SOS για τσιγαριδα ΖΗΤΟΥΝ την άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο

Κι αλλη μια ειδηση απο την ελευθεροτυπια που πιστευω αξιζει της αναδημοσιευσης εδω

ΖΗΤΟΥΝ την άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο SOS γιατρών για Τσιγαρίδα Αμεση ανάγκη μεταφοράς, νοσηλείας και ελέγχου των ζωτικών λειτουργιών του από νοσοκομείο απαιτεί η κατάσταση της υγείας του Χρ. Τσιγαρίδα, σύμφωνα με γνωματεύσεις ιατρών κρατικών νοσοκομείων που τον εξέτασαν. Οι γιατροί κρατικών νοσοκομείων βεβαιώνουν κατηγορηματικά ότι ο Χρ. Τσιγαρίδας χρήζει αμέσως βοηθείας Ο καταδικασμένος ως μέλος του ΕΛΑ είχε αποφυλακιστεί την περίοδο της προσωρινής του κράτησης, καθώς παρουσιάζει μη αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία του, όμως το δικαστήριο δεν δέχτηκε να αναστείλει την εκτέλεση της 25ετούς κάθειρξης που του επιβλήθηκε για τους ίδιους λόγους. Οι γιατροί (πανεπιστημιακοί καθηγητές και γιατροί εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ) πάντως που εξέτασαν τον Χρ. Τσιγαρίδα, έπειτα από αίτημα της οικογενείας του, βεβαιώνουν κατηγορηματικά ότι χρήζει αμέσου βοηθείας. * Ο αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθήνας Θεοφ. Ρόζεμπεργκ διαπίστωσε ότι «πάσχει από χρόνια αποφραγματική πολυαρτηριοπάθεια που αφορά τα στεφανιαία αγγεία της καρδιάς του (παλαιό έμφραγμα και χρόνια ισχαιμική καρδιοπάθεια), τα αγγεία του εγκεφάλου (παροδικά ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια), τα αγγεία των νεφρών (υπέρταση) και τα αγγεία των κάτω άκρων (άλγη κατά την κόπωση και πιθανώς κατά την ηρεμία). Θεωρούμε ότι ο ασθενής πρέπει να νοσηλευθεί σε οργανωμένο νοσηλευτικό κέντρο που να διαθέτει όλη την υποδομή ώστε να υποβληθεί σε ολοκληρωμένο κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο και ειδικότερα σε triplex υπερηχητική παναρτηριογραφία και ψηφιακή αγγειογραφία αορτής και νεφρικών αρτηριών, κάτω άκρων, καρωτίδων και σπονδυλοβασικού συστήματος». * Ο καρδιολόγος Δημ. Φασίτσας, διευθυντής του Καρδιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, όπως και οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ που τον εξέτασαν, καταλήγουν σε ανάλογες διαπιστώσεις (επικεντρώνονται περισσότερο στα προβλήματα καρδιάς). Ο κατηγορούμενος πάντως, στον οποίο τα προβλήματα υγείας είναι εμφανή και διαπιστωμένα ακόμα και σε δικαστικό βούλευμα που είχε διατάξει για λόγους υγείας την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης, δεν έχει υποβάλει σχετικό αίτημα αλλά είναι προφανές ότι η νοσηλεία του είναι επιβεβλημένη. * Σε συνέλευση καλούν οι κινήσεις αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους αύριο Τρίτη στις 8 το βράδυ στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη).

από gnostos 08/11/2004 5:41 μμ.


http://www.eksegersi.gr/fakelos_ela/diki_ela.htm

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License