, Δρομοι, ΕΕΚ, Εργατικη Εξουσια, ΚΟΕ, Κοκκινο, Νεολαια ΣΥΝ, Ξεκινημα, ΟΚΔΕ Εργατικη Παλη, ΟΚΔΕ Σπαρτακος, ΣΕΚ, Συνασπισμος

από Ε.Α 29/11/2004 4:36 μμ.


Εντάξει παιδιά, οι φασίστες αποτελούν κίνδυνο και ντροπή για όλους μας αλλά ρώταω το εξής. Και καλά,ας πουμε οτι κλείνουν τα γραφεία της Χ.Α, και ας πούμε οτι συνασπιζόμαστε σούπερ και τσκίζουμε συνεχώς όποιον φασίστα πειράξει εμάς ή άλλους "συντρόφους"...Μετά τί θα ακολουθήσει? Να κλείσουν τα γραφεία της γαλάζιας στρατιάς πχ? Να κυνηγήσουμε όλους τους εθνικιστές? Να τους σκοτώσουμε ίσως? Ίσως να ήταν μια λύση αυτό,αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα αφενος και αφετέρου σιγά μην πάμε φυλακή για κάποιους κομπλεξικούς, ανασφαλείς, ανίδεους τύπους. Διότι μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία οτι για τέτοια άτομα μιλάμε. Όσο χαμηλότερος ο δείκτης νοημοσύνης, όσο λιγότερη συναισθηματική σταθερότητα και πληρότητα τόσο πιο εύκολος ο δρόμος της Αριας φυλής.Έχουμε να κάνουμε με άτομα παραπλανημένα(όχι όλοι βέβαια, οι αρχηγοί ξέρουν καλά τι κάνουν και τους αξίζει σίγουρα κρέμασμα)που χρειάζονται βοήθεια και στήριξη...κάτι σαν πρεζάκια. Οι σύντροφοι αναρχικοί που έχουν μελετήσει σε βάθος τα κείμενα των πατέρων του κινήματος και που οραματίζονται, όχι την Επανάσταση, αλλά το άνοιγμα του δρόμου προς αυτήν δεν πρέπει να ξεχάσουν ποτέ πως για να υπάρξουν ουσιαστικές μεταβολές πρέπει να υπάρχει μαζικότητα.Τη μαζικότητα λοιπόν πρέπει να την αναζητήσουμε σε όλες τις τάξεις, σε όλα τα ρεύματα παντού, για όλους και μαζί με όλους .Ξέρω πρώην φασίστες που είναι πλέον πολύ πιο αναρχικοί από κάτι μπαχαλάκηδες που μόνο για ξεκαύλωμα συντροφεύουν τον αγώνα μας.Είναι εύκολο να καταδικάζουμε αλλά δύσκολο να συγχωρούμε.Και είναι εύκολο να γκρεμίσουμε αλλά δύσκολο να ξαναχτίσουμε...Αυτό το ξέρουμε όλοι μας καλα.Υπόπτεύομαι το κράξιμο που θα φάω απο κάποιους, δεν έχει σημασία. Κατα βάση όλα όσα ειπα δεν έρχονται σε ρήξη με τίποτα απο όσα πρεσβεύουμε...Όποιος θέλει ας καταλάβει.

από Κοκκινο 29/11/2004 7:19 μμ.


Στην αντιφασιστική συγκέντρωση καλεί επίσης και η YRE (Youth against Racism in Europe).

από Γιάννης Κ. 29/11/2004 9:42 μμ.


"Οι ρατσιστές - νεοναζιστές εκμεταλεύονται την ρατσιστική και εθνικιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ, της εκκλησίας, του κράτους και των τελευταίων κυβερνήσεων*, που σαν σκοπό έχει να αποκόψει τους μετανάστες από την υπόλοιπη κοινωνία". με την προσθήκη *"και την ανοχή ή τη σιωπηρή αποδοχή της δράσης τους από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και της αριστεράς"; Αλλά ας μην ανοίγουμε περιττές δουλειές σε ένα ενωτικό κάλεσμα ή μήπως επιβάλλεται να διατυπώνονται τέτοιες αλήθειες σε ένα ενωτικό κάλεσμα;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License