Το αναρχικό μπλοκ στην Πάτρα

Περίπου 150-200 συμμετείχαν στο αναρχικό μπλοκ στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Πάτρα

post image

Περίπου 150-200 άτομα συμμετείχαν στο αναρχικό μπλοκ στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Πάτρα, που σχηματίστηκε μετά από κάλεσμα της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Πάτρας. Το πανό έγραφε "Να γκρεμίσουμε τα λευκά κελιά της δημοκρατίας - Ενάντια στα Γκουαντανάμο της Κυριαρχίας".

Η προβοκατόρικη προσπάθεια των παραγοντίσκων των ΝΑΡ-ΕΑΑΚ να εμποδίσουν τη συγκρότηση του αναρχικού μπλοκ, έπεσε στο κενό. Τοποθετώντας το πανό τους μισό μέτρο πίσω από το πανό της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Πάτρας και σχηματίζοντας αλυσίδες, άφησαν δύο μέτρα κενό ανάμεσα στα μπλοκ του ΚΚΕ και τα δικά τους, στα οποία έπρεπε να στριμωχτούν 5 μπλοκ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης στον Κώστα Αβραμίδη και στους πολιτικούς κρατούμενους, ενάντια σε τρομονόμους, κάμερες και λευκά κελιά, όπως επίσης και συνθήματα ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά και τα εργατικά «ατυχήματα».

Το μπλοκ ήταν εξαρχής αυτοπεριφρουρούμενο, με αλυσίδες περιμετρικά και είχε αποτρέψει την είσοδο γνωστού ασφαλίτη σε αυτό. Σε μικρή απόσταση ακολουθούσε ο περιφερόμενος θίασος 100 ασφαλιτών και δύο διμοιρίες ΜΑΤ, ενώ μπροστά στο βρετανικό υποπροξενείο υπήρχε ακόμα μία διμοιρία ΜΑΤ και αρκετοί ένστολοι μπάτσοι.

Λίγο πριν τη λήξη της πορείας υπήρξε διαπληκτισμός με το ολιγάριθμο μπλοκ του ΣΕΚ που ήταν πίσω από το αναρχικό μπλοκ. Αφορμή μια αναφορά από τη ντουντούκα του ΣΕΚ (που δεν πρόλαβε ποτέ να ολοκληρωθεί) για το 3ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στο Λονδίνο. Οι αναρχικοί που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του μπλοκ κατέστησαν σαφές στους ΣΕΚίτες ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία αναφορά στο Λονδίνο, ενώ φωνάχτηκε και το αυθόρμητο σύνθημα "Ο ρεφορμισμός είναι ο εχθρός μας, στο Λονδίνο δώσατε ένα σύντροφό μας".

Το τριήμερο 15-17 Νοέμβρη, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Πάτρας συμμετείχε με τραπεζάκι έξω από το κατηλειμμένο Παράρτημα του Πανεπιστημίου, όπου είχε στηθεί βιβλιοπωλείο και μοιράζονταν προκηρύξεις.

 

(Οι φωτογραφίες είναι από την αρχή της πορείας, όταν συγκροτείται το μπλοκ)

Εικόνες:

από Αντώνης από Κέρκυρα 18/11/2004 8:41 μμ.


Αν και προσωπικά συμμετέχω στο Black Block, όποτε έχω την ευκαιρία, και διαχωρίζομαι από όσους διασπούν την ενότητα του α/α χώρου πιστεύω ότι αυτά που ενώνουν τους α/α υπερτερούν των όσων τους χωρίζουν. Καλή δύναμη και συνέχεια. Ελπίζω κάποια στιγμή να τα πούμε κι από κοντά.

Ε;

από πορειάκιας 18/11/2004 9 μμ.


"Η προβοκατόρικη προσπάθεια των παραγοντίσκων των ΝΑΡ-ΕΑΑΚ να εμποδίσουν τη συγκρότηση του αναρχικού μπλοκ, έπεσε στο κενό. Τοποθετώντας το πανό τους μισό μέτρο πίσω από το πανό της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Πάτρας και σχηματίζοντας αλυσίδες, άφησαν δύο μέτρα κενό ανάμεσα στα μπλοκ του ΚΚΕ και τα δικά τους, στα οποία έπρεπε να στριμωχτούν 5 μπλοκ." Γιατί δεν πηγαίνατε απλά από πίσω;

...

από ... 18/11/2004 11:40 μμ.


Δε μας λέτε και με ποιούς κατεβήκατε στη πορεία?(στη πάτρα γίνονται δυο πορείες...) Προσπαθώ να μην έχω προκαταλήψεις και ιδιαίτερα σχετικά με ζητήματα του χώρου,απλά νομίζω οτι οι λάθος επιλογές σας έχουν αρχίσει να αυξάνονται επικίνδυνα... Συντροφικά Υ.Γ όσο για "την προβοκατόρικη προσπάθεια του ΝΑΡ..."και στ΄ αρχ...α μου το ΝΑΡ,πιστεύω οτι είναι η τεχνιτή δικαιολογία σας για την μετέπειτα χθεσινή επιλογή σας...

...

από @ 19/11/2004 4:15 πμ.


Μιας και κατέβηκα στην πορεία με το αναρχικό μπλοκ, παρατήρησα πως το μπροστινό μπλοκ βρισκόταν 100 και πλέον μέτρα μπροστά και στην ουσία έγινε μία ξεχωριστή πορεία από τους αναρχικούς με πίσω το ΣΕΚ. Άλλωστε και η τηλεόραση μίλησε για 3 πορείες όπως είδα μετά. Πάντως γενικά αν και το μπλοκ δεν είχε ιδιαίτερο παλμό, ήταν πολύ οργανωμένο.

από αλυσιδίτσας 20/11/2004 12:57 πμ.


... με αλυσίδες περιμετρικά»... Ναι. Κι εγώ φόραγα μία. Χρυσή. [Σιγά βρε DiJ... να 'ούμε!] ;-)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License