ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Ε.Α

ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ Θρασύδειλη επίθεση στα γραφεία της Π.Ε.Α.Ε.Α

Το ξημέρωμα της 28ης Οκτώβρη επέλεξε ομάδα φασιστοειδών για να βεβηλώσει τα γραφεία του Παραρτήματος της Π.Ε.Α.Ε.Α στο Χορτιάτη. Οι βάνδαλοι έβαψαν με χρώματα την ταμπέλα των γραφείων του Παραρτήματος και εξαφανίστηκαν, προκαλώντας τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού της περιοχής που αναγνωρίζει και τιμά τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης, ιδιαίτερα σ' έναν τόπο που δέχτηκε τη μανία των Γερμανών κατακτητών και γνώρισε το ολοκαύτωμα. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικροδιάστημα λίγων ημερών που ακροδεξιές κατά πάσα πιθανότητα ομάδες εκφράζουν με βανδαλισμούς το αντικομμουνιστικό τους μένος. Πριν από μερικές βδομάδες, άγνωστοι κατέστρεψαν το άγαλμα της γυναίκας - μητέρας στο προαύλιο του σχολείου, το οποίο συμβόλιζε τη θυσία της γυναίκας στο ολοκαύτωμα του Χορτιάτη. Το άγαλμα βρέθηκε διαλυμένο σε διπλανό κάδο απορριμμάτων, στον οποίο μάλιστα οι βάνδαλοι είχαν βάλει και φωτιά. Το νέο κρούσμα αντικομμουνισμού καταδίκασε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Χορτιάτη της Π.Ε.Α.Ε.Α Γιάννης Κυρκιμτζής, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «οι κομμουνιστές, οι αντιστασιακοί και ο αγωνιζόμενος λαός δεν πτοούνται, αλλά αντίθετα πεισμώνουν από τέτοιου είδους θρασύδειλες επιθέσεις, οι οποίες προέρχονται από ανθρώπους που ενοχλούνται από την αυξανόμενη δράση και επιρροή του Κ.Κ.Ε στην περιοχή, αλλά και από την τεράστια συμβολή της Εθνικής Αντίστασης στην αντιφασιστική νίκη και τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων που εκπέμπει μέχρι τις μέρες μας το έπος των Ελλήνων αντιστασιακών». Καταγγελία εξέδωσε και η Κ.Ο.Β Χορτιάτη του Κ.Κ.Ε.

από ματουλα 30/10/2004 10:33 πμ.


που όταν οι φασίστες σ'όλη την επικράτεια βγάζαν τα μαχαιρια,εσύ ζητούσες πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων από τους μετανάστες και λούφαζες. βρηκαν το δρόμο ανοιχτο και πήγαν και παρακάτω. αλλα τώρα σε πείραξε. τώρα βγές να θερίσεις! ειναι θλιβερά και εξοργιστικά τα όσα συμβαίνουν.

από Κουλ Ουάχατ 30/10/2004 12:28 μμ.


Στις εκλογές σας καίγανε τα περίπτερα στην Ομονοια και στη Νέα Σμύρνη. Πού είναι οι οικοδόμοι του ΠΑΜΕ και τα «ΚΝΑΤ» να στείλουν πέντε-έξι μαλακισμένα στο νοσοκομείο;

από Ονούφριος 30/10/2004 5:24 μμ.


της ΠΣΑΕΑ ή της ΠΟΑΕΑ θα σε ενδιέφερε άραγε, ή τότε δεν θα σε ένιαζε καθόλου επειδή αυτές οι οργανώσεις ΔΕΝ πρόσκεινται στο ΚΚΕ; Δώσε τίμια απάντηση.

από Κατερινα 31/10/2004 1:09 πμ.


Οταν εδερναν τους ομοφυλοφιλους δεν νοιαστηκα γιατι δεν ημουν ομοφυλοφιλος.Οταν χτυπουσαν τους εργατες δεν ανακατευτηκα γιατι δεν ημουν εργατης.Οταν δολοφονουσαν τους αγωνιστες δεν αναμειχθικα γιατι ποτε δεν ημουν αγωνιστης.Οταν ηρθε η σειρα μου δεν βρεθηκε κανενας να με υποστηριξει...

Όταν αποκόβονται φράσεις από ένα έργο............. Παρατήρηση: Αν οι εργάτες, οι ομοφυλόφιλοι κλπ. υποστήριζαν τους εργάτες,ομοφυλόφιλους κλπ. ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΙΧΤΗΚΑΝ, σίγουρα θα ήταν διαφορετική η ιστορία!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License