Επέτειος 17Ν: Τα παρατράγουδα της Θεσσαλονίκης

Πώς τίμησαν οι παρατάξεις την επέτειο.

7.30 - 8.00 Ο πρώτος πρωινός "διαπληττισμός" σημειώθηκε μεταξύ των ΕΑΑΚ (που πήραν με πλαίσια τις Γεν. Συνελεύσεις Αρχιτεκτονικής, Γεωπονίας και Χημικού) και της ΠΚΣ (που στήριξε με αποφάσεις ΔΣ, και τη συνεργασία της ΔΑΠ, την πορεία της ΚΝΕ). Στην είσοδο του Πολυτεχνείου στήνονται 4 τραπεζάκια από άτομα των φοιτητικών συλλόγων Αρχιτεκτονικής - Χημικού - Γεωπονίας. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζονται μέλη της ΠΚΣ, οι οποίοι τους ανακοινώνουν ότι μπορούν να έχουν μόνο 2 τραπεζάκια, κι αυτά μέσα στο κτίριο. Στην αντίρρηση που προκύπτει, μέλη της ΚΝΕ χτυπούν με κράνη (που όλως τυχαίως είχαν μαζί τους επειδή... ήρθαν με μηχανάκι) δυο παιδιά, απομακρύνουν βίαια τα τραπεζάκια και τον κόσμο προς την Εγνατία, έξω από το προαύλιο, κι εγκαθιστούν το κομματικό υλικό της ΚΝΕ σε όλο το χώρο καθώς και τη μικροφωνική της ΦΕΑΠΘ. Δυο ΕΑΑΚίτες αναγκάστηκαν να επισκευτούν το διπλανό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γενική Συνέλευση της προηγ. εβδομάδας, γνωστός ΠΚΣίτης, όταν έχασε την συνέλευση, είχε απειλήσει φωνάζοντας: "Τολμήστε να στήσετε τραπεζάκι στο Πολυτεχνείο και θα φάτε πολύ ξύλο". 11.00 Το δεύτερο "επετειακό event" σημειώθηκε όταν η Νεολαία ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να προσεγγίσει το χώρο του μνημείου γι ανα καταθέσει στεφάνι. Οι ΕΑΑΚίτες, βάσει απόφασης που είχαν πάρει τα συντονιστικά τους, αποφάσισαν να εμποδίσουν τους ΠΑΣΟΚους να καταθέσουν στεφάνι, αλλά οι ΚΝίτες με τη σειρά τους, παρατεταγμένοι στα σκαλιά, φρόντισαν για το "απρόσκοπτο της διαδικασίας". Οι ΠΑΣΟΚοι κατέθεσαν κανονικά στεφάνι, και μπλοκαρίστηκαν για κάποιο διάστημα μπροστά από το μνημείο, όμως αποχώρισαν κανονικά. Περί τις 12μιση εμφανίστηκε η ΔΑΠ. Η περιφρούρηση της ΚΝΕ, μη μπορώντας αφενός να εμποδίσει την κατάθεση στεφάνου (αφού με τη συνεργασία της μπήκαν οι υπογραφές συλλόγων στο πανό της ΦΕΑΠΘ) μην αντέχοντας το πολιτικό κόστος από την άλλη, και παρούσης ολόκληρης της τοπικής ΠΓ του ΚΚΕ, αποφάσισε να αποχωρήσει συντεταγμένη σε πανέμορφους στρατιωτικούς σχηματισμούς που θα ζήλευε και η ΣΣΑΣ από δίπλα. Οι ΔΑΠίτες καταφθάνουν από την πλευρά της βιβλιοθήκης, κάποιοι αριστεριστές (ΕΑΑΚ κλπ) τους κλείνουν με σχεδιαστήρια (τραπέζια) το δρόμο, οι υπόλοιποι αριστεριστές κάνουν έναν μικρό κύκλο προς τη μεριά της Εγνατίας, αφήνοντας τη δίοδο για το μνημείο ανοιχτή. Αμέσως μετά την αποχώρηση της ΚΝΕ οι ΔΑΠίτες έρχονται με τους τραμπούκους προπορευόμενους, παραμερίζουν τα σχεδιαστήρια και λοξοδρομούν, -αντί να πάνε προς το μνημείο, πηγαίνουν προς τους ΕΑΑΚίτες (που εν τω μεταξύ έχουν κάνει αλυσίδες) χτυπάνε κάποια παιδιά με καδρόνια στα πόδια και φεύγουν τρέχοντας προς την έξοδο του πάρκινγκ, περνώντας μπροστά από το μνημείο. Παρεμπιπτόντως, όπως φεύγουν τρέχοντας, θυμούνται να πετάξουν με τη μέθοδο του φρίζμπι το στεφάνι της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ, που μετά βίας κατάφερε να προσγειωθεί ολόκληρο. Αυτά. Βγήκε σεντόνι, οπότε τα σχόλια δικά σας

από ; 18/11/2004 6:45 πμ.


το ίντυ θεσσαλονίκης γιατί δεν ανοίγει;

από ektos topoy 18/11/2004 10:18 πμ.


Ti simainei ayto poy les: "Tin poreia tis kne"? Eginan dyo poreies?

από RED ALERT 18/11/2004 12:51 μμ.


Αν και έχω βαρεθεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια συνεχεια, και αν και εχω κάνει ήδη τη "μετάφραση" της ανταπόκρισης του LA, ηθελα να (τον) ρωτήσω κάτι, έτσι από απλή περιέργεια. Αν "δικαιούνται" τα ΕΑΑΚ να αποφασίζουν ώστε να πετάξουν την ΠΑΣΠ εκτός Εορτασμού, γιατί δεν δικαιούται και η ΠΚΣ να πετάξει π.χ τα ΕΑΑΚ εκτός??

από Fu Manchu 18/11/2004 1:06 μμ.


Ρε συ ανθυποΚΝιταγέ-ΚΝίταρχε-Κνιταγέ-Κνιτία-υποΚΝιταγέ Ρεντ Αβέρτ, μιλάς κι εσύ για πολυτεχνείο; Τι δουλειά έχετε εσείς με το πολυτεχνείο, αυτά είναι προβοκατόρικα πράγματα, είμαστε όλοι πράκτορες, ασφαλίτες σύμφωνα με την πανσπουδαστική (φαντάζομαι ότι την έγραψες εσύ,ε;). Επίσης, γιατί τόση αγάπη για το ΠΑΣΟΚ; Έπεσε γραμμή από Περισσό "στηρίξτε πασοκ, ο κωνσταντόπουλος βοηθάει νδ, άρα εμείς ως αντι-ΣΥΝ να στηρίξουμε το αντίθετο, δηλ. πασοκ";

από άναυδος RED ALERT 18/11/2004 1:36 μμ.


Σε παρακαλώ, επειδή αυτά που ρωτάς είναι πολλά και ενδιαφεροντα και θέλω να απατήσω, αλλά με εμποδίζει ο βόθρος (sorry: το βαθος εννοούσα) των επιχειρημάτων σου και η συνθετότητα των λεγομένων σου. Προσπάθησε να απλοποιήσεις λίγο αυτά που λες (δεν ειμαστε και όλοι του επιπέδου σου) μπας και μπορέσω να αρθρώσω καμία απάντηση..... Υ.Γ. Η παρατήρηση μου αυτή ισχύει και για τα υπόλοιπα ευφυή πονήματα σου, τα οποία (δυστυχώς) δυσκολευομαι να παρακολουθήσω, ώστε να σε....ακολουθήσω!

από Fu Manchu 18/11/2004 1:54 μμ.


Άντε, να στο κάνω πιο λιανά: 1. Η θέση του ΚΚΕ στην Πανσπουδαστική τ.8 σου είναι άγνωστη;Γιατί γιορτάζετε αυτό που αποκαλούσατε ασφαλιτο-πρακτορο-κλπ.; 2. Ο προβληματισμός σου για την ΠΑΣΠ γιατί είναι τόσο οξύς; τι σε νοιάζει το ότι διώξανε την ΠΑΣΠ; 3. Μήπως θα έπρεπε και τα ΚΝίτια να διώξουνε την ΠΑΣΠ; Μην ξεχνάς ότι κι επί ΠΑΣΟΚ επί τόσα χρόνια η μπατσαρία έδερνε αλύπητα. 4. Και τέλος, λέω ότι επειδή ο συν βοηθάει την νδ, εσείς από ανι-συν αντανακλαστικά μήπως βοηθάτε εμμέσως την πασπ. Λέω, τώρα, αν θες, πες μου.

από RED ALERT 18/11/2004 2:07 μμ.


Μπορείς να την απαντήσεις, ή λες αλλα αντ'άλλων για να με μπερδέψεις?? Που την είδες την "ευαισθησία" για την ΠΑΣΠ? Απλά ρωτάω κάτι προφανές. Πως γινεται από τη μια να παραδεχεται κάποιος ότι ειχε παρει απόφαση να "πεταξει" την ΠΑΣΠ εκτός γιορτασμού και την ίδια στιγμή να διαμαρτύρεται γιατί δεν τον άφησε η ΚΝΕ να έχει 4 τραπεζακια αλλά μόνο 2, και όχι "έξω" αλλά "μέσα"???!!! Αν τα ΕΑΑΚ εχουν το δικαίωμα ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ να αποφασίζουν ποιος "δικαιούται" να εορτάζει, το ίδιο δε θα έπρεπε να εχουμε και μεις?? Σ'αυτό θα απαντησεις ή θα σφυρίξεις αδιάφορα??

από NoX 18/11/2004 2:31 μμ.


Na sou apantisw egw me mia diaforetikh ligo erothsh. Ta EAAK apofasisan na empodisoun to pasok na kata8esei stefani, giati ine toulaxiston ipokritiko meta apo tosa xronia antilaikhs kivernhshs, meta apo tosh katastolh kai apath, na 8eloun na kata8esoun kai stefani sthn epeteio ths shmantikoterhs alikhs eksegershs. Pano kato to idio simvenei kai me th ND sun to oti autoi ine den ine kan krifodeksioi (san tous pasokous) kai polloi htan kai upermaxoi ths xountas... ESEIS me poio kritirio apagoreuete sta EAAk na eortazoun? Proseks den rotaw an dikaioutai o enas kai o allos, alla rotaw me poia kritiria apofasizei. Twn EAAK ta kritiria gia mena toulaxiston kai gia polu akoma kosmo pisteuw ine profanh. Ekshghse mas ta dika sas.

Aπλά αυτο που λες, είναι θέμα "κριτηρίων" και άμα το πάμε έτσι, τότε όσο "δικαίωμα" έχουν τα ΕΑΑΚ να θέτουν "κριτήρια", άλλο τόσο δικαίωμα ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ και η ΚΝΕ, έτσι δεν είναι?? Εγώ είπα ότι αν το γυρίσουμε στο "συσχετισμό δύναμης", τότε ειναι "υποκριτικό" να διαμαρτυρεσαι ότι σου περιορίσαν τα τραπεζάκια τη στιγμή που ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΌΣ ....αποφασίζεις να περιορίσεις ΠΛΗΡΩΣ κάποιον άλλο!!! Μπορεί να συμφωνήσω σε 100 σημεία μαζί σου για το για ποιους λόγους η ΠΑΣΠ ΠΟΛΙΤΙΚΑ δε δικαιούται να συμμετάσχει στην επέτειο. Το αν θα πρέπει να περάσω και σε ΠΡΑΚΤΙΚΗ εφαρμογή αυτής της άποψης, είναι άλλο ζητημα...... Αλλά το ερωτημα δεν ειναι αυτό. Αν μπορούσες να "αποκωδικοποιήσεις" την γραφη του LA θα έβλεπες ότι δεν έγινε "τίποτα". Θα μπορούσα απλά να σου θέσω π.χ ένα ερωτηματάκι. Για ποιο λόγο το τραπεζάκι της χ-σχολής που έχουν πάρει πλαίσιο τα ΕΑΑΚ έχει ...περισσότερο δικαίωμα να είναι μπροστά στην πόρτα, από τη ψ-σχολή που εχει πλαισιο η ΠΚΣ ή από το Ζ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΠΑΜΕ?? Από πότε η επαίτειος "ανήκει" περισσοτερο ...."στις σχολές" και μάλιστα στις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΠΑΡΕΙ" ΤΑ ΕΑΑΚ?? Δε καταλαβαίνεις ότι όσο αυτό το ζήτημα δε λύνεται αλλιώς παρά μόνο με "συσχετισμό δύναμης", θα νικάει ο "ισχυρότερος"?? Από κει και πέρα, ο καθένας μπορει να θεωρει ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ότι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ "μεταφέρει" αυθεντικά το μηνυμα του Πολυτεχνειου και ότι "δικαιούται" να ειναι "πρωτο τραπέζι πίστα", αλλα όλοι ξερουμε ότι ειναι Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ!!!

από να πω κάτι 18/11/2004 5 μμ.


αν η περιγραφή του LA είναι αλήθινη και δεν κρύβει ή προσθέτει πράγματα, τότε: Κακώς οι Κνίτεςτην την έπεσαν στους Εαακίτες για τα τραπεζάκια, κακώς οι Εαακίτες εμπόδισαν τους Πασόκους να καταθέσουν το στεφάνι τους, κακώς οι Κνίτες έφυγαν όταν ήρθαν για στεφάνι οι Δαπίτες. Κι αντί να παίζετε στεφανομαχίες δεν παίζετε κανέναν μαξιλαροπόλεμο καλύτερα.

από wake up 18/11/2004 7:24 μμ.


Το μεγαλύτερο μαζικό κρύψιμο που έχει γίνει από μεριάς μου. Γύρω στα 20-25 σχόλια κρύφτηκαν, από τις χιλιοανεβασμένες φωτό της Θεσσαλονίκης 2003 μέχρι τις ανούσιες κόντρες "μπαχάλου"-"ακ", τις ξαναζεσταμένες ανταλλαγές πυρών για την 21/06/2003, απαντήσεις-ερωτήσεις σε κρυμμένα και δυστυχώς κάποια χλωρά που κάηκαν με τα ξερά. Ευχαριστώ (ως άτομο που γουστάρει το ίντυ και όχι απλά σαν μέλος της δ.ο.) ιδιαίτερα για την προτίμηση που δείχνετε αρκετοί στην δουλειά της αντιπληροφόρησης και όχι στην καφενειοποίηση-αμφιθεατροποίηση του Αθηναϊκού Indymedia...

από Ε? 18/11/2004 8:33 μμ.


Κατ'αρχήν RED ALERT αν ήταν θέμα συσχετισμών δεν θα την έπεφταν τα ΕΑΑΚ ούτε στην ΔΑΠ ούτε στη ΠΑΣΠ! 2ον δεν αναγνωρίζεις ότι όλες οι Γενικές Συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων πρέπει να ακούγονται? Δε μιλάω για οργανώσεις και κόμματα αλλά για Γενικές Συνελεύσεις! Αν δεν αναγνωρίζεις τις Γενικές Συνελεύσεις βγες και πέστο ρε μεγάλε! Έρχεστε το πρωι 150 άτομα, γεμίζεται το Πολυτεχνείο αφίσες της ΚΝΕ και της ΦΕΑΠΘ και δεν αφήνεται να κολληθούν αφίσες Γενικών Συνελεύσεων! Περιμένω απάντηση από αύριο στις σχολές! Να βγει και να πει η ΠΚΣ ότι δεν αναγνωρίζει τις Γενικές Συνελεύσεις, αλλιώς μην έρχεσαι και μου γράφεις παπαριές! Θα μπορούσα να σου χώσω κι άλλα και για το φύλλο 8 της ΠΚΣ αλλά άστα για άλλη φορά!

από Ε? 18/11/2004 8:41 μμ.


Μη λες μαλακίες ότι δεν εμπόδισες κανέναν να κολλήσει αφίσα. Όταν τα ΕΑΑΚ πήγαν να βάλλουν τραπεζάκι(σε χώρο που ήταν άδειος και δεν υπήρχαν αφίσες) ορμήσαν 150 άτομα με δολοφονικές διαθέσεις χτυπώντας τους φοιτητές με κράνη και τραπέζια! Εγώ υποστηρίζω όλες οι Γ.Σ. να έχουν δικαίωμα σε χώρους. Δεν επικαλλούμαι κανένα συσχετισμό. Εδώ τέλος και πολύ ασχολήθηκα μαζί σου σκατοφασίστα σταλινοκάθαρμα!

από ακροαριστερός 18/11/2004 9:16 μμ.


λοιπόν έχω αναφερθεί και σε κάποιο άλλο ποστ για το συγκεκριμένο θέμα λοιπόν μαλάκα κνίτη,red alert ή πως στον πούτσο σε λένε,ξεπουλημένοι συνενοημένοι με πασπίτες,οννεδίτες και μην μας λές μαλακίες πάνε μαζί με τον Κόρακα στα φυλαράκια σου,τους άλλους τραμπούκους να κάνετε καμιά "γιορτή" Ο 299ος προβοκάτορας

από NoX 18/11/2004 9:58 μμ.


Loipon "Εγώ είπα ότι αν το γυρίσουμε στο "συσχετισμό δύναμης", τότε ειναι "υποκριτικό" να διαμαρτυρεσαι ότι σου περιορίσαν τα τραπεζάκια τη στιγμή που ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΌΣ ....αποφασίζεις να περιορίσεις ΠΛΗΡΩΣ κάποιον άλλο!!!" Edo exeis dikio. (Me thn ennoia oti den pisteuw pos opoios eixe to perisotero kosmo me th parth tou 8a eprate diaforetika, an kai auto ine polu kako alla tespa). "Μπορεί να συμφωνήσω σε 100 σημεία μαζί σου για το για ποιους λόγους η ΠΑΣΠ ΠΟΛΙΤΙΚΑ δε δικαιούται να συμμετάσχει στην επέτειο. Το αν θα πρέπει να περάσω και σε ΠΡΑΚΤΙΚΗ εφαρμογή αυτής της άποψης, είναι άλλο ζητημα......" Edo ise la8os. Diladi an simfoneis oti den prepei na simmetasxei tote giati na min pragmatopoihseis thn apopsh sou? Ektos kai an ennoeis pos 8a diafonouses se alla 100 shmeia mazi mou. "Από κει και πέρα, ο καθένας μπορει να θεωρει ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ότι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ "μεταφέρει" αυθεντικά το μηνυμα του Πολυτεχνειου και ότι "δικαιούται" να ειναι "πρωτο τραπέζι πίστα", αλλα όλοι ξερουμε ότι ειναι Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ!!!" Edo eipes megalh kouventa, alla den kserw kata poson thn exeis siniditopoihsei ki esi o idios, oson afora to genikotero minima tou polutexneiou kai to KKE. Genikotera pantws, mporei na zoume se mia an8ropinh koinonia kai auto na simenei pos oloi allhlepidroume kai eteroka8orizomaste, alla se mia politikh stash pisteuw 8a prepei na stekesai aneksartitos. H apodiktikh me8odos pou akolou8eis ine amesa sindedemenh me to ti ekanan ta EAAK. Mou 8imizei paidaki dhmotikou pou tou les giati espases to tzami kai sou leei ma o giannakis espase duo tzamia...

από geremi 18/11/2004 10:34 μμ.


Apenanti apo tin filosofiki sto ipsos tis melenikou kai ligo pio katw (sto meseoniko toixos h oti apemine apo afto)eida 30-40 atoma me krani akrivos piso apo ta mat.Htan telika fasistes akrodeksioi me tin prostasia tis astynomias h apla asfalites? Exw tin entiposi oti mallon itan fasistes. Pragmatika me sokare...akrodeksioi me tin ypostiriksi twn mat

από LA 18/11/2004 10:37 μμ.


(α) Η "πορεία της ΚΝΕ" είναι το κομμάτι εκείνο της πορείας που ξεκινάει από την προσυγκέντρωση που ορίζει η ΚΝΕ, και περικλύεται μέσα στην σφιχτή αλυσίδα της περιφρούρησης της ΚΝΕ (που σημειωτέον δεν αφήνει το Indymedia να τραβάει φωτογραφίες). (β) Η εμπάθειά μου δεν στρέφεται κατά της ΚΝΕ ή υπέρ των ΕΑΑΚ. Είναι ο συνολικός αποτροπιασμός μου για το φαινόμενο κατά το οποίο 500 "πολιτικά δραστήριοι" φοιτητές επιλέγουν να παίζουν ξύλο μπροστά στο μνημείο της επετείου, για το ποιος κατέχει την απόλυτη αλήθεια της συνέχισης του αγώνα και το ποιος δικαιούται να προβάλει τα αιτήματά του με αφίσες και τραπεζάκια εκεί. Επίσης καθένας καλό θα ήταν να απολογείται πολιτικά γι' αυτά τα οποία πρεσβεύει η οργάνωσή του, και όχι να πετάει το μπαλάκι στις ευθύνες των υπολοίπων. Και για να γίνουμε πιο σαφείς - Γιατί κάθε χρόνο η ΚΝΕ επιλέγει με τις βιαιότερες των μεθόδων να καλύπτει την μετώπη του πολυτεχνείου με δικό της πανό, να απομακρύνει ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ τα τραπεζάκια των άλλων παρατάξεων ή και συλλόγων από το υπερυψωμένο πλατύσκαλο της εισόδου του πολυτεχνείου; - Πώς εξηγούνται τα στηριζόμενα από την ΔΑΠ ψηφίσματα των συλλόγων για την επέτειο; Είναι ψέμα, ή μήπως υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι παίρνοντας μια απόφαση ΦΕΑΠΘ, ένα ψήφισμα ΔΣ και μια υπογραφή στο πανό, καταφέρνεις να κατεβάσεις τους φοιτητές στο δρόμο; Βεβαίως έχουν και τα ΕΑΑΚ την ευθύνη τους: - Γιατί επιλέγουν να προκαλούν παίζοντας ξύλο μπροστά στο πολυτεχνείο, και πώς διασφαλίζουν το ποιος δικαιούται να τιμήσει την επέτειο.

από Γατόπαρδος 18/11/2004 11:26 μμ.


τα ίδια είχαν γίνει και στα γεγονότα της Θεολογικής. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ΡΕ!!! ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΧΟΡΟ!!!

από Anti 19/11/2004 1:50 πμ.


Δεν ξέρω αν το είδατε ή το καταλάβατε αλλά οι Πασόκοι έχουν αρχίσει και οργανώνονται. Από δικές μου πληροφορίες μέσα από την σχολή έμαθα ότι έχει δημιουργηθεί ομάδα περιφρούρησης και μάλιστα εκπαιδεύονται κιόλας. Έχουν αγοράσει κράνη και ρόπαλα και περιμένουν τις κατάλληλες στιγμές για να αρχίζουν να εμφανίζονται στο ΑΠΘ τώρα που οι Δαπίτες ασχολούνται με τα κρατικά κονδύλια...

από μπετατζής 19/11/2004 10:53 πμ.


Ποια γεγονότα της Θε ολογικής;

από Ex-Σταλιν (!) 19/11/2004 11:41 μμ.


εδω αφησανε να καταθεσει στεφανι στο Πολυτεχνειο ο ...Ψωμιαδης (!), ο Αρχηγος της Ασφαλειας Θεσ/νικης (!!) και πιθανον ο Μητροπολιτης Ανθιμος (!!!), το στεφανι του ΠΑΣΟΚ τους πειραξε? Τα παραπανω καλοπαιδα της πολης μας, τα "ξεχασανε" στο Συντονιστικο, ή δεν τους πειραξε που θα κατεθεταν αυτοι (οι χουντανθρωποι) στεφανι στο μνημειο των θυματων (τους)? Θα ηθελα καποιος απο την ΕΑΑΚ θεσ/νικης να μου λυσει την απορια... ΥΓ. Μη μου αρχισει όμως τα περι "Χουντας των Εκσυγχρονιστων κτλ", εγω για τους νοσταλγους και εκπροσωπους της αληθινης χουντας ρωταω!

από οι αναρχικοί είναι ανώνυμοι 20/11/2004 8:03 μμ.


post image
1ον Είπες ότι υπάρχουν 100 σημεία για ποιους λόγους η ΠΑΣΠ ΠΟΛΙΤΙΚΑ δε δικαιούται να συμμετάσχει στην επέτειο. Και ακόμη : Το αν θα πρέπει να περάσω και σε ΠΡΑΚΤΙΚΗ εφαρμογή αυτής της άποψης, είναι άλλο ζήτημα......" Σου δίνω έναν όχι από τους 100 αλλά από τους χιλιάδες λόγους που πρέπει να προβεί κάποιος σε ενέργειες ενάντια στην οποιαδήποτε συμμετοχή της ΠΑΣΠ σε τέτοιου είδους επετείους. Το παρακάτω καθίκι του χουντικού μηχανισμού που ακούει στο όνομά ΔΕΡΤΙΛΗΣ από τους πρωτοστάτες της χούντας και γνωστός φονιάς της εποχής παρασημοφορήθηκε με απόφαση τριμελούς επιτροπής του υπουργείου εθνικής αμύνης επί κυβερνήσεως πασόκ. 2ον Γιατί και εσείς που το παίζετε επαναστάτες δεν θα έπρεπε να συμμετέχετε σε τέτοιου είδους επετείους. Παρακάτω δεσπόζουν δύο αποσπάσματα από εφημερίδες της Πανσπουδαστικής όργανο του ΚΚΕ εκείνης της εποχής. Απόσπασμα πρώτο αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι η κατάληψη του πολυτεχνείου υποκινήθηκε από τον χουντικό κρατικό μηχανισμό και φυσικά όλοι οι προβοκάτορες χρησιμοποιούσαν αναρχικά συνθήματα. Ακόμη και το μικρό μου ανιψάκι ξέρει ότι ήταν φοιτητές. (((((((((Η καφρίλα ταγματασφαλίτη εχθρέ μου!!!!!!!!))))))))) Απόσπασμα δεύτερο : Αναφέρεται κάθετα η έλλειψη κάθε πρόθεσης από τα όργανα του ΚΚΕ να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια εκείνη την στιγμή που όλως τυχαίως εκδηλώνονταν το μεγαλύτερο κίνημα στην νεότερη ιστορία της ελλάδας. ((((((Μια ζωή με το σταυρό στο χέρι ήσασταν χριστιανοί)))))) 3ον Γιατί είστε τραμπούκοι Στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη υπάρχει ένα τεράστιο πλακάτ της Πανσπουδαστικής στην είσοδο. Ακόμη δεν επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος εκτός από κάποιους καθηγητές και όργανα της Πανσπουδαστικής. Και φυσικά δεν υπάρχει άλλο τραπεζάκι εκτός από της Πανσπουδαστικής. Λες και οι άλλοι δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στην κατάληψη γιατί δεν είναι φοιτητές του εν λόγο ιδρύματος ή αυτοί δεν έχουν προβλήματα αλλά μόνο εσείς. Εσείς είστε οι εξεγερμένοι και επαναστάτες που φροντίζετε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες όλων των άλλων χωρίς φυσικά να τους ρωτήσετε όπως έκανε και η μαμα Σοβιετική ένωση άλλωστε. (((((((((((( Κρατοκαπιτάλες Χουντικοί!!! )))))))))))))))) ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ!!! Τα στοιχεία που έδωσα υπάρχουν ξανά μέσα στο ίντυ εκτός από το 3ο σκέλος που το είδα με τα μάτια μου και μπορείτε να το δείτε και εσείς αν πάτε στο Τ.Ε.Ι Λάρισας.

Εικόνες:

από συλλέκτης 20/11/2004 8:20 μμ.


Χρόνια την άκουγα αλλά επιτέλους τη βρήκα. Το απόκομμα είναι ολόκληρο ή να συνεχίσω το ψάξιμο για το μέρος που λείπει; Επίσης μήπως έχει κανείς σε κανένα αρχείο τις φωτογραφίες που επέτρεψε η χούντα να δημοσιευτούν την επόμενη μέρα; Ηταν λίγες μόνο φωτογραφίες από το εκκενωμένο Πολυτεχνείο, που δημοσιεύτηκαν στον λογοκριμένο τύπο της εποχής και προβλήθηκαν από την χουντική ΤV.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License