Φιλοκουρδικά κόμματα και ακτιβιστές συμπαρατάσονται με τη Λειλά Ζάνα

Το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα της Λειλά Ζάνα αγωνίζεται για το Κουρδικό ζήτημα, τα δικαιώματα, και την υποστήριξη της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

KOYPΔOI ΠOΛITIKOI Συμπαρατάσσονται με τη Zάνα AΓKYPA. Tην υποστήριξή της στην προσπάθεια της ακτιβίστριας Λεϊλά Ζάνα να ιδρύσει νέα πολιτική παράταξη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της μειονότητας των Kούρδων στην Tουρκία, εξέφρασε χθες ομάδα διακεκριμένων Kούρδων πολιτικών. H κ. Ζάνα και τρεις Kούρδοι, πρώην βουλευτές, ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή τους να ιδρύσουν πολιτικό κόμμα, με την ονομασία Δημοκρατικό Kοινωνικό Kίνημα, με στόχο την υποστήριξη της τουρκικής προσπάθειας ένταξης στην E.E. και την εξεύρεση μόνιμης λύσης στο κουρδικό πρόβλημα. «Yποστηρίζουμε με όλη μας την καρδιά την προσπάθεια. Tα δύο μεγαλύτερα φιλοκουρδικά κόμματα, το Δημοκρατικό Λαϊκό Kόμμα και αυτό της Eλεύθερης Kοινωνίας, είναι έτοιμα να ενταχθούν στον νέο σχηματισμό», δήλωσε ο Aχμέτ Tουρκ, πρώην ηγέτης του απαγορευμένου πλέον φιλοκουρδικού κόμματος, εκφράζοντας πέντε ακόμη διακεκριμένους Kούρδους ακτιβιστές. Απο: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_57441_04/11/2004_122163 http://www.greens-efa.org http://www.ecogreens.gr http://www.OMHROI.gr

από αριστερά παμε 21/11/2004 9:50 μμ.


Με ποιους Κούρδους είμαστε; με αυτούς που έγιναν πέμπτη φάλαγγα των Αμερικανών και σφάζουν Ιρακινούς στη Μοσούλη και Φαλούτζακαι Σαμάρα και άλλες πόλεις στο Ιράκ, ή με τους άλλους Κούρδους που πούλησαν τα τομάρια τους στην καπιταλιστική ελίτ ΕΕ. Έγιναν δηλαδή, το μέσον για να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία για περισσότερα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι αγωνιστές, για έναν ελεύθερο κουρδιστάν. Φοβάμαι πως οι Κούρδοι θα παίξουν τον ρόλο που ακόμα παίζουν οι Ισραηλινοί. Μακάρι να μη είναι έτσι.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License