ΤΣΕΤΣΕNIA; 1900 μέρες πολέμου

Μετά την τραγωδία στην Μπεσλάν, μια διεθνης συνομωσία της σιωπής για την πολύπαθη Τσετσενία όπου οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς και οι θηριωδίες του ρωσικού στρατού στον άμαχο πληθυσμό. Ο γενικός εισαγγελέας της ρωσίας πρότεινε να κρατούνται όμηροι οι συγγενείς των ανταρτών!

 

Τις τελευταίες εφτά μέρες (30 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου) έλαβαν χώρα στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλη σχεδόν την Τσετσενία. Επίσης οι τσετσένοι αντάρτες πραγματοποίησαν επιχειρήσεις σε Νταγκεστάν (Mahachkala) και σε Ιγκουσετία (stanitsa Orjonikidzevskaya).

Έξι από αυτές πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα την Τσετσενίας, το Johar (Γκρόζνυ), 4 στην επαρχία Vedeno, Shali, Sunja, δύο στην Achkhoy-Martan, Urus-Martan, αλλά και στα χωριά του Ersenoy (επαρχία Nozhai-Yurt), στην επαρχία Kurchaloy, Itum-Kala,  Shatoy, Nedterechny, και στην κωμόπολη Starogladovskaya της επαρχίας Shelkovsky

Σύμφωνα με πηγές των ανταρτών 98 κατοχικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν,103 τραυματίστηκαν, και ένας αιχμαλωτίστηκε. Δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, εφτά ελαφρά στρατιωτικά οχήματα  πέντε φορτηγά και ένα θωρακισμένο jeep τύπου UAZ τέθηκαν εκτός μάχης.

Σε απάντηση οι ρωσικές κατοχικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις νότιες επαρχίες της Τσετσενίας και προέβησαν σε αντίποινα κατά του πληθυσμού. Ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα από τον Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Προσφυγες (ΝRC)

Κατηγόρησαν τις ρωσικές αρχές ότι εξαναγκάζουν τους πρόσφυγες υπό την απειλή εξορλίας και στέρησης ανθρωπιστικής βοήθειας, να επιστρέψουν στις εστίες τους, χωρίς καμία εγγύηση για ασφαλή διαμονή και στοιχειώδεις όρους διαβίωσης.

Εξαιτίας των βάρβαρων αντιποίνων του ρωσικού στρατού κατά του τσετσενικού πληθυσμού υπολογίζεται ότι 43000 τσετσένοι διέφυγαν στην γειτονική Ιγκουσετία ενώ σε 209000 υπολογίζονται οι άστεγοι τσετσένοι που ζουν κάτω από αφόρητα σκληρές συνθήκες, ενώ η κατάσταση θα επιδεινωθεί λόγω του επερχόμενου χειμώνα που είναι εξαιρετικά βαρύς, σύμφωνα με την ίδια οργάνωση.

Εκπρόσωποι του ΟΗΕ τονισαν ότι η πρόταση του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας Ustinov, είναι απαράδεκτη (σ.σ. ο γενικός εισαγγελέας είχε προτείνει να κρατούνται όμηροι άμαχοι συγγενείς των ανταρτών από τον ρωσικό στρατο σε αντίποινα για τις επιχειρήσεις των ανταρτών !!!  -αυτά ας τα βλέπουν οι διάφοροι καλοθελητές και στην χώρα μας που είναι έτοιμοι να δικαιολογήσουν κάθε θηριωδία του «κρυφοκομμουνιστή» Πούτιν- ) και ότι η «κράτηση ομήρων αμάχων από το Ρωσικό κράτος αντιβαίνει σε κάθε αρχή και έννοια διεθνών συνθηκών και νόμων».

Ο Alu Alhanov, o λακές του Κρεμλίνου, πάντως ήταν ειλικρινής. Για να αιτιολογήσει την (κυριολεκτική) ομηρία (hostage-taking) των αμάχων δήλωσε τα εξής στον ραδιοφωνικό σταθμό του Grozny   «H Φωνή της Μόσχας» (!) «Είμαστε στριμωγμένοι. Οι μέρες είναι δύσκολες και γι αυτό ο Γενικός Εισαγγελέας έκανε αυτή την πρόταση.»

Παραδέχονται και οι ίδιοι την αποτυχία τους…

 

 

Ενα video-ντοκουμέντο: Επιχείρηση ανταρτών σε κωμόπολη της επαρχίας Kurchaloy στις 23-09-04

από ο ιδιος 13/11/2004 4:01 πμ.


άλλη μια απόπειρα

Μασχάντωφ- Μπασάγιεφ και τις συμμορίες τους. Ο λαός της Τσετσενίας θα νικήσει και θα απαλαχθεί από τους ληστοσυμμορίτες δολοφώνους, τα τσιράκισ των πολυεθνικών του πετρελαίου που έχουν αιματοκυλίσει όλη την Μ. Ανατολή.

από .. 14/11/2004 1:57 πμ.


post image
dous dolofonous. Thanatos sta fasistika kathikia tou Masxandof- Basagief

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License